|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Pregrada
29.11.2008 19:00:57   
Maxy
Pozdravljene!
Vem, da je blo o tem že veliko napisanega. Sam meni neki ni jasno. Pred 2 meseci sem imela ss (abrazija). Prej nobenih gin. težav. Potem sem šla na pregled k G, pa ga ni bilo, tako da me je sprejel drug G. Vzel mi je izvide, pa rekel da je vse ok, in da po 3 M lahko začnem delati na user posted image . Ker sem imela slab filing (sem bila zgrožena da mi ni naredil UZ, sem se odpravila k zasebni - dokaj priznani ginekologinji).
Ta me je pregledala in rekla, da je vse ok, ampak da vidi PREGRADO. Potem mi je razložila, da splav (missed abortion), ki sem ga imela (v 8.tednu) ni bil posledica te pregrade. Ko sem jo povprašala, kaj naj naredim, mi je rekla naj se kar sama odločim. Razložila mi je, da lahko sicer grem na preiskave, ampak da lahko pa tudi zanosim.
Sedaj sem pa res zmedena, ker ne vem kaj naj naredim. Ali naj zanosim ali naj se odločim za preiskave, to je sedaj tisto ? ki me žre?! 
Ko sem iskala informacije o tej temi na netu, sem ugotovila, da imajo vsi zelo deljena mnenja.
Ne bojim se operacije, ampak naj spet tvegam SS?! Kaj bi pa ve naredile?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Pregrada
29.11.2008 19:53:20   
Anonimen
Odločiti se boš morala res sama:
Ampak želim ti povedat, da je operacija pregrade dokaj rutinska zadeva in je hitro opravljena, hitro si doma, in pol tudi lahko hitro zanosiš (2-3 mesece po operaciji). Tako, da glede izgube časa, tukaj ni panike, se mi zdi.
Nekatere pa tudi res zanosijo s pregrado, pa je vseeno vse ok.
Ali mogoče veš koliko je velika pregrada? Če je zelo majhna, morda operacija res ni potrebna.
Želim ti, da bi se prav odločila.

(odgovor članu Maxy)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Pregrada
29.11.2008 20:32:06   
Jančika_
Jaz bi si tole dala odstraniti. Meni so pregrado našli šele po petih nosečnostih, od tega so se tri končale s spontanim splavom. Seveda je pregrada le eden od možnih vzrokov za ss, ampak zakaj tvegati? Moja je bila kar velika, čez pol maternice, zanositi pa smem po prvi M.

< Sporočilo je popravil Jančika RR -- 29.11.2008 20:33:02 >

(odgovor članu Maxy)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Pregrada
29.11.2008 20:43:30   
Maxy
O velikosti mi ni znala nič povedat, ker je rekla da težko oceni.  Baje so za velikost potreben dodatne preiskave?! Tud jst se bolj nagibam k temu, da si dam to odstranit, ker se res bojim ponovnega ss. Saj veste, kako je to boleče.  

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Pregrada
29.11.2008 20:47:35   
Maxy
Pa še to, Jančika RR kako to, da os ti šele po 5 nosečnostih odkrili pregrado. A jo tako težko odkrijejo, al so premalno pozorni na te zadeve? To mi res ni jasno, ker sem imela že par UZ, pa nikoli mi ni noben nič rekel.

(odgovor članu Maxy)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Pregrada
29.11.2008 21:30:15   
Jančika_
Pregrada se načeloma zelo težko vidi, če je ravno ne iščeš in če ni ravno pravi čas v ciklusu (menda nekaj dni v drugi polovici ciklusa, ko je sluznica ravno prav zadebeljena). Meni je na UZ ni videl nihče, našli so jo šele pri histeroskopiji, na katero sem šla zaradi odstranitve zarastlin, ki so nastale po zadnji abraziji (to se je kazalo z grozljivo bolečimi M, boleče so postale namreč šele po abraziji, in z minimalnimi krvavitvami, samo ena kapljica vse skupaj). Še dan pred posegom me je pregledal primarij in je rekel, da ne vidi nič posebnega, potem pa pregrada čez pol materniceuser posted image

(odgovor članu Maxy)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Pregrada
29.11.2008 21:32:56   
nadya
Men je moj G z UZ-jem ni nikoli videl. Ko pa sem šla na laparoskopsko operacijo v staro porodnišnico, mi je dr naredil pred operacijo še UZ, je bila vidna pregrada. Sem ga vprašala zakaj mi nikoli ni noben videl pregrade mi je rekel, da je ta njihov UZ en boljših in da se na marsikatermu ne vidi user posted image . Tako se je potem odločil in mi poleg lapro naredil še histeroskopijo in mi odstranil pregrado (velika je bila skoraj 3cm).
So pa meni tam razložili, da je velika verjetnost, da s pregrado nebi mogla donositi (ss).


(odgovor članu Maxy)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Pregrada
30.11.2008 8:41:07   
Maxy
No, zdej se pa še bolj nagibam k temu, da grem na preiskave.  Sem pa kar vesela, da so mi jo najdli (po 1 ss-u). Sem pa res reskirala tisti denar za en pameten ultrazvok, kot da bi slutila, da je nekaj narobe. Bom poročala, kako se bo stvar odvijala. Sem nekje prebrala, da naj bi jo imela vsaka 10 ženska. 

< Sporočilo je popravil Maxy -- 30.11.2008 8:48:13 >

(odgovor članu nadya)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Pregrada
30.11.2008 14:07:53   
quellle
Moja izkušnja je taka. Po enem splavu sem ginekologinjo vprašala, če imam mohoče pregrado. Naročila me je v določenem dnevu ciklusa-ne vem več kateri dan in takrat je res opazila pregrado vendar je ni mogla izmeriti, kot praviš tudi ti njihov UZ je bil premalo natančen za te stvari. Po njenem nasvetu se odločim za odstranitev, ginekologinja mi da napotnico in številko LJ. dr. Tomaževič. Tam sem se naročila najprej na pregled seveda spet na okvirne tiste dneve ciklusa in res opazi 2,2 cm veliko pregrada. Menda bi težko donosila. Po tem pregledu se naročim na poseg na spet tiste dneve ciklusa. Naročili so me takoj naslednji mesec. Po odstranitvi pregrade, ki je rutinski poseg (prvi dan opravijo vse izvide in na večer tešč, drugi dan operacija, tretji dan greš domov) sem po prvi menstruaciji zanosila in rodila 5 dni čez rok našega Mihauser posted image .
In če bi bila še enkrat na tem bi poseg opravila ne glede na velikost pregrade. Seveda je to moje mnenje, tebi pa srečno.

(odgovor članu Maxy)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Pregrada
30.11.2008 18:54:33   
Maxy
Quelle, hvala za tvoje mnenje! Upam, da bo moja zgodba podobna.  Pa lp 

(odgovor članu quellle)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Pregrada
4.12.2008 20:00:47   
detelja
Maxy jaz sem imela pregrado...marca sem imela v 7 t abrazijo...ker sem že od prej imela težave z jajčniki sem šla v lj na preiskavo kjer je dr. tomaževič ugotovil, da imam pregrado...moja gin. ni bila glih navdušena, da takoj po abraziji (marec) grem na odstranitev pregrade (junij) zaradi narkoz...pa sem vseeno šla, ker drugače bi morala do jeseni čakat...pregrada je bila velika 2,5 cm...ni boleč postopek...sicer malo krvaviš...potem mi je rekel, da moram počakat 1M in da lahko takoj zanosim...sicer sem jaz imela 1 M takoj po op. zato sem počakala še eno tako, da je minil cel mesec...potem sem konc julija zanosila (avg.menst. ni več bilo) in sedaj smo v 21 t 6 d... dr. pušenjak nekako svetuje, da če ženska še nikoli ni bila noseča, da naj si pregrade ne da odstranit zaradi tega, ker se lahko poškoduje MV in so potem težave...če pa je bila že noseča- neglede na uspelo ali neuspelo nosečnost pa, da naj si jo odstrani...sicer moja ena znaka ima tudi pregrado maternice pa je 2x donosila in rodila zdrava otroka...sicer ti bodo vsi rekli, da kjlub odstranitvi pregrade lahko pride do ss...jaz sem v bistvu tudi v tej nosečnosti začela v 6t3d krvavet isto kot v prvi nosečnosti, ampak se nismo pustili in smo danes luštni debelušni pa že veselo brcamo...tako, da držim pesti, da bo tudi pri tebi tako....

_____________________________

Najprej si bila pod mojim srcem, sedaj si v mojem srcu. Za vedno moja mala Pikica!!!!

15.4.2009 ob 13:22 je na Svet pokukala najina prečudovita hčerkica Maja!

(odgovor članu Maxy)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Pregrada
4.12.2008 20:13:12   
Maxy
Detelja hvala za vzpodbudne besede. Sem bla ta teden spet pri svojem G, pa jo je gledal in gledal. Pol je pa rekel, da  vse ni za ven. Sicer mi je dal napotnico za pregled, sam je rekel, da mi ne priporoča še odstranitev, ker je majhna. No, zdej je to že drugi G, ki ima isto mnenje. Potem je rekel, da lahko začneva delat user posted image in če bom pred tem pregledom zanosila, da tud ne bo nič narobe. Mal sem zbegana, ker ne vem kaj bi bilo bolj pametno, sam sem pa rekla, da jo grem odstranit, če seveda prej kaj ne rata in se konča z srečnim koncem. Bomo videli. Joj, prav rada bi te videla, user posted image je vedno lepo videt, a ne!

(odgovor članu detelja)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Pregrada
4.12.2008 20:24:55   
Maxy
Detelja, pa še to, a je bla tvoja G proti temu, da si odstraniš pregrado? Ker moj G se mi zdi, da ni bil najbolj navdušen, ko sem ga prosila za napotnico. Je kar mal zmajeval z glavo, pa mi razlagal in razlagal?! Na koncu je pa rekel, pa saj bo lahko naslednič ok. Sam po enem ss-ju, je to težko upat.

(odgovor članu Maxy)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Pregrada
4.12.2008 20:37:54   
tassika
Maxy, meni je včeraj g. videla polip v maternični votlini in brez kakršnikoli besed sem dobila napotnico za dr.Tomaževiča v LJ, ampak bom na vrsti šele januarja enkrat, ker so sedaj prazniki. Ne vem meni je rekla, da bi rada vse take stvari spucala preden greva v novo nosečnost.

lp

_____________________________

<3 Zoja in Patrik <3

(odgovor članu Maxy)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Pregrada
5.12.2008 18:57:39   
detelja
Maxy moja gin. ni bila proti temu, da se odstrani pregrada...njo je bolj motilo to, da grem iz narkoze v narkozo..saj veš,da to ni ok...marca sem imela ss-abrazijo, potem sem šla na to op...in zaradi tega je bila proti...jaz sem celo slišala, da se lahko zgodi, da ti pregrada nazaj zaraste, če je to res ali ne pa res ne vem, upam, da ni res...glej, če se težko odločiš pa vpr. dr. pušenjaka ali pa si plačaj kakšnega spec.gin. pa pejd, da te še on pregleda pa poda svoje mnenje...vem kako je, ko ti vsak drugače govori...

tassika ti sam počakaj do jan. saj bo to hitro tukaj...moram ti povedat, da je dr. tomaževič res super...dobro, da sem šla k njemu na pregled, ker je on ugotovil, da imam pregrado...tukaj pri nas me je pregledalo še in še gin. pa noben nič ni videl...edino PCO...on te bo pa vse pregledal...pa itak boš verjetno morala počakat eno m potem pa boš lahko šla v novo akcijo...držim ti pesti, da bo vse ok in da bo čimprej user posted image  ali user posted image  pa seveda tudi pri tebi Maxy, da bo čimprej user posted image  ali user posted image

_____________________________

Najprej si bila pod mojim srcem, sedaj si v mojem srcu. Za vedno moja mala Pikica!!!!

15.4.2009 ob 13:22 je na Svet pokukala najina prečudovita hčerkica Maja!

(odgovor članu tassika)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Pregrada
5.12.2008 20:26:55   
Jančika_
IZVIRNO SPOROČILO: detelja
jaz sem celo slišala, da se lahko zgodi, da ti pregrada nazaj zaraste, če je to res ali ne pa res ne vem, upam, da ni res

Pri Pušenjaku sem prebrala, da se to ne zgodi (lahko se zgodi, da je ne odstranijo v celoti in je treba postopek ponoviti). Pri zarastlinah je pa drugače, te se pa lahko ponovijo.

(odgovor članu detelja)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Pregrada
6.12.2008 9:47:01   
Lianna
Meni so pregrado slučajno odkrili na urgenci. No tista g. je predlagala ponoven ultrazvok in odtranitev. Imela sem potem še 3 ultrazvoke in samo na dveh se je videla. Mora biti res pravo obdobje, da se jo dobro vidi. No moj g. se ne strinja z odstranitvijo, ker še nikol nisem zanosila in bi lahko kasneje prišlo zaradi razširitve mat. vratu. Ampak če si pa že imela SS bi si jo pa jaz dala odstranit, da se slučajno ne bi ponovilo. Je pa res da je vse odvisno od velikosti.

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Pregrada
6.12.2008 14:56:43   
Maxy
No, zdej sem naročena pri dr.Požlep (Leonišče), še za njeno mnenje.  Pa, da vidimo kaj bo rekla. Skratka, do sedaj sta bila oba G proti. Sam bojim se ponovnega ss-a.  Skratka, ne vem kaj naj naredim.

(odgovor članu Lianna)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Pregrada
6.12.2008 15:38:48   
detelja
Maxy tko po čisti kmečki logiki...nikoli ne bomo vedele kaj je bilo krivo, da smo imele ss...mogoče res pregrada, mogoče je bila huda kromosomska napaka...kdo bi vedel???...lahko boš šla na odstranitev pa se bo ponovno zgodilo-sicer srčno upam, da ne, lahko pa, da ne boš šla in ti bo naslednjič ratalo...najhujše je, da ni nikjer garancije in to nas najbolj bega...čeprav dr. pušenjak trdi, da če je ženska bila že noseča, vseeno, če je donosila ali ni, da takrat on priporoča pregrado...a si ga kaj povprašala na forumu????

_____________________________

Najprej si bila pod mojim srcem, sedaj si v mojem srcu. Za vedno moja mala Pikica!!!!

15.4.2009 ob 13:22 je na Svet pokukala najina prečudovita hčerkica Maja!

(odgovor članu Maxy)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Pregrada
7.12.2008 9:54:33   
tane
Maxy, no še o moji izkušnji, meni je moja G odkrila pregrado leta 2003 vendar mi tega ni povedala samo zapisala v kartoteko, no decembra 2007 sem imela SS v 14.tednu in od 8.tedna naprej krvavitve, nekajkrat na urgenci, 1x v bolnici nato pa SS doma, in še abrazija kjer mi je G posumil na nepravilnost maternice in mi svetoval pregled pri specialistki dr. ribičevi. moja G mi je takrat potem omenila pregrado, in sem jo vprašala zakaj mi tega ni povedala prej pa pravi, da je itak majhna in da je ona mnenja da je treba vsaj enkrat zanosit...no, potem pa tisto najbolj važno zate...tudi meni je celo specialistka rekla majhna pregrada na prvem pregledu, no po operaciji pa mi je rekla, da je bila čez celo maternico in skoraj sigurno vzrok za SS. kot pravijo punce je rutinski postopek, če bi to vedela prej in za pregrado  bi si jo šla takoj odstranit preden bi zanosila.
mojo nosečnost in nato SS sem ti podrobno opisala tudi zato, ker je bila taka agonija, strah, obup, trpljenje za mene in mojega partnerja ter bližnje, tako, da vem tudi da zaradi te izkušnje v naslednji nosečnosti ne bom mirna vseh 9 mesecev dokler enkrat ne bom držala pikice v roki.
Tako, da tudi če ti pravijo da je majhna nikoli ne veš, jaz bi se na tvojem mestu odločila za operacijo, ker saj tudi sama veš kakšne so posledice SS in da boš potem naslednjič razmišljala ali bo tokrat vse ok ker imaš pregrado.
tudi Pušenjak ti bo napisal, da pojdi na operacijo, on ubira srednjo pot ne zagovarja odstranitve pred vsaj eno nosečnostjo, če pa je bil SS pa pravi, da svetuje...no vprašaj ga.
sori za tako dolg odgovor ampak še vedno sem jezna na svojo G ki mi je to zamolčala, ker če ne bi verjetno zdaj že imela dojenčka, tako pa se še vedno trudiva in ne uspe.
Srečno kakorkoli se boš odločila.

< Sporočilo je popravil tane -- 7.12.2008 9:57:08 >

(odgovor članu detelja)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Pregrada
7.12.2008 11:13:33   
Maxy
No, pa še mnenje Pušenjaka:

http://med.over.net/forum5/read.php?19,5137700

Se pravi, grem na odstranitev in potem upam na ''mirno'' nosečnost.
Sej to bo kmalu, pregled pa opreracija.  Tane to je blo pa res grozno, si sploh ne znam predstavljat. Boljše da ne rinem, tja kamor ni treba, a ne!

(odgovor članu tane)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Pregrada
7.12.2008 12:04:46   
detelja
tane verjamem ti kako ti bo ko boš naslednjič noseča...mene je tudi skoraj kap ko sem po ss ponovno zanosila potem pa  6t3d (v prvi nosečnosti je bilo isto 6 t 3 d) zagledala kri na dnevnem vložku...cela slika iz prve nosečnosti se mi je obrnila pred očmi..non stop sem čutila, da nekaj teče pa sploh ni...ampak tisti strah, vedno si nekaj namišljaš-mene so v prvi nosečnosti kar naenkrat nehale bolet prsi pa tudi nabrekle niso bile več tako in sledil je ss pa še dr. pušenjak je potrdil, da je to lahko en znak, ki kaže na grozeč ss...potem pa eno jutro vstanem sedaj, ko sem ponovno zanosila in mene ne bolijo prsi...bila sem tako prestrašena, v taki krizi, da sem mislila, da bom umrla...nisem pa bila pozorna, da so bile še vedno take žilave,čvrste...prvi trije meseci so bili daljši kot leta...potem pa še prebereš na netu kaj, da ta krvavi pa ona pa tretja in da je bil ss...zato svetujem, da ko zanosiš kaj dosti o tem ne študiraš ali ne bereš...ker sama veš, da je psiha velika prsička in da se lahko marsikaj zgodi samo zato, ker imamo tako v glavi naravnano...vem, da je to težko, ampak probaj...no sedaj sem v 22 t 2d...beba lepo brca...ampak sedaj pa so spet vmes vpr. kaj če se bom prehitro odpirala, kaj, zakaj, kdaj, kako,....saj veš vedno se nekaj najde, kar te matra...svetujem pa tudi, da ko zanosite prosite gin., da vam odobri bolniški stalež...čeprav je na začetku ful težko ostat kar tako doma pa ne veš kaj bi, pa študiraš, da ne bo tako dobro plačana porodniška...potem pa se začneš zavedat, da ti je otrok na prvem mestu, spomniš se vseh stvari, katere smo doživele in začneš lepo doma uživat...saj tudi doma imaš kaj za postorit...pa če si utrujena ali pa ne moreš česa naredit si lahko vležeš pa te ne bo noben grdo gledal v službi pa se vedno kdo najde, ki te zmerja itd...

Maxy jaz bi si na tvojem mestu dala  pregrado odstranit....

_____________________________

Najprej si bila pod mojim srcem, sedaj si v mojem srcu. Za vedno moja mala Pikica!!!!

15.4.2009 ob 13:22 je na Svet pokukala najina prečudovita hčerkica Maja!

(odgovor članu Maxy)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Pregrada
7.12.2008 13:25:18   
Maxy
Detelja to si pa tako lepo napisala, da so mi kar solze prišle v oči. Mislim, da vse ki smo kdaj doživele ss razmišljamo podobo in vem, da bom jaz naslednjič v popolnoma isti situaciji (po odstranitvi pregrade!).  Na psiho težko vplivamo, oz. moraš biti res dober, da te ne preplavijo črne misli. Tako pač je, žal.

(odgovor članu detelja)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Pregrada
7.12.2008 13:45:58   
tassika
jah take smo, jaz sem se že zdajle odločila, da takrat sploh ne bom nič razmišljala, ampak mislim da mi ne bo uspelo. Se bom pa poskusila minimalno obremenjeat, ne bom ves čas gledala v katerem tednu sem in kupovala goro revije, predvsem pa ne bom nič iskala od opreme, ker letos, sem imela že vse kdo mi bo kaj posodil.
Jaz pa še vedno čakam pregled v torek, me pa že dva dni tako malo špika in boli v maternici, pa ne vem a je to zdaj ovulacija, ali me spet živci izdajajo.

Maxy, moja g. je rekla da bova vse take zadeve spucali potem pa hop v novo user posted image , pravi da tudi če ni to vplivalo na SS se bova pa obe bolje počutili, ker bova vedeli da ni pri meni telesno nič narobe.

lp

_____________________________

<3 Zoja in Patrik <3

(odgovor članu Maxy)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Pregrada
7.12.2008 14:54:31   
detelja
tassika če se prav spomnim si bila ti tudi aprilčica, ali...bom ti držala pesti v torek, da bo vse ok in da boš čimprej vse porihtala...veš kaj je še en problem, ko doživivmo ss pa gremo v nove boje...vedno, ko user posted image  mislimo samo, če nam je danes ratalo ali ne...in ker smo spet psihično čist hin, in če nam v prvo ne rata smo spet razočarane...in bi cele dneve delale samo na otroku in več delamo manj nam rata, ker je spet psiha kriva...glih to mi je ena prijateljica rekla...ona je noseča, druga prijateljica pa že dalj časa dela na otroku pa ji ne rata...kupuje teste za ovulacijo za to za ono pa delata že par mesecev...ampak psiha je tista hudobnica...vem samam kako je...ful sem si želela čimprej zagledat user posted image  potem sem se bala,da nama dolgo ne rata pa da se slučajno ne bi dragi česa prestrašil npr. ponovnega ss ali kaj in da ne bi želel nekaj časa delat na otroku...saj same dobro veste...takrat ti roji 10000 stvari pa če želiš ali nočeš...no, da vaju potolažim oz. dam več poguma nama je ratalo prvi mesec, ko sva začela ponovno delat na otroku...držim pesti, da bo pri vas vseh tako...res vam želim, da vam božiček ali pa novo leto prinese magični user posted image  in da bo takrat vse ok...stiskam pesti, mislim na vas...

_____________________________

Najprej si bila pod mojim srcem, sedaj si v mojem srcu. Za vedno moja mala Pikica!!!!

15.4.2009 ob 13:22 je na Svet pokukala najina prečudovita hčerkica Maja!

(odgovor članu tassika)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?