|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Želja in strah
5.10.2011 11:42:32   
Anonimen
Doma imamo že 2 mala sončka. Želimo si že 3-tjega a vendar me je strah, strah poroda in težav po porodu. Namreč oba sem rodila zelo težko in z veliko mukami, nisem se odpirala poroda pa sta trajala prvi 14 ur drugi 12 ur. Bilo je grozno, pa vendar mi želja po šeenem otroku ne da miru. Za STRAH ni kriv samo porod tudi ena od redkih bolezni, ki jo imamo pri nas ob porodu. Oba otroka sta morala biti rojena točno na rok, ker drugače bi v trebuhu lahko umrla (aloimuna trombocitopenija). Hvala Bogu sta oba preživela, lahko bi se poslabšalo tudi že prej v nosečnosti, ampak najkasneje na rok pa moram rodit, kljub temu da še nisem pripravljena, nič odprta, in brez popadkov.
O  epiduralni sem veliko prebrala, sedaj še bolj ko vem kaj me čaka, če slučajno spet zanosim, a me je strah, po pravii povem, me je strah umetnih popadkov, ko še nisi nič odprt, popadke pa imaš že na 3-2 min., strah me je da otrok nebi preživel v trebuhu, ker sem eno izgubo že doživela.

Ne pričakujem sočutja in lepih besed, ampak le naj mi katera pove kako se je spopadala z tem, da je želja po otroku velika, strah pa tako močan da te od tega lepega trenutka odvrača?!! Naj vzamem epiduralno kljub temu, toliko slabega so mi povedali o tem da se jo bojim! Pa še roditi moram (najbolje ) v LJ, ker so moji otroci takoj po rojstvu v pediatrični zaradi krvavitev(trombocitev).

Rabim samo nasvet, mogoče tudi kako brco v rit da razmišljam narobe, VSEGA BOM VESELA.

Hvala!


< Sporočilo je popravil Eja RR -- 5.10.2011 12:29:31 >
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Želja in strah
5.10.2011 19:10:54   
hubi
Kako pa mož gleda na situacijo? Pa razumski pogled na vso stvar? Imaš dva zdrava otroka, ki teoretično lahko postaneta siroti, moža pa vdovec. Kaj ti bo nudil tretji otrok, kar ti ta dva ne? Ne obsojam, samo sprašujem.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Želja in strah
5.10.2011 20:45:41   
ronja
Pa saj ni napisala, da bi bila ona kaj ogrožena pri porodih, samo da sta bila poroda dolga in boleča ter da so ju sprožili.
anonimna, če te kaj potolaži - bolijo vsi popadki, tudi naravni;). Tu nimaš kaj. Ampak to je 14 ur max pri tebi (3. bi bilo verjetno še hitreje kot 2.), otroka imaš pa celo življenje.
Jaz imam vedno ene zagamane nosečnosti, ampak sva si 3. želela in sem seveda spet upala, da bo pa tokrat vse ok, brez komplikacij. Ok, to ni tako, ampak meni je glaven rezultat.

Kar se lajšanja bolečin tiče, ne vem prav dosti, ker sem obakrat rodila naravno, brez vsega. Baje pa zdaj obstaja še neka druga reč ultiva, poleg epiduralne. POzanimaj se, pa če si ga res tako zelo želiš - zaradi 1 dne bolečin se res ni vredno odrečt taki želji.


_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu hubi)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Želja in strah
6.10.2011 9:25:15   
3x mami
dve loceni vprasanji imas.
ko je strah samo okoli bolecine ob popadkih in porodu, se pozanimaj okoli vseh moznosti za lajsanje le-te. sama zagovarjam cisto naravni porod (lastni popadki, brez vsakega sredstva itd), ampak to pri tebi ni realna moznost. veliko zensk rojeva z epiduralno, veliko ti jo bo hvalilo in prehvalilo. ne vem, jaz bi stisnila zobe za tisti cas (saj mine in ob bolecini imas cilj - otrok), ampak sama vec, ce bi ti to bilo v redu.

glede zdravstvenih tezav pa... omenila si, da imas za sabo ze eno boleco izkusnjo. sama pri sebi moras ocenit, ce bi zmogla dat vse to se enkrat cez. nihce si nikoli ne zeli slabega izida, ampak ce ves, da obstaja ta moznost, se moras nanjo pripravit. pogovori se z mozem - kaj on misli, kaj on cuti ob tem. vidva najbolje vesta, kako sta dala skozi preteklo izkusnjo in kako gledata zdaj na to. tega ti nihce na forumu ne bo znal povedati.

ne vem, kaj bi jaz naredila. mogoce se vprasaj, cisto iskreno, zakaj se odlocas se za enega otroka. materinski nagon, druzba sorojencem, pritisk okolice... mogoce ti bodo potem odlocitve lazje.

pa srecno!

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Želja in strah
6.10.2011 9:54:30   
comika
Nisem brala odgovor drugih, zato se bom mogoče ponavljala.
Razumem te, sama imam noro željo po tretjem otroku in sedaj ko se je izboljšala tudi naša stanovanjska situacija ni nobenih zadržkov, da ga ne bi imeli, razen zdravstvenih. Pri prvem sem imela sicer mirovanje med nosečnostjo in bil je mesec dni rojen prehitro, a drugače je bilo vse OK. V drugi nosečnosti pa so mi ugotovili RH senzibilizacijo in sem imela kar stresno nosečnost, saj do konca nismo vedeli, če bo z trokom vse OK tako umsko kot fizično, če bo sploh preživel do poroda, nenehni obiski zdravnikov. Na vso srečo je z malil vse OK in ni bolj veselega dojenčka na svetu, in v meni je nora želja po še tretjem otroku, a glede na to, da bi bila ta nosečnost enaka kot zadnja ali pa še hujša in da se zapleti lahko samo stopnjujejo, na žalost nikoli več ne bom noseča. enostavno ne upam tvegat. Sedaj nisem vedela, da sem senzibilizirana in sem to zvedela na srečo šele v 24.tednu, da pa bi zvedela prej, bi se mi verjetno zmešalo od strahu.
Bodi srečna, da imaš dva zdrava otroka, jaz osebno si več ne bi upala tvegati s tretjim. Vse komplikacije, strahove potem doživljajo tudi otroci in ne samo tebi, ampak se tudi njim spremeni življenje. Objami njiju dva, se zahvali za to da jih imaš in se zavedaj, da je ogromno žensk, ki na žalost ne morejo objeti niti enega svojega otroka.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Želja in strah
6.10.2011 10:01:00   
Nika v službi
To ni vprašanje za na forum, to je vprašanje, ki ga morata rešiti s partnerjem, očetom tvojih otrok. Oba se morata zavedati potencialnih tveganj in se zavestno odločiti za eno ali drugo opcijo. Z vsemi posledicami, ki morebiti pridejo in ki potem dejansko zadevajo celotno družino vključno z obema otrokoma.

Vse, kar ti drugi povedo, je brezpredmetno po mojem mnenju, ker boš ti in tvoja družina morala živeti s tem. Srečno in pogumno, kakor koli se že odločiš.


_____________________________

..... Poljubi me nežno, ko drugi hitijo, povabi me v mesto, ko drugi že spijo.... Napravi to zmeraj, ne bodi kot drugi, ljubezen ni reka, ki teče po strugi.....
F. Lainšček

(odgovor članu comika)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Želja in strah
6.10.2011 10:18:09   
petea
glede na tveganje, ki se pojavlja ob samih porodih, mi nikakor ni jasno, zakaj se ne dogovoriš za carske reze; glede na situacijo bi vsem vpletenim precej olajšalo zadevo, verjetno so komplikacije v prvih dveh nosečnostih in možnost zapletov pri porodu dovolj tehtni razlogi za CR

o tem, ali je kljub tveganju smiselno iti v 3. nosečnost - sama sebe in svojo družino najbolje poznaš, verjetno si sama pri sebi že toliko pretehtala + in -, da si se v grobem že odločila
ti si tista, ki boš s svojo odločitvijo - takšno ali drugačno - živela do konca življenja

(odgovor članu Nika v službi)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Želja in strah
7.10.2011 11:22:42   
Anonimen
Vsem hvala za odgovore, sem jih vesela. Zavedam se da je zadnji dogovor med nama z možem a kljub temu sem želela vaša mnenja. Tveganje je veliko, tudi dr. Pušenjak  mi je odgovoril da "naj se ne igram" in uživam tisto kar mi je že takorekoč PODARJENO.

Hvala vam še enkrat

(odgovor članu petea)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Želja in strah
7.10.2011 11:32:19   
ronja
ampak ce ves, da obstaja ta moznost, se moras nanjo pripravit.

Ta možnost vedno obstaja. Samo da je pri določenih komplikacijah, boleznih,... večja. Obstaja pa tudi kadar izgleda vse superduper.

Sicer se pa lahko morda kdaj kasneje odločita za rejništvo ali posvojitev, če je tvoje zdravstveno stanje res tako rizično za rojevanje.


_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu 3x mami)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Želja in strah
7.10.2011 12:00:46   
Anonimen
Zdravstveno stanje ni rizično glede rojevanja. Saj porod je potem pri obeh stekel čeprav se nisem odpirala. Zaradi neodpiranja je bil porod tako dolg. Rizična je ta "aloimuna trombocitopenija", ki bo prispotna pri vseh mojih otrocih. Že v začetku nosečnosti se začnejo zniževati otroku trombociti posledica so notranje krvavitve, zato je dobro da vsaj ob roku sprožimo porod da se ti ne znižujejo več. Prvi je bil rojen 14 dni po roku ker nismo sploh vedeli za to bolezen, in je imel zelo malo trombocitov, krvavel je notranje povsod, samo da sem ga prijela in previla so bile že podpludbe oz. "petehije" (se temu strokovno reče). Krvavel je tudi zunanje iz nosa, iz ritke, ko je kakal, lulal.... punčka pa je bila rojena ob roku, zato je imela teh trombocitov (ki so potrebni za strjevanje krvi) več, ravno tako zelo nizke a ne tako kritične. Vse to se z rojstvom otroka ko ni več v meni popravi in teh problemov nima več a riziko da bi otrok v trebuhu izkrvavel je veliko. Razlog sta najini krvi, ki ne "gresta skupaj", nekatere mamice pri tem dobijo injekcijo, ampak gre za čisto drugo stvar za krvno skupino, pri nama pa sta krvni skupini vredu a ko se pomešata "najini krvi" med sabo potem znižujeta otroku trombocite v trebuhu. To je tako laično, amatersko povedano, bolj strokovno jaz neznam, ker se na medicino ne spoznam. Dr. Urbajs ki nama je na zavodu za transfuzijo krvi odvzel kri in jo pregledal je delal raziskave, da bi se v prihodnje našlo tudi zravilo za to vrsto neskladnosti ne samo za krvno skupino.

Upam da sem pripomogla takrat k temu da v bodoče še najdejo to zdravilo.

S tem seveda pa imam tudi strah pred porodam, ker vem da je najbolje da se porod začne sam od sebe ne da nekaj forsiramo, jaz pa nesmem čakati.



(odgovor članu ronja)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Želja in strah
7.10.2011 12:18:15   
ronja
Torej, če prav razumem, je vsa bolezen nevarna za otroka, da umre med nosečnostjo. KO pride ven, se stanje popravi, znajo mu pomagat, s tabo pa ves čas ni nič narobe (razen psihično, da se sekiraš, če bo tvoj otrok preživel, jasno), mislim: nisi ogrožena. Izgubit otroka med nosečnostjo je grozno, ne znam pa primerjat tega s tem, da ga kljub veliki želji nimaš... V vsakem primeru ga ni...
Kaj pa vem - jaz bi sicer tvegala, amapk sem pač optimistka. Meni sta obe babici rekli, da na mojem mestu ne bi nikoli upali met še 1 otroka. Upam, da ne bosta imeli prav, midva sva se namreč odločila drugače;).
Na tvojem mestu bi se pa verjetno odločila  sproženje porodaza ali cr že malo pred pdp - če mu je zunaj res boljše kot not. KO je meni Ronja zaostajala v rasti, so mi povedali, da to naredijo, akdar otroku not ni dobro in da jim je potem zunaj boljše... Tako da to delajo tudi pri drugih indikacijah - kadarkoli otroku not ni najboljše... Tudi pri medenični legi včasih sprožijo porod že precej prej - ravno zadnjič je rodila prijatelijca 12 dni pred rokom - napovedan cr.

Ampak tudi če ostaneta pri 2 otrocih, je to super. In še vedno se lahko kdaj kasneje odločita za posvojitev ali rejništvo.


_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Želja in strah
7.10.2011 12:25:14   
butt3rfly
hmmm.....bom vprašala tako kot ena moja predhodnica: zakaj tvegati slab rezultat tretje nosečnosti, ko pa imaš 2 težavna poroda za sabo in hb 2 zdrava otroka?? pa ne me napak razumeti, samo sprašujem. ali ni bolš, da si enostavno vesela, da imaš doma zdrava sončka in uživaš življenje s svojo družino, če čutiš takšn strah?? nevem no, da sm jst na tvojem, se v tretjo pustolovščino ne bi več spuščala. nočem tvegati, da bi šlo kaj hudo narobe. razumem, da je želja tukaj, toda včasih nam pač življenje zagodi po svoji volji, ki mogoče nam ni všeč in včasih se je treba ukloniti, hočeš nočeš. z glavo skozi zid pa tud ni dobro vedno iti. konec koncev pa je to tvoja odločitev, ti boš morala z njo živeti in tudi nositi vse posledice (pa tudi tvoja družina). kakorkoli se že odločiš, ti želim vse dobrouser posted image

glede sprožanja poroda:imam enega za sabo in ni tak bavbav kot eni pravjo. otročeku in meni ni popolnoma nič manjkalo.

< Sporočilo je popravil butt3rfly -- 7.10.2011 12:27:21 >


_____________________________

Hale: "Are you accusing me of being in someones pocket, you hypocrite son-of-a-bitch? You've been on Clay's tit since you were a goddamn uniformed officer. He barks and you jump. Whole town knows it. "Chief of Police". What a goddamn joke."

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Želja in strah
7.10.2011 17:56:08   
comika
Sedaj, ko si še opisala kaj vse si dala skozi pri prvem otroku in vso to krvavenje, je že to, da si se odločila za drugega zame pogum. Tudi sama sem imela probleme zaradi krvi in  so bili zadnji 3.meseci nosečnosti prava tombola kaj bo in tega več ne upam doživeti. Prav tako si sploh ne znam predstavljati, da bi še enkrat gledala kako otrok trpi tako kot je tvoj.
Jaz ne bi več tvegala na tvojem mestu in bila srečna, da imam dva ( tako kot sem že napisala ).
P.S. me pa čudi, da ti v drugo niso naredili CR glede na to, da je bil porod sprožen. Meni so naredili CR, saj se je otrok moral roditi mesec dni prej in je Pušenjak rekel, da me ne misli še s spožanjem poroda mučit, ko je že vse tako napeto.

(odgovor članu butt3rfly)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Želja in strah
8.10.2011 12:23:26   
Anonimen
Comika, v drugi nosečnosti mi je zdravnica v Lj dobesedno "lagala" da sem odprta 2-3 cm, kar se je meni zdelo super in sem bila zelo vesela, ko pa sem prišla na dan poroda na pregled k drugi zdravnici je rekla da to še 1 cm ni odprto in da mora poklicati to prvo zdravnico (ne želim je imenovati) da se dogovorita. Po 3 min. sta bili dogovorjeni da mi vseeno sprožijo porod, jaz pa sem podoživela spet prvi porod in 13 ur mučenja, tudi če bi se želela odpirati mi moja psiha  mislim da ni dala moči da bi to odmislila. Ne samo da sem se počutila prevarano in zlagano jezna sem bila na to prvo ginekologinjo ki mi je lagala in me po njenem mnenju "pripravljala na naravni porod". Jaz takrat ko sem izvedela da to ni to kar mi je govorila nisem bila čisto nič pripravljena samo še bolj prestrašena. Seveda pa ta ginekologinja zagovarja naravni porod......tudi jaz ga a ne prek meja .........vsaka ženska je zase. Spomnim se tudi tega ko sem rojevala je prišla k meni in mi je rekla "a sem vas dobro pripravila"...........jaz takrat nisem imela moči da bi ji povedala svoje le stran sem se obrnila in mislila na otročka.

Ja nekateri so res "mesarji" in nimajo srca. Jaz imam rajši RESNICO kot laž, zato nisem bila čisto nič bolj pomirjena in še bolj znervirana.

Pa to je že za mano, danes sem srečna in vesela in se odločam za drugega otročka!!!



(odgovor članu comika)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Želja in strah
9.10.2011 8:36:21   
petea
A ni tako, da dobiš za dogovorjen CR napotnico že nekaj tednov vnaprej, prav tako ti posledično datum CR določijo dosti pred PDP?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Želja in strah
12.10.2011 12:25:42   
Anonimen
Moja ginekologinja je vedla za moje težave pa nibilo nobenega govora o CR.

Tavelik sin je star 6,5 let tamala punčka pa 2,5 leti. Prvi že hodi v šolo, tudi to me malo skrbi da nebo zapostavljen, ko bo prišel dojenček, ker v šoli kar veliko zahtevajo in vsak dan se moram poglobit v njegove zvezke in knjige. Vsak dan naloga, pa pesmice ki se jih morajo nauči, polek tega ima krožke, pevske vaje, šah in tenis......vse to zahteva kar nekaj časa ker moramo starši poleg šole še tu z otrokom delat.
Z možem sva se o tem pogovorila in sva si rekla da "če je volja" se vse zmore. To bova uskladila, klub temu pa  imam pomisleke glede rojevanja in zdravja.

Hvala vam za odgovore še enkrat, so mi v pomoč pri odločitvi!

(odgovor članu petea)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Želja in strah
21.10.2011 1:54:52   
INARY
Spoštovana Gospa "Anonimna uporabnica"
Če mi zaupate tel.št. ali Mail vas z veseljem kontaktiram.
Želim vam vse Dobro in vas prijazno pozdravljam.
Inary

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





RESNIČNA ZGODBA: Sinu so zdravniki ohladil...
Bil je lep topel jesenski dan, za pregled v porodnišnici sem obula balerinke. Malčku se ni mudilo na svet, bila sem štir...
7 nenavadnih dejstev o spermi
Poleg tega, da sperma preprečuje depresijo pri ženskah in bi si z njo partnerka lahko tudi negovala kožo, smo našli celo...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?