|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kdaj daljši razmik med podoji?
26.3.2010 10:41:29   
biga
Moja 17 dni stara hčerka se želi dojiti vsakič, ko je budna, če je ne priklopim, je kmalu jok oz. vreščanje. Sem mislila, da je skoz lačna, da ne dobi dovolj mleka, ker ponavadi sesa le kako minutko ali dve in nazaj zaspi, a je teža lepo narasla, tako da se očitno dovolj naje, ker je skozi priklopljena. Večkrat po malo. Kdaj pa ponavadi jedo na tri ure? Kdaj se vzpostavi tak ritem? Ne vem, kako bom lahko skočila kam za kako urco, če ne bo zdržala brez dojenja? Da ne omenjam noči, ko lahko zaspi le z dojko v ustih. Če jo položim dol in ne spi trdno, pa hitro vreščanje in spet priklop. Duda ne pomaga. Vem, da je sesanje tako hranjenje kot vrkljanje, ampak te pa resnično izmuči, če počneš vseskozi le to. Še ven ne morem z njo na sprehod, ker ne more vsaj pol ure zdržat brez dojke. Kake podobne izkušnje?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kdaj daljši razmik med podoji?
26.3.2010 11:19:35   
PC Baby
To sem se tudi jaz spraševala doooooooolge mesece user posted image
Naš se je namreč dojil 6 mesecev na uro in pol. Jaz sem bla čisto fertik, nikamor nisem mogla, čist sem bla izčrpana, mali je pa lepo napredoval :) No ja, so vsj kile dol letele ko nore.

Potem pa ko smo začeli uvajat GH se je v recimo 1-2 mesecih samo postavilo tako, da je jedel na tri ure in to počne še zdaj.

Je pa zato ponoči spal že od začetka. Prve 4 mesece se je zbudil samo 1x (ob treh) od takrat naprej pa prespi noč (od 20.00 do 7.30)

< Sporočilo je popravil PC Baby -- 26.3.2010 11:20:46 >

(odgovor članu biga)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   [Brisano sporočilo]
26.3.2010 11:22:18   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu PC Baby)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: kdaj daljši razmik med podoji?
26.3.2010 12:46:06   
ellie
Hehe...pri nas pa ravno obratno. Do 2. meseca se je lepo dojil na 4-5 ur. Sem točno vedela, kdaj bo jedel. Sva z možem enkrat celo skočila na hiter šoping iz MB v LJ...pa je malega moja mami pazila. Je 5 ur zdržal brez. Zdaj pa ga je začel nekaj biksat...in sploh več ne vem, kdaj bo jedel...se mi zdi, da ga imam vsako uro na joški. Bognedaj da hočem it samo v trgovino...že ko grem proti vratom je za umret "lačen" in si roko tišči v usta...pa čeprav sem ga 10min nazaj dojila. Tak da nikamor več ne moremuser posted image  ker sploh ne neha jokat. No, vsaj ponoči je začel spat...takrat pa zdrži 8 ur brez zize.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: kdaj daljši razmik med podoji?
26.3.2010 12:56:02   
veselka
trenutno je to edino, za kar ve. je pač bolj zahtevna. vem kako ti je. ne znam ti pa rečt, kdaj bo bolje.

če ti lahko mož kako pomaga... moj je našo v slingu nosil in je zaspala, pri meni samo na zizi in to še zdej, odložit se pa ne pusti, razen zvečer... no, pa na sprehodu zaspi, če je sitna, pa jo dam k sebi, da poje in potem je spet ok.

morda bi jo tudi ti nosila v slingu, očitno zelo rabi tvojo bližino.

jaz pravim, da je še vedno boljše to, kot da bi bilo karkoli v zvezi z zdravjem narobe.

< Sporočilo je popravil veselka -- 26.3.2010 12:59:14 >


_____________________________

31.8.09, 9.55 Aurora - 54 cm, 4100 g, og 35 cm.

11.10.11, 15.25 Gabriel - 55 cm, 3930 g, og 36 cm

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: kdaj daljši razmik med podoji?
26.3.2010 13:29:00   
melanija
Izven debate -  Veselka midve pa imava hčere z istim imenom, samo da je moja rojena konec aprila.


Glede teme. Imam 4 otroke in pri vseh je bila kopija - jedli so vedno na uro in pol do dve dokler nisem začela dodajat po 6 mesecu. Jaz sem hodila povsod kamor sem morala iti - so pač otroci šli z mano - hrana je bila itak vedno pri roki.

Glede na to da ima šele 17 dni je še čas da se ti vzpostavi ritem dojenja na večjo časovno razliko. Kar pogumno naprej, bo boljše.

(odgovor članu veselka)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: kdaj daljši razmik med podoji?
26.3.2010 15:19:36   
manna
biga, dojenčica pač rabi samo bližino, sesanje! Moja je zelo malo jedla, se počasi redila, ampak na meni pa je visela cele popoldneve in večere. Dopoldne sem imela mir, tudi po 5 ur ni rabila nič, popoldne in zvečer pa še na wc nisem utegnila...Pa ni šlo sploh za lakoto.

(odgovor članu melanija)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: kdaj daljši razmik med podoji?
26.3.2010 19:57:23   
PC Baby

IZVIRNO SPOROČILO: melanija

Jaz sem hodila povsod kamor sem morala iti - so pač otroci šli z mano - hrana je bila itak vedno pri roki.



Ja itak user posted image H frizerju sem hodila tako, da sva šla skupaj z možem, sem ga podojila v avtu tik preden sem šla noter, medtem se je on z njim sprehajal, pol ga je prinesel, ko je bla barva že pri koncu in potem spet v avtu takoj po končani frizuri.

Kaj češ user posted image

(odgovor članu melanija)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: kdaj daljši razmik med podoji?
27.3.2010 19:13:40   
bili83
naš mali bo kmalu star dva meseca. do enega meseca se mi je čez dan dojil tudi na pol ure, večinoma pa na eno do uro in pol. pa tudi je nekajkrat potegnil in zaspal...
no, v prvi posvetovalnici sem vprašala pediatrinjo, če je to normalno, pa mi je rekla, da njej zgleda, da se otrok bolj carta kot kaj drugega (mimogrede, v enem mesecu je pridobil 1400 g). Rekla mi je, naj ga poskusim bolj animirat in postopno malo podaljšati čas med dvema dojenjema... no, do 6. tedna sva prišla do tega, da je med podoji vsaj 1,5-2 uri, če ne gre drugače... je res, da se je nekajkrat drl kot zverina, ampak je pa pomagala kakšna glasba, petje, plesanje... počasi, 5 minut po 5 minut...
kar se tiče pa trgovine in ostalih izhodov... jaz sem si vedno sčrpala mleko, pa mu je ati dal po flaški in do zdaj še ni bilo težav...

(odgovor članu PC Baby)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: kdaj daljši razmik med podoji?
27.3.2010 20:26:28   
PC Baby

IZVIRNO SPOROČILO: bili83

no, v prvi posvetovalnici sem vprašala pediatrinjo, če je to normalno, pa mi je rekla, da njej zgleda, da se otrok bolj carta kot kaj drugega (mimogrede, v enem mesecu je pridobil 1400 g). Rekla mi je, naj ga poskusim bolj animirat in postopno malo podaljšati čas med dvema dojenjema...


In kako se animira 1 mesec stareha dojenčka user posted image

Mah, jst sem pristaš tega, da se tako malega dojenčka doji ko hoče pa tudi če se samo carta. Seveda, če mamica to zmore. Itak se s časom pri vseh vse na svoje mesto postavi.

(odgovor članu bili83)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: kdaj daljši razmik med podoji?
28.3.2010 10:56:47   
bili83
midva sva pela, plesala, kazala sem mu igračke.... saj vem, da tako malega dojenčka težko animiraš, ampak pri nas je vžgalo...

(odgovor članu PC Baby)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: kdaj daljši razmik med podoji?
31.3.2010 10:17:39   
koala
A te čem "potolažit" ? Moj se nikoli ni dojil na 3 ali celo 4 ure, govorim za čez dan. Dojenje je bilo na sporedu po maksimalno dveh in pol urah. Pri nekje 3 mesecih je vsajponoči postal malo bol uvideven in potegni v kosu 3 in pol ure.
Če imaš kakšen nujni opravek pač izčrpaj in naj ji dajo po steklenički ali žlički.

_____________________________

Nisem vedela
koliko ljubezni imam v srcu,
dokler me ni nekdo poklical MAMA

(odgovor članu bili83)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: kdaj daljši razmik med podoji?
6.4.2010 14:22:56   
endrina
Joj ko to čitam se mi ene prav smilite, ko ste imele ta male nonstop na joški. Pri meni je k sreči pri obeh otrocih ratalo tako, da sta jedla na 2,5 do 3 uri. Pa ne da bi sama tak ritem ustvarjala, enostavno sem vedela, ko sta se zbudila sta bila lačna. Sprva je otrok tak večina spal, potem pri 2 mesecih je med enim in drugim podojem vzdražl v budnem stanju po 1,5 urco, pol je približno toliko tudi spal in auf - spet hranjenje. Tak je to bilo pri meni. Ko se je najedel sem pogledala na uro in vedela, da bo lačen nekje čez 3 urce. Kako to vem - pediater mi je povedal da dojenček mora v 24 urah jesti najmanj 8-krat (to je na 3 ure), potem ko je večji (naša dva sta to naredila že pri 1 mes. starosti) spusti nočne obroke ven in se hrani 5-6 krat. Saj tudi nam pravijo, da bi naj jedli po malem 5x na dan, a ne? Vmes so morda kdaj sitni, ampak ugotavljam da kvečemu zato ker se nečesa naveličajo. Nikoli ga nisem takrat pristavljala k joški. Mali bi itak nonstop sesali, če bi jim ponudil. Mi smo imeli po vseh sobah nekaj nastavljeno za dojenčka - v dnevni sobi je bil na kavču z visečim mobile, v jedilnici smo imeli ležalnik z igralnim lokom, v otroški sobi od ta večjega je bila igralna blazina s trapezom in visečimi igračkami, v kabinetu sem imela za nujne primere jajčko, v spalnici - kjer pa je spal dojenček, pa nič druga kot posteljico. Tako smo malega animirali - ker je prej ena vprašala kako to delaš pri tako malem otroku.

(odgovor članu koala)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
Hoja z držanjem za roko ni priporočljiva!
Vaš otrok še ne hodi, ima pa veliko željo, da bi ga držali za roko in bi z vašo pomočjo hodil. Fizioterapevtka, Špela Go...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?