|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Težaven dojenček
26.7.2005 20:17:27   
špelin@
Uh, nekomu se moram zjokat :(( ... Naša skoraj dvomesečnica je neverjetna! Cele dneve je budna in zahteva biti na rokah. Ampak to še ni vse. Niso dovolj roke, zraven je treba tudi nonstop hoditi. Takoj zazna, če sedem. Sem že čisto izmučena, danes je pa sploh obup :( Saj zadrema, a če jo potem ves srečen položiš na ravno, se oči odprejo na stežaj in znori :ups: Edino, kar včasih malce pomaga, je kuminov sirup, v katerega pomočim dudko, da je potem vsaj 20 sekund ali celo pol minute mir in lahko voziček prepeljem ene 10 metrov ali jo za teh nekaj sekund odložim v posteljico.

Danes je spala čez dan eno celo uro!! In sem se celo lahko malo poigrala z njeno starejšo sestrico. Drugače zahteva dogajanje ali pa dremlje na rokah. Opazuje vse okrog sebe, oči kar švigajo, mene pa od nošnje že vse boli. Da ne govorim, kako je težko, ko brez pomoči moje mami ne bi mogla poskrbeti niti za najosnovnejše fiziološke potrebe in potrebe večje hčerke.

Ob šestih malo vsak dan prevzame mož (takrat pride iz službe), da vsaj steriliziram flaške, dam prat perilo in si izčrpam nekaj mleka. Dojiti se noče več, pred dvema tednoma sva imeli okrog tega cel cirkus, amapk enostavno ni šlo več. Likamo več ne že kar nekaj časa, samo par plenic za preglede pri zdravniku na hitro prelikam.

Najhuje pa je, ker je njeno dretje izrazito tečkaste sorte, čez dan nima krčev in je zdrava.

Zdaj je tudi možu vse skupaj prišlo čez glavo in zdaj dete leži v svoji postelji ter se zamerljivo dere. Meni pa je že čisto vseeno :(

Tiho je edino ob previjanju (pa ne dolgo, ker ji postane dolgčas, čeprav jo nonstop zabavamo). Po hranjenju popizdi, če jo položiš dol, pomaga spet le trik z sladko dudko - ki pa zaleže le za kratek čas.

Nekajkrat smo jo že pustili jokat, ampak otrok je sposoben tuliti dobre pol ure skupaj. Na srečo vsaj od 22h do 3h zjutraj res spi. Potem pa se spet naje in gleda kot sovica Oka.

A verjamete, da se mi že počasi rola? Idej pa nimam več...

Oh, kako lepo bi bilo enkrat v miru pojesti zajtrk. Da bi malo dala, ko je umita, previta in sita v ležalnik ter bi z večjo v miru pojedli. Hja, v nosečnosti sem se zredila skoraj 20 kil, ki so že zdavnaj skopnele.

Možgani se mi kisajo :zmeden2:
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Težaven dojenček
26.7.2005 20:30:00   
Bejba
Špelina, uporabila bom staro frazo, ki pa v teh trenutkih najbolj drži - saj bo bolje ;). Večji je sojenček, več veselja imaš z njim in zna se zamotiti, zaigrati. Saj si to že enkrat dala skoz. Tudi meni je bilo najhuje prve tri mesece. Pa moj sonček ni bil ne vem kako težaven, saj je večinoma spal, ampak smo imeli kar hude krče, tako da se mi je včasih res že fuzlalo. Sedaj pa neskončno uživamo. Verjemi, tudi vi boste, ko bo mala srčika začela zaznavati okolico in igrače ter bo postalo vse drugo bolj zanimivo kot nošenje po rokah ;).
Ne vem, če sem ti kaj pomagala, a stiskam pesti, da bo kmalu bolje :miska:.

LP; Bejba :rozica:

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Težaven dojenček
26.7.2005 20:40:14   
špelin@
Hvala ti :rozica: Verjemi, da sem točno te besede rabila slišati (prebrati ;) )

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Težaven dojenček
26.7.2005 20:43:13   
mammy26
zdravo!

Čeprav imam sama dvomesečnico (jutri bo stara dva meseca) teh problemov nimam. Je budna tudi po ves dan, ampak je pridna, ne joka a le opazuje.

Rečem ti lahko le, saj bo saj bo.. večja bo, lAžje ti bo.

Velik sreče in upam da boš kmalu lahko v miru pojedla vsaj zajtrk.

Lp, ;):rozica:

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Težaven dojenček
26.7.2005 20:44:05   
eva1
Tko je bilo pri nas od 2-3 meseca-jaz sem mislila, da se mi bo utrgalo-sam po rokah, pa bog nedaj da si se usedu-hodt, plesat(pa še skoz sem sama doma-moj pride ob 20h)... Spal mi je takrat ponoči sicer ok,podnevi pa 1x po 2 ure! Pri treh mesecih(po 1 cepljenju-točno tisti dan, pa k bi mu dali inekcijo za pridnost-nič več tečnarjenja, jokanja,podnevi mi je začel spati 2x po 2-4 ure, ponoči celo noč...nakratko-nasmejan, priden, zadovoljen dojenček...ampak to res v enem dnevu takšen preobrat!
Upam, da bi kmalu boljše!!!

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Težaven dojenček
26.7.2005 20:51:19   
Anonimen
Špelina, tudi moj je bil tak. Še sreča, da je bil moj mož z mano doma cel mesec in pol in tudi, ko se je vrnil v službo, je bil že ob 12 doma.
Sem mislila, da se mi bo sfuzlalo.
Pomagala pa sem si takole. Najprej po dobrem mesecu s kengurujčkom - hvala tistemu, ki ga je izumil. Mali je v kengurujčku večino časa prespal. Če pa ni spal, pa je bil vedno zelo miren.
Preobrat pa se je zgodil, ko smo začeli hoditi na fizioterapijo. Vaje, ki sem jih kasneje z njim delala doma tudi sama, so ga tako izmučile, da je vedno zaspal. Tako dopoldan kot popoldan. Tudi zdaj, ko vadimo manj, je obdržal tak ritem spanja in zdaj je življenje z njim prava pesmica.
Če imaš možnost, naj ti kdo pokaže kako vajo, marsikaj pa si lahko ogledaš tudi na DVD-ju ali videokaseti od Vzajemne.
Zdaj poleti pa ga zdela plavanje. Zjutraj plava v morju, popoldan pa doma v bazenu. Uporabljamo fredijev obroč.
Tako da - kot novorojenček ni v 24 urah spal niti 8 ur, kot sedemmesečnik pa prespi celo noč (od 19 - 6), najmanj dobro uro zjutraj in skoraj tri ure popoldan.

(odgovor članu špelin@)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   Težaven dojenček
26.7.2005 20:52:17   
Seven*
Jaz ti ne bom rekla saj bo bolje... Eni dojencki pac so taksni. In tudi dretje ne bo pomagalo. Jaz imam taksen primerek doma. Ze eno leto smo utrujeni, ne moremo v miru na stranisce, kosilo sem skuhala mogoce 10x vsegaskupaj. Vcasih sem se zalotila, da sem prvi grizljaj hrane pojedla sele zvecer.

Eni dojencki so zahtevne sorte in jih je pac potrebno nositi. Priporocam ti uporabo Storklje. Meni je olajsala delo. Mogoce pac pogresa tisto guganje iz maternice..

Poskusi najti kaksno mamico s podobnim otrokom.. Meni je pomagalo na tak nacin prebroditi najhujse.. Da sem videla da nisem edina..

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Težaven dojenček
26.7.2005 20:54:17   
Seven*
Aja. Moj Jakob se zdaj ne prespi celo noc. Do enega leta je spal cca 1 uro dnevno. Zdaj spi vcasih vec. Z mojim dragim ze vec kot pol leta spiva loceno, da se jaz, ki sem noseca vsaj malo naspim. Mali se namrec ponoci nonstop zbuja..

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Težaven dojenček
26.7.2005 21:10:43   
Naja31
joj, spelina, kot da bi brala moj mail izpred enega meseca.
Ista zgodba.
Cez dan je vedno manj spal. Ce je bil buden, je samo jokal. Edino kar je pomagalo, pa se to ne vedno, je da sva ga skoz po rokah nosila.
Tudi v vozicku je hotel biti samo ce je spal. Takoj ko se je zbudil, je zacel jokati. Sprehodi so postajali prava travma in sem vedno bolj cepela doma.
Na previjalni mizi je vsakic dozivljal zivcni zlom. Vecerno uspavanje je bilo nocna mora.

Zdaj je ze nekoliko lazje. Ne vem kdaj se je zgodil ta prehod. Vecina dnevov je se vedno zelo napornih, so pa na sreco redkejsi dnevi ko ga imava skoz po rokah. Moj dragi je na sreco v taksnem poklicu, da ima prost delovni cas in je tudi cez dan lahko velik doma, ker bi se meni drugace zmesalo.

No, se je pa zdaj mali odločil, da mu kopanje ni všeč, tako da je zdaj to postalo travma.

Lahko samo rečem "saj bo bolje", čeprav gre meni ta stavek najbolj na živce. Ko se mali dere kot da bi ga iz kože dajali, meni dejstvo, da bo čez nekaj mesecev bolje, čisto nič ne pomaga.

Je pa res, da jaz doma nimam še enega otroka, ki ravno tako potrebuje mamico.

Meni kile tudi niso nikamor skopnele :(( Jaz vse kar cez dan ne dam v usta, potem zvecer not prinesem, tako da so sle kile celo gor. Groza!

Lp, naja

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Težaven dojenček
26.7.2005 21:28:57   
Arwen
Naš lumpek je bil do nedavnega isti! Dudo je ven metal, potem jok, pa non stop bi se dojil, čez dan samo za nekaj minut zadremal, potem pa spet akcija.:hudicek: Še v vozičku je le redkokdaj spal...večinoma nama je delal sramoto po celem mestu s svojim dretjem. Včasih sem bila že čisto na koncu z živci...je bil nahranjen, previt, nosil se je po rokah, pa še je bil siten.:(( Zdaj je star 3 mesece in je že kakšen teden kot bubkica:bravo:... Preobrat res pride kar naenkrat...zdaj se na ves glas smeji, v vozičku sedi po cele ure, čebrlja, zdaj že lahko ropotuljice drži in se igra. Skratka, bodi močna kot si bila do zdaj in potrpi še kakšen mesec, pa boš videla, da bo tvoja Polonca postala pravi sonček!:sloncek: Držim pesti za vaju! Lp, T.:rozica:

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   Težaven dojenček
26.7.2005 21:39:24   
sabini
Živjo


Samo nekaj bi rada napisala upam , da boš prebrala imam dva in pol meseca starega Matica čisto vse kar si napisala je pri nam popolnoma isto ampak res čisto isto kot bi jaz napisala tudi to da točno ve ali stojiš ali sediš ko nosiš :duda:

Samo z razliko da moj pride skoraj vedno domov ob 5h:)-:)-:)-:)-:)-

Tolažim se s tem da bo boljše sem pa začela ponoči bit budna in likat.....ter vse delat kar ne morem čez dan pa sem še bolj utrujena. Danes pa je bilo sploh obupno ponoči je hotel skoz piti, podnevi od 12h do 18 ni zatisnil očesa:((


UGLAVNEM ZELO MI JE:)-:)-KER JE PRI MENI POPOLNOMA ISTO
L.P.SABINA:duda:

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   Težaven dojenček
26.7.2005 21:45:38   
sabini
PA ŠE NEKAJ PO NOVEM IMAVA VRTILJAK KO MI ŽIVCI POPUSTIJO KO ME ŽE VSE BOLI PA NE MOREM VEČ NOSTI GA DAM NOTR V POSTLCO IN MU PRIVIJEM VRTILJAK NO PA SE MALO SPOČIJEM ZA 1O MINUT:)-:)-TI POVEM PRAVA AKCIJA SPLOH ME NE POGREŠA JE PA RES DA SE HITRO NAVELIČA TUDI TEGA ZATO PRIPOROČAM ŠE NAPREJ NOŠENJE IN NOŠENJE:kuza::kuza::kuza::kuza::kuza::kuza::kuza::sloncek::sloncek::sloncek::sloncek::sloncek::sloncek::sloncek::sloncek::sloncek::sloncek::sloncek::sloncek::sloncek:

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   Težaven dojenček
27.7.2005 8:53:00   
Anonimen
Špelina, moj mali je tudi samo na rokah srečen. In isto - bognedaj sedet, treba je hodit in plesat! Ko na rokah zaspi, pa ga hočem položit v posteljico, pa se očke čudežno na široko razprejo!! Jaz pravim, da je kot plastična pupa, ki zapre oči, ko jo položiš v vodoraven položaj, le da naš mali oči odpre... Ampak saj bo. Tebi so šle vsaj kile dol, meni niti to ne :)

(odgovor članu špelin@)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   Težaven dojenček
27.7.2005 11:07:34   
pikapoka27
Špelin@,
pri nas je v trenutku, kot ga opisuješ ti prišel prav ležalnik, ki se gunca. Mala je ležala v njemu, jaz pa sem jo z nogo guncala, tako da sem imela roke proste. Ta varijanja je bila pri nas aktualna do 6 meseca, sedaj ne več. Uporabljam pa sedaj isti ležalnik (ima omogočeno nastavitev naklona), da v njem sedi. Pri nas je bila to sedaj ena najboljših naložb.
Poizkusi, pa srečno!

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   Težaven dojenček
27.7.2005 13:29:18   
Soncnica
Hej Špelina!

Tudi to bo minilo! Držim pesti, da čimprej. In tudi jaz ti zelo toplo priporočam gugalnik, ki se guga. Mi imamo tistega od ABC in je super. Pa en šopek zate :rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica:

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   Težaven dojenček
27.7.2005 13:30:50   
rainbow
Špelina!!

Očitno sva že dve, ki imava obe :duda: doma!!!

In ko je moj mož po enem mescu šel v službo sem bila jaz dva tedan sama z njima in sem skoraj znorela, ker nisem za nobeno (vključno z mano) mola prav poskrbeti ali se igrati, kaj šele iti na sprehod, ne dsa bi se mi ta mala drla v vozičku.

Potem pa sem se odločila in sem za ta starejšo poiskala varuško /dve, ki gre z njo na sprehod, v park, da se tam lahko igra, jaz pa lahko ta čas s ta malo po svoje; potem dam starejšo spat in če je sreča, mi spi po dve uri ali več in ta čas skuham kosilo; ta mala je ta čas z mano v ležalniku na tleh v kuhinji in cela navdušena nad hladilnikom, kjer imam magnete, slike.., da to lahko gleda. Popoldan pa obvezno kam it, doma ni šans, ali k nam domov, kjer je vrt in ta starejša ima peskovnik, gugalnico, ta malo pa moja mama prevzame, ali na sprehod, Europark...

tudi občasno mi pride ena počistit, likanje tudi včasih stoji par dni, ampak veš kaj, V GLAVI JE TREBA NEKAJ SPREMENIT, tak si naredi, da boš tudi ti bolj spočita in tudi tvoja dojenčica potem več ne bo težavna, mi verjemi. Bo morda kdo rekel, škoda denarja za varuško/čistilko, ampak veš kaj, jaz se ne mislim razčetverit, ker še dojim, pa tudi psihično in fizično bi rada ostala zdrava in tako imam tudi več veselja z mojima babama. Slabi dnevi pa vedno pridejo, pa saj čas tako hitro beži; jaz poskušam čim bolj uživat v obeh pupah (me je izučila prva porodniška:((), ker sta tako zanimivi in posrečeni.

pa lepo bodite:metulj:

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   Težaven dojenček
27.7.2005 18:39:42   
špelin@
Punce, hvala vsem :rozica::rozica::rozica:

Hja, tolažim se s tem, da je bila tudi prva pika takšna, nekje pri tretjem mesecu je tečnoba ponehala, ker ji je postalo zanimivo tudi opazovanje okolice iz vozička oz. ležalnika. Trenutno se lahko obrišem pod nosom, da bi ležalnik kaj koristil, poskusila sem vse: od vožnje v vozičku, zibanja ležalnika, zibanja lupinice, v štorklji se ne mara nosit. Ostane mi samo še to, da jo čez nekaj tednov poskusim prenašati v kengurujčku. To je edino "palilo" pri prvi...

Hvalabogu za našo babi, njen par rok je nenadomestljiv!!!

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...




Dojenje...
пеперутка16

Do kdaj ste dojile?