|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Obnašanje učiteljice v OPB
3.3.2010 9:49:59   
tatam
SAj ne vem če kompliciram ampak sedaj mi je dovolj.Včeraj sem prišla po sina v OPB (tretji razred) in sta ravno s sošolcem stala pred tablo,učiteljica pa ju je kregala-preglasno za moje pojmeuser posted image  ker sta se na wc-ju pogovarjala 15 min. Češ kaj bo pa mama zdaj rekla,pa tam ja vsi lulajo,roke umivajo...Vidva paceka pa se tam pogovarjatauser posted image
Potem je Aljoši še rekla,da lahko gre sedaj,pa zvezek za nalogo si naj vzame.Ker je samo šel mu je še začela ,če misli nalogo kar mami na podplate pisat!Halo?!?!Potem so ji sošolci povedali,da je on to že včeraj naredil!

Naj povem vmes le to,da smo pred kratkim dobili diagnozo Aspergerjev sindrom(oblika avtizma) in da se Aljoša sploh ne zna zase postavit-ne pri drugih otrocih,še manj pri učiteljih.Odločbo sicer še čakamo,z diagnozo pa so učitelji seznanjeni!

No,pa to včeraj ni blo vse,ampak le pika na i!Pred kratkim je Tjaši(hčerka,ki obiskuje peti razred) rekla-taista učiteljica seveda,da ona naj samo tiho bo,ker se njen brat smeje kot da bi orehe trl user posted image
Sama sem doživela,ko je enega fanta ponižala pred razredom,češ ti pa nimaš kaj za govorit,dokler se ne naučiš pravilno brat,saj sploh ne znaš brat....A niso učitelji zato,da vzpodbujajo učence ??Pa še par cvetk je blo,pa ne bi zdaj o vsem.
Zanima me le kaj mislite o tem?Je to poniževanje ali hec?? Meni se zdi ponižujoče!Lahko se ona tak pogovarja s kom svoje starosti,z otroci pa se mi ne zdi primernouser posted image
Pa nimam nič proti,če Aljošo kaznuje za neprimerno vedenje,a na primeren način seveda.Kar se mi izpostavljanje ne zdi ravno,ali?!??
Zaenkrat sem danes povedala razredničarki svoje pomisleke.Zanima pa me kaj mislite še ve o tem???
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Obnašanje učiteljice v OPB
3.3.2010 9:59:36   
pety78
Ok, jaz bi tisti trenutek, ko bi to slišala,  prijela to učiteljico za vrat in ji dala eno pošteno na g.... user posted image user posted image user posted image
No, opisala sem jezo, ki bi jo verjetno čutila, ne bi se je lotla glih fizično user posted image , bi se pa vsekakor soočila z njo in ji povedala svoje, brez premišljanja. In ji zagrozila, da samo enkrat naj še ponižuje mojega ali kateregakoli drugega otroka, da se bova drugače pogovarjali, midve in še par drugih, za to pristojnih oseb!!!
Koza nesposobna! FUJ! Ne ti, ona, seveda. user posted image




< Sporočilo je popravil pety78 -- 3.3.2010 10:01:03 >


_____________________________



(odgovor članu tatam)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Obnašanje učiteljice v OPB
3.3.2010 10:03:37   
Anonimen
Koza nesposobna! FUJ!


user posted image user posted image

(odgovor članu pety78)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Obnašanje učiteljice v OPB
3.3.2010 10:59:44   
ribica.
kolk je pa stara učiteljica? To mi deluje ravno tako kot da gre za eno staro učiteljico. Večkrat srečam babice z vnučki ki se obnašajo enako. Se mi zdi da je to posledica tgea da so zrasle v nekem drugem obdobju, totalno zastarelo. Kot da te stare tetke uživajo v tem, ko nadirajo otroka in ga tudi ponižujejo. In to vsekakor ni prav. Jaz bi prvič spregledala, potem pa ne bi bla več tiho.

V svojem okolju sem že parkrat naletela na eno podobno, ki se je je že parkrat vtaknila v moja otroka, in to na enak način kot ga opisuješ sama. Šlo je samo za malo otroške trme, ob kateri sama nisem niti trznila, ona pa ju je že na glas obtoževala, kako sta grda in poredna. In potem veselo povedala da je ona bila nekoč vzgojiteljica. Verjamem pa da, da je vsaj nek odstotek takih tet še vedno po službah. Lahko pa tudi da se motim, in pri vas ne gre za staro učiteljico. Zvenelo mi je pač tako - bolano!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Obnašanje učiteljice v OPB
3.3.2010 11:04:54   
nestea
Najprej bi se poskusila z njo pogovorit na zelo direkten in spoštljiv način, nič ne bi ovinkarila, želela bi jasno razčlembo dogodkov in povedala bi, kako pričakujem v bodoče. Če bi bili potrebni še naslednji pogovori, bi vključila tudi svetovalko oz ne vem, kako se reče tisti službi v šoli, ker imam svoje otroke še v vrtcu. Torej, ne požri vsega tega, ampak se postavi za svoje otroke, bodi odločna, jasna, diplomatska.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Obnašanje učiteljice v OPB
3.3.2010 11:10:32   
špelin@
Tovrstne "fore" ima hčerina letošnja razredničarka... Na srečo je naša punca samo 1x naletela na tak učiteljičin komentar, drugi sošolci so bolj na udaru. Komaj čakamo na konec šol. leta!

(odgovor članu tatam)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Obnašanje učiteljice v OPB
3.3.2010 11:27:59   
Gina
To da jih ponižuje, je nesprejemljivo. Vendar s tem, da greš do razredničarke ne boš nič rešila. Kako naj ona vpliva nanjo mi ni jasno? Oni dve sta enakovredni, imata enako plačo in nista ena drugi podrejeni, imata vsaka svoj program in delata samostojno po njem. Delata vsaka svoje delo in navadno niti ne vesta, kaj druga dela in kakšne težave  ima (vsaj v polovici šol po Sloveniji je tako, žal). Še celo če greš do ravnatelja, je vprašljivo, kaj boš dosegla pri takih primerkih. Jaz bi vsekakor najprej stopila do nje. Z možem vred. In najprej mal zatežila zaradi poniževanja, potem pa odvisno od reakcije, ukrepala naprej.

Kar se tiče tega, da je bil otrok 15 minut na wc-ju, se pa strinjam z njo. A veš kako dolga doba je 15 minut, kadar si odgovoren za otrokain moraš natančno vedet kje je in kaj dela, pa njega ni in ni in ni..., ker je šel lulat? A veš kako strašno se ustrašiš že pri otroku, ki nima nobenih težav ali diagnoz, pa kako šele, če ima otrok diagnozo, ker tedaj čutiš še toliko večjo odgovornost? Najbrž ne veš, ker doma to, da gre za 15 minut na wc, ni ista situacija. IN v končni fazi se tam res ni za pogovarjat no, tam je res vse skupaj precej bolj nehigienično kot kjerkoli drugje, to ima prav - aja, najbrž ne veš, da otroci pogosto hodijo, sploh v nižjih razredih skup na wc, najdeš po tri na istem stranišču, ko se stiskajo, vse prešlatajo in klepetajo ali lulajo in kakajo. To je pogost pojav. Velikokrat medtem ko lulajo, drugi delajo oslarije... se recimo obešajo po vratih, po držalu za role papirja ali mažejo z rokami po zidovih. Če bi imela vse to zadaj v zavesti, bi ti bila njena reakcija kar se umazanije na straniščih tiče, popolnoma jasna in sprejemljiva in bi jo razumela. Šolska stranišča nisodomača stranišča.
Tudi kar se tiče povišanega glasu, se mi to ne zdi nič groznega. Ja s čim pa naj doseže učitelj red, lepo te prosim, kadar nič drugega ne pomaga? Saj je to edino dovoljeno sredstvo sploh še? Z lepo besedo se žal ne pride kaj dosti daleč pri otrocih, ki težje sprejemajo red - red pa moraš zagotovit zaradi drugih otrok, a naj živijo v kaosu in pridejo totalno nevrotični domov zaradi treh mulcev, ki se ne znajo vest? Dejanja poganjajo svet, žal. Še prej pa včasih tudi malo bolj ostra beseda, ki je v končni fazi daleč manj huda in boleča za otroke, kot če ne sme celo popoldne s froci nogomet špilat, ampak mora poleg učiteljice stat. In iz tega razloga, ker noče otroka tako zelo kaznovat, raje prej proba z malo višjim glasom. Tako jaz to vidim. In v končni fazi kar se povišanega glasu tiče, je to zakonsko dopustno in noben prekršek v nobenem smislu. Tebe kot mamo boli, ker je otrok nekaj naredil, ap mora svoje posledice prenest. Ampak jih mora, ne moreš mu jih odvzet.

Da ne bi kdo to enačil s poniževanjem. To je nedopustno in nesprejemljivo, kot sem že napisala. In ni isto kot povišan glas ali zavarovanje otroka pred fekalijami in ostalimi bakterijami na wc-ju. Govorila si o treh različnih stvareh.

(odgovor članu nestea)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Obnašanje učiteljice v OPB
3.3.2010 11:58:44   
tatam
Gina se strinjam s tabo glede obnašanja na wc-jih,pa avtoritete današnjih učiteljev....Zmotlo me je pa najbolj to,da sta morala tam stat pred celim razredom,izpostavljena!
Kot sem že rekla,je moj otrok kar nagajiv,poln energije,večkrat kaj ušpiči.In me nikoli ni motilo,da je bil kaznovan za svoja dejanja.Ampak so vse ostale učiteljice to uredile na bolj dostojanstven način,pa je ravno tako zaleglo!!

So mi učenci povedali,da je vedno zelo glasna,kriči na vse po vrsti,ko pa pridejo starši se pa topi od prijaznosti.In da ne upajo nikomur povedat,ker jih je strah kaj bo potem,ko bodo spet sami.Pa se mi zdi prav,da ima učitelj avtoriteto,pa ga spoštujejo,ampak da jih je kar strah kaj bo naslednjič je malo too much!!
Pa še ena cvetka-pred kratkim so deklice nekaj izdelovale,rezale...Fantje pa so morali po tleh za njimi smeti pobirat.Češ da je to solidarnostuser posted image  To mi je ena mamica povedla,je rekla,da je že večkrat opazla,da kao ne mara fantov!

Ribica-učiteljica je stara okoli 45-50 let.Je ravno začela poučevat,ko sem še jaz v OŠ hodila in že takrat je nismo marali!!!user posted image

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Obnašanje učiteljice v OPB
3.3.2010 16:59:21   
Gina
Ja tatam, razumem, da ti je hudo in nikakor ne odobravam poniževanja na nobeni ravni. Vendar se mi to,d a otrok stoji pred razredom ne zdi neko ekstra izpostaljanje, ampak prej prenašanje posledic dejanja, ki ni bilo ok. In to dejanje ni bilo ok, kar je naredil, s tem se najbrž strinjaš. Izpostalvjen je otrok vsakič, ko pove pred razredom pesmico, ko je vprašan ali ko dvigne roko in kaj pove. Vedno cel razred vanj gleda. To je lajf. Mora se tega naučit. mora se naučit s ponosom povedat karkoli na glas, ali pogumno priznat pred vsem razredom, da je kaj ušpičil in popravit napako. Tako je v lajfu. Z nami vsemi. Nikdar nismo v vato zaviti, noben lajf nas ne ščiti, ljudje še manj. To da ga je pred tablo poklicala pa nadrla se mi ne zdi niti malo majčkeno sporno. Tukaj je bila prizadeta mamica v teib, ker si trpela namesto otroka bolj kot bi bilo treba. Otrok se mora naučit prenašat posledice, štekaš. IN najbolj verjetno se njemu niso zdele tako hude kot tebi.
Druga reč je, če mu reče kaj podlega, neprimernega ali ga verbalno ponižuje. To ni dovoljen in je zanič in nesprejemljivo. Jaz bi se uprla.
Ampak primeri, ki jih daješ, so več ali manj čisto drugačni, razen v prvem postu, ko si tudi tak primer navedla.

Pa še nekaj se mi zdi čudno, kako lahko dojemaš to, da otroci razred popucajo kot kazen ali nekaj slabega??? A pri vas doma otroci delajo samo to, kar oni osebno razmečejo, mislim samo tisto pospravijo, ali kaj prispevajo k skupnemu dobremu???? Ravno to manjka naši moderni mulariji. Nimajo odnosa do skupnosti. Samo sebe vidijo. Kako lahko en otrok jemlje za slabo, da je pobiral papirčke? NBaučen mora biti od doma, da mu tega ni treba. Verjemi mi, pri meni v razredu vsi pospravljajo, le da enkrat en, drugič drug. Rečem da mora vsak zagrabit 5 papirčkov, če je že končal z delom, ostali pa lahko dokončajo in ne pobirajo papirčkov. Amen. To je skupnost. In nismo tako hudičevo osamljeni individuumi, da bi lahko vse sami. Tudi tvoj otrok je odvisen od drugih, ma še kako zelo je odvisen od drugih in je prav, da tudi on prispeva svoj del - ne kar je on razmetal, ampak naredi pač določen delček tistega, kar je današnji dan za naredit. Amen. Ni debate. In brez skrbi, da družba zanj ravno tako veliko naredi. A bomo zdaj šteli kdo je za koga kaj naredil, ap kako je krivično, ker je nekdo 3 papirčke več pobral????? A ko bo odrastel bo pa doma rekel ženi, da on ni kuhal, da ne bo pospravljal???? Aj, prav dvigne mi pisker, ko take berem! 

(odgovor članu tatam)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Obnašanje učiteljice v OPB
3.3.2010 17:29:41   
ajsek
Gina, samo nekaj o tej izpostavljenosti pred razredom. Malo drugače je, če te cel razred gleda, kako deklamiraš, ali če je cel razred priča, kako te učiteljica nadira glede neke stvari.

Jaz se še vedno živo spomnim svojih občutkov, ko me je v prvem razredu učiteljica pred celim razredom izpostavila, ker nisem hotela malicat, pa je bilo to že lepo število let nazaj.
Morala sem stat pred tablo, dokler nisem tam, pred vsemi svojimi sošolci, pojedla kosa kruha s skuto. Tebi se to mogoče zdi vzgojno, jaz pa zaradi tega nisem nič manj izbirčna, skute na kruhu še vedno ne maram, hkrati je bila pa to zame nadvse boleča in ponižujoča izkušnja.

Kar se pa življenjskih izkušenj tiče, a tebe šef nadere pred celim kolektivom, a te mogoče pokliče v svojo pisarno in tam uredi zadeve? Meni se taka javna soočenja med nadrejenim in podrejenim (kar odnos učiteljica-učenec v bistvu je) zdijo navadno dokazovanje moči prvega.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Obnašanje učiteljice v OPB
3.3.2010 17:42:30   
Gina
Ajsek, ena stvar je, če te učitelj prisili pojest kos kruha pred tablo - to je poniževanje, druga stvar pa je, da ti prideš ravno iz wc-ja in obstaneš pred tablo, pa se učitelju film utrga, ker ga je skrbelo zate - in v tem primeru je šlo zagotovo za to, saj otrok ane nadereš pol ure po tem, ko pride najbrž. Al moraš odit iz razreda, pa pustit ostalih 26 otrok samih, da mu lahko mirno svoje poveš, česar itak ne bo upošteval, ker ga očitno ne briga, saj je vedel, da ne sme viset na wc-ju 15 minut že iz vrtca gor, torej je to namerno delal? Poleg tega so v tvojih časih otroci skrbeli za to, da jih ni nihče nadrl z ustreznim vedenjem, bili so relativno kulturni drug do drugega, dandanes pa je to vsakodneven pojav, da precej (preveč) otrok vidi samo sebe in jih prav nič ne briga, če jih kdo nadere, saj jih itak nadirajo tudi doma in povsod drugod, ker je to vsesplošen trend in drugačnih načinov ne razumejo. Nekdo, ki ga moraš 1000x opozorit za vse sorte, pa ki ne upošteva sošolcev niti učitelja, je sori že prvič vedel, kako bi se moral obnašat, pa se ni, ker ga ne briga (ali je bolan - če je bolan, vseeno ne more maltretirat okolice, ampak mora dobit ustrezno pomoč, ki ni v obliki učnih ur, ampak v zdravniški pomoči, tretmaju, ali izobraževanju tam, kjer imajo pogoje za vsakega posebej obravnavat, ker sicer ostali otroci ta kratko potegnejo in to zelo ta kratko, da o odgovornosti učitelja sploh ne bi). IN karkoli je delal tak otrok, ni delal samo sebi, ampak vsem otrokom. A misliš da ostali otroci pa niso bili kaznovani, ker je on delal bedarije? A so oni lahko mirno živeli, če je on recimo skakal po razredu, zganjal cirkus, odgovarjal....? Tak otrok škodi sebi in skupnosti s svojim vedenjem. Ne toliko učitelju, zanj je pač samo malo neugodno, za ostale otroke, ki morajo to vsak dan prenašat, je pa to navaden teror. Ne primerjaj tvojih časov z današnjimi, ker so popolnoma drugačni. Če bi en učitelj dandanes prisilil otrok pred tablo jesti, bi šel na sodišče. Vsaj pri nas je tako. Za vsak drek nas tožijo, za tako stvar bi pa tožba letela že naslednji dan, ne šele čez en mesec.

(odgovor članu ajsek)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Obnašanje učiteljice v OPB
3.3.2010 18:10:59   
bskrle
Gina, tudi jaz te podpiram.
Gre predvsem za doživljanje (pre)občutljive mame, ki ima otroka s PP.

Pojid k učiteljici direktno na pogovor, moraš pa vedeti, da njenega obnašanja in značaja ne boš spremenila.

_____________________________

Mama štirih deklic in 5ra

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Obnašanje učiteljice v OPB
3.3.2010 18:19:44   
bumerang
A to je poniževanje, da dva, ki nista upoštevala pravil, krega pred razredom? user posted image
In kaj naj bi naredila? Ju dala na stran in lepo prosila, da naj nehata? In kam naj da potem vseh ostalih 20+ otrok? Naj jih pusti same?
Se strinjam, da se otrok ne ponižuje ampak to, da se z otroki vsedeš in se pogovoriš pa tudi če jih prej natuliš, da se tega ne dela, ni poniževanje ampak čisto normalen in pogost način reševanja težav.
Sicer ga pa lahko odpelješ iz PB domov in se sama ukvarjaš z njim, saj ni obvezno!

_____________________________

Ustavi se in prišel boš!

(odgovor članu bskrle)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Obnašanje učiteljice v OPB
3.3.2010 19:05:32   
tatam
Gina, tudi jaz te podpiram.
Gre predvsem za doživljanje (pre)občutljive mame, ki ima otroka s PP.


Saj sem že na začetku spraševala za mnenje ravno zaradi tega,ker smo pred kratkim dobili to diagnozo in me zaenkrat še res skrbi kak in kaj bo.Mogoče me tudi zaradi tega določene stvari sedaj bolj prizadenejo,priznam.
Ampak vseeno se mi zdi,da bi se dalo to drugače rešit,tega mnenja ne bom spremenila!

Sem pa z veseljem prebrala vse kar ste napisale,tudi tebe Gina-čeprav sem ti pisker dvignila user posted image  Saj zato pa so forumi,da se menjajo mnenja,a ne??

Rada bi povedla le še to,da tudi sama delam z ljudmi,v zavodu za duševno prizadete in tako obnašanje pri nas ni dovoljeno-kako kričanje na stanovalce in podobno.Bi bla že naslednji dan na disciplinski! Tu pa so konc koncev samo otroci!

(odgovor članu bskrle)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Obnašanje učiteljice v OPB
3.3.2010 19:08:15   
mika
IZVIRNO SPOROČILO: tatam

SAj ne vem če kompliciram ampak sedaj mi je dovolj.Včeraj sem prišla po sina v OPB (tretji razred) in sta ravno s sošolcem stala pred tablo,učiteljica pa ju je kregala-preglasno za moje pojmeuser posted image  ker sta se na wc-ju pogovarjala 15 min. Češ kaj bo pa mama zdaj rekla,pa tam ja vsi lulajo,roke umivajo...Vidva paceka pa se tam pogovarjatauser posted image


No,pa to včeraj ni blo vse,ampak le pika na i!Pred kratkim je Tjaši(hčerka,ki obiskuje peti razred) rekla-taista učiteljica seveda,da ona naj samo tiho bo,ker se njen brat smeje kot da bi orehe trl user posted image
Sama sem doživela,ko je enega fanta ponižala pred razredom,češ ti pa nimaš kaj za govorit,dokler se ne naučiš pravilno brat,saj sploh ne znaš brat....A niso učitelji zato,da vzpodbujajo učence ??Pa še par cvetk je blo,pa ne bi zdaj o vsem.
Zanima me le kaj mislite o tem?Je to poniževanje ali hec??


Meni bi se film utrgal.

Našo je vzgojiteljica po krivem obtožila da se je doma ZLAGALA in je pred vsemi morala priznat. men se je utrgalo, možu pa tud. Da je nekaj zelo narobe v vrtcu se je kazalo v hčerinem mežikanju z očkami, ni upala normalno govorit, (piskala je skozi zobe), ni hotla v vrtec. Ontožba da laže je bila samo pika na i. Imeli smo glasni razgovor, ker v normalnem tonu vzgojiteljica ni slišala. Od takrat je vse v najlepšem redu.

Poglej...če boš ti tako tiho opazovala kaj otrokoma govori (sploh kar je rekla hčerki) bo definitivno nadaljevala.  Seveda poskusiš zlepa, če pa vidiš, da ni efekta, pa znori. Takrat ziher bo efekt.

(odgovor članu tatam)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Obnašanje učiteljice v OPB
4.3.2010 12:18:25   
RAKICA2007
Oprosti Gina - čeprav se po večini strinjam s tabo...
ampak tudi meni bi pisker dvignilo do stropa... user posted image user posted image user posted image

Da se tudi v normalnem tonu, normalno povedat in pogovarjat!

ČE BI NEKDO TAKOLE NEKAJ NAPISAL... bi ga večina uporabnic takoj napadlo, da kaj se dere...

Pred kratkim je Tjaši(hčerka,ki obiskuje peti razred) rekla-taista učiteljica seveda,da ona naj samo tiho bo,ker se njen brat smeje kot da bi orehe trl user posted image
Sama sem doživela,ko je enega fanta ponižala pred razredom,češ ti pa nimaš kaj za govorit,dokler se ne naučiš pravilno brat,saj sploh ne znaš brat....


SORČI, ampak tole je zame ČISTO poniževanje in zaničevanje. . . namesto, da bi temu fantu pomagala do 'tekočega' branja ga pred vsemi ponižuje in se mu posmehuje... pa veš kam bi šla plafonkaaaa... uuuuuf

user posted image user posted image user posted image  babji...

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Obnašanje učiteljice v OPB
4.3.2010 13:53:40   
bumerang
Gina je pisala o načinu govora in ne o tem, kaj je povedala.
Kričanje je eno, žaljenje pa drugo. Brez žaljenja gre in brez kričanja pa žal velikokrat ne.

_____________________________

Ustavi se in prišel boš!

(odgovor članu RAKICA2007)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Obnašanje učiteljice v OPB
4.3.2010 14:12:56   
Gina
IZVIRNO SPOROČILO: bumerang

Gina je pisala o načinu govora in ne o tem, kaj je povedala.
Kričanje je eno, žaljenje pa drugo. Brez žaljenja gre in brez kričanja pa žal velikokrat ne.


Točno to.

Posebej ekstra sem poudarila, da je žaljenje in poniževanje nesprejemljivo in da tega niti pod razno ne bi tolerirala in še posebej sem napisala, da je v prvem postu res tak primer. In posebej sem poudarila, da je tatam govorila o treh različnih stvareh in o vsaki od njih sem svoje mnenje posebej napisala.

(odgovor članu bumerang)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Obnašanje učiteljice v OPB
4.3.2010 14:16:40   
pety78
V bistvu se strinjam z vsako po malem. Me pa nekaj zanima. Po eni stani bi naj bili otroci v tretjem razredu že toliko samostojni, bla, bla, bla...po drugi strani pa bog ne daj, da bi učiteljica šla iz razreda za 1 minuto preverit, kaj se dogaja s tema dvema fantoma. Mislim, kaj pa če bi se jima kaj zgodilo???
Potem bi pa padale obtožbe, kako je lahko pustila in ni šla preveriti, kje sta tako dolgo, da otroci pa ja lahko počakajo tisto minutko sami....


_____________________________



(odgovor članu bumerang)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Obnašanje učiteljice v OPB
4.3.2010 14:28:04   
RAKICA2007
IZVIRNO SPOROČILO: bumerang

Gina je pisala o načinu govora in ne o tem, kaj je povedala.
Kričanje je eno, žaljenje pa drugo. Brez žaljenja gre in brez kričanja pa žal velikokrat ne.


Saj sem napisala, da se po veliki večini strinjam z njo, razen glede kričanja ne. Tako kot tud s tabo ne...
Ko sem jaz - tistega davnega leta - hodila v nižji razred OŠ, smo tu pa tam dobili kakšno letečo kredo  ali pa celo tako daleč je prišlo, da je 'tršica' tud kakšne ključe v koga zalučala. Ne trdim, da je prav NI!, že takrat to ni bilo...ampak kričanje na otroka user posted image  pa še to, da ni tvoj user posted image user posted image user posted image  Ne rečem, tudi jaz kdaj povzdignem glas nad otrokom - ampak otrokom ki je izključno moj. Z ostalimi, se pa da normalno pogovoriti oz. razlika je če povzdigneš glas ali pa kričiš.

Mogoče sem pa vse poste narobe razumela...

Konec koncu, če si sebe predstavljam v vlogi tega otroka, bi raje dobila letečo kredo kot kričočo učiteljico.

(odgovor članu bumerang)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Obnašanje učiteljice v OPB
4.3.2010 14:30:27   
RAKICA2007
Jaz sem pa vse skupaj povzela v skupen post . . . mogoče malo nerazumljivo, s čim se strinjam s čim pa ne
MY MISTAKE, se pardoniram.
Samo še to; da se učitelju utrga film, ker ga je skrbelo - ja se, pa še komu drugemu se. . . ampak zato pa res ni treba kričati na otroka, no ali pač user posted image

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Obnašanje učiteljice v OPB
4.3.2010 14:47:05   
bumerang
No, meni se je včeraj zgodilo tole: pri ŠVZ se odpravim od švedske skrinje proti obročem, ker so jih med tekom razmetali, da jih bi spet pospravila skupaj, seveda prej tek ustavim, vsi čakajo na svojih mestih, in ko obrnem hrbet stran od skrinje se en proti njej zaleti z vso silo, da bo nanjo skočil.
A naj ga pobožam in lepo prosim, da naj neha, da je to nevarno, da se lahko polomi, če mene ni zraven?
Taisti je danes zjutraj udaril vrtčevske otroke, ker so si drznili priti v učilnico, včeraj je metal kamenje v otroke v OPB in učitelju v faco rekel, da je kreten, danes zjutraj je grozil učiteljici v jutranjem varstvu in včeraj enega mahnil s stolom. Brcanje v stole in mize od besa je na vsakodnevnem programu.
Me zanima, kaj bi ti naredila, če bi tvojega s stolom po glavi!
In na takega naj se ne derem? Naj ostane doma pa se ne bom!

_____________________________

Ustavi se in prišel boš!

(odgovor članu RAKICA2007)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Obnašanje učiteljice v OPB
4.3.2010 14:48:13   
Gina
Na nobenega otroka, ki se večino časa vede vljudno in primerno in ne "maltretira" svojih sošolcev, se ne kriči. Zakaj pa bi se? Kriči pa se z vso pravico na otroka, ki večino časa dela vse po svoje, je nevljuden, neprijazen in povzroča sošolcem več kot parkrat na dan gorje. Zakaj se nanj lahko kriči?

1. otroku je bilo predhodno žnj-krat razloženo, utemeljeno in lepo povedano, torej natančno ve, da se nekaj ne sme, pa vendarle zganja nasilje nad drugim človekom 
2. otrok je torej zavestno delal reči, ki jih ne sme in bil nasilen, torej je logična posledica, da bo doživel nasilje nazaj, to je življensko, saj nekje na cesti ne bo doživel tako milega sprejema, samo s kričanjem, ampak bo sprejem bum na go.b.e.c
3. nevzgojno in neprimerno bi bilo otroku še miliontič razlagat z lepo besedo, ker ne gre za to, da on ne bi razumel, ampak gre za to, da se z nami ne strinja in pač povozi vse po vrsti in briga ga - je nasilen - dokazuje svojo premoč - kakšen smisel bi mu bilo razlagat, saj vse že ve??
4. glasno govorjenje je del življenja med ljudmi, del borbe za obstanek in je nujen del osnovnega učenja - če se tega ne naučiš v osnovni šoli, namreč prenest izpostalvjenost ali da kdo kdaj zakriči, te bo življenje še kako teplo - to pa ja moraš znat prenest, če ne ne boš nobene služe sposoben obdržat, tam šele se ti dogaja vse sorte hujšega

Lepa beseda je lepa in fajn in z njo se marsikam pride. Če pa se z njo nikamor ne pride, moraš uporabit druge metode. Otrok rabi meje, če ne dolgoročno dobiš ven človeka, ki se ga družba boji, ker vedno vse pred sabo povozi, ne upošteva nikogar in ničesar in je v resnici družbi lahko tudi nevaren.

(odgovor članu RAKICA2007)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Obnašanje učiteljice v OPB
4.3.2010 14:50:34   
pety78
IZVIRNO SPOROČILO: bumerang

No, meni se je včeraj zgodilo tole: pri ŠVZ se odpravim od švedske skrinje proti obročem, ker so jih med tekom razmetali, da jih bi spet pospravila skupaj, seveda prej tek ustavim, vsi čakajo na svojih mestih, in ko obrnem hrbet stran od skrinje se en proti njej zaleti z vso silo, da bo nanjo skočil.
A naj ga pobožam in lepo prosim, da naj neha, da je to nevarno, da se lahko polomi, če mene ni zraven?
Taisti je danes zjutraj udaril vrtčevske otroke, ker so si drznili priti v učilnico, včeraj je metal kamenje v otroke v OPB in učitelju v faco rekel, da je kreten, danes zjutraj je grozil učiteljici v jutranjem varstvu in včeraj enega mahnil s stolom. Brcanje v stole in mize od besa je na vsakodnevnem programu.
Me zanima, kaj bi ti naredila, če bi tvojega s stolom po glavi!
In na takega naj se ne derem? Naj ostane doma pa se ne bom!


Bumerang, ta otrok očitno potrebuje strokovno pomoč. S kričanjem tudi sama ne boš kaj dosti dosegla, mar ne?



_____________________________



(odgovor članu bumerang)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Obnašanje učiteljice v OPB
4.3.2010 14:56:30   
RAKICA2007
IZVIRNO SPOROČILO: pety78

IZVIRNO SPOROČILO: bumerang

No, meni se je včeraj zgodilo tole: pri ŠVZ se odpravim od švedske skrinje proti obročem, ker so jih med tekom razmetali, da jih bi spet pospravila skupaj, seveda prej tek ustavim, vsi čakajo na svojih mestih, in ko obrnem hrbet stran od skrinje se en proti njej zaleti z vso silo, da bo nanjo skočil.
A naj ga pobožam in lepo prosim, da naj neha, da je to nevarno, da se lahko polomi, če mene ni zraven?
Taisti je danes zjutraj udaril vrtčevske otroke, ker so si drznili priti v učilnico, včeraj je metal kamenje v otroke v OPB in učitelju v faco rekel, da je kreten, danes zjutraj je grozil učiteljici v jutranjem varstvu in včeraj enega mahnil s stolom. Brcanje v stole in mize od besa je na vsakodnevnem programu.
Me zanima, kaj bi ti naredila, če bi tvojega s stolom po glavi!
In na takega naj se ne derem? Naj ostane doma pa se ne bom!


Bumerang, ta otrok očitno potrebuje strokovno pomoč. S kričanjem tudi sama ne boš kaj dosti dosegla, mar ne?




Se podpišem...

kaj šole nimajo več psihologinj??? Včasih so take razgrajače oz. težavne otroke k psihologinjam v šoli pošiljali. kjer so se v pogovor včasih vključili tudi starši. Res mi je žal, da se to dogaja na šolah... resnično te razumem...

Časi so drugačni in verjamem ta taisti otrok tudi doma ni nič kaj drugačen oz. je nekaj nekje hudo narobe.

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





BLOG: Prvo leto nič čokolade in smokijev!
V svojih povsem dobronamernih vzgojnih odločitvah starši pogosto pozabimo na najpomembnejše - otroka. Tudi, ko gre za uv...
Trmast otrok
Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?