|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   brisanje noskov
2.11.2010 15:07:17   
barni
Zdravo!

Naj že na začetku povem, da vem, da mora biti v vrtcu samo ZDRAV otrok. 
Pozanimala sem se pri P in menda otroku po preboleli virozi (prehladu) še nekaj časa teče iz nosa in kašlja, vendar ni akutno bolan.


In zdaj moje vprašanje; ali je preveč pričakovati, da bodo vzgojiteljice tekom dneva v vrtcu otroku obrisale nos, če mu evidentno teče iz nosa in to v svež robček (ne da trem obriše nos z istim robčkom)?

Ni mi problem prinesti 10 škatel robčkov, čeprav drago plačujem vrtec. Malo me jezi, ker pride vedno z zasušeno hrano in smrkljem domov, da ga moram skoraj postrgati z obraza (je čisto rdeča po licih ko opravim čiščenje).

Ne vem, če pričakujem preveč ok, imam pač previsoka pričakovanja, samo povejte mi prosim, da bom vsaj vedela, da sem jaz čudna in da to ni v "opisu njihovih delovnih nalog"?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: brisanje noskov
2.11.2010 15:59:29   
liliana
Meni je nekako samoumevno, da se otroku obriše nos v čist robček......in da se ne briše nosu večim otrokom z istim robčkom......in predvidevam, da v našem vrtcu delajo tako....

Prav tako se mi zdi samoumevno, da če otroku fejst teče iz nosa, da prinese domov iz vrtca kak zasušen smrkelj na licu......saj ne moreta 2 vzgojiteljici non stop viset_i na mojem otroku z robcem v roki......

Sama pa rajši hčer, ki ji fejst teče iz nosa rajši dan ali dva dlje zadržim doma......običajno pa jo tudi kak dan ali dva več kot pravi pediatrinja zadržim doma.......ker pač, ko vidim, da ni čisto zdrava, je ne silim v vrtec......samo jaz imam doma babica servis in si to lahko privoščim.....verjetno pa tiste, ki nimate možnosti dati otroka k babici v varstvo to morate storiti takoj, ko pravi zdravnik.......

< Sporočilo je popravil liliana -- 2.11.2010 16:00:36 >

(odgovor članu barni)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: brisanje noskov
2.11.2010 16:19:25   
Lara28
Če bi moj sin hodil v vrtec samo takrat, ko mu NE teče iz nosa, bi šel v vrtec mogoče 2x mesecuser posted image . Namreč smrkav je od 3.9. dalje. Pa čistimo doma nos zelo redno, pa vsako jutro in večer konkretno s fiziološko namočimo. Otrok ni bolan, je pa šmrkav. Sicer bolanega nikoli ne da v vrtec, ostane eden od naju z možem pač doma, pa še dolker se res ne pozdravi  in ker nimamo babi servisa, takrat še dodatno plačujemo varuško.  Ampak kljub temu je po 2 dneh vrtca šmrkav.

Res z zasušenim smrkljem ni še nikoli prišel domovv in kolikor vem uporabljajo tudi sveže robčke za vsakega otroka.

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: brisanje noskov
2.11.2010 18:08:10   
nananaja
No pri nas jih kar očistijo, da domov ne pridejo z zasušeno hrano, za smrkelj se mi pa ne zdi katastrofa, če bi ga malo imela okoli nosu, da pa bi imela polno po licih, se pa pri nas ne dogaja. Skupina je cela od septembra, 14 malčkov, naša je najstarejša, ki bo januarja 2 leti, ostali so vsi vsaj 4 mesece mlajši. Torej jih lahko tudi dve vzgojiteljici porihtata, da so kulturni (tu mislim predvsem na zasušeno hrano).

(odgovor članu Lara28)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: brisanje noskov
2.11.2010 20:01:32   
PC Baby
Pri nas imajo v igralnici košaro z robčki (takimi posameznimi, ne v paketkih) in za bsako brisanje noska, pri vsakem otroku posebej uporabijo svežega in ga vržejo v poseben koš. Plus otroci lahko tudi sami sežejo po robčku in si ga probajo obrisat če jih moti, tako, da takrat vzgojiteljice vidijo in pridejo na pomoč. Meni se zdi to zelo OK in verjetno zaradi tega v najbolj šmrkavih mesecih ne prihaja domov z zasušenim smrkljem.

Ampak to je verjetno spet odvisno od vzgojiteljice...

(odgovor članu nananaja)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: brisanje noskov
2.11.2010 22:11:10   
manna
IZVIRNO SPOROČILO: PC Baby

Pri nas imajo v igralnici košaro z robčki (takimi posameznimi, ne v paketkih) in za bsako brisanje noska, pri vsakem otroku posebej uporabijo svežega in ga vržejo v poseben koš. Plus otroci lahko tudi sami sežejo po robčku in si ga probajo obrisat če jih moti, tako, da takrat vzgojiteljice vidijo in pridejo na pomoč.



Pri nas isto. In še navajajo jih, da pihnejo iz noska.  Starejšim pa večkrat tudi rečejo "pojdi po robček in si obriši nos"

(odgovor članu PC Baby)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: brisanje noskov
3.11.2010 8:09:38   
barni
Blagor vam...pri nas imam včasih občutek, da v vrtcu sploh še niso slišali za robčke. Pa sem mislila, da sem jaz občutljiva, pa je zadnjič prišel oči po ta malo in ko jo je videl, je bil nemalo presenečen, ko je bila tako umazana po obrazu od hrane in smrklja.

In ja, mi imamo to smolo, da je naša tut skoz neki smrkava, čeprav ni bolna.

Jaz jo vsak dan ko pridem po njo v vrtec peljem do umivalnika in ji z mokro brisačko najprej očistim obraz od celega dne v vrtcu. Bom vprašala, le je opcija da prinesem robčke za njo in naj jih dajo v igralnico inji povejo, da so to njeni, ker si zna sama obrisat nos, če ima robček. Če ga nima, si pa pač razmaže po obrazu.

(odgovor članu manna)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: brisanje noskov
3.11.2010 10:06:05   
Naja31
Jaz mlajšega sina dobim očiščenega, počesanega in nakremanega.
Pomočnica vzgojiteljice se malo "izživlja" ko se zbudijo user posted image user posted image user posted image .

(odgovor članu barni)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: brisanje noskov
3.11.2010 14:35:11   
Lolek in Bolek
barni na prvem roditeljskem podaj predlog, pri nas kar na vratih visi listek z napisom; sezona prehladov se je že pričela, prosimo prineseite paket robčkov. in spodaj sta podpisani vzgojiteljici.

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: brisanje noskov
3.11.2010 15:21:17   
pelin
Ne ne zahtevaš preveč...seveda se v jaslični skupini rado v teh "smrkavih" mesecih zgodi, da ima kdo kakšen zasušen smrkeljček kje, vendar se takšnega otroka definitivno ne odda...Otroci so že tako ali tako  radi  nezadovoljni, ko jim čistiš nos   (saj če si predstavljam, da bi kdo meni brkljal okrog nosa, bi tudi najraje tečnarilauser posted image ), če pa so te zadeve še zasušene, je pa sploh groza. Mene osebno to zelo moti...žal pa sem resnično že opazila, da nekatere ( tudi zaposlene) ne tako zelo. Tudi pri nas v skupini imamo robčke na dosegu vsem, pa tudi ves čas pomagamo pri brisanju tistim, ki to še ne obvladajo...Hkrati pa vedno ob previjanju, po hranjenju, pred odhodom ven, po spanju...  vsem z vodo ali pa z vlažnimi robčki očistimo cel obraz.
Poskušaj jih na to opozoriti, mogoče jim v ta namen prineseš še vlažne robčke in jim razloži, da bi res želela, da tvoj otrok ne hodi domov čisto zapacan in zasušen...Mogoče boš izpadla nekoliko pedantna ali pa sitna..., pa se ne sekiraj...definitivno, pa ne boš več dobila v roke tako zašmolcanega otroka...
Spet ena delikatna zadeva...mogoče bi enostavno povedala v vrtcu  da 

(odgovor članu Lolek in Bolek)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: brisanje noskov
3.11.2010 21:37:08   
livia
Naše imajo kar rolico toalet papirja vedno pri sebi in brišejo. No, ne brišejo ravno tako pogosto kot bi jaz želela, ker bi potem lahko samo to delale, ma brišejo. Itak jih pa kmalu naučijo, da si sami obrišejo.

(odgovor članu barni)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: brisanje noskov
4.11.2010 8:19:02   
pelin
ooo, jst sem spet neki zaštrikala zgoraj...pa saj nima veze...bistvo sem tko napisala....ah...če človek počne pet stvari hkratiuser posted image ...

(odgovor članu livia)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Norice ali vodene koze
photo
Norice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...
Zakaj starši poljubljajo svoje otroke na u...
Odgovornost staršev je, da otroku pokažejo pomembnost poljuba. Poljub je dejanje, s katerim pokažemo, da nekoga ljubimo,...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?