|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Če bi se vam kaj zgodilo - kako ravnajo otroci?
29.10.2009 11:27:00   
rija
Danes sva s tamalčkom sama doma, pa se mi je nekaj zavrtelouser posted image  in so me prešinile ful grozne misli....

Kaj bi storil moj otrok, če bi se sesedla in bi recimo bila v nezavestiuser posted image  pa glede na to, da naju naslednji dve uri ne bi recimo nihče pogrešal, pa da smo ful na samem, pa da ne pričakujeva obiskov....user posted image

Pa kosilo na štedilniku....pa vse sranje vklopljeno.....user posted image

Kako in kdaj, če ste jih o tem poučile, ste svojim otrokom razložile kaj storiti v takem primeruuser posted image



_____________________________

...vox populi...
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Če bi se vam kaj zgodilo - kako ravnajo o...
29.10.2009 11:30:42   
Anonimen
tega sem se tudi jaz bala.
starejsega sem naucila poklicat po telefonu.oz.napisala sem mu na listek stevilke za hitro klicanje najblizjih.
moza, mojo mamo, njegovo mamo, moje stare starse in sestro.
za vsak slucaj.....nikol ne ves. kaj i pa bilo, ce sem sama z malo.......pa raj ne pomislim.
sem se 1x slabo pocutila(tako, ko da me bo vsak cas zmanjkalo. ko sem bila noseca), pa sem mojega klicala, da naj me poklice vsake pol ure.

(odgovor članu rija)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Če bi se vam kaj zgodilo - kako ravnajo o...
29.10.2009 11:42:39   
luan
Naš je lani iz vrtca prinesel neko knjigico o ježku in fantku in o tem kako reagirati, če se zgodi nesreča.In sem potem napeljala razgovor še na ostale teme.Saj sva tudi midva zadnje čase veliko sama doma in imam jaz nekaj težav zaradi nosečnosti.Tako, da imamo doma še en mobitel in imam številke moža, babic in dedkov na hitrem klicanju.Oni so obveščeni, da če bo klicano iz te številke da je nujno.Pozna pa tudi številko 112 n se zna pogovoriti.Mali je star 5 let.

Je pa res, da mi je lani dejansko klical to številko in naredil en kup težav zaradi zgodbe, katero je natveziluser posted image .Ampak to je že druga zgodba.

Menim, da morajo otroci znati odreagirati v določenih kritičnih časih, je pa res da je učenje reakcije pogojeno s starostjo in dojemljivostjo otroka.
LP

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Če bi se vam kaj zgodilo - kako ravnajo o...
29.10.2009 11:49:58   
HuAnita
Rija, user posted image user posted image user posted image ?

to se je meni zgodilo ene parkrat, ko sem bila 2. noseča. Sem bila vsa panična potem, ker ko me je vrglo skupaj, nisem vedela, za koliko časa je to bilo - 2 sekundi, minuti, 10 minut???
Ko me je prešinilo, kaj vse bi se lahko takrat 1,5-letnici porodilo v glavi, me je še enkrat skoraj pobralo.
Tako da sem mali - bili smo v bloku - večkrat povedala, da če mamica pade, naj gre k vratom in tolče po njih in kliče Na pomoč. Verjento kakšnega velikega haska ne bi bilo, če bi bila vrata zaklenjena, ampak drugega se nisem mogla domisliti - mala še niti govorila ni veliko, telefona tune ne uporabljat... Sem ji tudi govorila, naj proba mamico zbudit...

Zdaj pa obema tupim in tupim v glavo naše priimke, pa kje smo doma, kakšna je hiša, če bi se kdaj izgubila ipd., hči že zna poklicati atija z mojega mobitela... Je pa to spet dvorezno, ampak k..., na slabo ne bom študirala...

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Če bi se vam kaj zgodilo - kako ravnajo o...
29.10.2009 12:05:19   
rija
neeeeuser posted image

pms...user posted image

sva ravno zdaj mela debato, pa je rekel, da bi poklicar rešilca na 12user posted image

bova mogla malo številke potrenirat....user posted image

_____________________________

...vox populi...

(odgovor članu HuAnita)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Če bi se vam kaj zgodilo - kako ravnajo o...
29.10.2009 12:33:06   
ALWAYS LARA
ja je res tkole sranje
jaz sem zadnjič tut učila našo tavelko - 5 let staro upoabljat domač stacionani telefon, dali sva številke tanujne v hitro izbiranje in zdaj zna poklicat in tut dvignt telefon če kdo kliče.
tamali 3,5 leta stari pa nisem še nič dopovedvala...hudič ne vem.

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Če bi se vam kaj zgodilo - kako ravnajo o...
29.10.2009 16:18:44   
ronja
Jaz sem svoji razložila, kolikor se pač 2 letnici da razložit, ker se mi pač to dostikrat zgodi (da malo skup zlezem - zdaj že nekaj časa ne, samo zdaj nisem user posted image user posted image ). Mam pač nizek pritisk, pa še astmo in skup data krasne rezultate, če nimam časa dovolj jestuser posted image . Ve, da se včasih ne počutim dobro in potem pač ležim v sobi na tleh.

Sicer pa navadno čutim, kdaj se slabo počutim in se zna kaj zgodit in takrat koga pokličem ali grem do sosede, da mam en back-up, oz. da nekdo ve, pa čez pol ure pokliče, če je vse ok. Pa pogovarjam se s tamalo ali po telefonu, da se prisilim ostat tu.

Če je kriza, izključim vse živo, odprem okna, da je svež zrak (no, pozimi samo enega), zaprem balkonska vrata, če so odprta, odmaknem kable, vzamem nek cuker in se usedem na tla z glavo med nogami. Navadno pomaga. Precej naredi tudi psiha - me dostikrat dokončno pomede tisti hip, ko lubi stopi skozi vrata - mu samo rečem: "I don't feel very olimpic today", pa me že loviuser posted image .

No, zdaj že par mesecev nisem resno skup padla - zadnjič mislim da na vikendu od lubijevih staršev, poleti, ker sem pač alergična na cvetoče traviceuser posted image . Slučajno ni bilo nobenega zraven in ker sem čutila, da mi verjetno ne bo ratalo, sem se s tamalo v slingu rajši usedla na tla in se tako zgrbila, da nisem mela kam past (in s tem tudi mala ne, ona je vse skup lepo prespalauser posted image - no, potem jo je tašča zbudila, ker se je tako ustrašila, ko me je videla).

Samo jaz se navadno prej ali slej zavemuser posted image , tak da je edina fora to, da se njima vmes kaj ne zgodi. Zato ni tak problem, samo vse nevarnosti morajo bit umaknjene - kar v stanovanju z dvema malima 2 leti in manj itak v glavnem so...

Če bi se pa recimo zabodla pri rezanju, potem pa mislim, da lahko kvečjemu sosedo pokličem, ker mala s telefonom še ne zna...
Je pa seveda boljše, če te kdo zbudi iz nezavesti, ne da tam ležiš 2 uri... Ampak če ni druge, potem pač počakaš, saj it itak nimaš kamuser posted image .

Skratka, če čutite, da boste skup odletele, se namestite tako, da ne morete nikamor past (sploh so zoprni kaki stoli in mize, ker lahko z glavo fejst užgeš - no, tudi s čim drugim, potem pa zgleda, ko da te kdo pretepa, ko si cela user posted image ), pa da ko boste padle skup, ne boste na hrbtu, da slučajno jezik ne bo kje napote delal. Potem je vse ok, sčasoma se navadno sami zavemo.

Mislim, pa da bi Ronja probala posnemat lubija v tem primeru in me prijazno skloftalauser posted image . Če bi opazila, seveda...

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Če bi se vam kaj zgodilo - kako ravnajo o...
29.10.2009 18:41:39   
noranate
Naj vas potolažim, da so otroci zelo iznajdljivi v takih situacija. Vsaj pri nas je bilo tako, na srečouser posted image !
Pred leti, bila sem noseča 7 mesecev, sem zvečer kar na lepem padla na tla. Koleno se mi je izpahnilo in nisem mogla vstati, tudi zelo slabo mi je bilo. Mož je pri sosedih nekaj pomagal. Ta mala, takrat je imela 4 leta, je odklenila in v copatih in v temi šla sama do sosedov, ki niso zelo daleč, je pa zraven poti gozd in za otroka v temi je dokaj strašljivo, bila pa je zima, januar. Takrat je bila tudi dokaj strahopetna in takega poguma ji nikoli ne bi pripisala. No, našla je očka in ga pripeljala, da me je peljal v bolnico. Zares sem imela srečo!user posted image

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Če bi se vam kaj zgodilo - kako ravnajo o...
29.10.2009 18:56:04   
rija
IZVIRNO SPOROČILO: ronja

Mislim, pa da bi Ronja probala posnemat lubija v tem primeru in me prijazno skloftalauser posted image . Če bi opazila, seveda...



ko sem ga jaz dane vprašala, kaj bi naredil, me je najprej objeluser posted image ....

_____________________________

...vox populi...

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Če bi se vam kaj zgodilo - kako ravnajo o...
30.10.2009 9:09:55   
ronja
ko sem ga jaz dane vprašala, kaj bi naredil, me je najprej objel

hehe, moj lubi ma že prakso, pa ve, da se samo od objemanja ne zbudim... Jaz sem vesela, da me lovi, hehe. Ker vem, da bi kar dostikrat kam pribila, če me ne bi prej ujel... Tak da mi je vseeno, kako me spravi k sebi, ker dolgo bit v nezavesti ni preveč zdravo, baje lahko vpliva na možgane, ker naj bi umirale medtem možganske celice (no, zaenkrat še ni čutit kakih hudih poseldicuser posted image - ali pa: mogoče bi bila sicer strašno pametnauser posted image )

Pa mrzla voda pomaga - jaz če se tako počutim, si grem vedno umit obraz in pustim vodo gor. POmaga vsaj za nekaj časa - lih toliko, da kdo pride...

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Če bi se vam kaj zgodilo - kako ravnajo o...
30.10.2009 9:16:00   
uškinamama
Pred dobrim mescem je naša mama omedlela pri kosilom , pred hišo . Rekla je možu (mojemu očetu) , daj mi prinesi ležalnik , ni mi dobro. Tata je teku po ležalnik, jaz sem jo držala pod pazduhami, da ne klofne na tla, moj mož je šibal po vodo in potem ko v filmu , mama kolapsira, jaz ji držim noge v luft, tata jo obliva z vodo, moj mož kliče reševalce in naš mali komentira: uf, to pa smo dobro naredili. Potem ji je šel še spustit sedež v avtu.

Po tem dogodku smo imeli "šolo", da mora , če je komu slabo iti do sosedov povedat da je noni, nonotu, mami...slabo in naj takoj pridejo.

_____________________________

Najina Uš : staršem prijazen otrok.


(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Če bi se vam kaj zgodilo - kako ravnajo o...
31.10.2009 21:52:59   
lenika
Ronja kaj pa avtomobil, ti voziš?

(odgovor članu uškinamama)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Če bi se vam kaj zgodilo - kako ravnajo o...
2.11.2009 9:44:46   
ronja
Vozim, ampak ne kadar sem taka - NIKOLI! Si ne bi odpustila, če bi komu kaj naredila. Pri meni je to enostavno, ker vem, kdaj mam probleme - nikoli ne padem skup kar tako, iz ničega, da ne bi nič čutila prej. In če čutim, da nisem ok, ne vozim. Če moram nujno kam, grem na kolo, sama seveda, če so otroci zraven, pa smo doma in počakam, da kdo pride. Na kolesu tudi težje skup padeš - hladen veter pa touser posted image . Sva se enkrat s prijateljico pogovarjali, zakaj jaz lahko imam izpit, njen bivši ga pa ni mogel it delat, ker ima epilepsijo. In je stvar zelo enostavna: on ne ve, kdaj bo dobil napad, jaz pa. In takrat ne grem vozit - kot ne greš ti vozit z zlomljeno roko, recimo, čeprav imaš izpit.

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Če bi se vam kaj zgodilo - kako ravnajo o...
4.11.2009 19:42:07   
mamamajča
IZVIRNO SPOROČILO: rija

Danes sva s tamalčkom sama doma, pa se mi je nekaj zavrtelouser posted image  in so me prešinile ful grozne misli....

Kaj bi storil moj otrok, če bi se sesedla in bi recimo bila v nezavestiuser posted image  pa glede na to, da naju naslednji dve uri ne bi recimo nihče pogrešal, pa da smo ful na samem, pa da ne pričakujeva obiskov....user posted image

Pa kosilo na štedilniku....pa vse sranje vklopljeno.....user posted image

Kako in kdaj, če ste jih o tem poučile, ste svojim otrokom razložile kaj storiti v takem primeruuser posted image




Midva z mojim sva se tudi že pogovarjala o tem.
Jaz osebno nimam pojma, kaj bi se zgodilo, ker je otrok premali, da bi ga naučila kogarkoli poklicat ali karkoli drugega.
Res ne vem...

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Ni lepšega, kot je rojevanje novega ...
Porodne babice so velik del mojega življenja. Delala sem že z mnogimi babicami, nekaj pa jih poznam tudi na bolj osebni ...
BLOG: Ko ti gredo otroci vse bolj na živce...
Ne morem več, je kričalo vse v meni. Nimam vam več kaj dati, je odzvanjalo v meni. Pa sem se še kar gnala. Nisem hotela ...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?