|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   endometrioza - operacije...
5.9.2011 11:34:22   
Caarmen
Ojla punce

Sita sem že vseh dohtarjev in nenehnih bolečin...

Z možem vsa si želela otročka. Ker ni kar nekaj let ratalo sem imela laparoskopijo, kjer so mi ugotovili endometriozo... 9 mesecev po operaciji sem zanosila in srečno rodila zdravo hčerko. Želja je bila takoj po še enem otroku.Moja bivša ginekologinja je skoz govorila če je v prvo šlo bo tudi v drugo. Po treh letih po porodu pa so bile bolečine neznosne. Osebna zdravnica me je poslala v ginekološko ambulanto na Jesenice. Na pregledu niso odkriil nič. So mi pa potem naredil laparoskopijo in ...,  kjer so ugotovili, da sem krvavela v trebuh... Sedaj točno leto dni po zadnji operaciji ( vmes tudi nisem zanosila) imam spet iste bolečine.
Kaj lahko sploh naredim? Naj grem vsako leto na operacijo? To zame ni več normalno življenje. Hčerko komaj dvignem, ker me noro bili trebuh in spodnji del hrbtenice. Spolni odnosi so boleči....  v službi me tudi postrani gledajo...KAj bi naredile ve?  V sredo grem sicer nazaj na pregled in samo čakam lahko spet...
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: endometrioza - operacije...
5.9.2011 13:23:23   
Anonimen
Jaz bi najprej poiskala vzrok za tvoje stanje in ga poskusila odpraviti. Meni je pomagala dieta in zdrav način življenja.

(odgovor članu Caarmen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: endometrioza - operacije...
5.9.2011 13:49:23   
Anonimen
Hej!
Nimam sicer nekega nasveta zate, rada bi samo rekla, da ste punce/ženske z endometriozo res oropane za normalno življenje in da se po mojem o tej bolezni čist premalo ve, kolikor povzroči enih težav in bolečin. Upam, da ti bo tokrat operacija ali zdravljenje pomagalo čim dlje. Kje si pa bila operirana?Si že poskusila v Ljubljani?

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: endometrioza - operacije...
5.9.2011 18:40:32   
Caarmen
Zadnje čase sem se resnično posvetila temam o endometriozi. Naletela sem na zelo različne članke a pravega odovora nisem našla. Zelo vesela bi bila pa vaših osebnih izkušenj. Kaj ste počele  oz kaj niste počele?

Če se odpovem vsej hrani ( mleko in mlečni izdelki, rdeče meso, vsemu uvoženemu sadju,sladkorju, sončničnemu olju, margarini, vsem pohančkom,pšenici...) mi kaj malo ostane. Takrat ko se dobor počutim pa grem z veseljem tečt po gozdu in se igrat - skakat s hčero.

Ko pa pridejo krči sem ko cuna...

Zato vas prosim, da mi poveste vaše izkušnje.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: endometrioza - operacije...
6.9.2011 7:27:51   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Caarmen

Če se odpovem vsej hrani ( mleko in mlečni izdelki, rdeče meso, vsemu uvoženemu sadju,sladkorju, sončničnemu olju, margarini, vsem pohančkom,pšenici...) mi kaj malo ostane.


Ostane in to precej. Ampak če tega ne vidiš, ti nobene osebne izkušnje ne bodo pomagale ...

(odgovor članu Caarmen)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: endometrioza - operacije...
6.9.2011 13:01:51   
Caarmen
Kaj ni tu forum, da si povemo izkušnje Anonimna?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: endometrioza - operacije...
6.9.2011 21:32:19   
astrid1
Ne razumem dobro. Lahko bi vsaj poskusila z deto. Če bi meni kdo dal na izbiro ali operacija ali odrekanje pohančkom, se ne bi predolgo odločala.

Tudi sama imam izkušnje z dietami. Doživljenjsko sem na brezglutenski. Niti malo me ne mika, da bi se pregrešila, ker ne želim več trpeti (bolečine v trebuhu, slabost, driske po 7X na dan, nekajkrat tudi krvave zaradi hudega vnetja črevesja). Ko smo končno našli vzrok mojih težav, ni bilo dovolj, da se odpovem glutenu, temveč tudi sladkorju, sadju in sveži zelenjavi, saj sem imela tako ubogo črevesje, da nisem skoraj eno leto prenašala ničesar drugega kot strogo dieto.

Vsaj poskusi. Hitro se navadiš. Skomine seveda ostanejo, ko gledaš druge, kako jedo vse od kraja. Potem pa hitro pozabiš, ko "prepovedane" hrane ne vidiš.

Še vedno pa se lahko tolažiš, da ko boš zanosilo, boš lahko jedla vse od kraja. Jaz ne bom nikoli.

(odgovor članu Caarmen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: endometrioza - operacije...
7.9.2011 6:24:24   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Caarmen

Kaj ni tu forum, da si povemo izkušnje Anonimna?


Je ja, ampak moje ti videt ne pomenijo ničesar ...

(odgovor članu Caarmen)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: endometrioza - operacije...
7.9.2011 8:46:33   
Caarmen
Za menoj je kar nekaj diet in "naravnih zdravljenj". Več kot dva meseca nisem jedla nič kar sem zgoraj napisala(bleko, meso...), potem pa dolgo počasno uvajanje, redno sem tekla in delala trebušnjake,... potem pa sem mehala ker me je noro bolelo. In sledila je operacija. V zadnjem letu sem isto hodila v naravo ( mož ne mara teka smo pa z družino hodili na daljše sprehode), se z otrokom igrala nemogoče (skakanje na trampolinu, vožnja s kolesom brez pomožnih koles)... bila sem na presnovi hrani, 3 tedne samo na pšenici... ne mi govort da bodo diete pomagale... Osebno diete ne vzamem kot način za hujšanje, čeprav imam nekaj kg preveč, temveč čiščenje telesa. A kaj ko se je po letu dni zopet zadeva ponovila.  

Ko sprobaš diete, alternativno zdravljenje, ... in se ti v letu dni ponovi potem resnično iščeš še druge rešitve in nasvete...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: endometrioza - operacije...
7.9.2011 11:04:59   
krisv
Caarmen,
jaz sem bila marca letos operirana in zdaj, po 5ih mesecih se mi ponovno delajo endometriotične ciste na jajčnikih. Imaš to srečo, da že imaš en zakladek, za katerega se še jaz borim. Tudi sama več ne vem, kaj še naj naredim, da bi se endometrioza ustavila. Sama tudi poskušam v prehrani ugotoviti, kaj je tisto, kar mi škodi, ampak zaenkrat (očitno) neuspešno. In dokler strokovnjaki ne bodo odkrili vzroka za nastanek endometrioze, bomo ženske še naprej trpele.
Ne znam ti svetovati, kaj narediti, saj se tudi sama spašujem isto vprašanje; ali sem obsojena na nenehne operacije al kaj?!?! Psihično sem že popolnoma izčrpana, saj sem v zadnjih šest mesecih bila že trikrat v bolnici na različnih posegih, ki ne prinašajo nobenih pozitivnih rezultatov. Zmanjkuje mi že volje in upanja za karkoli.
Caarmen, žal mi je, da ti ne morem pomagati, da ti lahko edino poved, da te razumem.

(odgovor članu Caarmen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: endometrioza - operacije...
7.9.2011 11:59:29   
Andromeda

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: Caarmen

Če se odpovem vsej hrani ( mleko in mlečni izdelki, rdeče meso, vsemu uvoženemu sadju,sladkorju, sončničnemu olju, margarini, vsem pohančkom,pšenici...) mi kaj malo ostane.


Ostane in to precej. Ampak če tega ne vidiš, ti nobene osebne izkušnje ne bodo pomagale
...




Anonimna (sicer ne vem, čemu anonimnost, po moje pa zato, ker ne znaš stati za svojimi besedami), sedaj pa še mene zanima oz. če natančno opredeliš kaj ostane. Nekateri smo pač slepi.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: endometrioza - operacije...
7.9.2011 12:33:02   
Caarmen
Sem ravnokar iz pregleda. Menda imam zelo uneto maternico, oba jajcevoda pa sta debelejša in zatrdela. Se že fest nabira. Dobila sem antibiotike in počitek. Zmenila sva se da počakava še na rezultate testa, če bo tam še kaj dodatno vidno... drugače grem pa decembra v Ljubljano oz še prej na operacijo... Upam, da bodo vsaj bolečine sedaj malo znosnejše...
Priznam, da se po pregledu bolje počutim. Zamenjala sem ginekologa... če drugega ne me vsaj poskuša razumeti( čeprav je sedaj moški) in išče možnosti, čeprav jih je malo . Prej sem vse govorila zaman(bivši ginekologinji).

(odgovor članu Andromeda)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: endometrioza - operacije...
7.9.2011 16:00:58   
maoo
Pozdravljena,

Caarmen in Krisi popolnoma vaju razumem, kaj prezivljata, ker imam iste tezave, zelo mi je zal, vendar ne obupat. Trenutno čakam na laporo, če sem iskrena me je zelo strah, vendar si ne dovolim, da me to potre. Bodimo pozitivne, skupaj nam bo uspelo. Lahko bi odprle novo temo, endometrioza in si tam izmenjujemo kaksne nasvete? Lp

(odgovor članu krisv)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Motnje menstrualnega ciklusa so precej pog...
Vsaka ženska obdobje pred menstruacijo in med njo doživlja drugače. Motnje menstrualnega ciklusa so različne in pogoste....




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?