|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Porodnišnica NM
13.7.2009 11:22:46   
METULJ1
Glede na to, da bom konec leta rodila v porodnišnici NM, me zanima, če ima katera izkušnje z rojstvom v NM porodnišnici.

Hvala

< Sporočilo je popravil Bonnie_RR -- 14.7.2009 12:54:32 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Porodnišnica
13.7.2009 11:50:58   
2.2.
ja, kaj te zanima?

(odgovor članu METULJ1)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Porodnišnica
13.7.2009 16:49:41   
žab*ca
Ja lepe.

(odgovor članu METULJ1)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Porodnišnica
14.7.2009 8:45:42   
METULJ1
zanima me, kakšno je osebje, sobe, skratka vse kar pripomore k lepim izkušnjam poroda.

LP

(odgovor članu 2.2.)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Porodnišnica
16.7.2009 7:40:34   
2.2.
do mene so bili vsi prijazni.sem bila 9 dni in sem bila kot v hotelu, vsi me res lepo stregli večkrat prišli vprašat če bi kaj rada, me vprašali če naj user posted image  previjejo ( ker sem imela infuzijo- in sem res bolj težko vse skupaj delala). edino ko je bila pod lužko en dan zaradi zlatenice me je motilo ker sem se mogla sama zbujat in jo obračat na 1.5h ko bi res jo lahko one vsaj ponoči...no ja...saj je moj otrok...

je pa res kakšen si ti do njih takšni so oni do tebe

(odgovor članu METULJ1)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Porodnišnica
30.7.2009 11:22:25   
katarinas
Ja jaz imam tudi lepe izkušnje. Na splošno so vse sestre zelo prijazne. Rodila sem z epiduralno analgezijo, v porodni sobi je bilo tudi vse ok. Edino kar me je malo motilo je - glede na to, da sem rodila prvič in kot prvič marsikaj sama ne veš, da mi niso preveč pomagale pri dojenju, je pa res da tud jaz nisem veliko spraševala, sem vseeno komaj čakala, da grem domovuser posted image

Edino nekaj je pa blo: Sprejeta sem bila že čez rok, na petek in bi mi čez vikend dali umetne popadke. Ampak meni se je že začelo dogajati v petek zvečer...in sem hodila od sedmih zvečer vsako uro govorit, da me nekaj šraufa, pa res ctg ni nič posebnega pokazal, ampak mene je še kar šraufalo, pa skoz sem na vodo hodila, pa neka sluz se je stalno kazala, pa čep se je odluščil (kar sem izvedela šele kasneje)...meni je pa sestra stalno govorila....ja gospa pa to je od pregleda (ja pregled je bil pa ob devetih zjutraj?!), to ni nič, ah kakšni popadki, pejte počivat! Potem sem pa res gledala na uro stalno in ko me je zvijalo na pet minut sem pa res imela vsega dovolj in se nisem dala kar tako odgnati. In kliče ta zoprna sestra dol v porodno in pravi, da ima tukaj "eno, ki misli, da bo kar rodila!"user posted image  Pa še vprašala sem jo ko me je peljala dol v porodno ali koga pokličem, npr. moža, da bo zraven. Pa je rekla, ah dejte no, sej vas sam mal zvija! No čez pet ur sem pa držala štručko v rokah!!user posted image  Pa še poklicat nisem mogla nobenga tako, da mi je babca posodila telefon v porodni, da je mož pravočasno prišel k porodu!

Ampak to je bil pač en tak primer, nič strašnega, drugih slabih izkušenj pa ni bilo.

Aja, še sobe: jaz sem bila v sobi z dvema posteljema. Najprej mi je bilo žal, da nisem sama, po eni strani pa vesela, da nisem tam kjer jih je pet. Cimra je rodila par dni prej in ker sem bila šivana, ona pa bolj gibčna mi je tudi nekajkrat pomagala dvigniti dojenčka iz posteljice in podobno. Pa tudi povedala mi je marsikaj in tudi svetovala.
Edino kar je, saj mogoče je pa to v vseh porodnišnicah, je to, da so postelje precej visoke in ozke, da težko ležiš, ko imaš dojenčka pri sebi v postelji. Posteljice od dojenčka so pa tudi precej visoke tako, da je malo težje notri ga dati...ampak če bo vse ok, boš notri samo tri dni, doma je pa itak čisto drugače!

Lep porod ti želim in lepe trenutke v porodnišnici, saj se jih boš za vedno spominjala!user posted image

< Sporočilo je popravil katarinas -- 30.7.2009 11:26:52 >

(odgovor članu 2.2.)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Porodnišnica
3.8.2009 20:44:52   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: žab*ca

Ja lepe.


enako.
prišla rodit s popadki, v porodnišnici mi je odtekla voda. nato je bilo časa še dovolj za klistiranje in britje, nato pa v porodno in čez 4 ure sem v rokah držala bejbiko.
vse osebje okoli mene je bilo prijazno - tudi sestre na oddelku. ker otroka pozneje zaradi zdravstvenih težav nisem imela pri sebi, so mi prijazno pokazale, kako naj si črpam mleko, kako bom lažje sedela (bila se šivana)...
v sobi sem imela sicer še dve cimri, ampak nobena se ni potožila, da bi bil kdo nesramen do njiju - smo imele vse tri super izkušnje

(odgovor članu žab*ca)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Porodnišnica
4.8.2009 9:56:52   
METULJ1
Zaenkrat hvala za vse informacije. Zdej me pa zanima še to, kako je s cigankami v porodnišnici v NM. Edina stvar, ki si je ne želim je, da bi imela v sobi kako ciganko. Pa ne zaradi tega, da imam kaj proti ženskam, ki pridejo rodit. Moti me samo to, ker vem, da bodo verjetno že 1. dan k njej na obisk prišli vsi mogoči sorodniki in v sobi ne bo nikakršnega miru.

Hvala za odgovor


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Porodnišnica
6.8.2009 13:27:22   
Aja1
One gredo menda takoj po porodu domov. user posted image

_____________________________




(odgovor članu METULJ1)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Porodnišnica
6.8.2009 20:06:11   
METULJ1
Aja1 - a se hecaš?

user posted image user posted image

(odgovor članu Aja1)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Porodnišnica
7.8.2009 20:57:41   
Aja1
Se ne hecam. Menda je res tako. user posted image

_____________________________




(odgovor članu METULJ1)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Porodnišnica
7.8.2009 21:00:20   
Anonimen
u, pol pa se bom jst na crno postrihala, pa rekla da sem ciganka in bom sla lahko domov!user posted image

(odgovor članu Aja1)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Porodnišnica
26.8.2009 22:02:28   
nina04
Še moja izkušnja. Sestre in zdravniki prijazni, razen kakšne izjeme.
Bi mi pa prav prišlo, da bi mi jo za kakšno uro ponoči vzeli, ker sem bila precej šivana zunaj in notri, mala se je pa 3 dni drla kot za stavo. Ker nisem mogla sedet, z njo se pa na posteljo tudi nisem mogla spravit, sem jo dva dni in dve noči nosila. Bila še kar utrujena. Mleko ni ravno steklo, zato je bila lačna. Tretji dan so ji končno dodali mleko. Komaj čakala da grem domov. Doma potem po parih dnevih dojenje steklo, dojim še danes 9 mesecev pozneje.

Mi je pa vrli zdravnik pri tem, ko me je šival pustil tampon v nožnici. No po treh tednih, ko mi nikakor ni bilo dobro in me je vse bolelo in peklo sem šla nazaj  mi ga je moja ginekoliginja vzela ven. Imela sem srečo, da ni prišlo do sepse, verjetno tudi zato bila bolj utrujena kot bi bila sicer.

Ker že razmišljamo o drugem otročku, imam resne pomisleke, ali spet rodit v Nm.
Je pa res, da naslednjič lahko vprašam, če so kaj pozabili noter user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Porodnišnica
15.9.2009 20:49:53   
luan

No moja sestra je predkratkim rodila v porodnišnici Novo mesto in moram rečt, da kapo dol.Sem bila skoz prisotna.Imela je eno super babco, katera je poskrbela da je porod malo "pospešla".Malo sem sicer razočarana nad protibolečinsko možnostjo, EA plačljiva, ultive ni, oksidula ni.Na razpolago je Tadol(tik tak bonbon, če se mene kaj vpraša) in Dolantin.No moja sestra je prejela Dolantin, nato je babca razprla MV do konca in zadnja faza poroda je stekla.Rodila je v slabi uri.
Pa tudi na oddelku je bila zelo zadovoljna s sestrami.
Svojo izkušnjo pa vam napišem novembra.
LP

(odgovor članu nina04)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Porodnišnica
15.9.2009 22:17:46   
kaminek
pa da napišem še svojo izkušnjo:

*porodni blok: nimam pripomb, same pohvale. sm mela za babco po imenu Tanja in je bila res caricauser posted image user posted image

*oddelek: večina sester je bila zoprnih kot sam user posted image . da obrazložim: naša punca je bila težka ob porodu skoraj 5 kg in je že od začetka ful več rabla za pojest, jst pa še nism mela toliko mleka (dojile smo se tud po 3 ure skupaj), ona še kr naprej lačna. prosila sm za dodatek in prvič je blo še ok, so ji ga dale. naslednjič pa je blo že joj, češ, da morm dojit, če hočm, da bom imela mleko (jst pa že čist izčrpana od dojenja, sm bla kot zombi), pa čeprav je pediatrinja napisala na karton, da naj otroček dobiva dodatek, ko bo potrebno. moja user posted image  je bila lačna, dodatka ji niso hotle dat, sm jamrala pediatrinji, ona pa nazaj, ja, rečte jim gospa. jst jim itak sm skoz dopovedovala, ampak nč. grozaaaaa. da vam povem, da je moja pojela poleg dolgega dojenja še 70ml dodatka, mislm, da nimam kej več razlagat.
pa, da ako so mi pomagale pristavljat user posted image  na dojko, da raje ne govorim-kot da bi mladga mačka prstavljale. pa sm eni sestri rekla, da jst lažje dojim sede, ker je user posted image  prej zagrabila, pa mi je odvrnila, da pa ona ne zna prstavt, če jst sedim in naj se kr lepo uležem, če hočem, da bom dojilauser posted image . mislm. pa še šivana sm bla orenk, ker je mela punca obseg glavce 40 cm in sm se komaj vlekla po sobi in po hodniku, pa še težko štručko tolažt, ker je bla nenahranjena. doma pa ni bil noben problem, se je najedla in to je blo to.

imam zelo slabe spomine, tko da mi glih ne diši nm.

pa še to: cimra, ko je rodila, je dobila hude hemeroide in ji sestre niso hotle dat nekaj proti njim zastonj, ampak bi mogla plačat. haloooo, sej plačujemo zdravstvo. a tablete proti bolečinam ob krčenju maternice se pa lahko dobi zastonj, al kaj!!!!!user posted image

(odgovor članu luan)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Porodnišnica
22.9.2009 14:02:46   
Mateja4
hej

no še jazuser posted image user posted image
porodni blok: super sem mela babico Tano in Metkouser posted image user posted image user posted image user posted image same pohvaleuser posted image user posted image user posted image

oddelek pa... ma večina sester je tako kot je napisala kaminek zopernih ko 100 user posted image naša je 2 dan dobila zlatenico in zato se ji teža ni povečevala in je P rekla da naj ji dodajajo da bi se bilirubin z vodo in blatom čimprej in v čimvečji meri izloču... (je bila tudi pod lučko)....ja pa je bil cel halo zarad tega.. da naj več dojim (mala je bla skos priklopljena sam mleka ni blo...) in da mi ne bojo kar naprej dodatka pripravljale ( čeprav je bilo rečeno da ga mora dobit po vsakem dojenju).. in potem sem mal znorela da naj mi pokažejo kje majo tist mlek pa vodo da bom šla sama nardit če jim je pretežko...in potem so šle sicer z muko ampak so... Je bila pa ena sestra, mal dalše blond lase, tam okol 30 let (nevem imena) ki je bla pa superuser posted image user posted image dobro da je bila ona vse 4 dni kar sem bila v P popoldne ker mi je resnično ogromno pomagala. in pri pristavljanju in pri dodajanju... res super ženska... user posted image user posted image user posted image



(odgovor članu kaminek)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Porodnišnica
22.9.2009 14:03:43   
Mateja4
IZVIRNO SPOROČILO: kaminek


imam zelo slabe spomine, tko da mi glih ne diši nm.



hvala enako, naslednjič grem prav gotovo v Brežice

(odgovor članu kaminek)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Porodnišnica
23.9.2009 14:11:19   
Aja1
Jaz sem rodila leta 2006 in izkušnje iz porodnega bloka so super. Vsi so bili enkratni.
O sestrah na oddelku pa se lahko le podpišem pod kaminek in Matejo4 user posted image . Ko sem brala prve odgovore na to temo, sem že mislila, da so se sestre poboljšale....pa vidim, da je isto... user posted image  Februarja grem verjetno spet v Nm rodit in upam, da se ne bom toliko presekrala, kot sem se v prvo (prav zaradi njih - tamala non stop jokala, ker je bila lačna, mleka še nisem imela, dodatka niso hotle dat, ko sem ponoči pozvonila, je prišla ena sestra in me nahrulila, kaj mi je, da zvonim ponoči,....) user posted image . Res ena svetla izjema je bila ena malo starejša sestra.

_____________________________




(odgovor članu Mateja4)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Porodnišnica
30.9.2009 8:40:22   
Pia77
Jaz sem rodila v NM pred letom in pol, v kratkem bom pa spet. Z babico in vsem dogajanjem v porodni sem bila zelo zadovoljna. Imela sem epiduralno (ki je bila takrat še brezplačna, tokrat ne vem, če jo bom vzela, ker se mi zdi glupo, da moram zaradi svojih pravic do analgezije kot porodnica kriti njihove finančne izgube). Na oddelku sama sicer nisem imela nekih slabih izkušenj, ker sem delala po svoje, sestre se niso vtikale vame, jaz pa ne vanje. Moja cimra pa je bila malo bolj občutljive sorte, dve ali tri sestre tam pa so imele tankočutnost ruskega tanka... Tako da so bili taki ali drugačni konflikti neizogibni. Ampak bilo je pa tudi kar nekaj sester, ki so bile zelo OK.
Se pa strinjam - niso vsi ljudje za vsalp službo, in na porodniški oddelek sodijo sestre, ki znajo sočutno, pa tudi strokovno, negovati utrujene in razbolele otročnice z velikimi hormonskimi nihanji, ki jih je strah za otroka in strah, če bodo zmogle. Ker obdobje prvih dni po porodu je res nekaj posebnega... Zase upam rečt, da imam kar debelo kožo, in v bistvu je šlo vse kar v redu, pa sem takrat precej obupovala in enkrat celo jokala... Vse, kar potrebuješ takrat, je, da ti nekdo pove, da je vse to normalno.

(odgovor članu Aja1)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Porodnišnica
30.9.2009 15:18:44   
Ekaz
Tudi moja izkušnja s porodne sobe je nekaj najlepšega. Vse je bilo tako mirno, nobenega vpitja, skratka enkratno. Na oddelku pa povsem druga zgodba. Sploh nisem vedela katera je zdravnica, katera sestra. Vse oblečene čist po domače: spodnji del sicer "bolniški", zgoraj pa navadna majca (sponzorka). Vpile pa so cel čas. Ponoči: ena na enem koncu hodnika, druga na drugem: kaj ste vi že trgali, mi smo belega že, črnega še moramo...bilo je namreč v času trgatve. Skratka, komaj sem čakala, da krenem.

(odgovor članu Pia77)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Porodnišnica
30.9.2009 15:27:03   
ledenaa
Rodila 2 x tam in je bil očisto vse v mejah normale
Glede romov pa: jih redkokdaj dajo k "nam" v sobo
One so povečini v zadnjih sobah

(odgovor članu Ekaz)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Porodnišnica
10.11.2009 19:58:29   
TIBIDABO
V NM porodnišnici sem rodila  letos v začetku oktobra in moram napisati same pohvaleuser posted image . Sam porod, ki  je bil  moj prvi,  je bil nekaj zelo lepega, vodili sta ga babici Verida in Metka. Ker sem bila prva porodnem bloku tisti dan, sta se mi lahko obe natančno posvetili in upoštevali moje želje. Prišla sem s popadki na 5 min, po sprejemu (babica Tanja) in CTGju o se nekoliko umirili,logično, saj sem ležala in so bili nekje na 7-10 min. Po pregledu zdravnika (odprta 4 cm) in jutranji smeni, pa me je prevezla babica Verida. Ponudila mi je klistir, naj se sama odločim, pa sem ga z veseljem sprejela, čeprav sem že doma dvakrat letela na wc, pa nisem bila prepričana, da sm spucanauser posted image Mi je pa klistir pomagal, da so se popadki zgostili, sem se pa tidi odločila za sprehajanje po  hodniku, kar je še pospešilo dogajanaj. Me je dr. Pišek zarad tega ful pohvalil, da sm šetala gor in dol....ker sm se lepo odpirala (do 6 cm) ... itak, gravitacija je delala svoje. No, ko me je babica pregledala, je bila glavica tako nizko,da smo se odločili, da prederemo plodove ovoje in da plodovnica steče sama ven. Od takrat naprej se je vse tako noro pospešilo. Nisem imela epiduralne, sem pa vzela injekcijo Dolantina in sem se po njej počutila rahlo omotično, sproščeno. Zato sem imela tudi malce težave, da sem začela ob iztisu pravilno dihat in pritiskat. No, pa se je dalo vse normalno opravit, najboljši občutek pa je bil , ko telesce spolzi venuser posted image . Zelo lepo so me potem oskrbele, sem se malček raztrgala, da me je moral G zašit, sem dobila 3 šive, pa hvala bogu niso potem nič boleli, na oddelku nisem potem vzela nobenega tableta.
Tako da same pohvale babicam!!! Rodit grem pa takoj še enkrat!

Na oddelku pa so zame tudi lepo poskrbeli. Sestre so bile zelo prijazne, pomagale so z nasveti in res sem se počutila zelo dobro. Vsemm puncam,ki boste rodile, svetujem, da ste ve prijazne, kadar potrebujete sestro in kakšen nasvet.Vedno se jim zahvalite za prijaznost, kajti kot vedno, lepa beseda, lepo mesto najde. V treh dneh bivanja sem videla, da imajo ogromno dela, sploh,ker nas je zelo veliko rojevalo in vsaka frišna mamica ima kakšno vprašanje. Resnično so včasih močno obremenjene,ker jih je malo, zato tudi vaša prijaznost ne bo odveč.

(odgovor članu ledenaa)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Porodnišnica
11.11.2009 12:51:02   
METULJ1
TIBIDABO - hvala k si tko lepo opisala svojo porodno izkušnjo. Konec leta imam namreč rok in nameravam rodit v NM. Upam, da se bo vse izteklo tako kot pri tebi.


Srečno

(odgovor članu TIBIDABO)
Neposredna povezava do sporočila: 23
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?