|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   refluks - zavračanje bradavice
12.7.2005 15:07:26   
iva23
Olja,

moja pikica je stara 3 mesece. Do drugega sva se lepo doljila, nato je občasno bruhala - enkrat na teden. Zdelo se mi je, da imam končno dovolj mleka, redila se je po 200 na teden. Koliko se mora rediti otrok ? Sedaj ima 5,5 kg , ob rojstvu 2,6 kg. Ped. mi je dejala naj ji dam aptamil AR. Sem dala občasno, sedaj sem zaradi skrbi ob mleko in ji dajem 30 ml po obroku. Problem je , da se noče dojiti - še tisto ne popije kar imam, kriči , usloči hrbet in nato si mleko ibrizgam , nakar ji dam še doddatek. Rada bi ohranila mleko in še naprej dojila , pa se mi zdi vse slabše . Kako naprej ?
LP Iva:zmeden:
Neposredna povezava do sporočila: 1
   refluks - zavračanje bradavice
12.7.2005 16:20:08   
bobek05
Ne vem, če ti bom lahko kak pomagala, saj sem tudi sama čisto sveža mamica, ampak lahko ti posredujem te bore malo izkušenj kar jih premorem..

1. kolikor sem zasledila v literaturi, ki sem jo prebrala, naj bi bil refluks polivanje oz. bruhanje - imam prav? tako sem prebrala v eni izmed revij Mama

2. nam so v bolnici na pregledu rekli, da je normalno, da se otrok zredi do okrog 250 g na teden - vsaj na začetku, kako pa je kasneje pa ne vem (sem pa zasledila, da imajo nekateri otroci pri 3 mesecih tudi po 6 kg ipd., ampak ne se ustrašit, saj sta že pri porodu imeli manj in otroci so si strašno različni - po moje je najbolje, da se glede otrokove teže posvetuješ s pedaitrinjo) - kaj ti pri pediatru nič niso rekli glede njene teže? če ne, potem verjetno ni razloga za skrb

3. nisem razumela glede dodatka :zmeden: - napisala si, da si ob mleko.. se pravi, da ga več nimaš??? ali da ga imaš manj ali kako? daješ otroku dodatka 30 ml po obroku zraven mleka ali samo dodatek? verjetno ne samo dodatka, ker to je absolutno premalo - naš bo zdaj imel 1 mesec pa poje po obroku med 90-130 ml (ampak mi se žal ne dojimo več)- je pa res, da smo mi na Aptamilu 1 in je verjetno bolj "švoh" kot Aptamil AR..
- če otroku teža normalno raste in je tudi drugače zdrava, ji ponudi toliko hrane koliko pač želi - naprej na prsih, potem pa če bo še lačna, pa še dodatek.. če pa je mleka premalo oz. ga ni, potem pa absolutno več dodatka

4. glede dojenja - jaz je ne bi silila.. pri nas je bilo isto sranje.. teža mu ni naraščala dovolj hitro (zaradi zlatenice), potem smo MORALI (po nasvetu zdravnikov) preit na dodatek (Aptamil), potem pa moje bradavice sploh ni hotel več pogledat :( - pa sem probala na 101 način, ob različnih časih, v različnih pozicijah, pa ni nič pomagalo - posledica: zdaj si mleko izbrizgavam in ga je tudi vedno MANJ!!! Komaj ga naškrabam za kakšnih 40-50ml (2x na dan) - pa to mu dam potem na flaško..
Pa še nekaj - ugotovila sem, da pije Aptamil RAJE kot moje mleko :(( (pa ne morem nič naredit :(( )

5. nam so v šoli za starše povedali, da pridejo vmes obdobja (mislim, da je eno takšno obdobje tam okrog 3. meseca, ko so potrebe otroka večje kot so zaloge mleka in da traja nekaj dni, da se to zopet uravnovesi) - probaj in vztrajaj nekaj dni, pa boš mogoče spet imela več mleka..

Žal ti nisem napisala nič spodbudnega.. Nekatere mamice so mene tolažile, da bo sčasoma bolje(ko se bo stanje normaliziralo in ko bo začel normalno pridobivat na teži) - ampak naš fantek si je opomogel in zdaj pridno je in še bolj pridno raste, dojiti pa se še vedno noče.. Nekateri baje začnejo komaj po 1 mesecu vlečt, ampak meni se čas izteka, mleka je vse manj in vse kar ti lahko rečemo je to, da bodi vesela vsaj za te 3. mesece dojenja, kajti jaz sem ga dojila le kakšen TEDEN!!! :((:((:((


Srčno upam, da bosta prebrodila krizo..

Bobek + Anej (26 dni)

(odgovor članu iva23)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   refluks - zavračanje bradavice
12.7.2005 17:17:00   
iva23
Olja,


hvala za odgovor. Sem pa v knjii otrok od rojstva do šole prebrala, da se dojeni otroci prve tri mesece redijo os 175 do 225 g na teden. Pa sem mislila, da je našo čisto o.k. Ko sem bila v šoli za starše so nam povedali, da otrok rabi od 150 -170 ml na kg teže, in sem si izračunala, da naša pikica rabi za obrok nekje 110- 130 ml ( 7 obr). Pediatrinja mi je zadnjič po telefonu povedala, da se ne redi dovolj. Prej mi ni rekla, samo to, da če si rokice tlači v usta , da je še lačna in sem jo nato vsakič bolj pristavila na dojko. To je delovalo do nekje 2 mes. Pediatrinja je izredno neprijazna in vsakič se jokam ko grem od nje, nato pa sem se sekirala še en teden.
Ma bo že, otroci pač morajo zrasti.
Lp, Iva:((

(odgovor članu iva23)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   refluks - zavračanje bradavice
12.7.2005 20:21:50   
beba76

Mi mamo tudi refluks in se premalo redimo - pri 3 mesecih je imel 3600g (61 cm). In so naju na dva tedna naročevali na kontrolo teže. Ampak naš fuuuul bruha, tak da se včasih sprašujem, če sploh kaj ostane v njem :zmeden2:
Ampak, dokler ni res suh in mu drugače nič ne manjka (je pravi migec in nima miru niti minutko, ko je buden, pa tudi pravi veseljak je) se res ne bom sekirala za to.
Čisto po predpisih (tabele, ki majo jih dohtarji tako radi) naj bi dojenček pri 3 mesecih tehtal 6 kg - mogoče še malo čez. Tak da naši tudi niso taki suhci - naš ma celo podbradek, pol pa meni nekdo, da je ne vem kako suh...halo?!

Glede dojenja pa je po moje tvoja :duda: poštudirala, da po flaški bolj teče in se ni treba tako matrat :zmeden:

Glede refluksa še to: mi smo začeli uvajat gosto hrano, ker naj bi ta "nadloga" minila šele, ko bo povsem na gostih obrokih.
Ampak bruhanje je pri nas po vsakem obroku, kadarkoli med obrokoma, velikokrat pa tudi pred naslednjim hranjenjem (se pravi po 3 urah). Koliko krat se pa preoblačimo, o tem pa raje ne bi...

Jaz ti svetujem, da če je tvoja miška dobre volje in ni tečka, se nikar ne sekiraj! Tudi odrasli nismo vsi "po jusu".


(odgovor članu iva23)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   refluks - zavračanje bradavice
13.7.2005 19:52:06   
bobek05
Iva, zakaj pa ne zamenjaš pediatrinje???

Jaz pač ne bi hodla eni tečni babi, ki mi potem še cel teden nervira živce... Saj pa ni edina..

Mi imamo 1. pregled pri pediatrinji v petek in upam, da bo vse vredu, če ne pa bomo šli drugam..

(odgovor članu iva23)
Neposredna povezava do sporočila: 5
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...
Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...




Gosta hrana.
пеперутка16

Kdaj ste pričele z uvajanjem goste hrane?