|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Pomagajte!
14.8.2005 15:13:01   
Naja31
Kot da nimamo ze dovolj težav z nespanjem, zdaj pa še to :(( :(( :((
Danes zjutraj sem se zbudila z dvema zatrdlinama v desni dojki, ki na dotik zelo bolita. Sem sla pod tus in masirala z vroci vodo pa ni nic bolje. Kaj naj se naredim? Mali na desni sploh noce vlect, saj se mi zdi, da tud manj mleka pritece ven. Ce ga dam na desno, se zacne dreti, pa ga dam na levo in full lepo sesa. Po dojenju je pa se kar jokal in sem ga spet pristavila na levo in je spet sesal. Na desni pa spet v jok. Je ocitno lacen, ker iz desne ne dobi dovolj?
Kaj naj naredim? Dam vroce obkladke gor in masiram? Sem probala s pumpo, ampak sploh nic ven ne gre Vec ven dobim ce stiskam rocno.

Pomagajte mi prosim!!!!! :(( :(( :((
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Pomagajte!
14.8.2005 17:09:52   
SISI25
JAz sem si dajala gor vroče kamilice in črpala. JE pa tudi šlo manj in je dlje časa trajalo, da je kaj priteklo. Se mi je pa izboljšalo po 2 dneh.

Je pa meni rekla, da če nimaš vročine nad 38,5 da ni treba hoditi, ampak samo vroče obhladke gor in redno dojiti (črpati)

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Pomagajte!
14.8.2005 17:36:29   
teti
Ja, vroče obkladke daj gor... Meni je patronažna svetovala da pogrejem kriopake (sej veš, vrečke modrega gela, ki ga največkrat uporabljamo za hlajenje kakšnih izvinov, udarcev...), tko da sem dajala v vročo vodo da so se pogreli, nato sem jih zavila v plenico (da se ne bi opekla) in namestila na prsi... In zadeva se je zmehčala pa tud mali je pridno vlekel cel čas.

Srečno!

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Pomagajte!
14.8.2005 18:37:07   
Vrtnica1
Mani s eje to zgodilo kakšen peti dan po porodu, še v bolnici. Eno dojko sem imela polno bolečih bulic, je bolelo ko :hudicek:. Mali je tako malo sesal, da je imel dosti samo eno in je druga čisto zatrdela. Potem mi je pa ena sestra dobesedno zela joško v roko :)- in je tako masirala, da sem mislila, da mi bo jošek vtrgala :ups:, ampak je bilo takoj bolje. Naj ti mož fino te bulice pod tušem pod toplo vodo zmasira :)- - ampak res, to ni hec in pomaga. Tako so meni svetovali v bolnici.
Lp, V. :rozica:

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Pomagajte!
14.8.2005 19:50:55   
Skaana
Nimaš (še) mastitisa, ampak predhodni zastoj mleka v žlezah. Ko boš črpala, si nežno masiraj od vozlička (stiskaj bunkico) proti bradavički. Nujno si moraš prej dojko segreti. Pa tudi sprej (grem hitro gledat, kako se mu reče:( -Syntocinon) pomaga, da se mleko lažje izloča. Pred dojenjem si ga špricneš v nos. Jaz sem imela carski rez in sem bila hvala bogu sedem dni v porodnišnici. Četrti dan sem šele dobila mleko, a to toliko, da je bilo že neverjetno. In sem imela zastoje v obeh prsih. Zato vem, kako to gre.;)

Pojdi k zdravniku, če masiranje in segrevanje ne bo pomagalo. Aja, ko pa nehaš dojit, si pa na tisto dojko daj obhladek - ne led, samo mrzlo brisačo. A to moraš hitro rešiti...

Držim pesti zate:zmeden2:

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Pomagajte!
14.8.2005 20:00:36   
bini
če dobiš še vročino potem nujno takoj k zdravniku!!
držim pesti da boš rešila z nasveti ki so ti jih že dale punce. tud jest sm šla že čez to..
srečno :rozica:

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Pomagajte!
14.8.2005 21:20:33   
Naty*Taja
Jaz sem ta problem rešila tako, da sem stala pod vročim tušem, prepognjena,tak da gravitacija potegne mlek ven. in masirala, masirala. Vztrajala sem kake pol ure in tiste zatrdline so se na koncu vdale in zmehčale, mlek je pa ven steku.Potem pa ko ni blo več tako zelo napeto, je pa mali zizu jaz pa sem istočasno masirala zatrdline in je šlo. Čist vredu je bilo pa tretji dan. Sam ne nehat dojit! Stisni zobe in reši to zdaj, da ne pride do mastitisa!Velik sreče!

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Pomagajte!
15.8.2005 8:17:44   
Lana_s
Meni se je to že 2x zgodilo. Sem si mleko črpala in mi tudi ni več nič teklo, jaz pa sem čutila zatrdline in mleko v njih. Prvič sem si tak močno stiskala (ko sem si črpala mleko), da je končno začelo tečt in sem si še 110 ml tega mleka načrpala:zmeden: Drugič pa tak ni več šlo, mi nobeni obkladki in masaže niso pomagale in sem počakala, da se mala zbudi in sem ji dala zizat po tej dojki (tudi desni). In mi je izsesala vso mleko:bravo:, meni pa takšno olajšanje, ker res kar boli pa ležat ne moreš pa nič.

Upam, da ti bo kaj od tega pomagalo. Srečno.

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Pomagajte!
15.8.2005 14:24:30   
mali princ
Bogica--veš kaj - po fulful starem receptu: vroče obkladke se na hrbet polegne in čarovnija zatrdline kar nekam nazaj not potegne. Res poskusi si dat obkladke na hrbet - pa hitro:kuza:

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Pomagajte!
15.8.2005 18:24:13   
Anonimen
Jaz sem imela isto kot praviš, šla k zdravniku in dobila diagnozo:mastitis!:grrr::(
Obhladki in čim več pumpanja!

(odgovor članu Naja31)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   Pomagajte!
15.8.2005 21:41:40   
Anja167
Tamalemu bo pomagalo jesti, če boš začela dojiti na levi strani, takoj, ko začutiš ščemenje v desni dojki (refleks sprošanja), pa ga prestavi nanjo. Pri tem ga ne obračaj, ampak ga samo zamakni za tistih 15, 20 cm (imej pod njim blazino, da bo lažje).

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...
Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...




Vrtec.
пеперутка16

Hodi/jo vaš/i otrok/ci v vrtec? V kateri?