|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   uspavanje - napaka?!
17.7.2009 11:16:47   
ulsi25
Zanima me vaše mnenje glede uspavanja 1 mesec starega dojenčka?

Naš se je očitno malo razvadil in najraje zaspi na prsih, ter ga potem položim v zibko. To uspavanje čez dan lahko traja tudi do 1 uro-pomeni, da se eno uro matrama da proba zaspati na prsih, ker da ga položim v zibko in mu dam dudo ne vela.

Kaj predlagate, da ga ne bi razvadli oz ali to sploh je razvada.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: uspavanje - napaka?!
17.7.2009 11:28:12   
smejčica

Moje mnenje je, da tako majhnega s tem ne boš razvadila.

Otroci v teh mesecih rabijo toplino, toploto, ki jih dobijo tako, da se cartajo. Da imajo tesno ob sebi osebo, ki jo poznajo in se počutijo varne.

Moja je sedaj stara 19 mesecev in še vedno se vležem zraven nje, da zaspi. Ker mi ni škoda tistega časa, in zaradi tega ni razvajena. Tako vsaj vem, da mirno zaspi. Smo se pa dolgo uspavali na roki. Do kakega 8 meseca. Nakar sem jo navadila na to, da se vležem polek nje in sma brez problema tako zaspali.


(odgovor članu ulsi25)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: uspavanje - napaka?!
17.7.2009 11:36:46   
MATEJKA_
takega malega ne moreš razvadit, si lahko v vsaki knjigi prebereš. taki mali rabijo bližino in toplino, saj se morajo na vse skupaj šele navadit. moja je na tak način zaspala do 7. meseca, pol pa se je odločla, da bo kar sama v postelji zaspala - že od rojstva sem namreč vsaki teden po 1x probala, če bi slučajno ratalo. in enkrat je. sem bila prijetno presenečena. in od takrat dalje (zdaj ima že 11m), jo dam lepo v posteljo in sama zaspi. včasih se še malo igra, pol je zmanjka.

no, to da greš pa že v večjim otrokom skupaj spat, pa jaz pač ne bi priporočala, vsaka sicer dela tako, kot ji najbolj paše. moja svakinja tudi to dela in ta mali (3leta) noče nikakor drugače zaradi tega zaspat, kot z njo. in seveda to zna bit problem, ker te otrok na tak način dobesedno zasužnji. ampak to seveda velja samo za strejše otroke, ki pa so že razvajeni.

(odgovor članu ulsi25)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: uspavanje - napaka?!
17.7.2009 11:49:24   
ksenija12
nič se ne boj, da ga boš razvadila:) otrok čuti, kaj potrebuje...pa še tako majčken je...našega najmlajšega smo še ko je bil star pol leta in več morali voziti z vozičkom po hodniku, da je zaspal...danes pa pri letu in pol zaspi sam v svoji posteljici..brez težav..

_____________________________

http://www.popolna-kmetica.blogspot.com/


(odgovor članu MATEJKA_)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: uspavanje - napaka?!
17.7.2009 13:40:48   
Alči
Takega malega ne boš razvadila s tem. Naš je na meni zaspal ko se je dojil, do 4 meseca. Potem smo ga uspavali v postelci, zdej pr 1 letu pa ga uspavam na najini postli, ker se drugače obrača na trebuh in potem hop na vse 4 in tak dalje dokler ne stoji....in se smeji pa tako....jaz pa ga malo pobožam pa poguncam, pa zaspi, pol pa hop v postlco.

_____________________________

Freedom is just another word for nothing left to lose!!!

(odgovor članu ksenija12)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: uspavanje - napaka?!
28.7.2009 13:10:08   
daisyb
zivjo,

moj je star skoraj 7 tednov...na zacetku je se slo, da je ponoci zaspal sam v kosarici.in tudi na boku. zadnja dva tedna pa to ne gre vec. po navadi tudi meni zaspi na prsih....vcasih tako prespiva tuid vec ur. v posteljco ga pol dam na trebuh, ker na hrbtu mi ne spi vec kot pol urce...n atrebuhu pa ponoci prespi od 3 do 4 ure. jaz tudi mislim, da tako majhnega se ne mores razvaditi..in najbrz, da nekateri potrebujejo vec topline....ko pa jim ni do tega bos tudi vidla...moj npr. danes ni tel zaspati nikakor, niti na prsih, ko pa sem ga polozila v postelco je sam takoj zaspal.

(odgovor članu ulsi25)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: uspavanje - napaka?!
28.7.2009 21:39:51   
sye
naš kje bil včeraj star 4 mesece, pa še ni zaspal drugače kot na dojkah, in to čez dan in tudi ponoči, razen v avtu ali v vozičku. Zdaj pa še v vozičku noče več. Tudi jaz sem že začela razmišljat, kdaj ga naj začnem drugače uspavati in kako naj mi to sploh uspe, na kakšen način?

(odgovor članu daisyb)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: uspavanje - napaka?!
28.7.2009 21:43:41   
kamilija
Joj, kje pa drugje bo zaspal kot pa na dojki no..sej je dojenček.
Nameni čas svojemu dojenčku in ga crkljaj..še prehitro bo čas zbežal ...
otroci prehitro odrastejo res..
Normalno da rabi toplino od mamice...

(odgovor članu sye)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: uspavanje - napaka?!
28.7.2009 22:04:58   
tejči28
Jaz sem mojega user posted image od začetka uspavala z dojenjem,sedaj ko je star 10 mesecev,pa se vležem poleg njega,on je v svoji posteljici in ga malo božam,da zaspi.Potem pa grem stran.Zaradi tega ni razvajen in ni mi odveč,da sem poleg njega tistih 10 min,ker tak hitro odrastejo in se ne pustijo več cartat.On pa se počuti bolj varen in je bolj miren,da zaspi v takem okolju. 

_____________________________

8.9.2008 nas je razveselil prvi sonček
8.9.2010 pa smo dobili drugo sončico

(odgovor članu kamilija)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   [Brisano sporočilo]
28.7.2009 22:19:50   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu tejči28)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: uspavanje - napaka?!
28.7.2009 22:20:45   
zmajaz
Naša ta prva se je tudi uspavala z dojenjem - mi je od začetka jedla od 40 min pa do 1 uro, kar je res že malo huda no, ker je to bilo pri vsakem obroku (podnevi in ponoči) tako dolgo trajalo, ampak nič ne moreš. Potem pa večja, kot je bila, večkrat se je začelo dogajati, da zvečer med dojenjem ni zaspala - v takem primeru sem jo pač prestavila v posteljico in ugasnila luč, pa je brez problema sama zaspala in nikoli nismo imeli težav zaradi tega, ker se je prve mesece uspavala z dojenjem. Zdaj je stara leto in pol pa spi v svoji sobi in hodi zelo pridno spat - položim jo v posteljico, ugasnem luč, se še malo pomenimo z njo (2-3 minutke), ji zaželim lahko noč in grem ven, pa lepo sama zaspi.

Ta drugi bo pa zdaj star 3 mesece in je, kar se tega tiče, čisto drugačen od sestrice. Naje se povprečno v 10 minutah, zato večinoma ne zaspi zraven dojenja, a vseeno nimamo težav z uspavanjem. Položimo ga v posteljico, mu damo dudo, naštimamo eno igračko "na poteg", ki igra, ugasnemo luč in ga pustimo tako, pa sam zaspi. Včasih vrže dudo ven in začne jokati, ko igračka neha igrati, pa mu jo pač še enkrat naštimamo in popravimo dudo, pa potem le zaspi. Upam, da bo ostal tako priden, kar se spanja tiče. user posted image

(odgovor članu tejči28)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: uspavanje - napaka?!
4.8.2009 21:43:15   
žab*ca
Se strinjam,da ga pri enem mesecu še ne moreš razvadit,ampak če pa na tak način zaspi 8mesecev,tako kot naš,se pa enostavno na tak način NAVADI,in sedaj je groza in strah če ga položim v pojstlco,brez dojke,ponori,joka,skratka ne zaspi drugače kot z dojko.

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: uspavanje - napaka?!
4.8.2009 21:50:41   
Anonimen
se pa enostavno na tak način NAVADI,in sedaj je groza in strah če ga položim v pojstlco,brez dojke,ponori,joka,skratka ne zaspi drugače kot z dojko.


kaj pa je narobe s tem? pač tko zaspi, ani najbolj elegantno in brez problemovuser posted image če seveda znaš tako vzet, jst se nism nikol obremenjevala s tem, pač je zaspala ob dojenju, pol k sem bla pa drugič noseča, sem pa začela tko, da se je sicer podojila, sam sem jo preden je zaspala ornk, nesla v postlo, jo božala, sem bla z njo tam in je šlo lepo skozi, brez kake panike.

tko da nič skrbet, slejkoprej bojo tud drugač zaspali. men osebno je slabša izbira nošenje, ker to je pa matranje za starše, pa res ni fajn, ko ma enkrat ene 10 kil in več, pa da ga morš pol ure nosit okol...

(odgovor članu žab*ca)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: uspavanje - napaka?!
4.8.2009 21:52:26   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: ulla80

se pa enostavno na tak način NAVADI,in sedaj je groza in strah če ga položim v pojstlco,brez dojke,ponori,joka,skratka ne zaspi drugače kot z dojko.


kaj pa je narobe s tem? pač tko zaspi, ani najbolj elegantno in brez problemovuser posted image če seveda znaš tako vzet, jst se nism nikol obremenjevala s tem


Tocno tko.
In tko kot se navadi, se tudi odvadi, ko pride cas...

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: uspavanje - napaka?!
4.8.2009 22:09:24   
zez76
Naš je pa star 7m pa mi je na joški zaspal(je blo zakon) zdej bi se pa nosu pa mi je obup to!user posted image Razadli smo ga! Nima dude(smo mu jo dal pa noče) pa flaške tud ne! Danes oz zdej se že dobro uro matramo,da bi zaspal pa noče! Ko bi vedu kako in kaj je prav!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   [Brisano sporočilo]
4.8.2009 22:42:12   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu zez76)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: uspavanje - napaka?!
5.8.2009 9:33:09   
Anonimen
se enkrat - prehitro mine. kr naenkrat hocjo bit odrasli.


...in majo na vratih od sobe napis vstp prepovedan, pa kak znak za radioaktivno zravnuser posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: uspavanje - napaka?!
5.8.2009 11:09:56   
livia
Uspavaj ga tako, da bo tebi in njemu najlažje in najhitreje. Pa naj bo to na prsih, z zibanjem, z nošenjem, v vozičku tako da ga samo odložiš.
Važno je, da si čim bolj poenostaviš stvari, da ne kompliciraš in da je tebi fajn.

S prvo hčerko sva se jajcali z uspavanjem, da me je kar groza, ko pomislim. Trajalo je ure, da je sploh zaspala, razen v avtu in vozičku. Pa sem se zgražala nad ljudmi, ki so otroka dali v avto, ga malo vozili okoli, da je zaspal, potem pa prestavili v posteljico ali celo pustili spati v avtu. Jaz sem hotela, da spi v posteljici, sama, da se nauči zaspat, ko je zaspana, pa nama ni šlo najbolje dokler sem komplicirala. Opazuj otroka in ko je zaspan (zeha, menca učke, je siten) ga daj spat in to takoj, ne še previt ali kaj takega, ker ga spet predramiš. Pri drugi hčerki je bila pesem povsem drugačna. Ker imam malo razliko med njima, ni bilo časa za ure in ure uspavanja. Na začetku je zaspala na joški, kasneje v vozičku sredi dnevne sobe. Ponoči v svoji posteljici. Pa sem mislila kako jo bom na to odvadila, saj ko je bila zaspana je kar sama kazala na voziček, pa z vstopom v vrtec ni bilo nobenega problema. Važno je, da ga naučiš, da ima nek ritem spanja, da se navadi, da rabi počitek.

Srečno.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: uspavanje - napaka?!
5.8.2009 15:29:53   
žab*ca
Zakaj je problem da zaspi samo na prsih je samo v tem,ker mamice kmalu ob 8ih zvečer ne bo več doma ampak v službi,in bo doma en sam jok do 11ih dokler ne pridem.Samo zato,drugače mi je to en velik užitek,da zaspi ob meni.

(odgovor članu livia)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: uspavanje - napaka?!
5.8.2009 20:47:54   
Paštetka
Razvadila ga ne boš, boš ga pa vsekakor NAVADILA -NAUČILA tako uspavati. Kar pomeni, da drugače ne bo vedel zaspati in bo jokal, dokler ga ne boš tako uspavala kot ga trenutno učiš.

Izberi tisto varianto uspavanja, katera bo najlažja kasneje za vse in ne katera je najlažja zdaj za tebe, da ti pač na prsih zaspi. Starejši bo, hujše bo popraviti oz. ga preusmeriti na drugačno uspavanja.

bo pa definitivno na začetku prostest, ko ga boš učila drugače zaspati, vendar verjami, da definitivno manjši na še zdaj, ko je tako majhen, kot, že mesec dni kasneje. Kasneje, pa da sploh ne govorim.

_____________________________

http://www.220stopinjposevno.com/220730-food-styling.html



(odgovor članu žab*ca)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: uspavanje - napaka?!
5.8.2009 22:18:42   
ulsi25
Da vam opišem naše učenje spanja.

Ati je 3 dni vztrajal po kakšno uro zraven zibke in mu dajal dudico, ko se je začel bunit. Sedaj ponavadi zaspi sam in ga imava samo na babyfonu da slišima da je vse ok

Vglavnem splača se potrpeti par dni, da imaš potem lažji način uspavanja.

Upam da tudi ostalim uspe tako hitro ko nam


(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: uspavanje - napaka?!
6.8.2009 12:22:36   
UT_2008
Na prsih ni sinko nikoli zaspal, prej na ramenih pri podiranju kupčkov. Sedaj, pri petih mesecih, vbčasih na ramenu, samo redko. Največlrat sedaj ko ga malo zazibam v naročju. Pa napol spečeja dam v posteljo, mu zavrtim glasbeno zvezdico in če je vse po sreči, po 15 min spi. Drugače pa ujčkanje...

_____________________________

PDP 26.02.2009.
Kar vidiš, to dobiš.

(odgovor članu ulsi25)
Neposredna povezava do sporočila: 22
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?