|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Prišlo je do ss
3.9.2005 12:47:10   
Sandra*
oj!

Lep pozdravček vsem! No po enem tednu bivanja v porodnišnici na ginekološkem oddelku sem se vrnila domov. Prejšni teden sem bila v soboto sprejeta v bolnišnico, ker sem imela rahel rjav izcedek, v četrtek zjutraj sem imela močno krvavitev in krče. Ugotovili so a je prišlo do ss in morala sem na čiščenje ! Po enem letu, ko nama je končno uspelo naredtit pikico, ki pa se je na veliko žalost v meni obdržala le 7 tednov!

A mi laho katera pove v kokem času po ss lahko začneš normalno spet delati na pikici? Koliko časa se je potrebno paziti?
Tiste ki ste zanosile po ss, v koliko časa vam je ponovno uspelo zanositi in donositi?

Hvala!

Žaloten pozdravček od Sandre!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Prišlo je do ss
3.9.2005 12:53:49   
Tejči
Ojoj, zelo mi je hudo za vaju, vendar le pogumno naprej.
Pošiljama vama za srečo v prihodnje.

(odgovor članu Sandra*)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Prišlo je do ss
3.9.2005 13:00:19   
soncece24
Sandra, grozno mi je žal, da se ti je to zgodilo držim pesti, da boš čim prej spet nosečka, en pa e o čuva za vsevečne čase. Drži se! en zate.

(odgovor članu Sandra*)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Prišlo je do ss
3.9.2005 13:04:09   
cicido
Poznam tvoje obcutke in ce je bila to prva nosecnost, je se huje. Ampak ne obupaj.
Moja prva nosecnost je trajala skoraj 14 tednov, ko sem opazila rjav izcedek. To je bilo konec marca, leta 1999, decembra istega leta pa spet zanosila. Sedaj imam dve pikice, Zan (nedonosencek) je star 5 let, Ula pa dva meseca.

(odgovor članu Sandra*)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Prišlo je do ss
3.9.2005 13:06:11   
sania
Živjo,

zelo mi je hudo, da se je to zgodilo tudi tebi. Meni je ginekologinja svetovala naj počakam tri cikle, vendar jaz že delam na in upam da tretje M ne bo. Upam pa da zanosim čim prej. Menda pa da si takoj po ss bolj ploden, ker imaš še nek hormon. Jaz ti svetujem, da počakaš vsaj dve M, ker je brez zveze tvegati, da bo spet kaj narobe.

LP

(odgovor članu Sandra*)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Prišlo je do ss
3.9.2005 13:12:59   
cmokec
Sandra,

Piporočam ti, da se najprej pomiriš in podoživiš svojo žalost in razočaranje, preden začneš delati na novi pikici. Dovoli si, da žaluješ. Sedaj vsaj veš, da lahko po naravni poti zanosiš. Vem, da ti to sedaj ni v tolažbo je pa razveseljiv podatek.

G. v večini priporočajo 3 mesečno pavzo. Hormoni, ki so se ob nosečnosti "zbudili", se tako vrnejo na svoje mesto, pa tudi maternica se ima čas dobro pripraviti na novega sončka. Je pa res, da ne vem primera, da bi bilo kaj narobe, če je prišlo do ponovne zanositve takoj.

Mislim nate,

(odgovor članu Sandra*)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   [Brisano sporočilo]
3.9.2005 13:19:08   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Sandra*)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   Prišlo je do ss
3.9.2005 13:19:13   
Jančika_
Draga Sandra, zelo zelo mi je žal.

Po prvem splavu mi je G dejal, da pravzaprav ni treba nič čakati. Tako da sem počakala do prve M, potem sem takoj zanosila. Po drugem splavu pa mi je rekel, naj zaradi psihe počakam tri cikluse.

Ravno včeraj sem dobila tretjo M in šele zdaj je želja večja od strahu. Počakala bova še en ciklus - za dobro mero.

(odgovor članu Sandra*)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Prišlo je do ss
3.9.2005 15:16:51   
buča
Saj bo...jaz sem počakala 3 mesece,čeprav mi je bilo rečeno vsaj 6,ker sem imela mrtev plod v 5 mesecu in sem morala roditi,tudi mleko mi je teklo...otroček je že brcal...potem sem po 6 mesecih zanosila(3 mesece čakala,potem se je v 3 mesecih prijelo) in donosila prelepo punčko,čeprav ni šlo čisto brez težav..
Saj bo..en velik zate

(odgovor članu Sandra*)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Prišlo je do ss
3.9.2005 23:00:12   
valentina.
Žal sem tudi jaz to kar dvakrat dala skozi, tako da te razumem (pred dvema mesecema pa sva le dočakala najinega sinka). Rečeno mi je bilo da če je splav tako zgodaj, lahko začneš že po prvi menstruaciji. Meni je za psiho pomagalo, da sva kar takoj šla spet v akcijo, pa je ratalo šele po treh mesecih.
Srečno in pogumno, LP

(odgovor članu Sandra*)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   Prišlo je do ss
4.9.2005 21:58:22   
Andra
Ja drag aSandra, tudi jaz poznam te občutke, ki so zelo boleči. Tudi pri meni je bila to prva nosečnost, ko si resnično poln pričakovanj.
Po SS so mi odkrili še pregrado v maternici in mi svetovali naj počakam vsaj pol leta, ker naj bi mi v tem času še naredili operacijo in odstranili pregrado.G mi je rekla, da bom imela v nasprotnem primeru sigurno spet SS.
Narava je hotela drugače, ssaj sem že drugi mesec zanosila, vse prepreke so izginile in sem normalno donosila. Danes je fantek že star 3,5 let, v začetku leta pa se mu je pridružila še sestrica.

Ne opupaj, le pogumno in kmalu se ti bo nasmehnila sreča!

(odgovor članu Sandra*)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   Prišlo je do ss
5.9.2005 7:53:08   
emaa
Midva nisva čakala nič (je pa res da do G nisem prišla, me je sestra odpravila), vendar nama še ni ratalo, pa je že 18 mesecev od tega, svakinji pa je uspelo takoj po ss, brez vmesne M, pa bo čez dva meseca rodila.

(odgovor članu Sandra*)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   Prišlo je do ss
5.9.2005 8:28:24   
Anonimen
Jutro!

Žal se tudi to dogaja. Tega je toliko in nič ne odpravili žalosti in bolečine.
Vem, da želiš takoj začeti, pa vendar ti svetujem(telo bo pripravljeno po 1. perilu), ampak ti se pomiri, zjokaj se in počakaj dva meseca, da se tudi hormoni umirijo. Zadaj si nalogo, da narediš do decembra kakšno zadevo, da malo pozabiš nato. Čeprav si boš najbrž zapomnila datum, kdaj se bi rodil, itd...
Po enem letu vama je uspelo zanositi, praviš? Kakšno metodo ugotavljanja ovulacije uporabljaš, če smem vprašati? Jaz sem se ravnala samo po metodi sluzi in po pregledu tabele na netu, kdaj je ovulacija(hrvaška tabela). Takoj zanosila po teh dveh metodah(večkrat).

Naj ti opišem moj primer. Zanosila, pri 8. tednu splavila, nastala je rahla depresija, po dveh M. sem znova zanosila, v 14. tednu ni več srček utripal. Eno razočaranje za drugo mi je prineslo veliko depresijo, ki je trajala leto dni. Ker se nisem pomirila z izgubo otroka, sem silila naprej skozi zid. Kar pa ni dobro. Najprej se ti pomiri, potem pa začnita sproščeno in predvsem z veliko optimizma.

Želim ti, da čimprej preboliš izgubo.

(odgovor članu Sandra*)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   Prišlo je do ss
6.9.2005 8:31:07   
k1
to je zelo velik šok, sploh če si otroka ful želiš.

pusti času, da preboliš vse to, pravijo da bi naj 3 cikluse počakal. prvič sem dala to skozi v 12t, potem sem šla na odstranitev pregrade, drugič v 7t, v tretje pa sem rodila nedonošenko v 29t. nikar obupat, za vsakim dežjem posije sonce....

vso srečo naprej!

(odgovor članu Sandra*)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   Prišlo je do ss
6.9.2005 8:40:42   
Tina m
Tudi sama sem to dozivela. Dvakrat. Po prvem otroku. Ceprav je bilo tudi meni hudo vem, da je bolje tako. Telo zarodek zavrne ker nekaj ni v redu z njim.
Dva splava - dvakrat sem po abraziji cakala cca 6 tednov (tako mi je namrec priporocila moja ginekologinja). Obakrat se zanosila brez problema. Tretjic donosila in rodila zdravega fantka.
Moj nasvet: samo brez panike. Umiri si misli in s polno paro naprej! Mozno bo da bos tudi v drugo na zacetku krvavela - Pocivaj, pocivaj, pocivaj! Naj drugi delajo namesto tebe.
Pri meni je delovalo. Prepricana sem , da bo pri tebi tudi.
Veliko srece! In misli na novo bitje in ne na to kaj bo ce bo....

(odgovor članu Sandra*)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   Prišlo je do ss
7.9.2005 12:42:25   
laky
Sandra se ti pridružujem. Pred enim mesecem sem prav tako šla skozi vso to mučenje. SS sem imela v 8t. To je bila moja prva nosečnost in z možem sva si zelo želela tega otročeka. Pa se je narava obrnila proti nama. Še zdaj in iščem razloge za to. Pa vem da to ni dobro. Meni so v bolnici rekli, da je dobro da počakam z zanositvijo 3. mesece, potem pa veselo na delo. Ne vem pa če bom zmogla tako dolgo čakat, ker se mi zdi, da bom svojo bolečino omilila le s tem, da bom ponovno zanosila. Pri tem me je pa zelo strah, da se mi vsa zadeva ne ponovi.

Boš videla, baje za vsakim dežjem pposije sonček in da se vsaka stvar zgodi z nekim razlogom. Upam da bova lahko obe kmalu čvekali o novi nosečnosti. Želim ti čimprejšnje okrevanje in vedi da nisi sama.

(odgovor članu Sandra*)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   Prišlo je do ss
8.9.2005 7:33:00   
puri
Meni je G rekla, da lahko zanosim takoj,... v bolnici, ko sem šla na abrazijo pa je G rekel, da naj počakam 1 M. In res sem zanosila že po prvi M in zaenkrat je vse vredu.

Želim ti veliko sreče v naprej!

(odgovor članu Sandra*)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   Prišlo je do ss
8.9.2005 22:10:28   
mis
Hej! Tudi jaz se pridruzujem zalostnim noseckam. Jutri me namrec caka ciscenje po skoraj 10-ih tednih nosecnosti. vrecka je prazna. Sem pa vceraj sla se po eno mnenje v Ljubljano k privat ginekologinji. Rekla je, da po 4 do 6 tednih dobis prvo menstruacijo in takrat veselo na delo. Pravi, da se sluznica po enem mesecu normalno obnovi. Res pa je verjetno tudi to, da je odvisno v katerem tednu splavis. Jaz mam v bistvu prazno vrecko, veliko skoraj dva cm. Ce je vecje, potem verjetno malo dlje...
Vsem veliko srece in delajmo na novih pikicah. Pa pozitivne misli! To je prva stvar, ker najbolj deluje psiha!

(odgovor članu Sandra*)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   Prišlo je do ss
9.9.2005 8:31:47   
renatar
Pozdravljene,
tudi jaz sem imela letos že dva spontana splava, obakrat v osmem tednu. Menim, da je najbolje počakati vsaj dva ciklusa, da se sluznica obnovi in je tako maternica pripravljena na novo dete. Sama sem se odločila, da tudi če v tretje ne rata, bomo poskušali naprej. Samo obupat ne, pa bo ob pravem času tudi bebica v naročju.

(odgovor članu Sandra*)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   Prišlo je do ss
9.9.2005 13:09:09   
pupika
Sandra mi je hudo zate, da si ti tud dala to skozi.


En velik

Naj ti tvoja na nebu sveti

Ko sem imela jaz ss sem morala počakati tri cikluse, potem je takoj ratalo ampak je bila IMN. Tako, da saj boš sama dobro videla kdaj boš imela normalno M.

Boš videla zelo kmalu boš občutila svojo malo pikico pod tvojim srčkom.

(odgovor članu Sandra*)
Neposredna povezava do sporočila: 20
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Kako se računajo tedni in meseci v nosečno...
Dnevi, tedni, meseci, tromesečja? Če ste zmedeni, niste edini. Medtem ko nekateri govorijo o nosečnosti, ki traja 9 mese...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?