|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Cyclo-Progynova + klomifen
15.9.2011 22:47:52   
tybysy
Sem že pri Pušenjaku spraševala, prosim pa še za vaše izkušnje:

Stara sem 38 let in imam 11 mesecev starega otroka, za katerega sva se trudila 18 mesecev (kar pa pri meni ni 18 ciklusov). Vzrok pa so predvsem neredni ciklusi, zato sva velikokrat zgrešila ovulacijo. Menstruacijo imam namreč že od nekdaj neredno. Včasih je bilo to v povprečju na 35 do 45 dni, zadnja leta celo na 2 ali 3 mesece, zdaj po porodu pa sem jo imela samo dvakrat - prvič 8 tednov po porodu, potem čez 6 mesecev, zdaj pa 3 mesece spet nič. Drugače sem zdrava, sem pa pretežka. Sem tudi prekomerno poraščena, vendar nikoli nisem bila na nobenih hormonskih preiskavah. To, da imam bolj poredko menstruacijo mi čisto ustreza, ker jo res sovražim, zdaj pa si jo želim (no, želim si ovulacijo), ker bi rada še enega otroka, časa pa nimam več kaj dosti.

Ta teden sem bila pri G in mu povedala, da ni in ni menstruacije in da dvomim, da mi bo ratalo zanositi ob tistih dveh ali treh menstruacijah letno (no, pa zadeni ovulacijo!). Nič me ni pregledal, predpisal mi je 3 mesečno terapijo s klomifenom (5.-9. dan po 2x 1 tbl na dan), zraven pa mi je predpisal še Cyclo-Progynovo. Jaz sem mislila, da sem CP dobila samo zato, da sprožimo menstruacijo in bom lahko začela terapijo s klomifenom. Dobila pa sem 3 škatlice CP?? Očitno se nisva dobro pogovorila, ker meni je čudno hkratno jemanje dveh različnih hormonskih tablet. Sem pa tudi mislila, da bo po klomifenu menstruacija prišla sama...

Je še katera jemala hkrati ti dve zdravili? Je bilo uspešno (zanositev)?

Vmes mi ne bo delal nobenih UZ. Je pa rekel, da me bo poslal k strokovnjaku za neplodnost, če ne bo ratalo v treh poskusih...
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Cyclo-Progynova + klomifen
16.9.2011 7:27:34   
Anonimen
zdravo tudi jaz imam podobno zgodbo.

Delava na prvem otročku in ker nama po letu dni ni uspelo,
mi je ginekologinja včeraj dala tablete primolut nor, zjutraj in zvečer po eno tableto. Terapija traja 10 dni, potem počakam na menstruacijo in 5.dan ciklusta začnem s klomifenom. Klomifen jemljem 5 dni po 1 tableto in imam redne spolne odnose na 2 dni.

Potem pa je vse še samo v božjih rokah.

Je pa z menstruacijami enako kot pri tebi, poleg tega da imam ciste na obeh jajčnikih, da desni skoraj nič oz. nič ne dela.
user posted image
Upajva na najboljše.

(odgovor članu tybysy)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Cyclo-Progynova + klomifen
16.9.2011 10:02:51   
*sanela*
Jaz sem tudi imela to kombinacijo cyclo proginovo in klomifen. Prvi ciklus sem pila cyclo da sem dobila M pol sem pa samo klomifen, ker s pomočjo klomifena imaš O in če imaš O in ni prišlo do oploditve dobiš posledično tudi M. 
Meni žal ni pomagalo. Sem mogla umetno.
Držim pesti, da bo tebi uspelo user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Cyclo-Progynova + klomifen
16.9.2011 12:58:48   
tybysy
IZVIRNO SPOROČILO: *sanela*
Jaz sem tudi imela to kombinacijo cyclo proginovo in klomifen. Prvi ciklus sem pila cyclo da sem dobila M pol sem pa samo klomifen, ker s pomočjo klomifena imaš O in če imaš O in ni prišlo do oploditve dobiš posledično tudi M. 


Hvala, Sanela! Jaz sem si tudi tako nekako predstavljala, da po klomifenu ne potrebujem še CP, ker bi po ovulaciji morala priti menstruacija sama (če bom odreagirala). Zdaj bom jemala CP, da dobim M, potem pa samo klomifen.
Če ne bo šlo, bom zamenjala ginekologa, ker moj vse skupaj jemlje prav nalahko in kar mene vpraša, kaj naj naredi (sem pač slišala za klomifen in mu to omenila), pregledal me ni pa nič user posted image

(odgovor članu *sanela*)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Cyclo-Progynova + klomifen
16.9.2011 22:56:58   
*sanela*
Jaz ti svetujem, da od g. dobiš napotnico za v ambulanto za neplodnost. Glede na tvoja leta in težave ki jih imaš  je težje zanositi naravno. Tam ti bodo znali dati prava zdravila in pregledali te bodo v nulo user posted image
Srečno!

(odgovor članu tybysy)
Neposredna povezava do sporočila: 5
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Ovulacija in oploditev
Ovulacija je sprostitev zrelega in za oploditev sposobnega jajčeca v jajčniku ženske. Nastane praviloma v sredini menstr...
Neverjetno: Sestri sta isti dan rodili dvo...
Včasih so zgodbe, ki jih piše življenje tako nepričakovane, da jim je težko verjeti. Ta zgodba je prav neverjetno srečna...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?