|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Prosim za pomoč pri odločitvi
10.12.2008 7:26:59   
pokec3609
Pozdravljene. Sicer sem bolj aktivna pri temah o nosečkah, pa da na kratko opišem svoj problem, če lahko temu tako rečem.
Stara sem 34, tretjič noseča, prva hčerka 16 let, druga 6.
Problem ki je nastal......
.....S prvo hčerko , se pravi to 16 letno se zelo dobro razumeva, vse mi pove, kaj se dogaja v šoli, kaj ušpičijo v glavnem vem za vse vragolije v njenem krogu, pa ni pomembno, ali je vključena v njih ali ne mi jih pove.
Potem se pa pogovarjamo o tem in včasih ji dam kak praktičen nasvet iz mojih mladih leti kako je blo in potem analizirava kako se je to zdaj izteklo ipd.
V šoli je dobra, hodi v drugi letnik, ne šprica...ipd.
Ven sicer gre popoldan na kakšno kavico recimo enkrat na teden, včasih zvečer na kakšen rojstni dan in je najkasneje do desetih zvečer doma.
V glavnem idealna.....
No ta teden pa se v našem kraju odpira en nov tako imenovali nočni bar, otvoritev je ob 10 zvečer, pa me je vprašala, če lahko gre.
Iz svojih izkušenj in vse tisto kar sem slišala od mlajših prijateljic glede obiskov teh nočnih barov sem ji rekla, da ne sme it.
Pred leti je v našem kraju že bil podoben nočni lokal in je bla noter sama pijanšna, droga, non stop policija, pretepi, tko da so ga zaprli.
Pravim da je za to še premlada, njo pa seveda matra firbec kako to sploh zgleda, kako bo urejen ipd.

Sama sem načeloma proti obiskom takih nočnih lokalov, sploh pri njenih letih, vse njene prijateljice iz srednje šole bodo šle, ona bo zdej neke vrste črna ovca, toda meni srce in duša ne dasta tistega miru, da bi ji lahko rekla, da lahko gre.
Sem že razmišljala tudi o tem, da bi šla zraven.....tko ne čist zraven seveda, bi šla pač z možem na otvoritev, tko kot bodo verjetn ostali pršli, pa me spet bega......a sem mogoče pri svojih 34-ih že prestara, da grem na otvoritev česa takega??
Sem mogoče preveč nazadnjaška? Starokopitna? Je moje mnenje, da 16 letnica ne spada v nočni bar pravilno?

Zdaj me pa zanima.....kaj mislite sem se odločila pravilno? Vaše mnenje prossim....
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Prosim za pomoč pri odločitvi
10.12.2008 7:30:34   
Volga
če je res tako zaupanja vredna kot praviš v prvem delu posta, bi ji jaz dovolila, s tem da pride ob polnoči domov. Oz. če je treba z avtom, bi jo peljala in šla iskat.


(odgovor članu pokec3609)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Prosim za pomoč pri odločitvi
10.12.2008 7:33:24   
pokec3609
Ja no sem pozabla povedat, sej to je v našem kraju 200 mestov stran od doma, praktično čez balkon vidim stavbo kjer se bo to dogajalo.

(odgovor članu Volga)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Prosim za pomoč pri odločitvi
10.12.2008 7:56:30   
erna14
jaz na tvojem mestu bi ji dovolila,ce je punca res zaupanja vredna...zakaj pa ne,saj konec koncev sedaj prihaja obdobje k ga bo zacela zurat in ce jo bos drzala nazaj mislim da bo samo slabse,tudi nadzirat je ne bos mogla  takrat ko bo hotela oditi kam dlje,ne samo 200m stran,vsakic pa mislim da ne bos mogla zraven.mislim da otroku ce zaupas mu moras dati vedeti da mu zaupas,da vrjames vanj.meni je moja mami vedno govorila ce nekoga nekje drzis,mu ne das dihat,bo vedno nasel pot da se bo izmuznil na lep ali grd nacin,ce pa pustis cloveku dihat,mu das vedeti da je vreden zaupanja,da se zaneses nanj potem te ta oseba nikakor nebo hotela razocarati......oziroma ce bolje pomislis pri sebi ti si bila leto dni starejsa od svoje hcerke ko si zanosila,se previ da je tudi za njo lahko cas da se gre punca malo sprostit,kar se pa tice casa..ko bo prisla bo prisla,sama najbolje ve kdaj mora domov,.meni doma nikoli niso postavljali ure,pa nikoli mi ni noben tezil ce sem prisla ob 5 zjutraj domov,pa vedno sem prisla skulirana domov in mami je tocno vedela kje z kom sem bila,tko da...

_____________________________

moj soncek Ziga-12.3.2007

(odgovor članu pokec3609)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Prosim za pomoč pri odločitvi
10.12.2008 8:29:32   
pokec3609
ja sej zdej ko sem prebrala vajina odgovora sem začela mal drugač razmišljat. Res da bo enkrat pri teh letih začela ven hodit bolj pogosto.
Samo najbolj kar me moti, je v bistvu to, da naj bi šla na otvoritev nočnega bara. Sej če bi šla na otvoritev navadne oštarije bi drugač razmišljala.
Kaj pa da bi šla še midva z možem???......Ni dobra varjanta??? Raje ne....ja???

(odgovor članu erna14)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Prosim za pomoč pri odločitvi
10.12.2008 8:37:21   
vodica
Spusti jo.Stem ji boš pokazala,da ji zaupaš in bo tudi ona tebi.Sploh pa če je tako blizu.Nikar pa hodit zraven ali za njo na kontrolo.

(odgovor članu pokec3609)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Prosim za pomoč pri odločitvi
10.12.2008 8:38:02   
kofetek2010
IZVIRNO SPOROČILO: pokec3609
Sem že razmišljala tudi o tem, da bi šla zraven.....tko ne čist zraven seveda, bi šla pač z možem na otvoritev, tko kot bodo verjetn ostali pršli, pa me spet bega......a sem mogoče pri svojih 34-ih že prestara, da grem na otvoritev česa takega??
Sem mogoče preveč nazadnjaška? Starokopitna? Je moje mnenje, da 16 letnica ne spada v nočni bar pravilno?

Zdaj me pa zanima.....kaj mislite sem se odločila pravilno? Vaše mnenje prossim....


Ja, najboljše, da gresta z možem tud na otvoritev. user posted image  

Pa nehaj s takimi, da si prestara! user posted image
Ker jaz hodim s kolegicami vsaj 2x na mesec ven in se nobena ne počuti prestara za to. user posted image user posted image user posted image  Je pa res, da mi ni videt, da sem tolk stara kot sem. user posted image

(odgovor članu pokec3609)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Prosim za pomoč pri odločitvi
10.12.2008 8:47:16   
erna14
user posted image ma saj vem da ti je hudo,mene vse to se caka in pomoje bom ravno tako vsa panicna,po glavi se mi bo pletlo tisoc vprasanj kaj pa ce....ampak pusti da gre sama ,kako bi se ti pocutla ce bi te tvoja mami "zasledovala",saj pomoje njo niti nebi motilo,ampak sproscena sigurno nebi bila,ni isto ce gres sam ali pa ce te mama iz nekega kota nadzoruje kaj delas,kaj pijes...bodimo iskreni tudi ona bo vrjetno kdaj spila kaksno pivo,prizgala kaksno cigareto,se poljubljala v kaksnem kotu z kakim lustnim frajerjem...ampak otroka (moje mnenje)moras o teh stvareh poduciti tega ne moras prepreciti,tudi jaz sem kdaj probala pivo,pa ga nisem nikoli vec pila ker mi je zanic tako kot ostali alkohol,sem pa ostala pri cigaretih in ce sem kadila to ne pomeni da sem pa zdaj cist bad girl...tko je...punca ga bo iz dneva v dan vec zurala,vse kar lahko nardis da se o vsem tem z njo odkrito pogovoris,da ji svetujes(nikoli ocitas),da ji poves svoje skrbi ampak ji vseeno das vedeti da ji zaupas...bos videla,da bo vse uredu..ne ji branit,ker tako se bo pocutila odrezano od prijateljev od vsega kar oni lahko ona pa ne in tako se potem zacnejo krhati odnosi.saj ne recem obstajajo meje razumnega,ampak prepoved da bi sla v nocni lokal...mislim da je to pretirano,slej ko prej bo sla..tko da...ma ja saj jaz ce bio bla na tvojem mestu pomoje bi tud sla pogledat,ce ne drugac tko sam za sekundo cez vratauser posted image ,ali pa ce te tok skrbi pejta z mozem na en drink pa domov,punco pa pustita...ne vem dogovorte se priblizen za uro kdaj naj pride pa je

_____________________________

moj soncek Ziga-12.3.2007

(odgovor članu pokec3609)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Prosim za pomoč pri odločitvi
10.12.2008 8:53:42   
Felicita
moji starši so hudo strogi. do 18. leta sem imela 'policijsko uro' ob polnoči. pri fantu nisem smela prespat. nikamor nisem smela brez da bi onedva točno vedla lokacijo in blo je blazno zabavno, ko sta se včasih pojavla tam (namerno, da sta prekontrolirala, kje sem). ven sem smela 1x na mesec. in še kej bi se našlo.
kakorkoli, prvič sem šla v disko, zloglasno Lipo po končnem izletu v 8. razred, potem pa še po valeti in še nekajkrat. za to celo nista komplicirala, ker je na peš razdalji do doma, pa veš kakšen sloves je imela in ima Lipa. Res pa nikol nisem prišla na okus za diskoteke oz. nočne lokale... drugega pa pri nas v bližini ni, torej al ob polnoči doma iz ljubljane al pa lipa. pa sem bla rajš doma.
kakorkoli, kadar sta se mojedva 'naključno' pojavila kje v bližini naše družbe sem jest popihala ven. ker jest sm bla tut neproblematična, sta mi 'zaupala' a hodila sta me kontrolirat? zaupanje pa tako, ja. predstavljej si, kako bi se ti počutla, če bi te spremljala tvoja mama na žur. in ni ga blo hujšga, ko je blo treba domov, ko se je vse skupi dobr začenjal, jest pa računala al morm iz ljubljane pol polnoči al lahko še 10 min ostanem. tko da zame so bla 'najlepša' in 'najbolj žurerska' leta večinoma kino, kak koncert, sicer pa posedanje doma, ker so bli pač moji starši zadrti.
ne vem no, če povem v njenem stilu 'give her a break!'


_____________________________

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu kofetek2010)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Prosim za pomoč pri odločitvi
10.12.2008 9:02:45   
erna14
felicita-tole si pa zdele full dobr napisla in se totalno strinjam z tabouser posted image

_____________________________

moj soncek Ziga-12.3.2007

(odgovor članu Felicita)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Prosim za pomoč pri odločitvi
10.12.2008 9:39:55   
blaža
Ma jaz ne bi šla z možem na otvoritev, pa ne zato ker si prestara, ker absolutno nisi. Saj jih nimaš 50, pa sej to so najboljša leta.user posted image  Ne bi šla zato, ker pol je to tako, da ok te pustim, ker ti zaupam in pol greš tja, ker ji ne zaupaš in se bojiš zanjo. Zaupaj ji in jo pusti da gre, samo do neke normalne ure, ne do pete zjutraj. Pa vseeno jo pelji in jo pojdi iskat, ni važno, če je blizu. V teh cajtih ni dobro, da hodi sama okoli ponoči, pa čeprav reče, da gre sprijateljicami.  Pol so prijateljice lahko do pete, ona pa ne, pa reče, da ni treba da jo pospremijo, ....Raje jo pojdi iskat ti z možem. zaupaj ji, vsaj jaz vedno zaupam, dokler se da, če se bi mi pa začel kdo lagati, bi blo zaupanja konec. Sej veš kako je blo, ko si sama imela 16 let, sej to ni tako daleč in se še spomneš.user posted image

(odgovor članu erna14)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Prosim za pomoč pri odločitvi
10.12.2008 10:11:03   
Mišni
IZVIRNO SPOROČILO: vodica

Spusti jo.Stem ji boš pokazala,da ji zaupaš in bo tudi ona tebi.Sploh pa če je tako blizu.Nikar pa hodit zraven ali za njo na kontrolo.


Se strinjam. Zmenite se, da pride ob določeni uri domov in to je to.

_____________________________

Velika rit je velika stvar.

(odgovor članu vodica)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Prosim za pomoč pri odločitvi
10.12.2008 10:14:48   
nuala
Jaz bi jo pri 16 letih ob kaki posebni priložnosti, kdaj pa kdaj, pustila do 12.
Sploh če je taka, kot jo opisuješ, se pravi dobra v šoli in odkrtita do tebe.

Sama sem imla zelo stroge starše, ki so me zelo dolgo držali na ta kratki. Posledično se mi je potem "utrgalo" kasneje, ko sem že bila študentka. In sem kar nekaj let rabila, da sem se spravila v red. Se mi zdi, da bi bilo zame bolje, da bi me postopoma navajali tudi na "nočno življenje". Sploh zato, ker sem bila sicer pridna v šoli in pripravljena pomagati doma.

_____________________________

Zakaj bi učil prašiča letati; izgubljaš čas in vznemirjaš prašiča.

(odgovor članu pokec3609)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Prosim za pomoč pri odločitvi
10.12.2008 10:38:14   
komarka
js sem sicer še daleč od nasjtnika...

ti povem samo kar mi je blo zanimivo v knjigi Jaspeja juul-a. Odločit se moraš sama(oz skupaj s partnerjem). če so vsi proti in ti za al pa obratno. razmisli o svojih razlogih... in potem ji imaš pravico tud prepovedat. mogoče ji boš nardila "krivico", mogole ti bo pa ful zal če ji dovoliš. skartka: najprej razmisli kaj je zate sprejemljivo in kaj ne. potem ji povej svojo določitev.

Ker si še vedno ti odgovorna zanjo(hčerko in odločitev)

mogoče pa skupaj razmislite o kakšni rešitvi.namreč če boš šla zraven da bi bla bolj mirna, ne boš kaj dost rešila. vse več bo situacij ko te ne bo zraven in kot praviš ti do sedaj vse pove. če pa greš zraven in boš potem lahko povedala svoje mnenje o tem lokalu, otvoritvi je pa to lahko kul...


Lej ne pravim da je ne smeš pustit, ampak da naredi tako kot je zate prav pa tud če je drugače kot mislijo ostali.

(odgovor članu pokec3609)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Prosim za pomoč pri odločitvi
10.12.2008 11:38:31   
pokec3609
Kolk ste prijazne, v tako kratkem času pa tolk odgovorov. Hvala res.
V glavnem se kar po večini strinjam z vami, ker ......ravno zato ker vem kako je bilo z mano pri teh letih sem rekla da bom do svojih strok čist drugačna kot so bli moji z mano. Zaenkrat mislim, da mi to uspeva.

Mogoče sem bom res odločla za to varianto, da jo pustim da gre toda res pod pogojem, da jo peljem in da jo nato pridem iskat, ker vmes je res kar nekaj potk in grmičkev, pa tut glih recimo ob 11 zvečer al pa ob polnoči da hodi mogoče sama okrog tut ni dobr.
V glavnem sporočim kako se je vse skupaj izteklo.

(odgovor članu komarka)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Prosim za pomoč pri odločitvi
10.12.2008 12:18:18   
brigitaa
200 metrov stran pa jo peljati, kr neki, nj gre z družbo tje ne pa z svojo mtko.

_____________________________

Kar ne ubije, te samo okrepi

(odgovor članu pokec3609)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Prosim za pomoč pri odločitvi
10.12.2008 22:13:53   
sanja nk.
kaj ni zaupanja vredna user posted image , če je res takšna kot praviš , potem jo lahko res vsaj do polnoči pustiš
al dekletce odrašča kaj jo boš tudi k fantu spremljala


(odgovor članu brigitaa)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Prosim za pomoč pri odločitvi
11.12.2008 8:29:13   
CLAUDY11
Če je res samo 200m stran jo kr pust da naj gre sama  sam zmen se z njo da brez alkohola brez cigaret in brez s,,,..user posted image Razloži ji da je na preiskušnji in če se bo lepo in svojim letom primerno obnačala jo boš še večkrat spustila ven!! tak da na začetku ji ker daj uro do12 sam počakaj jo doma bog ne daj da jo boš čakala pred barom ne rečem da bi blo kje drugje tak pa200 m !!!!! ker ji boš nakopala sramoto pred prijateljicam!!user posted image Če boš pa vidla da je pila itd.... jo pa kr mal bol na šarf prim  in ji razloži ka je njene dolžnost in pravica!!Glede na to kaj si pa napisala pa mislim da je zaupanja vredna punca!user posted image vedar saj veš :bolje dvakrat kontrola kot pa nič:

(odgovor članu sanja nk.)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Prosim za pomoč pri odločitvi
15.12.2008 7:18:39   
pokec3609
pozdravljene
evo....je šla, bla ob pol polnoči nazaj, vsa prestršena......so baje kozarce razbijal, pa se neki prerival.......v glavnem se je vse dobro izteklo....mi je šlo pa kar na smeh ko je vsa v paniki razlagala kako grozno je bilo, da ona pa kaj takega v življenju še ni doživela......
hvala vsem za nasvete

(odgovor članu CLAUDY11)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Prosim za pomoč pri odločitvi
17.12.2008 22:44:02   
mala zirafa
Moj je rekel da bo naši ta mali naštimal mikrokamerouser posted image , pa še niti rodila se ni takrat.Očki pač.
Jaz bi jo pstila do polnoči.Enkrat moraš reskirat.Glavno da se ne pelje s pijanimi.Tega bi blo mene najbolj strah, poleg droge.

(odgovor članu pokec3609)
Neposredna povezava do sporočila: 20
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Prvo leto nič čokolade in smokijev!
V svojih povsem dobronamernih vzgojnih odločitvah starši pogosto pozabimo na najpomembnejše - otroka. Tudi, ko gre za uv...
Trmast otrok
Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?