|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   novalac AC in polivanje
6.11.2009 13:14:28   
pupa_b
Pozdravljene!

Imam dva meseca in pol staro pupo, korigirana starost tri tedne (nedonošenka, rojena z 31 tedni). V porodnišnici in nekaj časa še doma je jedla BEBO 0 (za nedonošenčke). Nato smo šli na BEBO 1. Imela je krčke, zato smo kupili novalac AC. To mleko pije zdaj približno dva tedna. Krčkov več ni (tudi kaka rumeno, prej je zelenkasto pogostokrat), prebava je urejena, tudi prdka ponovno bolj. Je pa začela zadnje dneve zelooo polivat - po obroku včasih celi dve uri vsake toliko časa. Teče kot potok ... Včasih je sirček (predelena hrana), včasih tekoč mlekec. Težo sicer pridobiva, ampak res ni fajn, ko toliko poliva, včasih celo bruhne. Finta, da se to ne dogaja po vsakem obroku, samo včasih in mi ni jasno, od česa je to odvisno. Hranim jo namreč vedno enako, vmes vedno podreva kupčke, tudi na koncu - s tem nima težav, rigne kot velika. Ji pa tudi včasih že pri podiranju kupčka steče mleko ven ...

Zdaj pa me zanima, ali bi lahko poskusila s formulo proti polivanju. Ne vem, ali lahko toliko menjavam mleka??? Je to ok? Posvetovalnico imava komaj čez dva tedna, do takrat pa je še kar nekaj časa.

Kaj mislite?

Aja, hranim jo vsake tri ure, poje pa med 90 in 120 ml.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: novalac AC in polivanje
6.11.2009 20:36:07   
mihaela01
Naša je tudi zelo, zelo polivala. Začeli smo ji dajat Novalac proti polivanju in je bilo bistveno boljše, ampak ni pomagalo 100%, je pa izboljšalo zadevo. To mleko proti polivanju je malenkost gostejše , zato ga otrok tudi ne polije. Pri nas je polivanje trajalo vse do 5,5m, ampak brez tega mleka proti polivanju bi bila cela katastrofa.

Skratka jaz ti priporočam, da otroku začneš dajat mleko proti polivanju. Je pa res, da je dražje, cca. 11,50eur-400g:(.

(odgovor članu pupa_b)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: novalac AC in polivanje
7.11.2009 13:05:32   
Hope2
Naš ju tudi polival, bruhal imel refluks, ampak ker je lepo pridobival na teži, ker ga ni tako motilo, ni ga peklo.... sem ga jaz dojila še naprej čez dan in ponoči, edino zvečer pred spanjem sem mu dala AR formulo. Moje mleko ni bilo gosto kot AR formula, je pa mnogo bolj zdravo in mnogo boljše za otroka, kot pa AR formula, zato sem vztrajala na dojenju kljub polivanju. Zvečer pa je bila druga zgodba, saj zaradi polivanja, spahovanja..... ni mogel zaspat, je bil precej nemiren, zato sem mu dala takrat novalac AR.

Posvetuj se s pediatrinjo, naj ti pove o ukrepih pri refluksu, natopa se jih držite in ji izvajajte in naj ti svetuje katero mleko bo bolje. Eni pravijo da mešanje mleka ni priporočljivo, nekateri pa ga mešajo in je vse ok. Jaz bi definitivno vprašala P. Če pa več ne rabi dosedanjega mleka, potem pa preidi na AR.

Aja, če pri podiranju kupčk apolije, je ponavadi to znak, da je preveč pojedla. Pazit moraš tudi da jo po hranjenju  preveč ne premetavaš, pazit pri dvigovanju ali premikanju, da ji trebušček ne stisne, pa pri refluksu svetujejo, da je po kupču še nekaj časa v pokončnem položaju, vzglavje dvignjeno....


< Sporočilo je popravil Hope2 -- 7.11.2009 13:09:30 >

(odgovor članu mihaela01)
Neposredna povezava do sporočila: 3
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





V naročju je otrok večinoma v nepravilnem ...
Ali veš, da večina staršev zelo pogosto nosi otroka v naročju v nepravilnem položaju? Ali veš, da je lahko ta zelo škodl...
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?