|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   dnevno spanje štiriletnika
25.3.2010 20:13:45   
Bonnie_RR
Joj, pri nas je stanje postalo že prav nevzržno, zato se obračam na vas za kakšen nasvet.

Že nekaj časa mali v vrtcu ne spi več (baje, da počiva, spi pa ne). To samo po sebi ne bi bil noben problem, če potem popoldne ne bi vsak dan zaspal in spal kar do jutra. Do doma imamo z avtom cca. 15-20 minut in v tem času tamali VEDNO zaspi v avtu. Velikokrat se gre po vrtcu še na kakšen obisk do babic (blizu vrtca), v trgovino ipd., takrat je pa potem že konec njegovega dneva, ker do doma nikoli ne pride buden. Včeraj sva šla takoj domov in sem morala celo pot ful na glas nekaj govorit (da je malo oči odprl - itak mi ni nič odgovarjal), da je nekako (komaj!) le zdržal do doma. Ker, če zaspi, ga NIČ ne zbudi (spi tud sede, če je treba) ali pa se je sposoben eno uro skupaj dret, če ga le nekako uspe zbudit (do sedaj samo ene 2x).

Skratka, da skrajšam. V vrtcu ne spi, popoldne zaspi in spi do jutra (me vsi nejeverno gledajo, ko jim to povem, ampak je res). Če ga zbudiš, ti je kmalu žal (ker te čaka 1 ura dretja, potem ga pa po hitrem postopku popakiraš v posteljo), drugače pa od nekje 5h popoldne spi do jutra (brez umivanja zob, zjutraj sestradan, nič stuširan...eh). Čez vikend po kosilu spi po 2 uri ali več - vedno se eden zraven vleže (že skoz isti princip - tud prej, ko je v vrtcu še spal ko polhek), zaspi pa (skoraj) takoj.

Kaj naj???user posted image Tamali očitno potrebuje spanec, pa v vrtcu nikakor ne zaspi.

Danes se je zgodba spet ponovila in imam tega počasi poln kufer. Bili smo na obisku ob materinskem dnevu, poti do doma pa tako ni zdržal in sedaj spi že več kot 2 uri. Katastrofa no!user posted image

Kakšen nasvet?user posted image

Aja, pa še to. Smo imeli že nekaj pogovorov na to temo in nama je zadnjič razložil, da sta se v vrtcu z enim prijateljčkom pogovarjala, da njima (ker sta oba stara že 4 leta) ni treba več spat, ker sta že velika. user posted image  

< Sporočilo je popravil Bonnie_RR -- 25.3.2010 20:20:28 >


_____________________________

Ponosna mamica dveh navihanih zakladkov, Nika in Vite.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: dnevno spanje štiriletnika
25.3.2010 20:46:20   
eva1
kdaj se pa zjutraj ustane?

(odgovor članu Bonnie_RR)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: dnevno spanje štiriletnika
25.3.2010 20:50:29   
Bonnie_RR
IZVIRNO SPOROČILO: eva1

kdaj se pa zjutraj ustane?


Ob šestih, čez vikend pol ure do uro kasneje.


_____________________________

Ponosna mamica dveh navihanih zakladkov, Nika in Vite.

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: dnevno spanje štiriletnika
25.3.2010 21:14:48   
naja78
ojla.

našemu manjka pol leta do 4 leta.in samo molim da se kaj takega ne bo spomnil.user posted image je tako fajn ko gre spat in švasa za 1x še v vrtcu,doma pa tudi do 3 ure.spat hodi okoli 21 ure zvečer,zjutraj pa vstanes vetek in petek tam nekje od 6-7 ure.

mislim da je le obdobje,je pa od vas odvisno kaj boste naredili-ali vztrajali da bo spal,kar je boljše(za vas in zanj...user posted image ),ali pač ostane tako in bo s časoma podaljšal,da ne bo takoj zaspal v avtu.
to je zelo težko,koegici se je tamal odločila pri 2 letih da ne bo več spala.no imela je vse uničeno,oni dan,ker je bila tamala adijo,..niso imeli nič od nje,dneva nasploh.

jaz bi vztrjala da bi šel v vrtcu spat,mogoče se kaj domislita z vzgojiteljico,pejte pol kam za nagrado,.....ali pa ga zbudi na vska način ko prideta domov,ok,pusti ga pač spat kakih 45 min,to je ravno dost,da se spočije.

vidiš mi imamo problem,da ga moramo za v vrtec zbujat najkasnej 6.15.,ker jim tam ob 13 ne zaspi,ob 14.30.so pa že drugi pokonc,ko bi on zaspal.user posted image  zgleda kruto,ampak drugače ne gre in če spi npr.samo pol ure dlje,ga ne spravimo npr,.čez vikend spat do 14 ure.spal pa bi 3.user posted image in potem zvečer noče it spat ob 21,in ga zbujamo,j....ga,po 2 urah,to še gre.

jaz bi ga na tvojuem mestu zbudila po tistem ko v avtu zaspi,če npr.v vrtcu ne bo..je hudo,ampak če res želiš da bo spal naprej se moraš odločit.pa zdaj ko bodo lepi in dolgi dnevi.....
mal ga vrži na foro,če bo v vrtcu spal boste lahko šli po vrtcu še kam,...bla bla,..in res to vsaj parkrat naredi,ker pa če ne,boste mogli domov in bla bla,.....

(odgovor članu Bonnie_RR)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: dnevno spanje štiriletnika
26.3.2010 9:33:04   
Sofi
Ja, to pa res ni fajn, no. Sicer nasveta nimam, ker se s tem nismo soočali, ampak se mi zdi res nenavadno. Ste se kaj o tem pogovarjali s pediatrom?
Res je, da so otroci zelo zelo različni...pa vendar toliko spanja za štiriletnika.....
Moja fanta ne spita čez dan od drugega leta, pa jima to nič ne manjka. Sta zelo aktivna in zvečer ju kamaj spravim spat ob devetih (če bi bilo po njuno bi bila pokonci pomoje do enajstih), vendar zjutraj vstajata šele ob 7.30. Zdaj sta stara 4 in pol ter 3 in pol, ampak spalne navade imata takšne od drugega leta. Tamali sicer v vrtcu še spi slabo urco, čez vikend pa ni šans (bi slučajno kaj zamudil user posted image ).

tako odrasli kot otroci smo si med seboj različni...,eni rabijo več, drugi manj...

_____________________________

Domišljija je začetek ustvarjanja.
Domišljaš si, kar si želiš, želiš si, kar si domišljaš in nazadnje ustvariš, kar hočeš.
(G.B. Shaw)

(odgovor članu naja78)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: dnevno spanje štiriletnika
26.3.2010 11:23:35   
lana38
Očitn rabi spenc tudi čez dan. Moj 1. otrok ni spal podnevi skoraj nič. Zvečra od 22h do 10 ali 10.30. Bil je doma. Drugi pa je zdaj star 2 leti in spi od 22h do 9.30 ali 10h. Potem pa vsak popoldan še 2-3 ure.
Včeraj je zbolel. Ponoči smo kontrolirali TT in bili budni od 4h. Zaspal je ob 9.15 in še zdaj spi.
LP


_____________________________

lana38

(odgovor članu Sofi)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: dnevno spanje štiriletnika
26.3.2010 13:57:29   
Nika v službi
Razmišljam podobno kot Sofi, mogoče kratek posvet s P ne bi škodoval, pregled krvi, železa. Sovrtičkar od naše male miss (4,5 let) je imel težave z železom in je bil vedno utrujen, zaspan...

Ne vem, jaz bi ga tudi zbudila, dretju navkljub. Meni vseeno ni čisto normalno, da otrok spi po 13, 14 ur skupaj in to praktično dan za dnem. Izjemoma ok, ampak vsak dan... hm... ne vem, no.

Naša vstaja ob 7:30, spat hodi okoli 21:00, v vrtcu ne spi že več kot eno leto oz. spi (počiva) res izjemoma, ko imajo obilo fizične aktivnosti, proti koncu tedna, ko je že utrujena, ko je kakšno zaspano vreme. Med vikendi pa doma nikoli ne spi čez dan že od poletja 2008 (torej, je nehala, ko je bila stara 3 leta).


_____________________________

..... Poljubi me nežno, ko drugi hitijo, povabi me v mesto, ko drugi že spijo.... Napravi to zmeraj, ne bodi kot drugi, ljubezen ni reka, ki teče po strugi.....
F. Lainšček

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: dnevno spanje štiriletnika
26.3.2010 14:04:50   
viv_
Ja, zna biti, da je kaj na tem kar pravita sofi in nika.

Pri nas ta mala od 2. leta ne spi več čez dan - doma.  V vrtcu je nehala spati sedaj pri 3 letih, samo počiva.
Zvečer gre spat ob 20:00, zaspi precej kasneje, včasih je tudi po eni uri še budna in spi zjutraj nekje do pol 8.



_____________________________

Mirna - 19. 12. 2003
Zarja - 30. 10. 2006

(odgovor članu Nika v službi)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   [Brisano sporočilo]
26.3.2010 14:07:14   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu viv_)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: dnevno spanje štiriletnika
26.3.2010 14:26:01   
blaža
IZVIRNO SPOROČILO: UmpaLumpa

lahko pa da pač rad spi oziroma rabi spanec. moj je sicer star šele 21 mesecev, ampak tudi spi 17-18 ur dnevno.
je pač zaspanček...user posted image



uauu, pol je tak kot jaz, no s to razliko, da si jaz tega ne morem privoščit, ker pa moja dva otroka, ne spita ma prav nič.user posted image

Zdej samo čakam, do kdaj bo ta mali ( 2 leti) spal še tisto urco podnevi. Ta starejši ni spal od dveh let dalje čez dan.user posted image

No čeprav verjamem, da je kar težava, če ti zaspi od vrtca, pa do jutra. Sej pol vas sploh nič ne vidi.Vi pa njega ne.user posted image

_____________________________

Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega!
Naj hrup drugih mnenj ne utiša tvojega notranjega glasu!

Steve Jobs

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: dnevno spanje štiriletnika
26.3.2010 20:11:49   
Bonnie_RR
Ja, sej to je problem, ko imamo potem cel dan "pokvarjen". Nič od dneva, nič od tamalega.

No, glede tega smo se v vrtcu že pogovarjali, ampak če samo leži na ležalniku in ne zaspi, pač ne morejo nič. Da bi ga dajala kakšna bolezenska utrujenost, nimam občutka, bom pa malo spremljala stanje, za vsak slučaj.

Danes zjutraj je bil ful zgodaj pokonci (pred pol šesto) in v vrtcu je celo spal user posted image , tako da je bil dan čist nekaj drugega. user posted image Smo lahko izkoristili dan. No, sedaj pa že sladko spi (njegova normalna ura).

Sicer to zaenkrat jemljeva kot pač zgolj "enkrat" in se še ne veseliva preveč, da je zadeva s tem urejena, sva bila pa, seveda vesela, tamali pa čist ponosen.

Ravno zato, ker ga poznava in vidiva, da nujno potrebuje spanec, bi rada nekak vztrajala pri tem in verjetno ga bo res treba včasih tud na silo kdaj zbudit pa dretje poslušat (kot ste nekatere svetovale), če ne bo šlo drugače.
Razne obljube (ja, sva tud s tem že poskušala) niso obrodile sadov - ni dočakal ne rolanja, niti na telovadbo ni šel...


_____________________________

Ponosna mamica dveh navihanih zakladkov, Nika in Vite.

(odgovor članu blaža)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: dnevno spanje štiriletnika
31.3.2010 9:43:52   
HuAnita
Mislim, da je Zarin otrok od rojstva zelo veliko spal, kako je zdaj, ne vem, ampak vem, da sem ji jaz blazno zavidala ves tisti spanec...

Da te vsaj malo potolažim, od naše Capinke sovrtičkar je že 2 m star 6 let, pa tudi čez vikend velikokrat zaspi ob 17. uri in spi do jutra, to se zgodi vsaj 1-2 x teden... Meni je bilo tudi ful ful čudno, ampak malemu nič ne manjka, je živahen, je pa res, da ni siten, če se slučajno vmes zbudi...

Naša Capinka je tudi imela obdobje, ko se je 'odjavila spanja' v vrtvu (tako se je sama zmenila z vzgojiteljicouser posted image user posted image  Mene je skoraj kap, ker ni več hodila spat, posledično sem komaj čakala 19.30, da je šla v postejo, ker je bilo komaj za zdržat... Je pa to trajalo kar nekaj mesecev, če jo je pa le zvil spanec čez dan, je bila pa kot prerojena...

Zloćko, ki bo tudi kmalu 4, ima zdaj tudi prebliske, da on ne bi spal, ampak doma res vse naredim (se uležemo zraven ipd...), da se naspi, ker nas potem čaka najverjetneje lep dan, sicer pa weeeeeee in izzivanje za vsako figo... Jaz bi vztrajala, da v vrtcu spi - oz. 'počiva', ker spijo maliuser posted image  - morda tudi s kakim zbiranjem točk, ko pa jih zbere recimo 10, si lahko izbere čikoladico ali kar pač obožuje in ne dobi vsak dan.... Bi pa se posvetovala tudi z vzgojiteljico, jo poprosila, če je lahko malo bolj pozorna in se mu več posveti pred spanjem...

(odgovor članu Bonnie_RR)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Prvo leto nič čokolade in smokijev!
V svojih povsem dobronamernih vzgojnih odločitvah starši pogosto pozabimo na najpomembnejše - otroka. Tudi, ko gre za uv...
40 otroških laži, ki jim starši vedno nase...
So laži, ki so skupne vsem otrokom, ne glede na njihovo starost in tem lažem starši tudi največkrat nasedemo. Preverite,...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?