|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kdaj bom spet JAZ
6.4.2005 12:02:17   
cicero
Lepo pozdravljene!

Pred tremi tedni sem imela abrazijo v enajstem tednu, zaradi odmrtja ploda. Groza, žalost, jeza, vprašanja in še kup drugih neprijetnih občutkov.

Po posegu sem se trudila delati in misliti na prijetne reči. Nekako mi je uspelo. V meni ni več toliko vprašanj, žalosti in jeze, ampak kot osebnost pa še vedno ne morem priti k sebi.
Opravljam lahko zgolj rutinska dela. Delam v raziskovalni skupini na faksu in delo laboranta.
Zadnja dva tedna sta prava groza. Rutinsko delo še opravim, vaje s študenti pa izvedem s pravo muko. Kot da bi imela meglo v glavi, pri delu se ne morem premakniti iz ničelne točke.

Izguba me je resnično zelo prizadela. Po dveh letih truda nama je končno uspelo. Z možem sva pikico skrbno ujčkala in jo zavila v vato. Vedela sva samo midva. Srečo sva želela deliti po pregledu. Pa je prišel pregled, nato čiščenje. Izgubila sva pikico, nisva delila sreče, nase sva prevzela breme žalosti.

Prepričana sva, da nam v prihodnje uspe. Poskušam čim manj misliti na prejšnja dva meseca. Mogoče na zunaj še nekako izgledam kot osebnost, ampak moja glava in moje misli lebdijo nekje v vesolju. Občutek imam, kot da je z izgubo pikice odšel tudi del mene. Želim si ga nazaj, da bom zopet JAZ.

Prosim Vas za nasvet. Kako se je Vam uspelo postaviti na noge?
Obdaja nas pomlad. Želim si, da bi kot vedno, uživala v njeni lepoti dneva. Pa sama ne vem, ali mi nekaj manjka, ali imam preveč zadržkov, da pustim, da neizkoriščeni dnevi polzijo mimo mene.

sončen dan
Cicero
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Kdaj bom spet JAZ
6.4.2005 12:21:42   
SIJA
Pozdravljena,
ta občutek zelo dobro poznam. Sama ga še nisem odgnala v celoti, čakam kaj bo v naprej, da se potrdi ali bo tokrat o.k.-to mi manjka, da se ga osvobodim(sedaj6t5).
Sama sem trpežna in pozitivna "živalca", ampak, ko se mi je to drugič zgodilo sem jokala na gin. mizi na urgenci in solze niso pojenjale.Obakrat je prišlo do odmrtja v6-7 tednu.:zmeden:
Drugače pa malce za tolažbo, dr. Pušenjak pravi, da je z zanositvijo kot s kocko na človek ne jezi se, enkrat lahko same šestice, drugič pa ne.
Želim ti, da bi si lahko docela opomogla in da vama naslednjič uspe.:pujs:
LP Sija:metulj:

(odgovor članu cicero)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Kdaj bom spet JAZ
6.4.2005 12:43:54   
anajmad
Pred 8 leti sem imela ss v 8t.Ful me je prizadelo,nikakor se nisem pobrala.No,ko sem končno zanosila lani po tolikem času...pa šok v 24.tednu prezgodnji porod in potem čez dva dni je umrl moj Vid.
Lahko ti rečem,da sem zdej dosti bolj močna.Pa ne vem ti povedati,kaj me drži pokonci.Takrat sem padala iz ene depresije v drugo.Zdej pa....Saj imam zmeraj v mislih mojega sinčka,toda lažje mi je.Dosti govorim o njemu in mislim,da lažje preboliš vse skupaj,kot pa da se zapreš vase.Samo pogumno naprej.Glej jst sem dala toliko hudega skozi,kar je za neko mater lahko najhujše-smrt otroka.Jst si samo govorim,da hujše ne more biti.Le pogumno naprej,pa boš videla,da se bo vse uredilo v pravem času.:rozica::rozica::rozica::rozica:
en lp:morje:D.

(odgovor članu cicero)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Kdaj bom spet JAZ
6.4.2005 13:21:52   
dadica
Tudi jaz sem imela odmrtje ploda v 6t,zaradi vodenih koz,tudi midva sva se trudila dve leti in pol.Na čiščenju sem bila 10.marca.prvi šok in prva dva tedna sta bila porazna,potem pa sem se nekako prepričala da to nikam ne pelje,zatopila sem se v službo da sem pozabila.saj ne rečem da mi ni več hudo,ampak življenje mora it naprej.verjetno je bilo tako bolje kot pa če z otrokom ne bi bilo vse v redu.meni je moja g rekla da če otrok ni zdrav narava poskrbi za svoje.
poglej svetlo stran življenja in misli v prihodnost na novo pikico.

želim ti čimprej nove pikice in lepih trenutkov,boš vidla da bo šlo!

lp dadica

(odgovor članu cicero)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Kdaj bom spet JAZ
6.4.2005 14:22:27   
Bety
Jaz pa imam vsak tretji mesec ss...že trikrat...

Trdijo, da je to zelo pogosto v naravi... hudo je...

Pa vendar, moramo živeti naprej...kaj naj drugega...

mogoče bo prav kmalu prišla pikica, ki bo samo nam namenjena in za njo moramo biti močni...

Srečno,

:rozica:

(odgovor članu cicero)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Kdaj bom spet JAZ
6.4.2005 17:42:34   
sharpy
Punce! Vi ste res pogumne in močne!
Jaz sem tudi imela decembra missed abortion in me je totalno potrlo.... A kot vsi pravijo...res čas najboljše zaceli rane...
Zdaj sem še enkrat noseča, in sicer v 7 t in upam, da bo tokrat vse OK! Na pregledu sem že bila in sem vidla tudi srček, a strah vseeno ne izgine....

Želim vam vso srečo in da bi vsem čim prej uspelo objeti svoje pikice!
Nas čuvajo naši :angel:

Any

(odgovor članu cicero)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Kdaj bom spet JAZ
6.4.2005 23:39:39   
buča
Draga cicero!!
Vem,da ti je težko,kaj ti nebi bilo.Sama sem rodila mrtvega fantka pred 3 leti.Vedno in povsod je v mislih z mano in bo ostal.Tega ni moč izbrisati.Kako zelo sem mu tudi jaz hotela pokazati pomlad,zvončke in trobentice..še mi je težko,težko je to preboleti,če sploh je mogoče.
Strah me je bilo in to zelo,ko sem drugič zanosila.Vsak dan,vsako uro.Ampak veš kaj cicero???Želja je bila MOČNEJŠA!!!
Imej močno željo,bodi močna,pa ne pozabi svojega angelčka nad oblaki.Varoval te bo,ko boš ponovno noseča.In to bo še letos,boš videla!
SREČNO!:rozica:

(odgovor članu cicero)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Kdaj bom spet JAZ
7.4.2005 9:09:32   
pupika
Draga cicero, tvoja zgodba je zelo podobna moji.
Vem, da je težko in da boš rabila nekaj časa, da si boš opomogla, toda vedi, tam nekje na nebu sveti zvezdica samo za vaju, ki vaju razveseljuje. Jaz sem se malo potolažila s tem, da je bila verjetno kakšna kromosomska napaka in da je že moralo biti tako, toda to je samo tolažba za nekaj minut, ki potem mine in premišljuješ o tem.

Mene še vedno boli, toda me pomirja tista zvezdica, ki se z njo tudi pogovarjam, namreč na nebu sem si izbrala svojo zvezdico, ki najbolj sveti in jo vsak večer gledam, ter ji izpovem svoje srce.

Samo zate :rozica::rozica:
In upam, da si boš opomogla.

(odgovor članu cicero)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Kdaj bom spet JAZ
7.4.2005 15:25:05   
Barby1
Ko sem vse tole prebrala so me oblile solze. Jaz sem tudi imela dva spontana splava, enega v tretjem tednu, drugega pa v devetem tednu.
Zdaj sem spet noseča, jemljem tablete in veliko počivam in vsak dan s strahom čakam, da ne bi spet začela krvaveti.
Po prvem splavu se tudi jaz nisem mogla postaviti na noge, veliko sem jokala in veliko sva se z mojim pogovarjala o tem. Pri drugem pa sem štiri dni non-stop jokala in potem je bilo uredu.
Jaz sem pa sploh bolj občutljiva in ne vem kako bom preživela če se mi to zgodi še enkrat.
A ste ve jemale kakšne tablete za preprečitev splava????? Ali te tablete sploh kaj pomagajo??

Tebi Cicero pa svetujem da čimprej spet zanosiš, da pozabiš na preteklost. Sej vem da je težko, ampak moraš.
:((

(odgovor članu cicero)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Kdaj bom spet JAZ
7.4.2005 18:32:12   
sharpy
Barby1

Meni je G rekel naj si kupim Prometrium 200 mg in si jih 3x na dan vstavljam v nožnico! Te tablete naj bi preprečevale ss, a vendar če gre za kaj drugega (npr. kromosomske napake) pa ne pomaga.
Povprašaj tvojega G.

Vse bo še v redu, boš videla! Samo korajžno :)

Anita

(odgovor članu cicero)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   Kdaj bom spet JAZ
12.4.2005 12:59:01   
MEGY_Patricija
Lep pozdrav ti posilja megy. Ko sem brala tvoje sporo
ilo sem se spomnila nase, kaj vse sem v istem primeru dozivljala sama.Te zanima moja zgodba.Pa je pac sreca hotela tako da sem po letu in pol ze pestvala samo verjeti mors na lepsi jutri ceprav je tesko verjemi mi sem vse to probala.

(odgovor članu cicero)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   Kdaj bom spet JAZ
12.4.2005 23:59:56   
Margareta
Meni se je to tudi zgodilo, mislim, da v 10 tednu. Ti povem, da mi je bilo tudi hudo, pa se vse kolegice in sorodnice okoli mene so rojevale lepe, zdrave otroke. In vsakokrat, ko sem sla pogledat dojencka sem potem v avtu jokala, vcasih prav tulila in najhuje je bilo, da sva se tisti cas z mozem prav odtujila, kaksne 2 meseca sva imela prav krizo, ker sva vsak po svoje pestovala svojo bolecino. V glavnem o tem se sploh nisva znala pogovoriti. Na koncu je bilo ze tako, da sva si porocne prstane metala po sobi. Cas naredi svoje, pa lepo se pogovorita in potolazita. Pa lepo se imej.

(odgovor članu cicero)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   Kdaj bom spet JAZ
17.6.2005 15:06:09   
bevetko
jaz sem mela lani 31.avgusta splav, zaradi slepega jajca v petem tednu. ni bilo srcka niti pikice. Takrat je bilo zelo hudo, ceprav detece ni bilo nacrtovano. Sedaj sem v 9 tednu, pred 14 dnevi imela pregled, srcek utripa, res pa je da sem mela izcedek, upam, da ne bo nic resnega, sedaj 14 dni pocivam. V sredo imam ponovni pregled, da vidim mojo pikico. Prva nosecnost naju je malo prehitela, sedaj pa sma se najprej porocila in na porocnem potovanju naredila otroka. A ni super, samo da bo vse ok, pa bomo najbolj srecna druzinica.
Bos videla vse bo se prislo ob pravem casu.
:sloncek::nosecka:

(odgovor članu cicero)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
VIDEO: Dojenček spi v plodovnem ovoju
Neverjeten video posnetek otroka, rojenega v amniotski vrečki, medtem ko ga zdravniki zbudijo, še preden se rodi.




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?