|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   a.dermatitis
9.12.2010 18:37:01   
nadka30
večer

imam kolegico od katere sinčku, ki je star cca 6 mesecev so ugotovili da ima a. dermatitis in sedaj mene zanima ali to pomeni da bo njen sinko to imel skoz oz. ali to čez leta zgine ....
v bistvu me zanima kakšne imate same izkušnje z dermatitisom, katera krema vam je najbolj pomagala,...
hvala
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: a.dermatitis
9.12.2010 19:45:27   
Sa.Ka
Uporaba mila brez mila. Krema pa na recept iz lekarne, prečiščena voda + belobaza. Kopanje maksimalno 2-3x na teden!

(odgovor članu nadka30)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: a.dermatitis
9.12.2010 19:55:59   
Aja1
Moja starejša hčerka je pri treh mesecih dobila diagnozo AD. Napotki dermatologa: kopanje v Linolli fett ali uporaba Eucerin oljne kopeli, mazati s kremo (Linolla fett + olivno olje (zmešajo v lekarni)) ali kakšna druga mastna krema, ki je primerna za AD). Od takrat (ob pravilni negi kože) še ni bilo večjih problemov do zdaj (4 leta).

_____________________________




(odgovor članu Sa.Ka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: a.dermatitis
9.12.2010 20:11:11   
ribica.
odvisno kje ga ima. moj dečko ima samo po obrazu. kaj pomaga? nič.
razen krem, ki je bolje da jih čim manj mažeš. ah, sol na rano.

(odgovor članu Aja1)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: a.dermatitis
9.12.2010 20:13:49   
valerija77
starejšemu sinu so a dermatitis ugotovili pri 2 mesecih, dobili smo belo hladilno mazilo z 10% olivnim oljem na recept, kopali pa smo ga v vodi kateri  sem dodala nekaj otroškega olja, da se je koža namastila. mazati smo ga morali kr pogosto in tudi kr na debelo da je bila koža kr mastna. bil je kr bogi ker se je čisto spraskal po ličkih in po prsih. Nekajkrat smo morali na kontrolo k dermatologinji, nekje pri dveh letih pa je povsem izginilo in sedaj pri 5 letih nima nobenih težav.

(odgovor članu Sa.Ka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: a.dermatitis
9.12.2010 20:59:10   
smejčica

Oj.

Tud moj mali ima potrjen a. dermatitis. Dermatologinja nam je napisala elidel kremo na recept, dobivamo tud vlažilno mazilo, ki ga zmešajo v lekarni. Za kopanje uporabljamo evcerin kopel, ki mu od vseh kopeli še najbolj ustreza, ne prepogosto. Raje tuš.
Gledam, da dobi čim manj konzervansov, da je dovolj vlage v stanovanju, da ne nosi oprijetih oblačil (štrampelčkov,da lahko koža čim bolje diha.)da ne uporabljam agresivnega praška, ne uporabljam mehčalca..pazim pri začimbah,...
Če je res hudo, uporabim advatan kremo, ki je tudi na recept. Se ga izogibam, ker tanjša kožo.

Tega se držimo in je precej bolje. Ni pa vredu, sploh zdaj v teh mesecih se poslabša. Zdaj je star 13 mesecev in upam, da bo izvenelo. Menda v veliki meri izveni tja do otrokovega 3-4 leta. Eni prej, enim slej, enim nikoli.

Lp

(odgovor članu valerija77)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: a.dermatitis
10.12.2010 6:20:27   
Ajda A
Naša je pri 3 letih preralsa oz. prebolela zares hudo obliko dermatitisa (večkrat hospitalizirana), tako da je možnost da izveni. Drugače pa tako kot so napisale predhodnice: mazat, mazat in še 1x mazat.  

(odgovor članu smejčica)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: a.dermatitis
14.12.2010 20:15:28   
nincy29
IZVIRNO SPOROČILO: Ajda A

Naša je pri 3 letih preralsa oz. prebolela zares hudo obliko dermatitisa (večkrat hospitalizirana), tako da je možnost da izveni. Drugače pa tako kot so napisale predhodnice: mazat, mazat in še 1x mazat.  

in do kakšne oblike je prišlo da so jo celo hospitalizirali?a ima alergijo na kaj?

moj sinek ki je zdaj star 7,5 mesecev je že od rojstva kdaj pa kdaj imel  rdeča lička pa suho kožo in pikice po ličkih,na začetku je pedi. rekla da je to normalno.nazadnje..pri 6 mesecih ko smo imeli 3. cepljenje je slučajno ravno tisti dan imel in je vprašala če je imel že večkrat in sem pritrdila in me je poslala na teste za alergijo.po cepljenje so je ta suha,rdeča(vneta) koža razširila po celem telesu ampak v hujši obliki kot na obrazu.kolegica je imela enak problem in je kupila od a-  derme kremo prav za a. dermatitis in je malemu pomagalo in sem tudi jaz sporbala to kremo,malemu se je sam še slabšalo in sem zavila do zdravnice ki mi je predpisala v lekarni izdelano kremo ki jo pa nism smela več kot 7 dni mazat in potem najmanj 7 dni premora,rekla mi je naj ga kopat v hrastovem lubju ampak da ne sme prit voda potem stik z obrazom in ker naš je kot norc v vodi mi je priporočala naj kupim od a-derme še za kopel,in še kapljice fenistil mi je 3x na dan predpisala.koža se je po tisti "tamočni" kremi popravla.z adermo mažem vsak dan,v kopel zmeraj dobi tut od a-derme.edino prejšni teden smo v toplicah bli in se je stanje spet zelo poslabšalo,mažem spet s tamočno kremo,drug teden pa imamo preiskave.upam na najboljše

(odgovor članu Ajda A)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: a.dermatitis
19.12.2010 6:29:05   
NJ13
Remederm Silver Krema (od Louis Widmer). Deluje blago dezinfekcijsko, poleg tega pa vlaži in masti kožo. Nanese se jo enkrat ali dvakrat na ekstremno suhe predele kože. Dobi se jo v lekarni.

lpN

(odgovor članu nadka30)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Datumi izplačil socialnih transferjev za l...
Povezavo na tale članek si shranite med priljubljene, da boste imeli pomembne datume izplačil socialnih transferjev za p...
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?