|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   beta HCG
30.7.2009 18:04:56   
Anonimen
Pozdravljene, lepo prosim za vase mnenje!
user posted image  mi zamuja ze dober teden. Prvi dan zaostanka sem naredila urinski test CB, kateri mi je pokazal zelo, zelo rahel plusek. Ker sem bila v dvomih sem 3. dan izostanka odsla na urinski test v ZD, kateri je bil NEGATIVEN.user posted image  Popoldne isti dan nardim se enkrat test CB, ki mi je pokazal ze bolj jasen plusek. Naslednji dan naredim spet test FS, kateri mi pokaze rahel plusek. Po toliko pozitivnih testih sama pri sebi zakljucim, da BHCG definitivno je prisoten. 5. dan izostanka grem v bolnico na krvni test katere vrednosti so 66,36 mIU/ml.
Ker naj bi bila v 5 tednu nosecnosti, je ta vrednost hormona prenizka. To se mi je ponovilo zdaj ze drugic.Pred par meseci mi je user posted image zamujala 12 dni, BHCG pa je bil tudi povisan. Po koncanem ciklusu sem se 14 dni imela rjav izcedek in sele po 14 dneh mi je gin. napisal napotnico za merjenje BHCG, kateri je bil cca.88mIU/ml.
Ima katera izkusnje. user posted image  se vedno zamuja, prsa me na dotik bolijo in so bolj polna. Naj se povem, da pijem 1/2 bromergona za znizanje prolaktina, kateri je ze v normalah in 1/2 klomifena.Zanosit se trudim ze 2 leti, pa nic?
Kaj se to dogaja v meni??Biokemicna nosecnost, propadla nosecnost, IMN,...???Zakaj se mi  BHCG rahlo dvigne ? Zdaj cakam user posted image  in upam, da se vse samo scisti.
Jutri grem se enkrat na krvni test,  v torek pa k dr.Resu, potem pa porocam.
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: beta HCG
30.7.2009 18:13:05   
gigi1
Anonimna. Možno je, da imaš zelo pozno ovulacijo in je zato BHCG tako nizek. Ne obupat! Če se ti podvoji 2-3 dni od prejšnje meritve kaže, da nosečnost lepo napreduje.
Po standardih velja BHCG nad 40 za potrjeno nosečnost.
Srečno user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Nikoli ne dobiš želje, ne da bi dobil tudi moč, da jo uresničiš.
Vendar moraš vseeno kaj narediti za to.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: beta HCG
30.7.2009 19:38:38   
crvicek
Čim se začne sproščati nosečniški hormon, se govori o vgnezdenju zarodka in ne o t.i. biokemični nosečnosti. Vsaj tako je meni razložil G, ker sem bila pred meseci v podobni situaciji. Tako kot je rekla gigi, se nad 40 šteje za nosečnost. Tako je  očitno, da se je zarodek vgnezdil, ampak le površinsko in se ni obdržal. Meni je G poleg klomifena predpisal tudi dabroston za debelitev sluznice, saj klomifen ima to slabo stran da tanjša sluznico. Mogoče bi tudi ti poskusila?

Ne pa še obupaj, saj je res možno, da si imela pozno ovulacijo.

Srečno!


_____________________________

Najini princeski raseta...

(odgovor članu gigi1)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: beta HCG
30.7.2009 20:44:50   
topolina
Še nekaj vprašanj bi dodala k odprti temi. Ali ta "nakazana nosečnost", ki bo po vsej verjetnosti propadla, nakazuje, da so ostali dejvaniki vredu, npr. spermiogram, prehodnost jajcevodov,..ter ostalo kar vpliva na zanositev ter da obstaja upanje, da bi zanosila po naravni poti. Ker se že dve leti trudiva za zanositev, sem mislila dr. Rešu na naslednjem pogovoru omenit, da bi šla v postopek umetne oploditve. Čeprav o tem postopku ne vem še veliko, vem, da je zelo dolgotrajen in je potrebno naredit veliko preiskav. No bom videla, kaj bo dr.svetoval.

(odgovor članu crvicek)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: beta HCG
31.7.2009 12:14:11   
topolina
Poročam o izvidih bhcg.
1. cca.peti dan zamude 67
2. čez 3 dni test ponovim: 79 mIU/ml

user posted image  še vedno zamuja, hormon pa nizek in počasi narašča!

Kaj se to v meni dogaja?

(odgovor članu topolina)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: beta HCG
31.7.2009 12:22:48   
kitka1
Presojo o tem, kaj se dogaja, bi jaz definitivno dala v roke dobrega ginekologa, saj gre res lahko za ponavljajoče izvenmaternične nosečnosti, mogoče za kakšne nepravilnosti pri razvoju zarodkov... Po dogajanju, ki si ga opisala, si nedvomno 'zrela' za kakšen bolj temeljit pregled in spremljanje in ne zgolj za lastna ugibanja, zakaj bHCG narašča tako počasi.

(odgovor članu topolina)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: beta HCG
1.8.2009 7:53:02   
zaljubljena23
Podoben primer sem imela jaz, 7 dni zamujanja, beta hcg 115, kontrola čez teden dni, beta hcg 250,tako so se vrstile kontrole vsaki teden po 2x, beta hcg je naraščal, ampak zelo prepočasi, ko naj bi bila noseča 7.tednov, se pravi 3.tedna zamujanja M je bil beta hcg samo 415, ker se je bližal vikend, G je sumil na IMN, izvenmaterična nosečnost, me je naslednji dan poslal v bolnico na pregled, tam me pošljejo na UZ, spet, videlo se ni nič, odvzem krvi, beta hcg je padel na 393, propad nosečnosti. V nedeljo, dva dni za tem, pri 7t3d so se začeli krči, šla na urgenco, diagnoza SS, opravili so še čiščenje in so ostanke poslali na histologijo, izvid je pokazal da je pri meni res šlo za izvenmaterično nosečnost, IMN. Moram pa povedati, da skozi vso to dogajanje sem imela vedno prisoten rahel izcedek, zaradi tega sem tudi začela hodit k G in zaradi tega mi je preverjal hormon beta HCG... Lahko sem samo srečna, da se je kljub IMN, začelo samo čist in je bila potrebna samo abrazija in ničesar druga več....

Tudi jaz ti priporočam, da se oglasiš pri tvojem G,... Ampak žal v večini primerov kaže, če beta HCG prepočasi narašča, da gre za IMN


_____________________________

23.4.2009, plusek...17.5.2009 si odšel med angelčke...
23.4.2010, plusek...17.12.2010 si prijokal na svet...
23.4.2012, plusek... 26.12.2012 PDP...

(odgovor članu kitka1)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: beta HCG
1.8.2009 9:15:56   
topolina
V torek grem absolutno k ginekologu, pa bomo videla kaj je na stvari. Upam, samo, da ne gre za IMN. Konec septembra pa imam datume tudi pri drugih specialistih( endokrinologu, pa pri enemu dobremu ginekologu-samoplač.,...), amapk do takrat poskušam tudi sama ugotovit kaj se to dogaja v meni. Ginekol. so večinoma redkobesedni oz. nejasni.Ta primer se mi je zdaj ponovil že drugič. Včeraj, ko sem šla h ginekologu po napotnico za krv.test bhcg in sem mu pokazala izvid izpred 3 dni mi je samo rekel "od kje pa se je to našlo" Naj se s takim odgovorom sprijaznim? Ma, na mereš tako no,...Torej urinski testi rahlo pozitivni(blage črtice), bhcg v krvi rahlo povišana, vandar se ne podvaja pravilno. No,..brala sem malo po tujih forumih in ugotovila, da gre verjetno za BIOKEMIJSKO NOSEČNOST. Kar pomeni, da se jajčece oplodi, vendar se ne vgnezdi oz. se slabo vgnezdi v maternico in z malo močnejšo menstruacijo se vse samo sčisti.


(odgovor članu zaljubljena23)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: beta HCG
5.8.2009 7:51:22   
topolina
No, če dokončam zgodbo,..
Po 11 dneh sem dobila user posted image . Ginekolog mi je pač razložil, da je zarodek propadel. Za naslednji ciklus mi je predpisal prometrium, in sicer od 15 dne naprej. Če zanosim, nadaljujem pit prometrium, če pa ne, moram 29. dan prenehat z pitjem.

Gremo v nove boje,..

(odgovor članu topolina)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: beta HCG
5.8.2009 11:51:47   
NATAŠA35
topolina user posted image user posted image user posted image

držim pesti, da ti naslednji krog uspeuser posted image


_____________________________

Moja sreča so moji otroci: David, Luka, Jakob in Simon

(odgovor članu topolina)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





RESNIČNA ZGODBA: Sinu so zdravniki ohladil...
Bil je lep topel jesenski dan, za pregled v porodnišnici sem obula balerinke. Malčku se ni mudilo na svet, bila sem štir...
7 nenavadnih dejstev o spermi
Poleg tega, da sperma preprečuje depresijo pri ženskah in bi si z njo partnerka lahko tudi negovala kožo, smo našli celo...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?