|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Moja mama...me ubija....
2.7.2008 18:56:09   
rosalie
Verjetno je bilo že mnogo povedanega na isto temo…pa vseeno – moram se nekomu zjokat ker ne vem več kako naprej….user posted image
Problem je namreč moja mama. Gospodovalna, vse ima prav, vedno vse po njenem. Ali tako, ali zamera. In žal, s svojim fantom sva si uredila stanovanje pri nas doma, čisto na novo  renovirala in ne jaz ne on nisva tipa za v blok, čeprav se mi zadnje čase dozdeva, da bi to bilo še najboljše!
Ampak…za sabo pustiti ves najin trud, odrekanja in garanje. Vse skupaj se mi zdi neumno. Pa čeprav me  takšno življenje kot ga imam zdaj ubija iz dneva v dan. Vsak teden poslušava kaj vse je še potrebno narediti (naju itak nihče ne vpraša ali bova zmogla finančno, ali ne - ker je pač treba!!) in to nujno letos, ko čakava še na novo kuhinjo in na otročka konec leta….ona samo pove, kaj je potrebo narediti, sama ne naredi ničesar, hlapca sta pač moj oči in moj user posted image , ker jaz sem pač user posted image  in ne zmorem več!
Da pa je še vse bolj zanimivo, živi v isti hiši z nami še dedek, dementen in tečen ko kuga user posted image . Vsak dan trbobi isto, kot pokvarjen gramofon, z njim si itak ne moreš nič pogovarjat, niti pomagati...vse kar zna je spravljati nas ob živce in se kregati! In stresati tečnobo...edino zanimanje je njegova mačka, ki je pomembnejša kot mi vsi skupaj. Zaradi nje se kregam z njim skoraj vsak dan. No, ne krega se samo z mano, kar z vsemi, ampak zdaj ko je poletje in moja starša sta kar naprej na dopustu ( še ena življenjska napaka, da imamo skupno prikolico in pavšal) ima še večje veselje me sekirat. Najraje bi njega poslala na luno, pa da ga ne vidim niti ne slišim več, ker me nervira. Res. In moja mama tega ne razume. ne vem, a sem res  jaz tista, ki je dolžna skrbeti za njega, zavoljo tega ker živimo v isti hiši???!!!   Jaz imam svojega očeta, za katerega bom skrbela in ne vem ali je morda kje v kakšnem drobnem tisku bilo kdaj napisano, da sem res jaz tista ki mora skrbeti za njega, ker nisem edina vnukinja, niti nima samo enega otroka…ampak kaj ko je vsem čisto vseeno, saj je doma tisti butelj, ki bo poskrbel za vse! Boli me, ne veste kako, ker si ne znam pomagati…s tem pa trpi moja družinica, ki je temu najmanj kriva!
Mama pa tudi, ko se ona odloči da gre na morje, pač gre, saj bom jaz poskrbela za vse! Itak!! Nikoli ne vpraša ali bi morda lahko skrbela še za njega in za vso hišo, in za kuhanje, in za ves vrt (hvala Bogu, da imam zlatega fanta, ki naredi ogromno stvari še namesto mene), ker je to pač njej očitno samoumnevno, da bom pač morala, kar pomeni da se moram obnašati isto, kot da imam še enega otroka doma, ker ga pač ne morem pustiti samega. Okej, po njeno - itak nimam drugega za počet!? 
In še ko sem ji pred mesecem rekla, da pač žal zdaj ne bom več utegnila likati za vso hišo (sem pač likala za vso hišo (5 odraslih in eno dete) , že odkar pomnim, pa čeprav je ona 24 ur na dan doma!!!????), ker pač bomo mi štirje, sem pač izpadla najslabša hčerka.
Poln kufer imam vsega, iz dneva v dan postajam bolj depresivna in na tleh, rešitve oziroma izhoda ne najdem, ker pač imam tisto slabo vest v sebi, da sem pač res najslabša in hudobna, ampak punce, vse kar si želim je to da sem srečna, brez vmešavanja moje mame in brez tega, da bi me bilo enostavno strah ji povedati kaj vse me moti…in če verjamete ali ne, res me je strah – lastne mame in kako bi potem reagirala.
Mene bo pa raztrgalo…od bolečine… user posted image
Hvala vsem ki me boste razumele ( bolj ali manj)
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Moja mama...me ubija....
2.7.2008 19:07:23   
CHICA 83
Te popolnoma razumem, tud midve z mamo nebi mogle živet v isti hiši, ker ima ona drugačne poglede na določene stvari, kot jaz. Vem, da ti je težko, ampak poskusi se z mamo pomenit, pa ji povej, da vi živite svoje življenje in da ti nisi nikomur služkinja in sitter. Če pa se nič ne spremeni pa je najbolje, da greste na svoje, dokler še lahko. 

lp upam, da se ti čimprej situacija popravi na bolje.

(odgovor članu rosalie)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Moja mama...me ubija....
2.7.2008 19:12:03   
pomar*ANČA*
popoki kufre... pa pejt na morje, rabiš dopust, ker drugače boš doživela živčni zlom.

(odgovor članu rosalie)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Moja mama...me ubija....
2.7.2008 19:15:52   
pokica_
Ah ti bogo revše...nisi v nič kaj zavidljivi situacijiuser posted image
Nevem kaj bi rada da ti povemo, svetujemo....sama najbolje veš kako je situacija pri vas doma in veš če še zmoreš prenašat to breme ali ne.
Je pa res vprašanje časa, kako dolgo boš še to trpela,...odločitev je itak v vajinih rokah. Verjemi, da se teh ta starih prevzgojit ne da več,...če so sedaj taki, bojo lahko tudi žal v nedogled taki ostali, če še nebo huje kot je, ko bo prišel otrok na svetuser posted image .
Moji domači so bili tudi podobni kot tvoji, vedno se je ati za nekaj spičil in prav tako, če ni blo po njegovo je bil cel hudič v hiši! Je pač tak karakter, kaj češuser posted image
Ampak to ti povem zato, ker sem se glih iz takih in podobnih razlogov odselila od hiše in šla raje v najem in sedaj sma z mojim user posted image najbolj presrečna in vesela vsak dan, ko imama stanovanje zase. Raje plačam najemnino, kot da živim doma. In ko se ozrem vidim samo naju in najino stanovanje in to mi je taka sreča, da ti ne znam povedat.
In naj povem še to, da sta zdaj ati in mama prav tako čist vesela in  slinastako pridema domovuser posted image ,...nevem zakaj,...verjetno ju še ima slaba vest iz preteklosti, ampak ne veta kaj vse bi mi ponudila. Tako, da vedno grem od doma z polnimi vrečkami zelenjave z vrta, ipd. user posted image
Do sedaj tega nisem bila vajena in mi je kr fajn moram povedat....pa tudi zaželjeno se počutim sedaj, ko pridema z mojim lubim domov.
Probajta it v najem...user posted image  Ne vem, če je kje kaka druga rešitev za vaju z pričakovano bebico. Upam, da narediš tisto, kar bo najbolje za vasuser posted image .

LP

_____________________________

Pa smo dočakali najino največjo srečo...sinka Aneja

(odgovor članu rosalie)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Moja mama...me ubija....
2.7.2008 20:14:58   
Blejka26
zakaj sta pa sploh začela zidati doma oz.obnavljati..sej si že prej verjetno vedela kako bo doma..mislim,da sedaj k bo otrok bo še slabše,ker ti bo dirigirala kako moraš z njim delati-verjetno bo pameten tudi dedek,če ze zej praviš da jeuser posted image z partnerjem se bosta morala temeljito pogovoriti

_____________________________

Neja 27.12.2005
Tjaša 22.10.2007
najlepši razlog zakaj živeti

(odgovor članu pokica_)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Moja mama...me ubija....
2.7.2008 21:01:15   
Rožica I
Gaaaaaaas! Do daske.

_____________________________

ROŽICA

(odgovor članu Blejka26)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Moja mama...me ubija....
2.7.2008 21:03:36   
mateyka
jaz bi šla tudi, če jeste samo zelje in krompir nekaj časa; metaforično rečeno. kakor je pokica_ rekla - zna se zgodit da bodo kasneje veliko bolj v pomoč in prijazni, ko vas ne bo tam vsak trenutek na razpolago. in vaša družina veliko bolj srečna user posted image

kaj pa tvoj user posted image pravi na vso stvar?

(odgovor članu Blejka26)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Moja mama...me ubija....
2.7.2008 21:58:52   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: CHICA 83

Te popolnoma razumem, tud midve z mamo nebi mogle živet v isti hiši, ker ima ona drugačne poglede na določene stvari, kot jaz. Vem, da ti je težko, ampak poskusi se z mamo pomenit, pa ji povej, da vi živite svoje življenje in da ti nisi nikomur služkinja in sitter. Če pa se nič ne spremeni pa je najbolje, da greste na svoje, dokler še lahko.

lp upam, da se ti čimprej situacija popravi na bolje.


S takimi ljudmi se ne moreš pogovarjati in jim to nič ne pomeni, ker itak verjamejo, da imajo le oni prav. Rosalie, ti boš morala sama poskrbeti in se ji upreti. Vem, da je težko sama bi imela isto situacijo, če bi ostala doma, a sva na srečo imela možnost si urediti drugje, pa mi vseeno smeti in na trenutke pametuje in spravlja v obup, samo sem na srečo dovolj daleč, da nima to vpliva name. Sama pri sebi se moraš odločiti za ta korak, čeprav je težko. V nedogled ne moreš tega trpeti. Ti se boš morala odločiti, na kakšen način se ji boš uprla in kako boš zavarovala svojo družinico. Veliko sreče ti želim, pa ne obupaj. Ne dovoli, da kdo posega v tvojo družinico, ker si zaslužiš vso srečo.

(odgovor članu CHICA 83)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Moja mama...me ubija....
2.7.2008 22:24:05   
sunny24
Pa sej ti si kot en suženj. user posted image

Magična beseda je NE. Ko se jo boš navadla rečt brez slabe vesti, boš lažje živela. Sej mogoče res zveni egoistično, sam najprej poskrbi za svojo rit, in če ti slučajno ostane kaj časa, poskrbi še za kaj.

Če pa res ne gre, pa pejta proč, dejta se preselit, važna je tvoja družina, ker tako, žal, ne bo šlo. Na koncu boste vsi živčni, skregani in to res ni primerno okolje za user posted image ! Pa tudi če sta vložila denar v hišo, ni vredno tvojih živcev!!!!!

Pa vso srečo ti želim!!!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Moja mama...me ubija....
2.7.2008 22:30:56   
arabela*
Te razumem.Ampak ne vem,zakaj mučiš sebe in svojo družino.Ko bo otrok,bo še stokrat slabše.Čimprej si uredi življenje tako da bo tebi lepo.Pa kaj,če imata tam vse.Po moje so živci več vredni.Verjemi,še kako jih boš potrebovala.Vedno se je pač treba v življenju nečemu odrečt,da smo potem lahko srečni in si naredimo življenje lepše.user posted image

_____________________________

Kdor zmore sanjati, najde vizijo. Kdor najde vizijo, poišče pot. Kdor najde pot, doseže cilj.

(odgovor članu rosalie)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Moja mama...me ubija....
2.7.2008 22:52:34   
karmy
veš kaj pomaga? veš kaj je unikaten recept? Popokaj kufre pa se preseli vsaj 200 km stran, pol se pa naj pobijejo med sabo... glavno da tebe ni... vso garanje pretehta duševni mir... verjami da bo lažje, sigurno ne bi rada da tvoj malček zraste v živčno razvalino zravn teh ljudi...

_____________________________

~Ladies, if a guy ever tells you, he wants to cover you from head to toe in honey, and lick it all off inch by inch, that's the man who hasn't done it before. ~ Love you CT ~

(odgovor članu arabela*)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Moja mama...me ubija....
2.7.2008 23:17:57   
Gina
Ma kaj pa vem, meni se zdi, da si malo pod vplivom hormonov. Menda si se ja pri polni zavesti odločila, da boš živela pri starših. Takrat si seveda videla bolj tiste pozitivne plati skupšnega življenja, ampak že takrat si vedela, da ima skupno življenje tudi slabše plati, tem se reče po domače - prilagajanje.  In v kolikor sem razbrala, ti pozitivne plati tako ogromno pomenijo, da ne bi zamenjala za blok.
Negativne sem pa razbrala samo tele:
1. da veliko delaš, kaj tudi za njih, čeprav predvidevam, da bodo reči okrog hiše služile tudi vaši družinici. Tole se da rešit tako, da če ti kaj ne paše, pač ne delaš, čist simpl. Česa se bojiš, če ne boš delala ne vem. Če mama tuli ali žali, je to njen problem, jemlji jo kot zmedeno, čudno in bolno, ko to počne, pa se zraven ne boš razburjala, saj je njeno teženje edina reč, ki ti jo v resnici lahko stori. To pa tudi ni vse skup nič, da bi zato delala milion reči, ki ti ne pašejo. V resnici moraš samo sebe skulirat, da ne boš tolk delala, ne njo.
2.  da moraš poskrbet za dedka - sori, to je meni čisto logično, a ne, nelogično je kvečjemu to, da se ne uskladite za termine, kdaj kdo gre na morje - samo tudi to se najbrž uskladite, saj se izmenjujete na prikolici, a ni tako? Poskrbet zanj pomeni poskrbeti za osnovne reči, ne pedenat ga spred in zad. Drži se tega in to z dobro voljo, pa te ne bo motilo.
3. da moraš poskrbet za vrt, medtem ko jih ni. Ma ne vem, jaz tudi pričakujem, da bo kdo vrt zalil, ko me ni, a je to taka muka al kaj, saj boš tudi kaj od tistega imela, kakšno solatko pa paradajz...al boš pa lepe rožice gledala- to je najmanj kar lahko storiš, če živiš v skupnosti, - blok ti pa ni, a ne, torej moraš nekaj v zakup vzeti, tako to je.

Tako, to je vse, kar vidim. V bistvu se moraš zavedat, da ti mama teži toliko, kot ti to sprejemaš, nič več in nič manj. Ti moraš postavit mejo in to s svojim vedenjem. Pa ne jo prav resno jemat.
druga stvar je, da se moraš odločit, koliko ti pomeni življenje v hiši. Očitno ti pomeni ogromno, samo če ti pomeni tako veliko, potem moraš vzeti v zakup, da se moraš malo tudi prilagajat...npr. zalit rožice, skuhat dedku, pomest dvorišče, kaj pa vem kaj še...., v zameno boš imela druge ugodnosti, ki jih nudi skupen lajf in hiša - dovolj prostora okrog hiše, otroke na dvorišču, ni ti treba hodit neprestano z avtom okrog, ker se usedeš na domač vrt, vedno bo nekdo doma, ki pazi na hišo, morda ti tako bivanje nudi varstvo za vnuke vsaj zvečer, da lahko kam greš, morda bodo plačali skoraj cel račun za kurjavo, nižje stroške imaš vsepovsod, lahko se šlepaš z internetom, cajtngi, snago, ni ti treba imeti gromozanskega pufa za popolnoma cel lajf, ter posledično lahko imaš več denarja za tebi pomembne reči dolgoročno, ker si praktično dobila stanovanje v hiši (obnova je neprimerljiva s ceno novega).... skratka razmisli, kaj ti več pomeni, pa kako boš rešila problem,d a se ti vse zdi grozno, sploh pa mama in razmisli, česa se imaš sploh za bati, kar se nje tiče. Malo preveč kompliciraš.

Majčkeno bolj z dobro voljo se prilagodi, pa majčkeno z manj straha reci ne, če te kaj res tako strašno moti.
Meni se zdita vedve z mamo podobni, vse bi radi po svoje, pa vse vaju moti. Edino reči, ki vama gredo na živce, so druge.

(odgovor članu karmy)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Moja mama...me ubija....
2.7.2008 23:34:56   
Anonimen
Mogoce ni najboljsi odgovor, ampak kar se mene tice, bi popokala vse kufre, moza, otroka in sla drugam.... pa naj se sami zrihtajo...
Moja mama zivi v drugem kraju in se super razumeva, ker lahko odlozim telefon, ko se mi ne pase vec z njo ukvarjat in recem, da imamo opravke, ko ne zelim bit vec na obisku... ko pa cuva najino hcerkico, pa se vedno hoce imet stvari po svoje... pa poskusam najti kompromis... nekaj po njeno in nekaj po moje.

Po mojem bi bilo res dobro, da popokas svojo druzino in odides vsaj na morje za nekaj casa, da se odpocijes.. in na mamo prelozis to, kar je ona tebi...


(odgovor članu pomar*ANČA*)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Moja mama...me ubija....
3.7.2008 0:13:06   
Anonimen
Ne razumem, zal, kako si lahko gres urejati stanovanje v takih razmerah.

(odgovor članu rosalie)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Moja mama...me ubija....
3.7.2008 0:31:34   
massylou
Najbolje bi bilo spokat in it.

Glede na to, da si napisala, da je zelo dominantna tale tvoja mama, se ji moraš preprosto postaviti po robu. Tukaj ni cincanja. Klin s klinom. Kolikor si boš dovolila. In šele, ko boš dosegla, da ste ti in tvoja družina spoštovani iz njene strani in da ste sami svoji gospodarji, se lahko začnejo pogajanja okoli dela, dedka, financiranja... Z distanco seveda.

Če nimaš lastnega gospodinjstva, si ga uredi. Vi zase, oni zase. Vrata zaklenjena. Obiski po predhodni najavi. Ločeni števci za položnice. Usluga za uslugo. Delo na vrtu 50:50 na stanovanjsko enoto. Kar bodi gospa (v njenih očes seveda).
*Greš? Ne, mi gremo. *To je za naredit? Nimam časa, imam svojega dosti, bajbaj. *Drla se boš name? Kaka mama pa si? Se vidimo čez 1 teden, ko se pomiriš. *Za speglat je? Fino, jaz sem prejšnji teden, tako da daj še moje zraven. *To? Ne, nekaj drugega. *Moj mož naj ti to naredi? Ne more, ga zdaj jaz NUJNO rabim. *A nosečniški hormoni praviš da me mučijo? Ma ti si pa res na hece, kdo ti je pa to natvezil. To je treba plačat? Nimam. Preprosto nimam. itd. itd. itd.

Kaj te briga, da boš najslabša hči. Boš, ampak začasno. Potem te bo pa spoštovala. Prehodna faza bo kritična, boš marsikatero slišala. Mogoče ti bo celo nagajala. Ampak cilj je dolgoročen. Ko pokažeš zobe, zraven zarenčiš, se bo "ustrašila".

Postavi se zase in si izbori svoj mir in pravice, ali pa TAKOJ spokaj kufre. Ker ne bo nič boljše. Samo še slabše. Nastradali pa boste samo in le in zgolj vi. In to konkretno.
Kar postavi se po robu. Je že skrajni čas. In partner naj te podpre. Ti pa njega, ker se bo najbrž spravila potem nanj.

Če bo pa kljub temu še vedno kriza, lahko še zmeraj spokaš in greš. Kar bi bilo še najbolje, ampak samo ti veš, kako in kaj in zakaj tega še niste naredili.


To bi naredila jaz.
Upam, da boste rešili stvar.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Moja mama...me ubija....
3.7.2008 7:31:01   
rosalie
Punce hvala vam prav vsem...berem in tehtam odgovore in v resnici je res vse na meni da se ji postavim po robu. Ker dolgo več tako ne bo šlo. Ali jaz na antidepresive ali ona uvidi da vedno ne more biti vse po njeno.
In Gina, nisem jaz s tem ko sem pisala mislila, kako sem uboga in na koncu izpadlo da mi je vse težko nerediti. Prav nasprotno. Vedno sem vse pomagala, ampak zdaj več ne gre, zdi se mi pa neumno, da jaz in mož delava kot zmešana, pride sestra z družino ali pa kakšna teta, vsi so več vredni, vse dobijo z vrta, da je potrebno včasih še paziti da kaj preveč ne poberem, a ko je pa potrebno kaj delat, pa nikjer nobenega??? Pa pridite tedaj na obisk, pa bo vse prav! Ampak ne...gospoda ostaja gospoda....
Glede morja - ne žal smo mi tam le 14 dni na leto, mogoče kdaj kakšen vikend sami ker žal dopusta nimamo več. Ne vem, kako si lahko oče vzame toliko dopusta? Verjetno zato, ker mora biti po njeno....
In glede dedka...veš kuhati mu in mu pripraviti zdravila, pa pospraviti, ga polikati in mu oprati je kapljica v morje v primerjavi s tem, da ga je potrebno prenašati!!! Jaz mu rade volje naredim vse, samo da bi ga čez dan kdaj kdo kam odpelje, pa da grem ven in da ne hodi za mano in teži. Samo preljubi mir potrebujem, nič drugega!

Ampak, vam odkrito povem, da mi je kar malo lažje danes...grem v akcijo postaviti se zase, pa da vidimo kaj bo iz tega nastalo!

Aha, kaj pa pravi moj mož?? Da ima počasi že dosti vsega in da mu bo kmalu prekipelo....če ne bo prej meni....
Lep dan punce in še enkrat iz srca hvala za vaše nasvete!!!

(odgovor članu massylou)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Moja mama...me ubija....
3.7.2008 8:42:23   
mojamura
huh....

vsak otrok se mora naučiti postaviti zase, pa ne le pred starši tudi pred širšo družbo, naučiti se mora izoblikovati neko lastno mnenje in ga tudi argumentirano zagovarjati. da, edino prav je da se tudi tudi ti postaviš zase in za svojo družino. vem, da je težko, ker pač nismo bili tako vzgojeni, ampak drugače pač ne gre.

če boš pa potrebovala še kaj, pa nam kar napiši.

good luck!user posted image

_____________________________

Assumption is mother of all fuc*k*ups.

(odgovor članu rosalie)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Moja mama...me ubija....
3.7.2008 9:09:40   
lunca77
Preprosto reci NE. Pa če bo užaljena bodi užaljena še ti. Ne igraj več služkinje pa mir. To pa ne pomeni, da pošlji vse skupaj k vragu, ampak postavi meje, predvsem se pa ne sekiraj.

Ne razumem pa zakaj vlagati toliko denarja, časa in energije v prostor, ki očitno ni tvoj dom.

(odgovor članu mojamura)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Moja mama...me ubija....
3.7.2008 9:58:31   
kristinaj
ma kaj prej nisi vedela, kje boš pristala, kakšna je mama in kakšne so razmere doma????..... zakaj se nista preselila v blok vsaj 10 km proč.... jaz bi šla, ne glede na vložen trud in ne bi bila nobenemu sužnja in bi uživala svoj mir, ker tudi ko boš rodila od tvoje mame ne pričakuj nobene pomoči.....

saj ni treba da greš na dopust ravno v vašo prikolico... isti termin ko gre mama pejta v apartma, hotel, bilo kam, samo da ne boš doma...

_____________________________

polona 5.4.2007, 55 cm 3900 g
vili 19.10.2008, 57 cm, 3910 g

bila bi neustavljiva, če bi lahko začela....

(odgovor članu rosalie)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Moja mama...me ubija....
3.7.2008 10:01:26   
mateyka
Vedno sem vse pomagala, ampak zdaj več ne gre, zdi se mi pa neumno, da jaz in mož delava kot zmešana, pride sestra z družino ali pa kakšna teta, vsi so več vredni, vse dobijo z vrta, da je potrebno včasih še paziti da kaj preveč ne poberem, a ko je pa potrebno kaj delat, pa nikjer nobenega??? Pa pridite tedaj na obisk, pa bo vse prav! Ampak ne...gospoda ostaja gospoda....


no vidiš - stran pojdite in boste meli vse z vrta, pa še delat vam ne bo treba user posted image ok, šalo na stran; če je drugim tako lepo, ko imajo svoj dom ločen od hiše, zakaj ne vi?

Aha, kaj pa pravi moj mož?? Da ima počasi že dosti vsega in da mu bo kmalu prekipelo....če ne bo prej meni....


(in še enkrat) no vidiš - drugi razlog zakaj bi vam bilo bolje oditi.

je pa sigurno lažje reči ne in se "postavit zase". samo vedi, to bo še veliko prepira in psiholoških ter čustvenih izsiljevanj. pa kar nekaj časa bo trajalo in mogoče te bojo vsake toliko časa "testiral", če si nisi "premislila". zakaj? zato ker se ljudje neradi spreminjajo, še posebej, če jim je lepo postlano in drugič ni jim logično da sedaj pa "ne", če je bilo prej "lahko". za psiho je lažje oditi stran in se ne prepirat imho..

(odgovor članu rosalie)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Moja mama...me ubija....
3.7.2008 10:03:18   
massylou
Le pogumno, rosalie. Nič ti ne morejo.
Pred dedkom se pa le zakleni nekam in ga probaj ignorirat, ker si srečka user posted image  in ti vama s pikecom user posted image  ni treba takih poslušat. Res je, je dementen in oh in sploh, ampak trenutno si najpomembnejša le ti in tvoja družinica.

user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu kristinaj)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Moja mama...me ubija....
3.7.2008 10:08:16   
Skratek46
Jst mam super mamico za katero lahko res rečem da je moja najboljša prijateljica, vendar mi je vedno govorila, da si moram ustvarit svoj life-stran od staršev(v smislu, da ne živimo skupaj) in da bom tako tudi najbolj srečna in ti povem, da je res.
Mam pa zato odštekanega fotra, ki me nervira že če se vidiva enkrat na 2 meseca in moja sestra živi polek njega in je tudi že čisto nora-razmišlja o selitvi in to v najkrajšem možnem času. Tako, da draga moja...s tabo ni nič narobe-bi jim jst vraga likala-bi zlikala, če bi blo kaj narobe, da sama nebi zmogla-drugače pa jst ne dajem nobenemu moje cote za likat in niti ne likam od nobenega-razen za naju dva.
Zelo dobro te razumem in vem, da si v groznem položaju, ker ne moreš it stran zdej ko si si dom uredila. Sam temu odnosu tvoje mame naredi karseda hitro konec ker ko pride bebica se ti bo scufalo zares in namesto da boš srečna novopečena mamica-boš živčna razvalima. Jst ti želim res veliko lepega in držim pesti, da se rešiš tega bremena, ker sm zdej bla tudi sama v taki situaciji in je blo tašče vsepovsod preveč...pa sva se primle in mam zdej mir. Nisva skregane-sam pa se je umaknla, ker je vidla, da je zajedljiva ko sam satan in da na meni to ne more prakticirat.

(odgovor članu kristinaj)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Moja mama...me ubija....
3.7.2008 13:23:24   
kalbo
Če hočeš imeti mir, moraš postavit meje in to od štarta. Moja tašča je tud mislila, da bo moja žena še kar delala in peglala za vse, pa če bi se pustila, bi tako ostalo. Tast je imel v planu, da bo v soboto ob sedmih zjutraj začel zbijat in njegov pridni zet bo priletel še v pižami dol pogledat, če je kej za pomagat....seveda da sem se obrnil okoli in odspal še veliko kitic. No in počasi ampak zanesljivo sta se navadila, da imamo mi pač svoje življenje in da tako pač ne gre. Samo to je treba enostavno presekat, se upret, ker veliko staršev enostavno pozabi, da so njihovi otroci odrasli.

Je pa res, da moraš to presekat na vseh področjih. In ti imaš idealno priliko tisti dan, ko boš dobila novo kuhinjo. Presekaš, ločiš gospodinjstvo pa amen. Bo težko, ampak zanesljivo ti bo uspelo, če boš odločna.

(odgovor članu Skratek46)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Moja mama...me ubija....
3.7.2008 13:33:32   
Pobalami
IZVIRNO SPOROČILO: kalbo

.

Je pa res, da moraš to presekat na vseh področjih. In ti imaš idealno priliko tisti dan, ko boš dobila novo kuhinjo. Presekaš, ločiš gospodinjstvo pa amen. Bo težko, ampak zanesljivo ti bo uspelo, če boš odločna.


Težko bo, ampak res se postavi zase.user posted image

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Moja mama...me ubija....
3.7.2008 14:36:22   
dory
Poznam to...moja je na podoben princip, čeprav po eni strani se prepogne od uslug po drugi pa nosi hlače odkar pomnim...

recept? čimprej stran...ne vem kako sta lahko renovirala pri vas? halo?

(odgovor članu Pobalami)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
BLOG: Prvo leto nič čokolade in smokijev!
V svojih povsem dobronamernih vzgojnih odločitvah starši pogosto pozabimo na najpomembnejše - otroka. Tudi, ko gre za uv...
Otroški dodatek v letu 2024: izplačila in ...
Otroški dodatek je dopolnilni prejemek za preživljanje, vzgojo in izobraževanje otroka. Pravico do dodatka imajo družine...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?