|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   zeleno blato
10.11.2009 20:55:17   
jutranja rosa
Pri starosti 6.mesecev smo začeli z uvajanjem GH in ima približno od takrat (že tri tedne) zeleno blato v vseh oblikah (gosto, tekoče, včasih čisto vodeno, včasih je prisotna sluz, včasih fajn smrdi). Zelo pazim kaj mu dajem jesti in res na tri dni menjam hrano, a se blato nič ne spremeni, le nekoliko manj smrdi. Je možno, da je prebolel kakšno virozo in imel zato smrdeče blato? Dokler sem ga samo dojila, je imel le redkokdaj zeleno blato kot špinačo, ki se je po dveh dneh narmaliziralo. Sedaj pa traja že tri tedne :(. Pazim, da razen skute in tu in tam kakšnega jogurta, ne uživam mlečnih izdelkov, moj sonček pa je v zadnjem času jedel le korenček, cvetačo, riževe kosmiče in banano. Je to normalno, da pač samo žolč intenzivneje deluje zaradi uvajanja GH?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: zeleno blato
10.11.2009 21:47:18   
RinkyDinkyDoo
Mislim, da je čas za obisk pediatra ali pa če pokličeš in vprašaš. So si pa otroci tako različni, da je mogoče zeleno blato pač le njegov odziv na uvajanje GH...... Upam, da se prebava čim prej poštima!

LP

< Sporočilo je popravil RinkyDinkyDoo -- 10.11.2009 21:49:23 >


_____________________________

Friendship is like peeing in your pants -
everyone can see it, but only you can feel
the true warmth......

(odgovor članu jutranja rosa)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: zeleno blato
11.11.2009 6:56:36   
Hope2
Če je zeleno s sluzjo in ni drugih bolezenskih znakov,je to lahko alergija. Tako so pri nas zaključili, ima alergijo na hruško

Drugače pa je zelen kakec lahko znak, da semu še razvijajo črevesja, da ga je kaka hrana napenjala....

Pokliči P, pa vprašaj.

(odgovor članu RinkyDinkyDoo)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: zeleno blato
11.11.2009 7:11:22   
ZARA
Kopiram:

Da, popolnoma normalno je, da se blato dojenčka (kot tudi odraslega človeka, mar ne?) spreminja. Zelo redko je blato dojenčka odraz materine prehrane. Razen če je dojenček močno alergičen na snovi iz prehrane matere (sluzasto zeleno blato je lahko pogosto znak za alergijo na mleko ali žita, ki jih uživa mati, ni pa nujno).

V redkih primerih, ob zaužitju določenih zdravil, se lahko zgodi, da je materino mleko drugačne barve, npr.modrikasto. Tudi če mati zaužije veliko rdeče pese, blato dojenčka ne bo rdeče, kakor je blato matere :)

Barva in konsistenca dojenčkovega blata se spreminja iz dneva v dan, iz ure v uro. Temno zeleno, bolj vodeno blato se najpogosteje pojavi takrat, ko dojenček popije več prednjega mleka. Možno je tudi, da je dojenček kakšen dan bolj žejen ali ima poskok v rasti in se doji pogosto in na ta račun več pije in se to seveda takoj pozna na plenički. Pomaga, da otroka dojite na prvi strani tako dolgo, dokler še aktivno sesa, namanj pa 15-20 minut. Tako bo otrok zagotovo dobil dovolj zadnjega mleka. Vendar napredovanje teže vašega dojenčka kaže na to, da zagotovo dobiva dovolj zadnjega mleka :)

Glede barve blata je dobro vedeti tudi naslednje:
Ali ste morda vi pred kratkim uživali kakšna zdravila, antibiotike? Ali vi uživate kakšne vitaminske ali mineralne pripravke? Ali otrok dobiva čaj, prekuhano vodo? Koliko mlečnih izdelkov vi zaužijete preko dneva? Ali imate v družini zgodovino alergij? Na, zdaj sem vam pa natresla kup vprašanj namesto odgovorov...



Prijazen pozdrav!

Karmen Mlinar,
svetovalka za dojenje pri La Leche League International


_____________________________

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: zeleno blato
11.11.2009 9:19:25   
jutranja rosa
Smo imeli prejšnji teden cepljenje in sem pediatrinjo spraševala glede blata, pa se ji ni zdelo nič čudnega in pravi, da je to od uvajanja GH. Meni pa moj občutek pravi, da ni vse ok, da verjetno nekje nekaj nevede delam narobe. P pravi, da če ni krvi v blatu in da ni blato vedno samo tekoče, je to še v redu.
Ste mi pa dale misliti, hvala. Mogoče je alergija na riževe kosmiče Ali pa ga mogoče preveč dojim, ker ko se popoldne dojiva, spi samo toliko časa dokler ima joško v ustih. Čim se umaknem se zbudi. Kadar sem utrujena in paše tudi meni malo zaspati, lahko tako spiva uro ali več. Dude pa ne mara, dobi napad jeze čim zagleda dudo :).
Tri tedne nazaj smo se dobile s prijateljicami in njihovimi dojenčki, ki so lezli en po drugem in od takrat te težave????

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: zeleno blato
11.11.2009 9:27:10   
Hope2
Nič od tega kar si napisala se mi ne zdi sporno ali povezano z zelenim blatom. Bi res rekla, da od uvajanja in napenjanja. Predvsem cvetača ful napenja. Riž je najmanj alergen, tako da malo dvomim, sicer pa probaj izločit eno po eno hrano za 1 teden, pa nič novega ne sprobavaj. Nekateri imajo težave s prebavo ob uvajanju, naš jih je tudi imel. Ob zelenem kakcu sem točno vedela, da ga je napenjalo, sluz pa je bila zraven samo ob hruški. 

(odgovor članu jutranja rosa)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: zeleno blato
11.11.2009 9:47:21   
jutranja rosa
Hvala user posted image . No, pa smo spet na začetku pri korenčku user posted image , upam, da se mu ne zameri.

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: zeleno blato
11.11.2009 11:39:54   
jutranja rosa
Še nekaj mi je padlo na pamet. Je možno, da so krivi vitamini? Dodatno uživam še C vitamin 350 mg, Centramed Mami in Ribamed. Ribamed ves čas, C vitamin pa šele v zadnjem času.

(odgovor članu jutranja rosa)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...




Vrtec.
пеперутка16

Hodi/jo vaš/i otrok/ci v vrtec? V kateri?