|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   teža, posvetovalnica 9m
16.6.2009 14:02:57   
galt
V roku treh mesecev se je nas tamali zredil za 800g,(od 6m do 9m) kar je P rekla da je premalo. Problem je v tem da sam prostovoljno poje malo (nihce do zdaj mi pa ne zna povedat koliko je primerno za tako starost), pol pa kolko ga se animiramo da poje kaj viska. Diagnoza: nejesc otrok, tako je rekla P.
Vendar je rekla da ga bo dala naprej na preglede, ce ne bo kri in voda OK. Kar se pa tice njegove dejavnosti je tapravi zivc. Se plazi, siba sto na uro, postavlja se ze na noge, v glavnem nobenga mira ni, je pa zelo velik 78cm, tehta 7715g. S kakanjem pa nima nobenih tezav, vsak dan tudi po 2x.
Pa me zanima , ce je imela katera tak problem in kako se je to postimalo.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: teža, posvetovalnica 9m
16.6.2009 14:37:21   
Katy78
Naš sicer še ni toliko star da bi ti lahko povedala kaj iz svojih izkušenj, amak če je otrok tako živahen in več kot očitno odlično napreduje v motoričnem razvoju, potem verjetno ne more biti vzrok bolezenski. Če je tako živahen, potem takoj pokuri tisto malo, kar poje in se praktično nima od česa rediti. user posted image  Je pa bila prijateljičina deklica tudi zelo neješča potem pa so pri pregledu krvi ugotovili, da je slabokrvna. Ko je začela dobivat železo, je postala tudi bolj ješča.

(odgovor članu galt)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: teža, posvetovalnica 9m
16.6.2009 17:17:26   
Taddy78
Ne se sekirat...naš je sicer imel pri 9.mesecih lepo težo (9400g) ampak se je tudi rodil s 4kg imel pa 70cm, tako da je tvoj res pravi velikan user posted image . Potem smo 1 leto imeli s hranjenjem velike probleme, ker ni hotel jesti ampak smo nekako progurali skozi, saj je dosti pil...no, odkar je v vrtcu se je prehranjevanje porihtalo.

Primerna teža za to starost? P vztrajajo pri svojih tabelcah, je pa živahnost in dobrovoljnost pokazatelj otrokovega razvoja in počutja, tako da se res ne rabiš sekirat.
Pri 6.mesecih naj bi recimo podvojili svojo težo, pri 1.letu pa potrojili (naš je imel pri 1 letu premalo kguser posted image )

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: teža, posvetovalnica 9m
16.6.2009 21:58:24   
pikolina66
IZVIRNO SPOROČILO: galt

V roku treh mesecev se je nas tamali zredil za 800g,(od 6m do 9m) kar je P rekla da je premalo. Problem je v tem da sam prostovoljno poje malo (nihce do zdaj mi pa ne zna povedat koliko je primerno za tako starost), pol pa kolko ga se animiramo da poje kaj viska. Diagnoza: nejesc otrok, tako je rekla P.
Vendar je rekla da ga bo dala naprej na preglede, ce ne bo kri in voda OK. Kar se pa tice njegove dejavnosti je tapravi zivc. Se plazi, siba sto na uro, postavlja se ze na noge, v glavnem nobenga mira ni, 


kot da bi jaz napisala, pri nas isto, popolnoma ista zgodba...s tem, da niti tekočine noče piti, pri hranjenju pa itak vsi živce izgubljamo....

(odgovor članu galt)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: teža, posvetovalnica 9m
16.6.2009 22:48:18   
slovenka
Naša se je tudi v tem času zredila točno za 800g. Iz 7200 na 8000g. Je pa bila bolj majhna - 71 cm. Pa naša P ni nič jamrala, je bila čisto zadovoljna. Je naša tudi tak migec, že od 3 meseca ni pri miru, kar je bilo takrat res neverjetno - ko je plazila po tleh po hrbtu... tako da mene sploh ne čudi, da ni bolj okrogla. Ampak je čisto ta prava. Ti kar presliši P. Eh, tisto podvojil-potrojil - to ne more biti. Kaj potem tisti, ki se rodi s 4,5 kg, mora imeti pri 1 letu kar 13,5 kg? To je sigurno preveč. Tisti, ki pa ima pri rojstvu 2 kg, pa ima za 1. RD sigurno več kot 6kg. Tam dobrih 9kg naj bi imeli pri 1 letu. Pa bo tvoj tudi imel. Naša se je sedaj od 9-11m kar bolj začela rediti, ker več spi, pa tudi bolj močno hrano je kot prej, manj sadnih kašic in tega, pa več krompirja, testenin, mesa... Mislim, da je sedaj že kar fajn preko 9kg. Sem pa vesela, da imamo mi fajn P, ki ni nikoli komplicirala zaradi kakšnih 100g, ampak je samo gledala, kako živahen in vesel otrok je in kake gimnastike ji je izvajala na tisti mizi...

_____________________________

Ne živite, dokler ne najdete tistega, zaradi česar je vredno umreti!

(odgovor članu pikolina66)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: teža, posvetovalnica 9m
17.6.2009 9:00:59   
majči22
Naša se je zredila v treh mesecih še manj kot tvoj, pa P ni nič komplicirala. Zredila se je iz 7,340 na 7,900, to se pravi 560g. V obdobju od 6m naprej se otrok ne redi več tako hitro kot prej.
Glede na to , da se otrok počuti BP, kar je najpomemeneje se sploh ne bi sekirala, glede teže.
Otrok poje toliko kolikor hoče, tlačit hrane mu ne moreš not.


_____________________________

Sploh ni težko doseči, kar si želiš,
samo želeti si moraš dovolj močno!!!

(odgovor članu slovenka)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: teža, posvetovalnica 9m
17.6.2009 10:53:23   
Taddy78
Slovenka, naš je pri 6.mesecih imel še več kot podvojeno težo, pri 1.letu, ko sva imela poslovalnico pa me je prvo vprašala, če imava 12kg user posted image seveda smo bili daleč od tega (pa še več kot kg smo zgubili ko je bil v bolnici zaradi črevesne bakterije)...se je pa od 6-9meseca zredil za 800g, od 9-12 pa za 1.1kg...


(odgovor članu majči22)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...
Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...




Gosta hrana.
пеперутка16

Kdaj ste pričele z uvajanjem goste hrane?