|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   dilema-vrtec ali domače varstvo?
11.1.2009 10:57:46   
ejša1
Situacija je sledeča: sina (februarja bo star dve leti) sem s 1.2. želela dati v vrtec, vendar mi je na zdravniškem pregledu za vstop v vrtec pediatrinja to toplo odsvetovala. Konec marca namreč pričakujemo novorojenčka, pediatrinja pa pravi, da bo to tudi obdobje, ko bo starejši otrok verjetno "začetniško za vrtec" pogosto bolan in da takšni mali dojenčki to zelo težko kompenzirajo. Pravi, da zadevo še poslabša trenutna gospodarska situacija, saj v ambulantah že opažajo večji porast malih pacientov, tudi zaradi tega, ker jih nekateri starši kljub vročini peljejo v vrtec (potem pa okužijo še zdrave otroke), saj se drugače bojijo za izgubo službe. Pediatrinja pravi, da naj počakamo vsaj do septembra, ko bo novorojenček star 5-6 mesecev in mu bo že lažje čistit nosek itd.  Dodatno sem prestrašena še zaradi tega, ker smo s sinom bili, ko je bil star dobro leto, v bolnici zaradi roravirusa. Takrat sem videla, da dejansko gre vse iz otroka (driska, bruhanje), kri se mu drastično poslabša in brez infuzije in bolnišnične oskrbe, bi se naše zdravljenje čisto drugače končalo. Pa je otrok bil star dobro leto in po kg kar lepo "rejen"user posted image , vendar je takrat veliko izgubil, ne znam pa si predstavljati, kako bi bilo v tem primeru z 1m dojenčkom? Pediatrinji drugače zelo zaupam.

V vrtec sem sina želela dati, ker jih večina mamic zelo hvali, poleg tega se mi je zdel ta čas ok, da se na vrtec navadi pred prihodom novega družinskega člana in bi prvo obdobje uvajanja bilo za nami. Sina sedaj pri nas doma pazi moja mama, ki mi je že ponudila nadaljnjo pomoč. Razmišljam pa, da bi mogoče sin kljub varstvu moje mame zahteval mene npr. ravno, ko bom dojila... Sicer je sin zelo samostojen, se sam zaigra in ni tako zelo navezan name (razen, ko je bolan), kot so nekateri otroci na svoje mame. Rad prespi pri babicah, z varstvom nikoli nismo imeli nobenih težav, če pa smo na kakem obisku, kjer so otroci, ob odhodu vedno reče: nočem mov (domov) in sledijo solze...

Kakšne so pa vaše izkušnje? Je imela katera novorojenčka ob hkratnem uvajanju drugega otroka v vrtec in kako se je vse skupaj obneslo?

Hvala za odgovore!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: dilema-vrtec ali domače varstvo?
11.1.2009 11:41:36   
ksenija12
Mi imamo razliko 1 leto in 3 mesece. Ko se je rodil mlajši, sem se odločila, da bom imela prvih nekaj mesecev oba doma. Tako sem se odločila, ker je bil starejši občutljiv na dihalih (pogosti bronhitisi, težko dihanje...), pa tudi zato, da se starejši ne bi počutil 'odrinjenega', da sedaj, ko je manjši prišel, mora on v vrtec. Skupaj sta bila z mano doma celotno 2. porodniško in to je ena najboljših odločitev, ki sva jih z možem sprejela. Zelo sta se navezala drug na drugega, starejši se je vključil v 'oskrbo' malega, skupaj smo se igrali, hodimo na sprehode... Ja, je naporno, enkrat do dvakrat tedensko je prišel na obisk moj oče in mi pomagal...ampak bolni nismo bili skoraj nič...
Sedaj je starejši pri dveh letih šel v vrtec, prenehali so se bronhitisi, v vrtcu se odlično počuti, ta mali je še z mano doma. 
Sama mislim, da je za otroka najbolje, da gre v vrtec okoli 2. leta, zato bomo tudi ta malega imela doma do 2. leta.
Če bi se še enkrat odločala, bi naredila isto. Z eno razliko - mogoče bi starejšega vključila v vrtec že maja, ko se večina viroz neha..smo pa pomlad in poletje izkoristili za male izlete v naravo.

(odgovor članu ejša1)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: dilema-vrtec ali domače varstvo?
11.1.2009 12:27:33   
zinkazi
zaposlena sem v vrtcu. otroci ki so krajši čas obiskovali vrtec, ko se je rodil drugi otrok, so imeli večje težave s sprejemanjem malčka. bilo je več ljubosumnosti.

_____________________________


Otroško srce je zaklad


(odgovor članu ksenija12)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: dilema-vrtec ali domače varstvo?
11.1.2009 13:07:47   
bskrle
JAZ ti odsvetujem vpis v vrtec iz istih razlogov kot P.
Pa sta bili starejši že drugo leto  v vrtcu.
JAn. Mar - je res ogromno obolenj, tako da bi jaz poslušala.

(odgovor članu zinkazi)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: dilema-vrtec ali domače varstvo?
12.1.2009 13:43:49   
tosja
Odsvetujem! Tvoj prvorojenec, ki je bil do sedaj s teboj doma bo razumel - mama je dobila dojenčka, jaz pa moram v vrtec. Prišlo bo do ljubosumja...same težave.
Jaz bi na tvojem mestu uživala do septembra z obema otrokoma-maksimalno!!!
Septembra pa naj gre večji v vrtec. Do takrat pa uživajte doma! user posted image


_____________________________

Ko hodiš, pojdi zmeraj do konca...

(odgovor članu ejša1)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: dilema-vrtec ali domače varstvo?
12.1.2009 23:45:02   
ejša1
Hvala za odgovore, bomo odpovedali vrtec in skupaj uživali doma (seveda ob pomoči mame).user posted image

(odgovor članu tosja)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: dilema-vrtec ali domače varstvo?
12.1.2009 23:52:34   
frutka_
Po mojem je zdaj najbolj neprimeren čas za uvajanje. Ti boš prišla domov z novorojenčkom. Njega boš dala v vrtec. Mali bo celi zmeden.
Če imaš mamo doma, da ti pomaga bo vam vsem lažje, da se navadite.
Jaz sem rodila julija in je mali do sept bil doma. Z novim šol. letom pa je šel  nazaj v vrtec.
Aja, sicer pa fuuull navijam ZA vrtec. Ampak trenutno ste si izbrali res neugoden čas.user posted image

Srečno!

(odgovor članu ejša1)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Za družine BREZPLAČNO (od 15. do 22. maja)
Na pobudo ZPMS bo kar 40 muzejev in galerij po vsej Sloveniji, v tednu družin, med 15 in 22. majem 2024 (ali pa na določ...
BLOG: Pitje vode in lulanje med poukom
Te med odmorom ne tišči lulat in te je pritisnilo sredi pouka? Boš moral počakati do naslednjega odmora. V mojem svetu j...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?