|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Ima katera podobno izkušnjo?
15.9.2010 22:31:44   
bolhamala
Sinu so bile že kot dojenčku (ko sem še dojila) dokazane alergije od a do ž. Jedel je lahko le nekaj reči. Nekaj alergij je izvenelo, ostala so še jajca, mleko, krompir, ječmen, oreščki, banana... Dalje raje ne naštevam... V glavnem v čem je problem...
Alergije so se mu kazale kot hud atopični dermatisti (ekcemi), otekel trbušček in obraz... LAhko je samo polizal  piškot in že je bil rdeč...
SEdaj je star tri leta. In na zadnjih testiranjih so vrednosti mleka, jajc in krompirja še vedno enaka (glede specifičnih Ige-jev, okoli 10-15 za posamezno živilo), celokupni pa so iz 500 porastli na 3000. Ampak.....
V praksi pa je bolje. Lahko rečem celo skoraj normalno. Včasih sem mu dovolila kakšen grožljaj (razni rojstni dnevi, ko je gledal druge in nisem imela srca, da mu ne bi pustila vsaj nekaj prigrizniti...). No in grižjaj na grižljaj... POstopoma smo (kakšen mesec nazaj)  prišli do tega, da je vse (razen mleka ne pije-mu je po njem napihnilo trebušček, čeprav mu ga po sojinem prav tako, pa nanj ni alergičen?), je pa jogurte, piškotke iz mleka in jajc.... Reakcije na koži ni prav nobene.
Brala sem sicer že podobno zgodbo, kjer je alergolog kljub prenašanju živil odsvetoval uživanje, ker da lahko pride do komplikacij ali alergije udarijo kam drugam (sistemska reakcija). To me ni pustilo ravnodušne, ampak bi vseeno rada slišala še kakšno praktično izkušnjo. Jaz sem sicer živela v preričanju, da mojemu otroku nič ne manjka, ker itak druge hrane ne pozna, da je celo bolj zdravo od večine... PA vendar je zanimivo,da smo prej imeli grozne borbe z apetiotm, bil je shujšan, ponoči stalno jokal. Sedaj, ko pa ga biksamo je pridobil na teži, ponoči spi, dobil je apetit. Ne vem kaj bi. Hm, a je možno, da alergija na hrano vpliva tudi na seneni nahod in kašelj ali je to zgolj posledica zunanjih alergenov? PAč dosti smrka in kašlja, pa sem mislila, da mu res mogoče zdaj alergije na drug način škodijo, čerav če pomislim-tudi na strogi dieti je stalno smrkal in kašljal (alergija tudi na pršice, dlako, cvetni prah...).
JE katera razkirala in dajala prepovedana živila kjub takšnim izvidom in kako se je odvijalo? Je bilo kaj narobe?


Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Ima katera podobno izkušnjo?
15.9.2010 22:41:10   
leo**tia
moji teti so tud povedali da ji je mali alergičen na kikiriki,mleko in tako naprej...zdaj ječisto vse,ni mu nič..takda ne vem,mi nismo imeli takih izkušenj,bodo ti druge kaj več povedaleuser posted image

(odgovor članu bolhamala)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Ima katera podobno izkušnjo?
15.9.2010 22:46:30   
m_o_i
ti si svojemu otroku najboljsi zdravnik!

jaz sem na svojo roko poskusla z "navadnim" mlekom (postopoma), ceprav je bil sum na alergijo na kravje mleko. krvni testi so sicer kazali, da ni alergicen, koznih niti naredli niso, obesli so se na to alergijo(in na moj proracunuser posted image  ker nisem nikoli dojila), ker se je v starosti dva ali tri dni v kakcu pojavla rdeca nitka...

in tocno to je bilo tudi pri nas-dete dosti rajsi in vec je, kakanje je zdaj super...

_____________________________

Elias je pridrvel k nam 11.05.2010 ob 11.07
11.05.2010 - 2070 g 45 cm
07.10.2011 - 9960 g 80 cm

(odgovor članu leo**tia)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Ima katera podobno izkušnjo?
16.9.2010 9:16:12   
sanelaa
Naš je bil alergičen oz. pozitiven na beljak in lecitin. Pri njemu se je vse to kazalo v groznih ekcemih po obarzu in telesu. Po strogi dieti brez omenjenega stanje ni bilo niti za odtenek boljše, nakar nam je dermatolog povedal oz. postavil diagnozo atopični dermatitis. Z dieto smo prekinili, začeli počasi jest vse, torej jogurte, skute, pri 8m normalno jajčko, pri 10 m kravje mleko. Ekceme smo odpravili z neko posebno naravno kremico, se nam nikoli niso vrnili, kljub uživanju vsega tistega, česar baje ne bi smeli.

Smo pa preživljali muke od prvega meseca dalje, pa nekje do sedmega, potem pa smo atopični dermatitis utišali, začeli jest vse, pa do danes, ko je star 2 leti, ni nobenih problemov. NIti z alergijami, niti z atopičnim dermatitisom.
Včasih moraš sama presodit, brez slabe vesti in se odločit tako kot misliš da je najboljše za tvojega otroka. Ampak seveda počasi in v mejah normale. Zdravniška mnenja so si namreč tako nasprotujoča pro določenih stvareh, da je to nekaj neverjetnega. Vsak trdi svoje, v prepričanju da ima prav, v bistvu ti pa nihče ne zna svetovati pametno in človeško.



(odgovor članu m_o_i)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Ima katera podobno izkušnjo?
16.9.2010 10:11:21   
bolhamala
Punce, hvala. Tudi jaz imam občutek, da mu dobro dene, da uživa sedaj skoraj vse. Edino koža je postala res suha, ekcemi pa se ne pojavljajo več. SAmo vseeno me podtalno daje malce strah, da bi res udarilo kam drugam. MOja mama leta in leta sploh ni vedela za alergije, imela pa je čedalje večje težave s prebavili (praktično je imela težave s skoraj vsemi notranjimi organi,  ni da ni), potem pa se je ugotovilo čez leta, da je bil izvor težav v alergijah. Soseda mi je povedala, da je njenemu očetu udarilo v sklepe. PRvič sem slišala kaj takega. Da je lahko to tako zahrbtno.

Ampak mislim, da bom vseeno vztrajala naprej, ker pač vidim, da je otrok dobesedno boljše volje odkar je tudi močno hrano, vključno z sladkarijami. Prej je imel sicer kao pester in zdrav jedilnik (ajda, pusto meso, prosena kaša, oves, kvinoja, sojini izdelki, kakšen košček temne čokolade...). Ampak hmmm. Zanimivo. Ekceme smo res odpravili (kožo dobil res lepo) s "kolikorsejedalo" ekološkim življenjem nasploh, vedar njegovo počutje pa obup. Sitnoba, nespanje, nenapredovanje na teži, ponoči krči...  MIslim, da je mogoče bil vzrok v teh prilagojenih mlekih (Pregomin, dokler je imel Neocate je še kar bilo, amak so nam potem uturili ta Pregomin), odkar jih ne pije ponoči ne joka. TAko, da nas je dieta rešila, vendar dogoročno pa očitno sploh ni tako zdrava,čeprav sem živela v prepričaju, da zakaj bi mu ob še vedno dosti živilih manjkala ravno ta, ki jih ne sme. Ampak očitno je bilo prej res vseeno premalo.

SAnelaa, glede tiste kremice. Ne bi rada pametovala, vendar sem že enkrat brala o tem. PIsala si, da pravzaprav gre za golo zaupanje glede tega kakšne sestavine v kremi so. In veš kaj me je prešinilo? Na morju ( Hrvaška) sem enkrat dobila izpuščaje od sonca, lastnik kampa prileti z neko kremo, ki jo je kupil brez recepta v lekarni. Jaz mažem, v dveh dneh vse lepo izgine. Priporočal mi je tudi za malega. DA sloh ni problema, da je navadna brez recepta, da kar naj se brez skrbi maževa. Amak v meni se je oglasil nek šesti čut. Šla sem v lekarno, vprašala če je ta krema  res brez recepta, farmacevtka potrdi  da ja, edino tista  zelo skoncantrirana da je na recept.. In vprašam, če je to kortikosteroid, takoj mi je bilo sumljivo, čeprav sem mislila, da tega ne dajejo na recept. In farmacevtka pravi da ja. Skoraj me je kap.
In kaj je problem potem nekomu kupit, zmešat še s kao nekimi zelišči in prodajati kot kao naravno kremo, ki ful pomaga. POlno je zvitežev, ki radi služijo, pa magari na nemoralen način ... 
Pa bog ne daj, da sem hotela zdaj se kaj pametno delati, samo pač povedati, da se poskušate res prepričati, če je vse ok. Ker nam so vse te naravne stvari (hrastovo lubje, izgogibanju skoraj vsej kemiji, naravna prehrana, naravne kremice , šli smo res v detalje povsod) resnično pomagale, ampak na dooolgi rok. Po 14 dneh se je celo poslabšalo, v bolnici so rekli, da se čisti in da to traja. IN resnično, šele po 4 mesecih so bili res vidni pravi rezultati. TAko mi je sumljivo, da je vam kremica pomagala v parih dneh ...



(odgovor članu sanelaa)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Ima katera podobno izkušnjo?
16.9.2010 14:09:38   
sanelaa
Glede kremice je tako, ja, res je...........v enem tednu smo odpravili vse tisto kar prej nismo odpravili v sedmih mesecih. Pa verjemi, na malega smo dali vse možne kortikosteroide, vso razno kemijo (eucerini, aderma, mustela, la roche posay.........), privat dermatologa, alergologa............ni da ni.
Nam nič ni pokazalo dolgoročnega učinka, tudi kortikosteroidi ne. Z njihovo uporabo je bla koža okej dva dni, potem je vse izbruhnilo nazaj v isti meri in tako se je dogajalo pol leta.  Pa ko eden kortikosteroid ni prijel, smo šli na drugega in tako dalje.
No, s to kremico je v enem tednu vse izginilo in se nikoli ni vrnilo. NIkoli. IN glede na to da je to kremo poskuslo že ogromnoooo ljudi, tudi veliko uporabnic ringa raje, ni s kremo niti eden imel slabih izkušenj.
Mamice so to kremo nosle zraven na bioresonance in ne vem kam vse še, pa nikoli nihče ni rekel da bi ta krema bila sporna. Vsem je pomagala. Pa so med uporabniki kreme tudi ljudje iz zdravstva. user posted image

(odgovor članu bolhamala)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Ima katera podobno izkušnjo?
16.9.2010 14:34:07   
bolhamala
Aja, potem pa super. KAj jo udi sicer uporabljate, če je suha koža? Ker naš ima zdaj tako suho kožo, da je kar groba na dotik... Zdaj bom poskusila še mazat s kokosovo mastjo (meni super pomaga, čeprav je mastna se vse lepo vpije in ne maši por), drugače pa bi se tudi jaz priporočala za nakup te  kreme, če je res naravna. Je možno?

(odgovor članu sanelaa)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Ima katera podobno izkušnjo?
16.9.2010 18:13:10   
sanelaa
Ja, mi imamo to kremo vedno doma. Načeloma je ne uporabljamo vsak dan, ker se držimo tega da je manj več. Ampak mi itak z ničemer ne pretiravamo.
V primeru, ko pa se pojavi bolj suha, razdražena koža, sploh zdaj ko je že bolj hladno, pa uporabimo to kremo in je koža takoj fantastična.
Tudi pri vročinskih izpuščajih in razno raznih pikicah okoli ust, sploh zdaj ko rastejo še zobki, uporabimo to kremo. Vedno pomaga.

(odgovor članu bolhamala)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Ima katera podobno izkušnjo?
16.9.2010 19:27:28   
Sonček in poletje
Za katero kremo pa gre? 

_____________________________

Z otročičkom ljubezen dobi novo dimenzijo.

(odgovor članu sanelaa)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Ima katera podobno izkušnjo?
16.9.2010 20:13:15   
sanelaa
NO name krema, v Beogradu jo izdeluje en gospod, zeliščar.

(odgovor članu Sonček in poletje)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Hoja z držanjem za roko ni priporočljiva!
Vaš otrok še ne hodi, ima pa veliko željo, da bi ga držali za roko in bi z vašo pomočjo hodil. Fizioterapevtka, Špela Go...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?