|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Hudo vsiljiva tašča - prosim za konkretne nas...
10.12.2008 14:51:39   
nosek5
Sem na koncu s svojimi živci. Mami mojega partnerja(moja tašča) stalno kuje neke načrte v zvezi z mojo družino(partner, hčerka in jaz), stalno deli nasvete in načrtuje kaj in kako bi bilo po njenem mnenju boljše. Najhuje je ko masira mojega fanta z idejami kaj in kako in on jo velikokrat posluša, potem pa se midva skregava, češ, hoče nama vse najboljše, ti pa misliš, da se vtika v naju. Glej kok nama skos finančno pomga, ti pa nisi nič hvaležna. Halooo, niti enkrat nisem za nič prosila, da mi da, pa kar naprej nekaj nosi, v zameno pa pričakuje, da bomo skos skupaj in bomo delali tako kot ona hoče. Jst mam tega povn kufer in se mi bo nekega dne sam odpelo in se bomo skregali do konca. Živimo kakih 50 km oddaljeni drug od drugega, ampak ni nobenega miru pred njo. Stalno kliče mojega fanta, kje smo, kaj počnemo, dobro jutro, lahko noč, poljubčkej tamalo, zdj pa to pa to počnem...ja in,kaj mamo mi s tem. Sej ne rabmo vedet za vsakih pet minutt kaj počne. To je absurd. Moj dela cele dneve in še takrat ko je frej, bi rada vidla da smo skos skupej in kej počnemo, če pa nimamo časa in smo doma, pa kliče njmanj 4x na dan. Haloooo, a je to normalno??? Da ne govorim o najini hčerki, ki jo je vzela za svojo. Ko smo na obisku, kar je najmanj enkrat na teden, sploh ne pridem do tamale, jo kr ona previja, kupček podira, še uspavala bi jo, pa podojila, če bi lahko. Zraven pa govori, pusti jo danes meni, ti jo maš tko al tko cele dneve.Prosim??? Sej je moj otrok, itak da jo mam cele dneve, sej sem si jo na vso moč želela, bolj kot vse na svetu, zdj mi jo hoče pa kr ona vzet in kr planira da bo šla drugo leto z njo na morje!!! Tamala bo stara komaj 9,10 mesecev, pa povejte no, a sem tukej jst čudna??? Kupuje ji vse od a do ž, kar otrok sploh ne rabi, ko je tako majhen vse tok hitro preraste in je najbolše da se sposodi, ona pa ne, kr še to pa še un... Jst osebno pa sem bila vzgojena skromno in da nismo imeli vsega in tako bi rada vzgojila svoje otroke, v skromne ljudi, ki ne bojo imeli vsega na pretek. In še, če jim bi rada kej kupila, bi rada jst izbrala, ne pa da ona po svojem okusu kupuje stvari zanjo. Mah še bi lahko naštevala, pa se mi ne da, ker sem potem samo slabe vojle. Niti nimam volje več, ker mi gre kr na bruhanje, tok se utesnjeno počutim, res. Iz same dobrote, je to preraslo v posiljen, nesproščen in vsiljiv način, skregan odnos med nama s partnerjem in to ne pelje nikamor...

Prosim za konkretne predloge, kaj naj poleg tega da sem že povedala svoje, pa nič ne pomaga, storim.
ona se takoj počuti vso užaljeno, če se ji kaj reče, ampak briga me, jst tko ne morem več, ker bom od vsega negativnega še zbolela..
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Hudo vsiljiva tašča - prosim za konkretne...
10.12.2008 15:02:33   
lion
Hja...te razumem, če se postavim v tvojo kožo in bi mi vse to počela mama od partnerja.

Moja mama je ista. Ampak v dobrem pomenu. Slišiva se 4-5 dnevno , sploh zdaj od kar imam dojenčico in mene to prav nič ne moti. Vem za vsak njen korak in ona za najinega. Ko pride na obisk oz. greve midve k njej jo skos ima ona na rokah in to meni prav paše, da se mal spočijem user posted image Če kam grem jo nesem k njej v varstvo. Aja, s hčerko živive same.

S svojim odgovorom ti nisem pomagala. Ampak, da bi me od parnerja mama skos klicala in..... pa bi se tud meni odpel.

Hura za mojo mamikouser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu nosek5)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Hudo vsiljiva tašča - prosim za konkretne...
10.12.2008 15:04:17   
Taula
 To verjetno dela že od rojstva...postavi meje. Samo če je tvoj dečko mamin sinček bo težko. user posted image  Ti si mama, ti odločaš za otroka in za vašo družino. Lepo ji reči da ceniš pozornost (darila), ampak da prosiš da naj preneha s tem. Glede klicov..kaj pa dragi pravi? Mu je to normalno? Ima ona moža in druge vnuke tudi?

_____________________________

NESRAMNA sem, brez kančka slabe vesti, počutim se prisrčno.... ZLOBNO:)



(odgovor članu nosek5)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Hudo vsiljiva tašča - prosim za konkretne...
10.12.2008 15:08:46   
nosek5
Ne, ona je ločena in to je njena prva vnukica. Ampak mene to sploh ne gane. To je moj otrok in moja družina in ona ni tukej drugega kot babica. Ne bi rekla, da je ravno mamin sinček, je pa zato bolj zaščitniški do nje, ker je bil še relativno mlad, ko sta se ločila in je on prevzel ''vlogo'' partnerja, ter jo je ščitil pred očetom, ki ni bil ravno najboljši mož in oče.

(odgovor članu Taula)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Hudo vsiljiva tašča - prosim za konkretne...
10.12.2008 15:10:22   
rija
nikoli nam ni prav.

ne, ne bi mi bilo prav, če bi bila tako zelo nadzorovana s strani tašče.....znorela bi.....user posted image  ampak ti pa se tudi malo skuliraj in ji tisti enkrat tedensko pusti, da previje tamalo, jo nahrani.....mah ne vem...moja tašča je glih kontra, se sploh ne zanima za kaj drugega kot zase in za svojo hčero, ampak ko pridemo k njej na obisk, pustim, da se cuka in trga s tamalim....jaz pa v miru pijem kavo in berem časopise in lenarim...ji pustim tisto "veselje"user posted image , da se ukvarja s svojim vnučkom.

torej: postavi neke meje, ne prehude, toliko, da imate svojo intimo kot družina in po drugi strani ne zapri vseh vrat pred njo, ker vas ima na svoj način rada. kar pa tudi šteje.

_____________________________

...vox populi...

(odgovor članu nosek5)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Hudo vsiljiva tašča - prosim za konkretne...
10.12.2008 15:10:59   
nosek5
Vidiš, to razumem, ker si ti brez partnerja in ti mama veliko pomaga. Hvala Bogu. Ampak jst pa ne rabim njegove mame, jst rabim partnerja, ker ga imam, če ga ne bi imela, bi bila zgodba drugačna.

(odgovor članu lion)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Hudo vsiljiva tašča - prosim za konkretne...
10.12.2008 15:12:22   
Mandek
Te razumem, seveda...
Najslabše je, ko se enkrat odloči (ko se je sevda slučajno ne vzameš "am") in reče: vse vam dam, mojim otrokom, vi pa tkole!. Mah, to je šele za bruhat.
niti najmanj se ne postavim težko v tvoj položaj, ker je tko pr nas, ampak pri nas je na obeh straneh (moji in njegovi) mami, s tem, da nas moja mama ne "kupuje", njegova zna pa samo to. Ampak ne dovolimo. Moja mama gre celo tako daleč, da malo mojemu izpuli iz rok, ko smo tam. Vedno, ko začne mala jokati in jo ima moj partner, ona skoči in mu jo vzame. Jezna sem ko ris, ampak imava dogovor, da jaz povem, kar mene moti njegovi mami, on pa mojim. Nisva več otroka,pikola in res ni potrebe, da sva tako obravnavana. Pa moraš vedit, da se mala pri mojem daleč najprej pomiri...
Si zamisliš,kaj ti dela 50km razdalje? No, draga moja...vzemi odnos tvoje tašče in si zamisli, da si delite pečico in wc...na takšnem sem pa jaz, veš...in čedalje slabše je, pozna se pa itak samo na meni in bebi, ker ona je tak človek, da se ne sekira..

Če naredimo ovinek okrog tašče, se pomeni najprej s tvojim. ON mora razumeti, da je že bolano to preverjanje (pri nas ga ni več odkar nismo govorili, ker je hotla bit skos na tekočem)in klicanje, osamljenost gor ali dol. Ko razčistita med sabo, lahko nadaljuje s pogovorm pri njej...pred tem pa boš težko kaj doseglauser posted image

_____________________________

Bistvo je očem skrito. Kdor hoče videti, mora gledati s srcem. (Mali princ)

(odgovor članu lion)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Hudo vsiljiva tašča - prosim za konkretne...
10.12.2008 15:14:24   
mojamura
no pa pojdimo od začetka. živite 50 km narazen, to je že super. pa vseeno praviš, da nimra pred njo? tu se moraš pomeniti s svojim, ki pa očitno ni enakega mnenja kot ti. povej mu, da se ti to vse skupaj zdi nenormalno, pa da bi rada mela malo miru. prosi ga če lahko omeji klice z svojo mamo, kar verjamem, da mu ne bo lahko, ker je očitno nanjo zelo naveza.ž
verjetno tudi na vso situacijo ne gleda oz. je ne jemlje tako drastično kot ti, zato mu ni najbrž čisto nič jasno, kaj bi pravzaprav ti rada. lepo počasi mu razloži vse skupaj, kako ti to doživljaš itd.
ko ste pri njej na obisku, pa reči pač tašči, da tebi ni problem, kljub temu, da si ves čas s hčerko, da jo tudi tam previješ in vse kar spada zraven. mislim pa da ona hoče le tistih nekaj trenutkov ko ste dejansko fizično skupaj s taščo, posvetiti kar se da svoji vnukici (mogoče se motim) da bi šla z njo na morje, je pa stvar čisto na vaju, ki sta njena starša, kako se bosta odločila.
glede nepotrebnih daril, pa ji predlagaj, da če bi ji res rada vedno nekaj podarila, da ji odpre varčevanje na njeno ime in ji denar tja nalaga, oz. če bi ji rada kaj kupila za obleči, da recimo vaju vpraša, če je kaj takega, da vajin sonček rabi.
kakšna igrača občasno pa te ne bi smela skrbeti. verjetno boš tudi ti rada ko pridejo tvoji vnuki k tebi, pa bi jim verjetno tudi rada podarila vse in še več....malo je treba gledati tudi na drugo stran.
tudi s taščo se lahko pogovoriš glede tega klicanja, ki te moti. mogoče pa ona misli, da s tem ni nič narobe in ne ve, da imaš ti vsega že počasi poln kufer.

_____________________________

Assumption is mother of all fuc*k*ups.

(odgovor članu nosek5)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Hudo vsiljiva tašča - prosim za konkretne...
10.12.2008 15:14:54   
nosek5
Rija - to se strinjam s tabo, ampak ko ji nekaj dovolim, potem gre vse dlje in dlje. Ni meje, je ni, me razumeš?
In zakaj, kje piše, da bi jo morala ona previjati in hraniti in ne vem kaj še vse, ona je imela svoje otroke, to pa so najini otroci in ni treba da si vse prilasti. Verjemi da bi ji marsikaj spregledala, če ne bi bila tako vsiljiva. Verjemi mi. In najprej se vpraša mamo, kaj ni tako?

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Hudo vsiljiva tašča - prosim za konkretne...
10.12.2008 15:19:27   
mojamura

IZVIRNO SPOROČILO: nosek5

Rija - to se strinjam s tabo, ampak ko ji nekaj dovolim, potem gre vse dlje in dlje. Ni meje, je ni, me razumeš?
In zakaj, kje piše, da bi jo morala ona previjati in hraniti in ne vem kaj še vse, ona je imela svoje otroke, to pa so najini otroci in ni treba da si vse prilasti. Verjemi da bi ji marsikaj spregledala, če ne bi bila tako vsiljiva. Verjemi mi. In najprej se vpraša mamo, kaj ni tako?


ja tako bi naj bilo, a žal je tako le pri svetlih izjemah.


_____________________________

Assumption is mother of all fuc*k*ups.

(odgovor članu nosek5)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Hudo vsiljiva tašča - prosim za konkretne...
10.12.2008 15:19:49   
nosek5
Sem oz. sva ji že vse 100x povedala, pa nič ne pomaga. Ona dela vse na svojo roko in pika.

(odgovor članu mojamura)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Hudo vsiljiva tašča - prosim za konkretne...
10.12.2008 15:21:34   
mojamura

IZVIRNO SPOROČILO: nosek5

Sem oz. sva ji že vse 100x povedala, pa nič ne pomaga. Ona dela vse na svojo roko in pika.



potem pa ti res dugega ne ostane, kot da podrobno razložiš svojo situacijo partnerju, ker, po moje bo tašča reagirala oz. skapirala, da je šla čez meje normalnega, le, če ji to pove on - njen sin.

_____________________________

Assumption is mother of all fuc*k*ups.

(odgovor članu nosek5)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Hudo vsiljiva tašča - prosim za konkretne...
10.12.2008 15:26:48   
rija
IZVIRNO SPOROČILO: nosek5

Rija - to se strinjam s tabo, ampak ko ji nekaj dovolim, potem gre vse dlje in dlje. Ni meje, je ni, me razumeš?
In zakaj, kje piše, da bi jo morala ona previjati in hraniti in ne vem kaj še vse, ona je imela svoje otroke, to pa so najini otroci in ni treba da si vse prilasti. Verjemi da bi ji marsikaj spregledala, če ne bi bila tako vsiljiva. Verjemi mi. In najprej se vpraša mamo, kaj ni tako?


torej nisi dovolj odločna in samozavestna.

ne cinclat pa olepševat, povej kako naj bo in basta. niti ne dopusti možnosti, da bi bilo milimeter drugače.

glede otroka: ta je tvoj in bo večno tvoj, ne glede na to, če ga bo tašča previla 1000x....ne biti tako občutljiva....olajšaj si malo življenje....in ne vem zakaj se počutiš ogrožena v tej smeri....user posted image  

ne vem no....meni je nekaj najlepšega, ko vidim svojega otročka, ki se iskreno razveseli svoje babiceuser posted image  in otrok ti bo hvaležen....vsaj jaz sem svojim staršem, da sem lahko imela tako čudovit in prekrasen odnos s svojim dedkom. to mi je v življenju neprecenljivo in nenadomestljivo.user posted image

_____________________________

...vox populi...

(odgovor članu nosek5)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Hudo vsiljiva tašča - prosim za konkretne...
10.12.2008 15:30:56   
nosek5
Najprej sem mislila, glej, kako je dobra, vse da, kar ima.....
Lepo, da se zanima za naše potrebe...

Glej ga zlomka, vse to je bilo storjeno z nekim namenom, imeti tamlade na povodcu in pod kontrolo.

Sej ne me narobe razumet, so tud lepi trenutki, ampak na vsak lep trenutek je 5 takih, da mi kar slabo rata.
Res, kr pike dobim ko zaslišim...


Ne vem, jst sem naučena takole. Če nekaj daš, ne pričakuj nič v zameno, potem rajši ne dat.
In pa zelo sem samostojna, svojim staršem se nisem pustila komandirat(pa me nikoli niso), ne bom se pa pustila nekomu drugemu.

(odgovor članu mojamura)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Hudo vsiljiva tašča - prosim za konkretne...
10.12.2008 15:32:23   
Lalica1
Težko je maminemu sinčku dopovedati, da njun odnos ni dober in da hoče njegova mama preveč. Stvari bo obrnil in boš za vse kriva ti. Prave rešitve ne vem. Jo iščem tudi sama, čeprav ni tako drastično. Vsedta se in mu povej, kaj te teži in izpovej svoje najglobje strahove in čustva.
Kar se pa tiče tega, da ti vzame otroka in te stvari, pa jo TAKOJ postavi na njeno mesti. TI si MAMA otroku, ona pa BABICA. In to ji daj zelo jasno vedeti. Niti dneva več ne čakaj. In sploh ti ni treba iti k njej vsak teden, kaj šele večkrat na teden. Povej da nočeš in pika. Tudi jaz sem vedno popuščala, samo da bo mir, pa na koncu vseeno nisem bila dobra in smo se skregali. Skoraj eno leto nisem šla k njim in jih čisto nič nisem pogrešala. Sedaj pa gremo samo takrat, ko hočemo vsi in nič več se jim ne smejim in plešem tako kot žvižgajo. Sedaj je pa mir. POSTAVI BABO NA NJENO MESTO!!!!!!!!

Pa vso srečo!

(odgovor članu mojamura)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Hudo vsiljiva tašča - prosim za konkretne...
10.12.2008 15:40:07   
nosek5
user posted image , super, končno me nekdo v polni meri razume. Nočem hčerki odtegvati babice, niti obratno, vendar pa je otrok star komaj 3 mesece in se ni sposoben sam odločati, torej sva zato pristojna starša. In če mi pač ne odgovarja, da ko smo pri njih na obisku, da do otroka sploh ne pridem, mislim da imam zato vso pravico. Popuščam samo zato, da ugodim partnerju in nič zaradi drugega. Res pa je, da me lahko hitro obračajo okoli, samo zato, ker sem predobra. Ampak potem sem pa slabe volje, ker ne znam reči NE!

(odgovor članu Lalica1)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Hudo vsiljiva tašča - prosim za konkretne...
10.12.2008 15:50:30   
Anonimen
razumem tebe, po eni strani pa njo, do te mere, da ji je dolgčas in da potrebuje družbo, ter nekoga, ki ji polepša dan, sploh, če je to njena prva vnučka. Edino kar je moteče so ta darila, dej predlagaj ji, da nej mogoče raj kdaj njej na račun kej nakaže, magari tamali odprite račun za kasneje, ko bo starejša...

(odgovor članu nosek5)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Hudo vsiljiva tašča - prosim za konkretne...
10.12.2008 15:50:36   
Lalica1
In se počutiš krivo v odnosu do otroka! Tvoj otrok še vedno najbolj potrebuje svojo mamo. Nihče ne pravi, da ga skrij pred babico. Ampak mejo pa moraš postaviti TAKOJ! Za svojo dušo in dobrobit tvoje družine. Saj tvoja tašča ni tvoja družina. Družina si ti, tvoj partner in vajin otrok. Sedaj ti odvzema pravico z "majhnimi stvarmi", kaj pa bo kasneje?
Od srca ti pravim; nič ne čakaj, postavi babo na njeno mesto ob prvi priložnosti!!!

Vsekakor ti pa držim pesti za pogum. Boš videla, da se boš počutila bolje in mogoče te bo tašča začela spoštovati.

(odgovor članu nosek5)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Hudo vsiljiva tašča - prosim za konkretne...
10.12.2008 16:05:23   
nosek5
hvala za vspodbudo.

odgovor na prejšni komentar od tancy pa je...
jst nisem kriva da ji je dolgčas, naj začne že enkrat živet svoj life, mi bomo pa svojega. in pika. tko je edin prav. itak da bomo tud skupaj, največ pa moramo preživeti mi skupaj, kot družina. tko je prav in nikakor drugače.

(odgovor članu Lalica1)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Hudo vsiljiva tašča - prosim za konkretne...
10.12.2008 16:15:04   
nanč
Glej kok nama skos finančno pomga, ti pa nisi nič hvaležna. Halooo, niti enkrat nisem za nič prosila, da mi da, pa kar naprej nekaj nosi, v zameno pa pričakuje, da bomo skos skupaj in bomo delali tako kot ona hoče.

Ravno zato...ima lahko nadzor!


_____________________________

kaj vse me dandanes čudi...

(odgovor članu nosek5)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Hudo vsiljiva tašča - prosim za konkretne...
10.12.2008 16:16:14   
urška
nisem brala drugih odgovorov. tvoja zgodba pa je taka, kot bi brala svojo. in te čisto razumem. tudi jaz sem imela blazno posesivno taščo. najprej je bila do svojega sina taka, potem je hotela bit pa še do mojega. sama mi je priznala kako se s svojimi otroci ni imela časa ukvarjat, ker so zidali hišouser posted image , ampak to enostavno ne pomeni, da pa lahko z mojim dela kar hoče. no ona pa si je to nekako tako predstavljala. isto je kar naprej nekaj kupovala pa hotla kupovat. pol je bila seveda užaljena če česa nismo vzeli. (res ne vem zakaj bi rabili 2 previjalni miziciuser posted image ). isto ga je hotel kar naprej po rokah nosit, seveda toliko časa, dokler mali ni začel od same nervoze tulit. ker ona je bila sposobna otročka pestvar, vmes pa se dret na drugega vnuka oz. na moža.  si lahko predstavljaš kako blazno pomirjevalno to deluje na 2 meseca starega. ko moj sin še ni imel 3 mesece (in hkrati blazne krče) smo morali na vsak način k njim, ker je imel moj "mož" rojstni dan. živeli pa smo enih 170 km narazen. pa sem seveda predlagala mojemu, da pa naj vendar se onadva pripeljeta gor k nam, ker je za njiju definitivno lažje, kot za nas tri. in on ji je to rekel, pa mu je rekla da ona dva pa ne moreta bit cel dan z doma, ker imata doma zajce in mačke. in seveda smo šli mi dol. mali je cel dan jokal, spal je dopoldan v avtu eno uro in pol in potem zvečer v avtu ko smo se vračali.
kakorkoli, tolk časa je delala sranje, da je zdej bivša tašča. vem, da ona taka je in da tu ni kaj narest, ampak njen sin je ščasoma vse bolj verjel njej in ne meni, držal z njo in ne z mano. pa ne samo pri stvareh, ki so bile povezane z mojim otrokom. pri vsem. vem, da on pač ni imel veliko pozornosti od nje, ko je bil majhen in je vso pozornosto potem dobival skozi svojega otroka.
kakorkoli, to je zdej že moja bivša žlahta.

nasvet zate pa je tale: dokler tvoj mož ne bo naredil reda, bo tako kot imate sedaj. torej začet moraš pri njemu. meni ni uspelo, očitno nisem igrala na prave strune. mogoče rata tebi. držim pesti

(odgovor članu Lalica1)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Hudo vsiljiva tašča - prosim za konkretne...
10.12.2008 16:16:38   
Zofy
IZVIRNO SPOROČILO: nosek5

Ne, ona je ločena in to je njena prva vnukica. Ampak mene to sploh ne gane. To je moj otrok in moja družina in ona ni tukej drugega kot babica. Ne bi rekla, da je ravno mamin sinček, je pa zato bolj zaščitniški do nje, ker je bil še relativno mlad, ko sta se ločila in je on prevzel ''vlogo'' partnerja, ter jo je ščitil pred očetom, ki ni bil ravno najboljši mož in oče.


Isto je pri nas - tašča ločena, 1. vnuk in vtikuje se tako, da je joj. Tudi živi cca 60km stran od nas, pa nič ne zaleže, ko pridemo na obisk nadoknadi vseh 60km oddaljenosti. Pa ne da se ji nič dopovedat. Mož se že zdere na njo, do te meje smo prišli, ona pa, kot da govori steni. Naslednjič, ko bomo imeli za it k njej na obisk, bom rekla takole:
možu bom povedala, da je zdaj to že čisto preveč, da sva oba čisto živčna, ko sva tam in da če se to ne bo končalo, ne bom več hodila tja. Naj ji to pove, lahko reče, da mene moti, da jaz ne bom hodila tja, lahko pa je fer in pove, da moti to oba. Upam, da nas bo končno vzela zares. Ker se obnaša kot da sva najslabša starša, kot da pojma nimava, ker pač nimava izkušenj, ona pa jih ima. Čisto na vsako stvar ima pripombo, celo ukazuje možu kako naj z otrokom govori (ne po odraslo, ampak po otročje! user posted image user posted image user posted image ). Pod njeno takoimenovanim altruizmom se skriva zelo sebična in posesivna oseba. Valda mož tega ne vidi, je tudi on zaščitniški, samo mene tja ne bo več zvlekel, če se to ne bo končalo, Na lep al na grd način. Mi prav že dol visi!
Pa srečno!

(odgovor članu nosek5)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Hudo vsiljiva tašča - prosim za konkretne...
10.12.2008 16:31:57   
Primoza
To ni problem vaju in tašče to je problem vaju in partnerja. Kolikor je iz odgovora razbrati partner takšno ravnanje podpira.

(odgovor članu nosek5)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Hudo vsiljiva tašča - prosim za konkretne...
10.12.2008 16:33:32   
t5t6
Težko je oceniti ali pretirava ona ali ti, saj bi morali slišati tudi drugo plat medalje. Jaz pa mislim, da ti pretiravaš oz bi lahko na stvar pogledala iz druge plati. Ste dokaj oddaljeni vidiš jo največ enkrat na teden kar ni dosti z razliko od nekaterih, ki se jim tašča lahko v vsakem trenutku pojavi na vratih. Ko greste k njim bodi srečna, da skrbi za otroka. Ko gremo mi k tastom, čim pojemo kosilo se z možem pobereva na sprehod, meni se zdi supre da poskrbijo za otroke saj tudi otroci rabijo nonote, mi pa malo miru. Bodi srečna da ti stvari kupuje, meni tudi mama ogromno stvari kupi za otroke in sem ji hvaležna ker ni potrebno kupiti meni, pa tudi če kdaj kaj ni najbolj po mojem okusu. Ko kliče tvojga moža naj to gre mimo tebe, kaj te briga naj se on pogovori z njo, mu bo že šlo čez glavo. Pri nas je tak moj oče, ki pa klicari predvesm mojega moža, jaz se mu pa zraven smejem, ker mi je smeško kako se trudi bit prijazen in odgovarjat na vsa njegova vprašanja. Svaka mu čast, kako je prijazen do svojega tasta jaz bi že zdavnaj user posted image . Moj konkreten nasvet je: ne jemlji vse za slabo ampak obrni medaljo in vzami to kot dobro, kar res ne prenašaš se na to požvižgaj stvar vzemi s kančkom humorja in vedno se zavedaj da je tvoja tašča predvsem mama tvojeg partnerja in babica tvojih  otrok.

(odgovor članu Zofy)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Hudo vsiljiva tašča - prosim za konkretne...
10.12.2008 16:37:39   
nosek5
ne, pa sej to je noro, a res nimajo občutka, da bi radi bili kot družina tud malo sami, jst res ne vem zakaj tako. tud jst sem že rekla, da se bova pa ločila, če se v teh stvareh k mene resnično tok motijo ne bo postavil zame. res je, mama je samo ena, ampak ona podari življenje in želi da je njen otrok srečen, ne pa nesrečen.in otroka nimaš zato, da ga prikleneš nase.
sočustvujem z vama zofy in urška

(odgovor članu Zofy)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
BLOG: Prvo leto nič čokolade in smokijev!
V svojih povsem dobronamernih vzgojnih odločitvah starši pogosto pozabimo na najpomembnejše - otroka. Tudi, ko gre za uv...
Otroški dodatek v letu 2024: izplačila in ...
Otroški dodatek je dopolnilni prejemek za preživljanje, vzgojo in izobraževanje otroka. Pravico do dodatka imajo družine...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?