|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   ugnezditev?
23.11.2011 12:59:57   
Anonimen
hey,

prebiram in berem, pa sem v negotovosti in sedaj sem se upogumila in vas sprašujem.
Bila sem ta mesec na klomifenu, O naj bi bila okoli 25.11., vendar me zanima ali je možno, da se v meni kaj dogaja, saj imam neverjetno močan izcedek iz nožnice in pa ful nenormalno napet trebuh z rahlo bolečino. Bi bilo možno, da bi se zgodila ugnezditev kljub temu, da O še ni bilo?? Če ima katera podobno izkušnjo, hvala za odgovor.

Ja, jemala pa sem klomifen pol tabletke (začetek 3 dan) pet dni.

lp,
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: ugnezditev?
23.11.2011 13:12:49   
Anonimen
ugnezditev brez ovulacije itak ni možna, znajo pa biti to znaki ovulacije, sploh če se izcedek vleče med prsti

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: ugnezditev?
23.11.2011 13:20:42   
Anonimen
ne izcedek se ne vleče, je pa bolj tekoče in ni čisto prozorno. Vendar obstaja možnost zanositve kljub temu, da ni prišlo do ovulacije, ker je imela user posted image in je med user posted image zanosila.?
Ni mi jasno kako potem sploh klomifen deluje na stimulacijo jajčnikov in ovulacijo? Je možno, da se imela ovulacijo prej, pa nisem vedela ali je vse to le posledica tablet in se organizem le tako odziva?

Brez zamere, vendar sem tu na tem področju čisto nova inh brez izkušenj s klomifenom.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: ugnezditev?
23.11.2011 13:54:20   
Anonimen
imaš ovulacijo

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: ugnezditev?
23.11.2011 16:44:08   
Hope2
To je posledica tablet in se organizem tako odziva. Delujeto ti jajčniki, ker so spodbujeni, zato je povečan izcedek čisto normalen in ni mus da sploh predstavlja ovulacijo, lahko pa, odvisno kdaj si začela s tabletkami (v tvojem primeru skoraj sigurno O ali vsaj blizu). Ovulacijo po klomifenu je pač od 5-10 dne od zadnje tabletke, kadarkoli v tem obsežnem terminu. Drugače pa, v času umetne oploditve, ko imeš močnejše doze hormov, se lahko tak močan izcedek pojavi že takoj po menstruaciji, tudi špikanje in bolečine, pa še vseeno nimaš ovulacije. Napet trebuh je normalna reakcija na hormone- ni posledica ne vgnezditve, ne nosečnosti- to so hormoni. Špikanje jajčnikov pomeni, da se nekaj not dogaja, lahko tudi rastejo, saj se dela več foliklov.
Glede na malo količino hormonov, bi te samo vprašala, če imaš sločajno PCO, ker ponavadi PCO-jevke zelo burno reagirajo in močnej e občutijo vse skupaj- saj pridelajo večje število foliklov in cist. Potem gre za blago hiperstimulacijo
Če ni ovulacije, pa ne moreš zanositi in ne more priti do nikakršne vgnezditve, ki pa itak sploh ne boli in je ne čutiš. Nimam pojma kaj sploh si mislila s tistim stavkom, ko so vragciuser posted image , kar nekaj. Klomifem spodbudi jajčnike, da ustvarije folikle, večje število (v normalnem ciklu je ponavadi le 1 folikel, redko 2-3 ali celo noben, s klomifenom pa večje število), not so celice- folikel med ovulacijo poči in potem sledi oploditev. Kaj ti tu ni jasnega ne vem. Ovulacije kaj veliko prej ne moreš imet, ker imaš cikel nadziran s hormoni- to več ni narava. Torej 5-10 dan po zadnjem klomifenu, ali pa ovulacije sploh nimaš, ker so se naredile ciste ali pa so folikli "prazni". Ne moreš pa rečt, da boš imela 25.11 ovulacijo, zato pa se spremlja z UZ, da vidš koliko so folikli sploh veliki, da se lažje določi dan. Drugače pa vsak drug dan hopa cupa, ap nimaš kaj zgrešit, se sekirat preračunavat..., čakat samo 1 datum, pa je brezveze





(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: ugnezditev?
24.11.2011 9:16:37   
Anonimen
Hvala za pojasnila, danes imam UZ pri dr. Rešu in upam, da mi bo posvetil kako minutko več, da ga povprašam o vsem in potem se vam javim.
Trudiva se že leto in pol in resnično komaj čakam, da nama uspe. Sem že kar precej obupana, a imam še kanček volje za malo user posted image .

Tisto o user posted image sem pa hotela povedati le to, da je znanka zanosila, ko sta s svojim po dolgem premoru( bil v tujini)user posted image in ravno takrat je imela menzes. Ko je prišla na obisk sta user posted image . Čakala je naslednjo menzo in je ni bilo. Bila je prepričana, da ji le zamuja. Znakov ni imela nikakršnih, da bi sploh pomislila na nosečnost. Po 14 dneh zaostanka je naredila test in glej pokazalo se je user posted image . Bila je paf. Ko ga je o tem obvestila kar nista verjela, da se je to lahko zgodilo. Danes je srečna mamica. Toliko o zanositvi med menzesom. Ja tudi meni ni bilo jasno, kako je sploh to možno.
Sem pa slišala tudi za primer, ko je ženska zanosila, pa naj se sliši še tako nemogoče je zanosila kmalu po opravljeni sterilizaciji.

(odgovor članu Hope2)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: ugnezditev?
25.11.2011 9:30:55   
Anonimen
Ekola,

Bila pri Rešu in izvedela slednje. Folikel naj bi počil po vsej verjetnosti danes in sem 12 dan cikla. Rekel mi je, da je možno vsa ta napetost in bolečina ter sluz razlog močne reakcije klomifena (moje telo se je tako odzvalo), kar pa ni nič narobe in nenavadnega. Pričakuje, da bi lahko prišlo do opolditve glede na user posted image , ki ga prakticirava vsak drugi dan. Nimam PCO, vendar imam po celotni trebušni votlini nenormalno veliko zarastlin, ki pa jih z laparo niso odstranili, ker bi bila s tem lahko življensko ogrožena. Odločili so se za OBMP. Po posvetu z G pa sem šla prej še na klomifen, če bo ratal. Upam, da bo, ker sam postopek je zelo neprijeten in boleč.

(odgovor članu Hope2)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: ugnezditev?
25.11.2011 14:16:01   
oreh
Joj mene,mislim, da bi se morala vsaka ženska podučiti o svojem telesu, sploh pa ciklu. Z znanjem o zadevi tudi pripomoreš k poznavanju in izboljšanju vsega skupaj. Sploh pa, ko greš enkrat recimo k Rešu se je modro zelo podučiti o vsem. Vsaj on je vesel, ko vidi, da ženska obvlada, takrat se še celo nasmehne.

Anonimna o tvojih vprašanjih imaš veliko napisanega, tudi recimo, zakaj je tvoja kolegica zanosila meduser posted image . malo pobrskaj, splača se.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: ugnezditev?
25.11.2011 14:17:11   
oreh
anonimna, pozabila dodati-sem vesela, da reagiraš na klomifen, tako da je veliko možnosti da ratauser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: ugnezditev?
28.11.2011 9:29:41   
Anonimen
Pozdravljena Oreh,

dobro sem poznala svoje telo. Ovulacija in vse kar spada zraven mi ni bilo nič tujega. Sedaj pa enostavno ne vem več kaj naj si mislijm o svojih ciklih in menzesih, ker imam totalno polomijo. Ovulacije nisem imela že 6m (bila pod G nadzorom), cikle sem imela neverjetne od 15 -30 dni različno. Ko naj bi bila ovulacija (znaki so bili tipični,....), no ko pa sem šla točno v določenm času po posvetu z G na UZ, ni bilo nikakršnega znaka o ovulaciji. Mislim, da ni težava v poznavanju svojega telesa, vendar se z menoj dogaja res nekaj čudnega, ker tudi G ni točno vedel kaj naj bi bil vzrok, zato sem pred prvim postopkom OBMP prejela klomifen. Dr. Reš, je OK ginekolog in moram priznati, kot sem veliko brala in slišala, kako ga imajo za brezčutnega in direktnega. Jaz osebno imam dobro izkušnjo z njim.
Zadnjič, ko sem bila pri njem sva se tudi midva nasmejala drug drugemu in sem šla iz ordinacije prav dobre volje. Je CAR, ni kaj.

No upam, da mi ne zameriš, ampak nekomu govoriti, da naj si prebere in pozanima več o svojem ciklu je brez pomena, kajti vsak zase najbolje ve. Po vseh operacijah, ki sem jih imela (žal neuspešne) mislim, da vem kar dosti o sebi in svojem telesu.
Zal pa je res, da smo si različni.

Še enkrat brez zamere

(odgovor članu oreh)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: ugnezditev?
29.11.2011 8:13:32   
oreh
Živjo aninimna. očitno je prišlo med nama do kratkega stika.

Še enkrat sem prebrala tvoja posta in mojega. Tvoj se mi zdi zmeden, moj pa napadalen. Oprosti, če sem te kakor koli spravila v slabo voljo, sej sploh ni moja stvar, zmedlo me je edino to, ko si napisala, da če je možna vgnezditev, ne da bi bila prej ovulacija. to pa itak ni možno. in iz tega stavka je potem vse skupaj izhajalo. Oprosti še enkrat, res bi lahko napisala drugače.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Najbolj ujemajoči astrološki pari so ...
V članku preveri, kateri so najboljši kozmični ljubezenski pari.




prijatelji
Siana

Si vzamete čas za prijatelje kljub otrokom?

DA (69%)

NE (31%)


Število vseh glasov: 45

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!