|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kako se "približati" otroku (lastne...
4.2.2010 9:59:54   
tlb
Pozdravljene!

Potrebujem kak dodaten nasvet, kako se poskusit približa naši 4 letnici, ki je že od nekdaj bolj "zaprte narave" (jaz sem bila baje čisto enaka....).

Kadarkoli jo kaj muči (se opazi na obnašanju-postane zelo cartljiva, občasno pa tudi bolj nagajiva-za nagajivost prej "gor pridem", kaj je narobe....) je zeeeeeelooooo težko ugotoviti, kaj jo muči, ker sama NE pove.

Ne silim vanjo, povem ji, da lahko meni vse pove, tudi če misli, da mi ne bo všeč, poskusla sem se že pogovarjat z njeno najljubšo plišasto igračko (ki gre povsod z njo), pa mi tudi "lutka ni odgovrajala", tamala mi je celo prepovedala jo spraševat take stvari.....DA bi se kdo drug pogovoril z njo-ni šlo, je kar tiho ali pa spretno menja temo ali pa reče, da se o tem noče pogovarjat.

Sedaj ima prav krizo, nekaj jo očitno muči, veliko je žalostna, tudi v vrtcu so opazili, pa tudi vzgojiteljici ne vesta, kaj bi lahko bilo....

VČasih čez teeeeeedne pove, da je "takrat in takrta nekdo rekel to in to...." (jaz se sploh ne spomnim, naprimer....) in potem za nazaj ugotovim, zakaj se je spremenilo njeno obnašanje.....in potem kar traja, da nekako sama pri sebi predela, karkoli jo pač muči.....

meni se pač detece smili, se mi zdi, da če bi malo več povedala, da bi lažje sama "vozla", tako pa jo vidim, da je žalostna, pa ne zna (al pa noče?) povedat, kaj je narobe....poskusim ji ponudit nekaj "rešitev" oz. ugibam, kaj bi jo mučilo, preveč pa tudi ne, poskušam ne silit vanjo. (ne hodim za njo in jo gnjavim, ja zakaj pa si žalostna.....pa petkrat isto vprašanje...mogoče bi morala? velikokrat že ob prvem vprašanju postane "jezna", kar zarenči, pa reče pusti me....okej-ji povem, da če želi, mi lahko kasneje pove, da jo bom poslušala-in takrat tudi odložim vmorebitno delo (itak je gospodinjski opravek, pa mi paše) in se ji posvetim. ampak taki trenutki so redki; tj, da bi prišla in povedala, kaj jo muči)

npr.-primer, ki mi pade na pamet: pred časom je zvečer kar naenkrat nekaj jokala in mi potem isti večer povedala, da joka, ker bi se rada poročila z atijem, jaz pa sem ji pred tem rekla, da saj ati je že poročen, pač z mano in da se bo ona z nekom drugim poročila, bla bla bla, sva se zabavali (si je izbrala ženina in sva se smejali, pa imela bo roza oblekco....). To je bilo enkrat popoldan. No, zvečer pa jok in potem pove, da ona se hoče z atijem poročit in hoče stanovat VEDNO pri naju, ne pa da bo morala v drugo hišo, ko je mi ne bomo več rabli.....pa ji česa takega res ni noben rekel (da bo morala kadarkoli kam drugam stanovat-pač upam, da si bo v "odraslosti" premislila user posted image ), jaz sem ji samo rekla, da ati je že moj, da je že z mano poročen. in takrat ni bilo nobenih znakov, da bi jo to kakorkoli prizadelo, sva se res hecali in se ob tem smejali in sanjarili......
Potem pa zvečer- je taaaaaak milo jokala, kot da jo od naju naganjamo! Še sama sem skoraj začela jokat, ampak na srečo, je sama povedala, kaj jo muči. Pač imamo zdaj plan, da ko bo primeren čas, se bo pač poročila z atijem, jaz pa bom živela pri njiju (to je njena rešitev; mene je samo vprašala, če se lahko poroči z atijem.....sem ji dovolila, zdaj pa ne vem, če sem "popustila joku"? pojma nimam.....občasno mi je res hudo, ker ji ne znam pomagat vsaj malo.....)

je pa res dokaj samostojna punca,velikokrat razmišlja o takih stvareh, da me včasih kar kap, od kod ji kaj takega (saj večinoma so to lušne stvari, pa takrat uživam in se ne sekiram user posted image ).....nekje nekaj sliši in potem sprašuje....npr. zdaj je prav sočustvovala s Haitijem (je ujela pri poročilih....) in potem ima 101 vprašanje.....občasno pa kaj sliši in potem ne vpraša, samo jo začne "nekaj mučit" in se ne "odpre".....

uf, sem se razpisala; upam, da jevsaj približno razumljivo, kaj me muči....

bom z veseljem prisluhnila vsem idejam in tudi morebitnim kritikam.
Hvala!
Pa lep preostanek zime
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kako se "približati" otroku (la...
4.2.2010 11:01:00   
mika
Kadar je naša žalostna, jo vprašam če je slabe volje in ne dobim odgovora, greva počet nekaj kar jo veseli. Ponavadi jo primamim z glasbo in greva plesat. Glasba jo najbolj sprosti, tako da jo tisto ne muči.

Tvoja hčerka je sedaj v takšnem obdobju, ko je začela razmišljat o življenskih stvareh.
Našo je lani pri 4ih letih naenkrat začelo skrbet, da ne bi kdo od nas umrl. rekla je celo, da ji je žal, da se je rodila. takrat me je pošteno stisnilo pri srcu in sem jo vprašala, zakaj. Je rekla, da jo je strah, da bi umrla. Na to vprašanje, sem ji odgovarjala s smehom, da bomo umrli, ko bomo zelo, zelo stari in bolani in ne bomo več mogli gledat. Nisem ji pa mogla razlagat, da eni umrejo tud mladi, ker se zgodi nesreča ipd., ker bi jo to še bolj zamorilo. govorila sem ji, da bomo dolgo živeli in se imeli fajn in uživali in sem temo preusmerila na nekaj drugega. vsakih toliko časa me še vpraša. zadnjič mi je rekla spet, da noče, da bi midva z atijem umrla. sem ji veselo rekla, da ne bova. da naj samo pogleda babi in dedija, kako lepo živita, pa sta onadva moja ati in mami, jaz pa sem že velika in imam njo. da bom jaz tako čuvala njene otroke, kot babi njo. In je bila zadovoljna.

tudi če ti govori, da bi se z atijem poročila, ji pritrdi. Nima smisla it v podrobnosti, ker jih bo premlevala in bogve kakšen zaključek dobila. Prav je, da se na to temo hecata, boste pač vsi trije poročeniuser posted image .
Ona se najbrž boji na tak način, da bi vaju izgubila. Pri nas traja to že eno leto. Sicer je vprašanj glede tega manj, jo pa vseeno ulovi strah, da bi ostala brez naju.

Ponavadi največ povem pred spanjem. Od 4. leta vedno več pove. Stvar je v tem, da otroci ne znajo povedat kaj jih mori. Sej še odrasli včasih ne znamouser posted image .

Na tebi je samo, da ji daš občutek varnosti, vedno znova in znova, ko jo prime otožnost. vedno večja bo, lažje ji bo, ker bo bolj razumela. Sej normalno, da ji bo sčasoma jasno, da se z atijem ne bo mogla poročit. če pa je trenutno ta potrditev, da občutek, da bo zato ostala z vama, naj bo. Ne ji reč, da je ati tvoj. Ati je vajin.
Mi trije se večkrat skupaj lupčkamo. skupaj damo ustnice in cmokamouser posted image .

(odgovor članu tlb)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: kako se "približati" otroku (la...
4.2.2010 11:08:40   
mika
Aja, pa tvoje vprašanje, kako se približati otroku
 
Po napisanem bi rekla, da si zelo blizu s hčerko.  njeni možgančki tuhtajo preveč in še ne razumejo vsega, kar bi želei vedet. to ti bo pa tudi sčasoma uspelo razložit. Samo dozoret morauser posted image .

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: kako se "približati" otroku (la...
4.2.2010 11:44:55   
tlb

IZVIRNO SPOROČILO: mika


Ona se najbrž boji na tak način, da bi vaju izgubila. Pri nas traja to že eno leto. Sicer je vprašanj glede tega manj, jo pa vseeno ulovi strah, da bi ostala brez naju.

Ponavadi največ povem pred spanjem. Od 4. leta vedno več pove. Stvar je v tem, da otroci ne znajo povedat kaj jih mori. Sej še odrasli včasih ne znamouser posted image .

Mi trije se večkrat skupaj lupčkamo. skupaj damo ustnice in cmokamouser posted image .


Hvala Mika za napisano!
Sem že sama razmišljala, da gre za strah pred tem, da naju izgubi.....Lani sta v roku 4 mesecev umrli obe moji babici (ki ju je seveda poznala) in smo se pred kratkim (mesec dni nazaj?) res ponovno veliko pogovarjali o tem, da kdo umre (sama je načela temo). In je bilo čisto isto, kot si ti opisala. Sem pa se zdaj spomnila, da je razlagala svoji mali sestrični med igro (sem šla na WC pa preslišala), da sem jaz (torej njena mami) stara skoraj 100 let in da bom umrla. Mogoče pa gre res za strah pred izgubo, ločitvijo.....
Bom se malo še na to orientirala.

Cartamo se tudi velikokrat skupaj; celo če mož objame mene pride tamala hitro k nama in se skupaj pocartamo....do pred kratkim se namreč sploh ni cartala! Samo tak malo je pobožala mojo al pa atijevo roko in to je blo to....zdaj pa res potrebuje bližino. Bomo "nudili".

Res hvala za odgovor; sem dobila še nekaj idej user posted image
Hvala in lepo bodi!

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: kako se "približati" otroku (la...
4.2.2010 11:45:42   
tlb

IZVIRNO SPOROČILO: mika

Kadar je naša žalostna, jo vprašam če je slabe volje in ne dobim odgovora, greva počet nekaj kar jo veseli. Ponavadi jo primamim z glasbo in greva plesat. Glasba jo najbolj sprosti, tako da jo tisto ne muči.


super ideja!

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: kako se "približati" otroku (la...
4.2.2010 12:04:55   
mika
IZVIRNO SPOROČILO: tlb

da sem jaz (torej njena mami) stara skoraj 100 let in da bom umrla. Mogoče pa


user posted image ...to, je to, ko otroci nimajo predstave. Pol jo pa že po malem dobijo in spet sledijo vprašanja.....
midve sva predkratkim bili v lekarni in pride starejša gospa, ki je malo stokala in rekla, da se bo usedla. hčerka pa naguba čelo in vpraša...mamiiiiii, kaj je ta gospa staraaaaa? Pravim, da je starejša. Ona pa ...kaj bo umrla? si lahk misliš, kako mi je bilo nerodnouser posted image . sem ji rekla, da neeeee, da bo še dolgo živela. In je bila pomirjena


(odgovor članu tlb)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: kako se "približati" otroku (la...
4.2.2010 12:11:57   
Anonimen


IZVIRNO SPOROČILO: tlb

da sem jaz (torej njena mami) stara skoraj 100 let in da bom umrla. Mogoče pa


user posted image sorry, ampak tukaj sem se pa morala nasmejat!

ko je pri nas nanesla debata na smrt, sem otrokoma razlozila, da vsi umremo. in da bova 1x tudi mi2 z ocijem.


sem rekla.....ko bota velika in ko naju ne bosta vec rabila. do takrat, ko bosta zelela da ziviva, bova zivela.ko pa bosta mislila, da naju ne rabita vec pa lahko umreva. PREJ PA NE!

ne cisto tako. ne najdem pravih besed. ampak v smislu, naj ne skrbita.


in tadej cist flegma jemlje smrt.
jah, ce bom pa umru, bom pac umru. itak grem v nebesa. pa tud ce bos ti umrla, bom itak tud jst 1x....user posted image

(odgovor članu mika)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: kako se "približati" otroku (la...
4.2.2010 12:14:01   
mika
IZVIRNO SPOROČILO: tlb


Lani sta v roku 4 mesecev umrli obe moji babici (ki ju je seveda poznala) in smo se pred kratkim (mesec dni nazaj?) res ponovno veliko pogovarjali o tem, da kdo umre (sama je načela temo). In je bilo čisto isto, kot si ti opisala.
Cartamo se tudi velikokrat skupaj; celo če mož objame mene pride tamala hitro k nama in se skupaj pocartamo....do pred kratkim se namreč sploh ni cartala! Samo tak malo je pobožala mojo al pa atijevo roko in to je blo to....zdaj pa res potrebuje bližino. Bomo "nudili".

Res hvala za odgovor; sem dobila še nekaj idej user posted image
Hvala in lepo bodi!


Seveda ji je smrt babic pustila cel kup razmišljanja, ki si ga pa ni znala razložit. pa tudi ko ste se pogovarjali o tem, ji ni bilo jasno in se je oklenila misli, da bi se najlažje bilo poročit z atijem.

na takšna vprašanja, ji odgovarjaj čimbolj kratko, ker če poveš preveč, spet nastane zmeda v njeni glavici. še naprej bodite glede vsega pozitivni, veseli, da ste skupaj in ji dajta občutek, da bo tako ostalo.

jaz še zdaj ne morem verjet, da pride k meni in pravi, da bi se z mano pocartalauser posted image .  včasih sva z možem bila dobra za cartat, samo če se je kje udarila ali pa če je zbolela. Pa da med vikendi poležimo skupaj in se hecamo je tud čudežuser posted image . prej je pa bila non stop akcija od kar je odprla oči...kje pa kakšno cartanje, ni bilo časauser posted image .

vi tud lepo bodite in fajn plešiteuser posted image

(odgovor članu tlb)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: kako se "približati" otroku (la...
4.2.2010 12:39:30   
tlb

IZVIRNO SPOROČILO: mika

IZVIRNO SPOROČILO: tlb

da sem jaz (torej njena mami) stara skoraj 100 let in da bom umrla. Mogoče pa


user posted image ...to, je to, ko otroci nimajo predstave. Pol jo pa že po malem dobijo in spet sledijo vprašanja.....
midve sva predkratkim bili v lekarni in pride starejša gospa, ki je malo stokala in rekla, da se bo usedla. hčerka pa naguba čelo in vpraša...mamiiiiii, kaj je ta gospa staraaaaa? Pravim, da je starejša. Ona pa ...kaj bo umrla? si lahk misliš, kako mi je bilo nerodnouser posted image . sem ji rekla, da neeeee, da bo še dolgo živela. In je bila pomirjena




ja, saj do pred kratkim je še bila prizanesljiva in sem bila jaz stara 23, pa vse nas je tak lepo pomladila user posted image
aha, taka scena s strejšo gospo pa se je tudi nam pripetila.....zadnjič pa je v mestu vprašala za eno punco, ki je mela tako "malho" za torbo-če ta krade po trgovinah.....ne vem od kod ji to, je že bil kje kak tat narisan s kako torbo.....sem se morala najprej začet smejat....

ah, ti naši otroci.
sem malce "pomirjena"; SUPER ste "babe" !!!!! user posted image

očitno ima dete "prevelike" misli in premalo glavico user posted image
bom ji malo manj pa bolj na kratko in jedrnato razlagala.....se mi zdi, da sva se oba z možem že kdaj zapletla v razlagi (in potem mala skombinira-da mamica ma v trebuščku malo pikico ati pa ji da not elektrone in začne rast doječek.....)

HVALA VSEM!
LP

ja, plesali pa bomo kar vsi trije ;) mogčoce celo vsi v roza user posted image

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: kako se "približati" otroku (la...
4.2.2010 13:54:26   
rija
tlb: moj je tudi 4 in je strašno odprt otrok. edino kar se vrtca tiče, ne dobim nič iz njega. pa ne, da bi kdaj kaj pretirano drezala vanj....ampak nič od nič ne zvem, kaj se tam dogaja. ko ga vprašam kako je bilo, pravi...ne spomnim se več....torej o tem noče govoriti..

mogoče zvem kakšno podrobnost čez teden ali dva....ampak kot sama praviš, tudi jaz nisem nikoli želela razpravljati o dogajanjih drugod.....ma, v bistvu nisem niti želela, da moji starši pridejo na moje nastopeuser posted image  prav sovražila sem to....

taka pač je. jaz bi jo pustila. vprašala in če ne pove, pustila. ko se bo rabila spovedati (kot o poroki z atijemuser posted image ) te bo itak poiskala.

_____________________________

...vox populi...

(odgovor članu tlb)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: kako se "približati" otroku (la...
4.2.2010 20:35:56   
Ulla80
ko ga vprašam kako je bilo, pravi...ne spomnim se več....torej o tem noče govoriti..


pri nas isto user posted image nič od nič....kak je blo? vredu....kaj ste jedli? župo....kaj ste delali? tišina....a ste bli na sprehodu? tišina....user posted image user posted image


_____________________________

..tko ovdje ne poludi, taj nije normalan!

Spet se mi je na bolš poslabšalo!!

Ja znam da me ljubite, u ljubavi je spas, izpred oči mi se gubite, volim i ja vas!

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: kako se "približati" otroku (la...
9.2.2010 7:22:01   
skuštrana
tlb, naša 5 letnica je tudi full zaprt otrok. Jaz sem bila na začetku čisto isfrustrirana, ker mi ni hotela nič povedat, kaj delajo v vrtcu, s kom se igra,kaj jo muči...Potem se se pač sprijaznila da je takšna in sedaj niti ne silim v njo, ker sem ugotovila da ko je pripravljena potem sama pove kaj je bilo. Če jo jaz sprašujem oz. silim v njo, dobim pač kak butast odgovor tipa da je žalostna ker žarnica ni rdeče barveuser posted image user posted image ampak ok, sama sem kriva, kaj pa silim v njo( glupo vprašanje, glup odgovoruser posted image ) Se pa velikokrat odpre skozi igro, pa mi potem vse pove...Jah, kaj šele bo v pubertetiuser posted image

Sem pa jaz ista, imam tak karakter da kadar me kaj muči kar tuhtam pa tuhtam in mora mož prav izvlečt vse iz mene.



Srednji sin je pa pravo nasprotje, že ko pridem v vrtec začne razlagat kaj so delali, kdo je bil, kaj je jedel...Vse izvem, še to kakšne barve zokne je imel vzgojiteljuser posted image


_____________________________

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu tlb)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: kako se "približati" otroku (la...
9.2.2010 10:34:01   
tlb
IZVIRNO SPOROČILO: skuštrana

tlb, naša 5 letnica je tudi full zaprt otrok. Jaz sem bila na začetku čisto isfrustrirana, ker mi ni hotela nič povedat, kaj delajo v vrtcu, s kom se igra,kaj jo muči...Potem se se pač sprijaznila da je takšna in sedaj niti ne silim v njo, ker sem ugotovila da ko je pripravljena potem sama pove kaj je bilo. Če jo jaz sprašujem oz. silim v njo, dobim pač kak butast odgovor tipa da je žalostna ker žarnica ni rdeče barveuser posted image user posted image ampak ok, sama sem kriva, kaj pa silim v njo( glupo vprašanje, glup odgovoruser posted image ) Se pa velikokrat odpre skozi igro, pa mi potem vse pove...Jah, kaj šele bo v pubertetiuser posted image

Sem pa jaz ista, imam tak karakter da kadar me kaj muči kar tuhtam pa tuhtam in mora mož prav izvlečt vse iz mene.

Srednji sin je pa pravo nasprotje, že ko pridem v vrtec začne razlagat kaj so delali, kdo je bil, kaj je jedel...Vse izvem, še to kakšne barve zokne je imel vzgojiteljuser posted image


ja, saj o vrtcu in podobno-s tem sem se sprijaznila, da pač ne bom z vsem na tekočem (joj, puberteta......nam bo veselo....).
Teži me to, da jo zdaj RES nekaj muči in ne pridem čist gor, kaj....saj malo "bližje" rešitvi sem (hvala vsem user posted image ).....
upam, da se bo sčasoma mogoče naučila, da mi lahko pove, da jo kaj muči in da morda skupaj predelava....

ja, naša kar temo menja, niti ne omenja "rdečih žarnic" in podobno user posted image

ah, ti naši sončki ;)
uživajte vse v vsem, kar počnete z njimi!

LP! T

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: kako se "približati" otroku (la...
2.3.2010 11:44:13   
ZmajTolovaj
IZVIRNO SPOROČILO: Ulla80

ko ga vprašam kako je bilo, pravi...ne spomnim se več....torej o tem noče govoriti..


pri nas isto user posted image nič od nič....kak je blo? vredu....kaj ste jedli? župo....kaj ste delali? tišina....a ste bli na sprehodu? tišina....user posted image user posted image



jap. ko jo vprašam, kaj ste počeli, mi reče Igral smo se. Jo vprašam Kaj pa? Ona: jah, vse tak. Konc debate.


_____________________________

The only man who had his work done by Friday was Robinson Crusoe.

(odgovor članu Ulla80)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: kako se "približati" otroku (la...
2.3.2010 11:54:32   
Tisana
IZVIRNO SPOROČILO: ZmajTolovaj

IZVIRNO SPOROČILO: Ulla80

ko ga vprašam kako je bilo, pravi...ne spomnim se več....torej o tem noče govoriti..


pri nas isto user posted image nič od nič....kak je blo? vredu....kaj ste jedli? župo....kaj ste delali? tišina....a ste bli na sprehodu? tišina....user posted image user posted image



jap. ko jo vprašam, kaj ste počeli, mi reče Igral smo se. Jo vprašam Kaj pa? Ona: jah, vse tak. Konc debate.



Sem nekje enkrat prebrala (mogoče je bila knjiga Z otrokom lahko sodelujemo ali pa od Brazeltona Otrok), da otrok vprašanja o tem, kaj so delali v vrtcu, kaj so imeli za kosilo ipd. doživlja kot zasliševanje. Ne vem, če je to res, ampak naša tudi ne pove tako rekoč nič, kaj počnejo v vrtcu. Vse izvemo iz listkov, ki jih vzgojiteljici vsakodnevno pridno obešata na oglasno desko user posted image . Sicer sem pa dojela, da tudi v vrtcu nikoli ne razlaga, kaj dela z nama. Niti takšnih stvari, ki so zanjo res nekaj posebnega (npr. prva lutkovna predstava, prvo smučanje, obisk živalskega vrta...), ne pove. Pa se čisto nič ne pritožujem user posted image user posted image user posted image


_____________________________

V mladosti zamujenih norosti ne more nadomestiti vsa modrost starosti. (Bertrand Russel)

(odgovor članu ZmajTolovaj)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Kaj je zdravje?
Nacionalna agencija za javno zdravje poroča, da število izdanih receptov skozi leta ves čas narašča. Živimo torej dlje, ...
BLOG: Prvo leto nič čokolade in smokijev!
V svojih povsem dobronamernih vzgojnih odločitvah starši pogosto pozabimo na najpomembnejše - otroka. Tudi, ko gre za uv...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?