|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Mamice otrok z avtizmom/asper. sindromom
3.2.2010 19:38:06   
NinaNiki
Eno vprašanje....V zdr. domu so danes dejali , da ima odstopanja od avtizma , zato ker se zna domišljisko igrat.

Ali vaš otroci nimajo nič domišlije pri igri?user posted image

Namreč on se zna zelo zaigrat in zamotit, vživet,..

Hvalauser posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Mamice otrok z avtizmom/asper. sindromom
4.2.2010 0:27:36   
ely*
Moj bo star marca 7 let in je avtist.
Lahko rečem, da je brez domišljije. Če grem recimo v trgovino in ga vprašam ali kaj rabi, bo rekel, mami kaj pa rabim. Potem, ko mu naštejem več stvari na izbiro se za eno odloči.
Ali pa, če ga vprašam kaj bi se pa igral, mami kaj. Zelo rad se igra recimo z vlakci iz lokomotivčka Tomaža, ampak on govori vse dobesedno na pamet iz risanke, če se sam igra z njimi.
Tudi recimo, če se mu npr. ljubkovalno reče mišek, bo on rekel, da on ni mišek, da je on fantek.

Je pa tako, da so otroci z avtizmom zelo različni, kljub enaki diagnozi. Tako, da bi jaz na tvojem mestu, če si v dvomih, zahtevala pregled pri dr. Macedonijevi.

(odgovor članu NinaNiki)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Mamice otrok z avtizmom/asper. sindromom
4.2.2010 17:25:21   
Anonimen
Naš je star 9 let in se igra, vendar najraje sam. Ima zelo bujno domišljijo in sestavi take scenarije da mu lahko sam ploskaš, vendar pa zelo nerad vključuje druge otroke v take svoje igre in tudi že če kdaj komu dovoli da se mu priključi, potem mora bit on producent in ostali se mu morajo prilagajat. Torej ima logiko ,, ali se bomo igrali po moje ali nikakor,,.

Aja, pa uradno postavljene diagnoze še nima. Zaenkrat imamo le poročilo delovne terapevtke in psihologa iz centra za avtizem, kjer navajajo, da njegova socialna komunikacija in socialna interakcija kot tudi trenutno vedenje zadoščajo kriterijem za postavitev diagnoze avtizem in da posamezni podatki iz ocenjevanja nakazujejo na to, da ima otrok dispraksijo in da so otroci z motnjo avt. spektra v večini dispraktični.


< Sporočilo je popravil jaknik1 -- 4.2.2010 17:31:51 >

(odgovor članu ely*)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Mamice otrok z avtizmom/asper. sindromom
4.2.2010 20:19:16   
tatam
Moj sin je star 9,diagnozo Aspergerjev sindrom pa sva dobila komaj prejšnji teden. Ima ogromno znakov za to,pa avtizem nasploh,vseh pa sigurno ne.Tak da zaradi tega,ker se zna domišljijsko igrat ni kar za izključit iz diagnostikeuser posted image
Pa da ti še na vprašanje odgovorim-bolj ali manj te igre ni.Ima dobro leto starejšo sestro in pri nas je igra potekala tako,da mu je ona povedla kaj mora naredit,povedat... on pa je tako delal. Al pa če se je igral sam je bil to ponavadi prizor iz kake risanke al kaj podobnega.
Zelo dobro pa recimo razume metafore,kar je za ta sindrom tudi zelo nenavadno!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Mamice otrok z avtizmom/asper. sindromom
4.2.2010 21:19:08   
Anonimen
Tamtam, mi lahko poveš, če ste dobili kake posebne prilagoditve v šoli?

(odgovor članu tatam)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Mamice otrok z avtizmom/asper. sindromom
5.2.2010 20:10:05   
tatam
IZVIRNO SPOROČILO: jaknik1

Tamtam, mi lahko poveš, če ste dobili kake posebne prilagoditve v šoli?


Zaenkrat še ne.Vložila sem zahtevek za začetek usmerjanja,sedaj pa to zna baje trajat-verjetno bo z novim šolskim letom začel pouk z odločbo.
Je pa sedaj v šoli čist drugače,ko imam papirje in jim lahko dokažem,da ni poreden otrok ampak le drugačen.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Mamice otrok z avtizmom/asper. sindromom
22.2.2010 18:47:00   
Zobnamiska22
Pozdravljene.

Sicer ni čisto v povezavi s vašim pogovorom, vendar imam eno prošnjo. Sem namreč absolventka socialnega dela in pišem diplomo z naslovom Pomoč družini otroka z motnjo avtističnega spektra. Bistvo moje naloge bo, da poskušam preko intervjujev s starši, materami otrok ugotoviti, kaj bi si starši želeli po diagnozi, če ste deležni kakšne podpore in kako bi socialno delo lahko pristopilo k vašim stiskam. Vprašanja moram še dobro urediti, vendar me za začetek zanima, če bi bila katera pripravljena kakšno urico nameniti mojim vprašanjem. Vi bi seveda ostali anonimni in ne bi bili omenjeni nikjer, če tega ne boste želeli.

Že vnaprej se vam zahvaljujem za pomoč. Če bi bila katera zainteresirana, mi lahko pošlje mejl na zobnamiska22@gmail.com

Andreja

(odgovor članu tatam)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Prvo leto nič čokolade in smokijev!
V svojih povsem dobronamernih vzgojnih odločitvah starši pogosto pozabimo na najpomembnejše - otroka. Tudi, ko gre za uv...
Norice ali vodene koze
photo
Norice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?