|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   ledvični refluks
16.3.2010 21:23:26   
evica23
Pozdravljene,
pri naši tamali so dober mesec nazaj potrdili ledvični refluks II st. obojestranski. Sedaj sva na zaščiti s primotrenom. Stara pa je eno leto. Zanima me do kdaj ste pili ta primotren? Nekje sem brala, da naj bi se ga dajalo dokler je otrok v plenicah oz. dokler popolnoma ne osvoji navad za lulanje. Rada bi da čim prej nehamo, tako da bi jo probala sedaj na poletje odvadit od plenice, ali je oz. bo premajhna?
Dejte mi kakšno izkušnjo oz. nasvet, kako naj to čimbolje speljem. Pa tudi koliko časa so bili vaši otroci na primotrenu, tisti ki ste ga morali uživati?

Lep pozdrav
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: ledvični refluks
17.3.2010 15:55:43   
tana13

Živjo,
tudi moja pupa ima ledvični refluks na levi ledvički III stopnje in ji moram dajati primotren za zaščito. Ti pa ne morem kaj več pomagat, ker je moja pupa stara šele 2,5 meseca in sva šele začetnice v vsem tem. Upam da se javi še kakšna "bolj izkušena mamica" in nama pove kaj več. Ko zdravnike kaj vprašem me pošiljajo h komu drugemu po odgovor, le ta pa mi reče "vse boste dobili napisano v izvidu", ali pa "več bomo videli po tej pa tej preiskavi" in tako se lovimo v krogu.

lp tana

(odgovor članu evica23)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: ledvični refluks
17.3.2010 18:36:57   
doroteja23
Oj,

jaz imam punčko ki je imela obojestranski refluks. Zdaj ga nima več, ker je bila lani decembra operirana. Zaščito z primotrnom je imela dobre tri lete! Tak da to kar je ena napisala, da ko neha imet pleničke še nisem slišala.
Bila pa je operirana 4x katedersko, ampak ker ni uspelo so jo morali operirat klasično.
Zdaj imama redne kontrole zaradi pravilnega delovanja ledvic. Sicer ima posledično od operacije odebeljene sečevode, ampak drugače ni šlo. Z klasično operacijo smo odlašali full dolgo, ampak smo se na koncu morali odločit za njo. Ker preprosto na zaščiti ni mogla več bit.
Če pa te kaj še zanima pa vprašaj!

(odgovor članu tana13)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: ledvični refluks
17.3.2010 20:49:14   
Anonimen
pozdravljena
mi imamo tudi refluks III oz II stopnje. Na primotrenu smo bili 1 leto in pol, kar pravijo, da je minimalno. potem je bila naša full pridna, pa so ji terapijo ukinili (odvajala se je plenic, kaka pa že lep čas samo na školjko)
pri nas se je ponovno pojavilo vnetje ledvic dober mesec po ukinitvi terapije, zato so jo uvedli nazaj, tri mesece pozneje pa je izvid (kontrolni za urin) pokazal, da je naša odporna na primotren in sedaj jemlje nitrofurantoin. zelo neokusno zdravilo
nekaj je na tem, da zelo radi ukinejo terapijo, ko se otrok reši plenic, vendar vsaj pri nas se je izkazalo, da je bilo prehitro. boljše kak mesec pozneje in takrat za vedno.
pri nas je sedaj vprašanje, kdaj se bomo rešili te zaščite

(odgovor članu doroteja23)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   [Brisano sporočilo]
18.3.2010 9:21:21   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: ledvični refluks
23.3.2010 5:34:53   
Anonimen
kako so vam pa ugotovili refluks
izvid urina in vročina sta nakazala, da verjetno gre za refluks, samo UZ pa misim, da pokaže, ali gre res za tovrstne težave.
no pri nas smo imeli kontrolo pri nefrologu in zaščita nam ostaja še vsaj eno leto, potem ponovno UZ kontrola

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Prehlad, gripa ali angina?
Smrkav nosek, pordele oči, kašelj, kihanje, razbolelo grlo in splošno slabo počutje – vam je znano? Kako prepoznati, ali...
Pravice iz naslova krajšega delovnega časa
photo
Eden od staršev, ki neguje in varuje otroka do tretjega leta starosti, ima pravico delati krajši delovni čas, ki pa mora...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?