|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Varnost na avtobusu
22.1.2010 13:21:48   
kasso
Avgusta sem se peljala z otrokoma na avtobusu, kateri ni imel varnostnih pasov. Potem se vprašam, kakšna varnost v prometu je to, če avtobus poln otrok lahko pelje brez vgrajenih pasov. user posted image
Ali mogoče kdo ve kje je predpisano glede varnosti na avtobusih? Glede šolskih izletov itd...
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Varnost na avtobusu
22.1.2010 14:21:39   
sončnica14
Nisem 100% prepričana ampak kolikor jaz vem bo šele z marcem 2011 stopilo v veljavo pravilo, da bodo morali avtobusi pri občasnem prevozu skupine otrok pri razdaljah nad 50 km oz pri vožnji po avtocesti imeti vgrajene pasove na vseh sedežih. Do takrat pa to ni obvezno.

Druga stvar pa je, da smo Slovenci še daleč od tega, da bi to tudi v praksi uporabljali. Pri nas se v avtobusih, ki imajo vgrajene pasove le redkokdo priveže (pa govorim tako za odrasle kot otroke), čeprav bi se v tem primeru morali.

Lp

(odgovor članu kasso)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Varnost na avtobusu
25.1.2010 9:12:00   
špelin@
Po novem se bodo pogoji zaostrili. Pred štirimi leti vem, da je bilo tako, da je bilo potrebno ob organiziranem prevozu otrok s kombijem imeti varnostne pasove, z avtobusom pa ne.

Zdaj velja novi Pravilnik o posebnih pogojih za vozila, s katerimi se prevažajo skupine otrok -
http://www.uradni-list.si/1/objava.jsp?urlid=200923&stevilka=942

2. člen sicer pravi:

"(1) Motorno vozilo, s katerim se v cestnem prometu prevaža skupina otrok, mora imeti: – napravo, ki med zaviranjem preprečuje blokiranje koles, – električno ali hidravlično ojačan krmilni mehanizem (naprava za upravljanje vozila), – varnostne pasove na vseh sedežih, – naslonjala za glavo na vseh sedežih in – zapisovalno opremo v cestnih prevozih (tahograf). (2) Določbi tretje in četrte alineje prejšnjega odstavka se ne uporabljata za avtobuse, s katerimi se prevažajo skupine otrok. Avtobusi morajo imeti varnostne pasove in naslonjala za glavo vgrajene v skladu s predpisi, s katerimi so predpisane naprave in oprema vozil."

Vendar pa je njegov 4. člen jasen:
"Avtobusi morajo pri prevozu skupine otrok v občasnem prevozu potnikov v cestnem prometu na razdaljah, daljših od 50 km, ali pri vožnji skupine otrok po avtocesti in cesti, rezervirani za motorna vozila, ne glede na določbe drugega odstavka 2. člena, obvezno imeti vgrajene varnostne pasove na vseh sedežih."

Poudariti je treba, da 10. člen oz. njegova 2. alineja pravita takole:
"Določbe 4. člena tega pravilnika se začnejo uporabljati dve leti po uveljavitvi tega pravilnika."
Kar pomeni, da imajo tako prevozniki kot potniki do marca 2011 čas, da temu prilagodijo avtobuse in svojo miselnost.

Se pa absolutno strinjam s sončnico14: ljudje božji, dajte varnostne pasove, če so, tudi dejansko uporabljat! Se spomnim, ko smo se z vrtcem lani decembra peljali z avtobusom na predstavo 60 km daleč in se velika večina staršev in otroci le-teh niti pod razno niso pripeli oz. so se po nekaj km odpeli, čeprav je šofer ob vstopu na avtobus jasno 2x ponovil, naj uporabimo varnostne pasove. Vzgojiteljica je sicer dotične še večkrat opozorila, prisiliti jih pa ne more...


(odgovor članu sončnica14)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Varnost na avtobusu
26.1.2010 10:11:12   
kasso
Hvala za izčrpen odgovor špelin@ user posted image

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 4
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Ideje za igre v gozdu
Otrok lahko v gozdu teče, skače, preskakuje, pleza, čofota, se igra z blatom in peskom, se drsa in sanka, raziskuje in o...
11 idej, v katere muzeje z otrokom
Ker smo radi družinsko aktivni tudi na kulturnem področju, vam v spodnjem članku predstavljamo nekaj muzejev, ki smo jih...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?