|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   ''avionček'' pri pasenju kravic
2.2.2009 12:54:36   
gajka
Jaz našega 6,5 mesečnika nikakor ne morem prepričati, da bi si pri pasenju kravic pomagal z oporo na rokah. Ves čas hoče biti ''avionček''. Tudi, če mu popravim rokice naprej, to velja samo za zelo kratek čas in prej kot slej jih spet drži v zrak in se valja z vso težo po trebuhu. Zaradi tega ves čas po malem poliva hrano. user posted image Niti s kakšno igračko ga ne morem kaj ekstra prepričat, da bi držal rokice naprej. Zdaj hodiva tudi na plavanje dojenčkov, pa tudi v obročku ves čas drži rokice narazen in ''dirigira'' (rokice narazen in miga z zapestji in prstki). Enostavno ne vem več, kako ga naj prepričam, da se bo pri ležanju na trebuhu začel bolj opirati na rokice. A pozna katera kakšne vaje, ki to držo izboljšajo?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: ''avionček'' pri pasenju kravic
2.2.2009 14:11:01   
2 Sraki
Avionček je zeloooooooooo vredu zadeva za razvijanje mišic, ki jih bo kasneje potreboval za sedenje, plazenje, kobacanje, pač za hrbtno muskulaturo. Torej bodi vesela, vzbodbujaj k razvoju in vse bo o.k. Tvoj malček raztura v letenjuuser posted image

(odgovor članu gajka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: ''avionček'' pri pasenju kravic
2.2.2009 14:34:05   
gajka
A da je to čisto OK? user posted image Mene vseeno malo skrbi, da ne bo posledično kasneje, ko bo hodil, pri ''strmoglavljenju'' tudi potegnil samo roke nazaj...

(odgovor članu 2 Sraki)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   [Brisano sporočilo]
2.2.2009 14:52:00   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu gajka)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: ''avionček'' pri pasenju kravic
2.2.2009 15:17:14   
gajka
Bi rade volje tudi šla, pa nikakor ne uspem najti kakšnega fizioterapevta v okolici Velenja ali pa Celja.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: ''avionček'' pri pasenju kravic
2.2.2009 16:12:19   
mateyka
pri nas v sloveniji so taki dogmatiki da mene kar malo odbija vse skupaj. na švedskem nam nikoli niso govorili, da bi morala kravice past ali pa bo joj; krneki.. naša ni nikoli hotla kravic past, se je pa velikokrat igrala "supermana"user posted image nikoli ni imela problemov s padci, npr. da ne bi uporabljala rok ipd. morate vedet, da plazenje usposobi roke do te mere, da ko shodijo, ni niti najmanj pomembno koliko so prej specifično kravice pasli. to je samo ena izmed "vaj", so še druge in lahko uporabljaš druge. mi smo jo npr. dali čez koleno/a s trebuhom navzdol in se je potem oprla na roke, da je pogledala okoli. ji pač ni pasalo biti na neživi površini - zgleda user posted image hočem reči - ne se preveč sekirat. malo opazuj katere gibe uporablja pri določenih vajah in uporabi te.
vso srečo user posted image


(odgovor članu gajka)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: ''avionček'' pri pasenju kravic
2.2.2009 17:10:07   
2 Sraki
Res ne skrbi, kot si opisala, je preverjeno vse ok iz strani RA. Torej nimaš res nič za skrbet. Padanja oz. strmoglavljenja pa se učijo kasneje in je odvisno predvsem od tega, koliko jih pustiš in ne siliš k hoji. Če boš otroka pustila, da sam osvaja svet brez tvoje pomoči, potem te nima kaj skrbeti. Če pa ga boš postavljala na noge, predno se bo sam postavil ali pa mu pomagala hoditi tako, da ga boš držala in vodila za roke, potem bi bilo lahko kaj narobe. Če pa boš sledila njemu, pa res bo vse o.k., ker se resnično lepo razvija.

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: ''avionček'' pri pasenju kravic
2.2.2009 18:06:04   
gajka
No, če pa s tem res ni nič narobe, se bom pa tudi čisto nehala sekirat zaradi tega. user posted image

(odgovor članu 2 Sraki)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   [Brisano sporočilo]
2.2.2009 20:40:38   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu gajka)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: ''avionček'' pri pasenju kravic
12.2.2009 10:37:17   
2 Sraki
Če še katero zanima glede aviončka, sem vprašala NFTH. Rekla je da je zadeva čist o.k., samo ni dobro da je brez presledkov stalno v tem položaju. Torej v kolikor na vsake nekaj minut položi obe ali eno roko na tla je vse vredu. 

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: ''avionček'' pri pasenju kravic
16.2.2009 7:46:58   
matic0105
Poskusi s pravilnim handlingom - se zadeva hitro popravi. Ko ga dvigaš, polagaš obvezno na bok in spodnjo ramico k sebi. Meni so v RA rekli, da ni to nič hujšega...edino zoprno je, ko bo hodil in padel in se ne bo ujel na rokice. Pri nas je polaganje/dviganje - seveda pravilno - zelo hitro pomagalo.

(odgovor članu 2 Sraki)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: ''avionček'' pri pasenju kravic
16.2.2009 7:52:39   
matic0105
Aha, še to. Poliva verjetno, ker nima še čist dobro trebušnih mišic (in s tem notranjih, tudi mišice zapiralke) razvitih. Če bo delal aviončka, si bo krepil le hrbtne, ko si bo pa pomagal z rokicami in se dvigal, plazil... se pa razvijajo tudi trebušne. Menda je ful fajn, če si dajejo nogice v usta, ko so na hrbtu npr brez pleničke - s tem tudi krepijo trebušne mišice. Pa ko ti sedi v naročju, ga ne podpiraj tako, da ti bo "visel" na roki, naj sedi sam in lovi ravnotežje. Ti pa seved apazi, da ga uloviš, če ga zanese user posted image .
Pa pravilno hranjenje in položaj pri hranjenju sta pomembna.

(odgovor članu matic0105)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
BLOG: Prvo leto nič čokolade in smokijev!
V svojih povsem dobronamernih vzgojnih odločitvah starši pogosto pozabimo na najpomembnejše - otroka. Tudi, ko gre za uv...
Otroški dodatek v letu 2024: izplačila in ...
Otroški dodatek je dopolnilni prejemek za preživljanje, vzgojo in izobraževanje otroka. Pravico do dodatka imajo družine...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?