|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kožica na lulčku
18.12.2008 13:30:58   
modanik
pozdravljene, imam eno vprašanje, in sicer sva bila s 3-letnim sinom danes na sistematskem pregledu, kjer nama je pediatrinja dala napotnico za urologa na polikliniki, saj nama nikakor ne uspe spraviti kožice čez lulčka. Rekla nama je, da ga ne bojo operirali, ampak samo namazali z neko kremo in  z nečim potegnili kožico čez lulčka.Na polikliniki so naju naročili marca k dr.Sterle Igorju, pa me zanima če ima katera izkušnje s tem in ali je tudi ta poseg tako boleč, kot če kožico prerežejo. Malo sem se zanimala, če bi šli rajše privat, pa ne vem, če bo tam kaj bolje. Ker me zelo skrbi, prosim za kakšen odgovor, hvala
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kožica na lulčku
18.12.2008 13:38:41   
Petr_a
Pod nobenim pogojem nisem in niti ne bom dovolila da otroku na silo kožico dol potegnejo.

(odgovor članu modanik)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: kožica na lulčku
18.12.2008 13:44:38   
modanik
baje s kremico omrtvičjo in naj ga ne bi med posegom nič bolelo

(odgovor članu modanik)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: kožica na lulčku
18.12.2008 18:20:54   
Anonimen
No, to pa mene tudi zanima. Naš dveletnik je tudi že čisto "zapakiran". Petra, gotovo si se pozanimala, kaj pa posledice tega, če ne dovoliš posega?

(odgovor članu modanik)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: kožica na lulčku
19.12.2008 11:47:07   
tabi
no naj vam povem da tut našmu zdaj 3letnemu mulčku ni in ni šla kožica čes,pa P.ni delala nobene panike je rekla če res ni priraščena bo šla slej ko prej čes,če ne prej ko bo brez pleničk.in res to poletje pri2,5l smo ostali brez pleničke in mali je korenjaka kar naprej šlatal vlekel in jst sem mu po nasvetu P.pustila no in po mesecu in pol je kožica čudežno šla česuser posted image user posted image  in zdaj je čist ok.
Jst ne bi nekaj na silo dol vlekla,sploh če nima nobenih vnetij,ampak bi res med kopanjem probala čim več vleči dol in po moje bo šlo vsakič bolj .


_____________________________

Moder je človek,ki se uči od drugih.Mogočen je tak,ki je zadovoljen s tem kar ima.Bogat pa je ta,ki prave prijatelje ima.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: kožica na lulčku
23.12.2008 8:29:07   
nicimoja
Našemu, takrat 1,5 letu staremu je P na sistematskem kožico potegnila dol in ta je šla brez problema. Potem smo to doma še nekajkrat izvajali, potem pa mali ni več pustil. Zdaj je že pol leta brez pleničke (star je 2,5) in si "tamauga" skoz prijema (med kopanjem), vendar kožico potegne samo malo dol. Sej ne vem kako naj napišem, ampak noče je dat čist dol, pravi, da ga žgačka, včasih pa da ga boli. Meni ne pusti.                       
Mislim, da bom počakala do sistematskega pregleda pri 3 letih, pa da potem vidim, kaj bo rekla P. Ni mi vseeno, se strinjam s tabo, Petr_a.

Lepe praznike!

(odgovor članu tabi)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: kožica na lulčku
23.12.2008 8:40:54   
vanč
Če ni res priraščena se jo baje da na trenirat, če imaš voljo. Kolegica je tamaumu vztrajno vsak dan 2x na dan nežno dol vlekla in jim je po 3 tednih ratal. No, nam pa jo je pri 2,5 letih pediatrinja sama kar dol potegnila, ker smo prišli že z fejst unetim lulčkom. Kar gnoj se je ven cedil. Kaj naj rečem, user posted image user posted image user posted image user posted image . Sem skor v nezavest padla. Na srečo je tamau hitro pozabil in samo prvi dan ga je peklo, ko je šel lulat. Čez dva dni je bilo že čist o.k.

_____________________________

vanč

(odgovor članu nicimoja)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: kožica na lulčku
26.12.2008 16:24:25   
botrca
Ženske ne se hecat s tem, delajte to vsak dan po malem počasi, ker se lahko zgodi kot se je moji sestri pri prvem otroku. Ko je bil star 3 leta je šel na operacijo in nočete vedet kako zgleda okrevanje, vsi smo se jokali ko je bogi revček hotel na wc lulat, kričal je od bolečin, govoril je mamica reši me prosim...ni hec resno vam govorim.
Zato sem jaz pravi čas začela z nategovanjem in sedaj ko sva pri enem letu imela posvetovalnico mi je P rekla da gre kožica lepo gor in dol in da je glavica lepo vidna. Operativnega posega nam hvala bogu ne bo treba imet.

_____________________________

Če želimo živeti z namenom, moramo poiskati tisto, kar najbolj goreče ljubimo, dati vse, kar imamo, nato pa to predati naprej kot štafeto tistim, ki nam sledijo.

(odgovor članu vanč)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: kožica na lulčku
29.12.2008 22:41:30   
soncipunci
tudi jaz si pravkar belim glavo s tem problemom. naš je star 16 mesecev. do starosti enega leta se je kožica dala lepo potegnit gor. potem pa se je v 1,5 - 2 mesecih pokazalo, da na spodnji strani le ne gre tako dobro, kot je najprej kazalo. očitno je lulček malce zrasel user posted image , ker to prej ni bilo vidno. pri 15 mesecih starosti smo pokazali pediatrinji, ki mu je kožico poskusila povleči gor in ni šlo, pa malo je zakrvavel. v dveh dneh je bilo bolje, ampak kožice pa ne pusti več vleči gor, ker ga boli. prav na obrazu se mu vidi, pa brani se.
naša pediatrinja pravi, da ga bo pri letu in pol po cepljenju poslala k urologu, da to uredita. do takrat pa naj vlečemo kožico gor. meni je pa hudo, ko vidim, da ga res boli.

Kaj bi naredile ve? Vlekle ali ne? Res sem v dvomih - po eni plati se mi mali smili, po drugi pa se bojim, da se bo kožica še bolj zarasla.
Hvala za vaša mnenja.

(odgovor članu botrca)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Zakaj starši poljubljajo svoje otroke na u...
Odgovornost staršev je, da otroku pokažejo pomembnost poljuba. Poljub je dejanje, s katerim pokažemo, da nekoga ljubimo,...
Ko otroku jezik uhaja med zobe
V predšolskem obdobju se otrok najbolj intenzivno celostno razvija in takrat lahko otrok določene glasove izgovarja na n...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?