|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   ne in ne
2.6.2009 7:56:46   
biga
Sem prebrala že nekaj podobnih tem, a odpiram novo, ker se mi zdi, da je bilo tam govora o večjih otrocih. Gre za to, da moj sinko, ki je ravnokar dopolnil 2 leti, noče storiti ničesar, kar mu rečem. Saj ne silim, da mora ubogati na prvo besedo, ampak celo večnost ga pa tudi ne morem prosit oz. pregovarjat. Ko se pokaka, noče preobleči pleničke. Tukaj je največji problem. Če noče pobrati igračke, npr., potem mu dvakrat rečem, tretjič jo sama poberem in mu jo vzamem, skrijem, in seveda joka sto na uro. Če me udari - kljub temu, da sem mu stokrat rekla, da se ne sme - ga dam za minutko v sobo in potem je tako priden. in res je manj klofut z njegove strani, ker mu samo sobo omenim. Pri previjanju pa res ne gre. Ali če je spodaj pri mami in rečem, da greva gor, ker je treba jest in spat. Ga skušam na ta način, da bo rita rdeča, da bo bolela, da je treba preoblečt, pa da tekmujeva, kdo bo prvi do previjalne, pa da je nekaj zanimivega v sobi, skratka, probam vse načine, da ga lepo "prisilim", a ne gre. Potem ga moram pa odnest. In tega nočem, ker bi rada, da bi šel na lep način. Kakšni so pa vaši prijemi?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: ne in ne
2.6.2009 7:59:01   
Volga
Odvadi ga plenic.

(odgovor članu biga)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: ne in ne
2.6.2009 8:06:04   
blazka
Primeš in odneseš! Ko bo videl, da ga ne boš nič dolgo prosila, bo že sam šel. Tako pa itak ve, da ga bo mami prosila in prosila....

(odgovor članu Volga)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: ne in ne
2.6.2009 9:36:21   
Splišni
IZVIRNO SPOROČILO: blazka

Primeš in odneseš! Ko bo videl, da ga ne boš nič dolgo prosila, bo že sam šel. Tako pa itak ve, da ga bo mami prosila in prosila....


Se strinjam. Brez veze podaljušeš zadevo.

(odgovor članu blazka)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: ne in ne
2.6.2009 10:05:06   
kalbo
Sploh mi ne gre v glavo, kaj se pregovarjaš z dveletnikom glede pomembnih stvari, kot so previjanje, spanje,avtosedež... Enostavno primeš in ga previješ, konec debate. Če noče it domov, primeš in odneseš... res ne zastopim tega pregovarjanja. Naj joka, kmalu bo ugotovil, da je tak jok brez veze, ker ne pali, pa ne bo več.

Našedva že vesta, da če je ne, se ga da občasno spremenit seveda z normalnim pogovorom v še pet minut, še enkrat in podobno, če začneta pa cvilit pa točno vesta, da bo to spremenilo tisti ne, ki se ga za spogajat v "zdaj k jokaš pa sploh ne".

(odgovor članu Splišni)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: ne in ne
2.6.2009 11:11:49   
Naja31
Se strinjam z kalbom in ostalimi.
Dveletnika pa res ni problem prijeti in previti. Pač bo malo več dretja pa kaj.
Pa kaj se boš z dveletnikom pregovarjala? Enkrat mu povej, če ne naredi, ukrepaj.

Problem je potem ko so malo večji pa ni več tako zlahka "prijet in odnest stran".

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: ne in ne
2.6.2009 11:18:35   
tažana
se strinjam. Sedaj ga še lahko neseš, pri devetih letih ga ne boš več mogla user posted image .

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: ne in ne
2.6.2009 11:44:32   
biga
Se strinjam z vašimi odgovori. Nimam namena pregovarjat se z dveletnikom. Ponavadi ga tudi primem in odnesem na previjalno. Skrbi me to, kako bo čez leto ali več, menda ga ne bom morala vselej prijet in ga odvlečt, ko bom kaj hotela, on pa ne. Zato bi rada dosegla, da gre ali naredi kaj sam od sebe. Da se nauči, da je treba, če mu nekaj rečem, to tudi narediti. Pa ne težim zaradi stvari, ampak previt se je pa menda treba. Glede drugih stvari sem zelo odprta, mu ne težim. Samo kar je treba, je pa treba. Pa če se odločim, da greva domov ali notri, potem mu enkrat ali dvakrat trdno rečem, če ne gre, ga primem v naročje in greva. Samo kaj pa, ko bo večji, in ga ne bom mogla več dvignit in odnest?

(odgovor članu biga)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: ne in ne
2.6.2009 12:37:37   
Splišni
IZVIRNO SPOROČILO: biga

Se strinjam z vašimi odgovori. Nimam namena pregovarjat se z dveletnikom. Ponavadi ga tudi primem in odnesem na previjalno. Skrbi me to, kako bo čez leto ali več, menda ga ne bom morala vselej prijet in ga odvlečt, ko bom kaj hotela, on pa ne.


Poglej, zdaj pri dveh letih je otrok na določeni stopnji razvoja, pri treh je pa čisto na eni drugi stopnji razvoja. In je velika, ogromna razlika v tem letu dni. Sploh pa potem, pri naslednjem letu.
Tako da je najbolj važno, da mu ti zdaj pokažeš, da ni trte mrte, da si ti ta močna, tista, ki odloča, kdaj kaj bo, in ne da se pregovaraš z njim o stvareh, o katerih MORAŠ odločat ti. To mu spravi v podvest, pa bo.
Potem, ko vidiš, da je "je vdal", mu pa še lepo zraven, ko ga previjaš ali karkoli že zahtevaš v tistem trenitku, ali pa po tem, ko je to že opravljeno, razložiš, kako in kaj je na stvari. Ne pa prej s pregovarjanjem.

< Sporočilo je popravil Splišni -- 2.6.2009 12:38:05 >

(odgovor članu biga)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: ne in ne
2.6.2009 12:52:56   
tažana
Saj bo minilo z občasnimi ponovitvami. Jest je pri 3,5 letih ne nosim več- mi je ni treba, ker če grdo pogledam že ve da mislim resno! user posted image  Glavno da sem jaz šefe! 
Važno, je da otrok začuti, da se to kar zahtevaš zgodi, ne glede na nič!

< Sporočilo je popravil tažana -- 2.6.2009 12:53:41 >

(odgovor članu Splišni)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: ne in ne
2.6.2009 13:07:56   
Ana009
ja,d vignes in neses, pa se mal upira... ali pa tud ne.. pri nas je tako.. se je tud zgodil, da se je ful upirala, pol sem jo pa prijela in se ni upirala.

je pa res, da imam loceno... v avtosedezu mora bit privezana in pika.. tu ni debate... ce se pa pokaka in se noce preoblekt takoj, pa naj bo v pokakani plenici, ko jo bo motilo bo ze prisla in se pustila...

(odgovor članu Volga)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: ne in ne
2.6.2009 13:22:38   
smejčica

Moja je sedaj stara šele 18 mesecev, ampak se je to dogajalo že nekaj časa nazaj. Ona ne bi to, pa ne bi tega, ...

Zdaj že točno ve, da je treba. Tako da mi že sama prinese pleničko, ker bi rada svežo, pa četudi sma jo šele najbolj menjali. Pa ok, naj ji bo, če tako želi. Mi jo prinese, se vleže na kavč in čaka. Prej kdaj sem ji pa dala kako igračko, daljinec, telefon, ....karkoli, da je gledala ta čas, ko sem jo spreoblačla. ž

Tudi zobkov ni hotla umit. Zdaj se mi po večini že sama vleže in čaka na bzzzzzzzz(električno), saj ve, da bo po čiščenju dobila vodico in spat.

(odgovor članu Ana009)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: ne in ne
3.6.2009 8:26:16   
honey
Z 2-letnikom se pa res ne pregovarjaš, no. Pokažeš mu, da si ti mama in on ima da te uboga. Tako potem tudi pri 4 letih in več ne boš imela težav, ker bo otrok to osvojil in bo vedel, kje je meja. Naš od 2,5 leta sam pospravlja igrače za sabo. Kako? Najprej sem mu rekla, da naj igrače pospravi. Jih ni hotel. Sem mu še enkrat rekla. Spet nič. Nato sem igračo prijela in jo vrgla v smetnjak. To sem naredila samo 2x in zdaj, pri 4 letih, preden gre spat, je vse tipi-top pospravljeno. Npr. za previjat je bilo tudi obdobje, ko se ni hotel previti. Rečeš 1x, rečeš 2x, nato primeš, odneseš in previješ. Pa če se še tako dere. To narediš 2x, 3x in bo vedel, da ni trte mrte tuki, da je to treba naredit. Isto je z umivanjem zob. Nekaj časa dretje 100/h, po 1 tednu je ugotovil, da se ne splača in je hitreje vse skupaj mimo, če lepo odpre usta in potrpi tisti 2 minuti. To je obdobje, ko otroci preiskušajo naše živčke in nam jih nategujejo. Ampak zdaj je pa od nas, staršev, odvisno, kako bomo reagirali. Ali bomo otroku pustili, da on uveljavi svojo voljo, ali jo bomo mi. 

_____________________________

V meni živi vitka ženska, ki bi rada prišla na površje. Običajno to kozo lahko utišam samo s piškoti.

(odgovor članu smejčica)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: ne in ne
3.6.2009 9:58:49   
blazka
Točno tako, v tej starosti otroci ugotovijo, da lahko malo preizkusijo svoje starše. Iščejo meje, do katerih lahko gredo. Če se starši temu upremo in jim pokažemo, kakšen je red, potem se to kmalu neha. V nasprotnem primeru pa želijo te meje vedno bolj prestavljati.... In potem dobiš otroka, ki se histerično joka lahko tudi po dve uri ali pa še več, ker ve, da bo na koncu vseeno zmagal on, kot je še vedno do zdaj. In ta igra potem nima konca, razen če starši odločno ne posežejo vmes.

< Sporočilo je popravil blazka -- 3.6.2009 9:59:08 >

(odgovor članu honey)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





So edinci srečni ali razvajeni?
So edinci res osamljeni in razvajeni? Britanski znanstveniki trdijo nasprotno.
BLOG: Ko ti gredo otroci vse bolj na živce...
Ne morem več, je kričalo vse v meni. Nimam vam več kaj dati, je odzvanjalo v meni. Pa sem se še kar gnala. Nisem hotela ...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?