|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Ostati ali ne ostati?
4.5.2012 22:36:46   
OverTheSky
No pa pozdravljeni še od mene :)
sem nova tukaj, večkrat že brala kakšne nasvete in so prav prišli pa sem se odločila da še jaz povem svojo zgodbo. Gre takole:
že od kar se zavedam, sanjam da se bo moje življenje vrtelo samo okoli partnerja, družine, skupnega gnezdeca...(družinski človek:)). Imeti to je bil vedno moj cilj. Prvi fant pri 15h, zveza trajala eno leto, iz te zveze sem takoj prešla na drugo, ki zdaj traja že skoraj štiri leta. Realno pogledano sem zgodaj začela :). Ne rečem da nisem žurala-začeli smo zelo zgodaj in veliko dal skoz..ampak..
Ko sva začela je bilo-kot najbrž povsod :)- vse lepo in prav. Kmalu (po pol leta) sem začela redno spati pri njemu, njegova družina me je sprejela, moja njega. Od takrat živim pri njemu. Na začetku, ko me popoldne ni bilo pri njemu, in sem še hodila redno v šolo ni bil nikoli problem, če sem kam šla s prijateljico, v šoping, itd. Nikoli ni rekel besede. Je pa res da nisem hodila ven žurat. Sedaj se je vse obrnilo na glavo.
Moj fant prihaja iz dokaj staromodne družine. Ima dva brata, oba že odseljena (midva živiva pri njegovih starših), oba sta ostala s svojima prvima puncama (tudi jaz sem njegova prva) in imata z njima družino. Ker imajo družinsko podjetje in so vsi zaposleni v njem (vključno z mano), delamo od jutra do večera. POČASI in v tistem trenutku nezavedno se je začela najina zveza spreobračati v zapor. Zaposlena sem pri njih, v šolo hodim izredno ob delu popoldne. Delam cel teden, kadar nimam popoldne šole delam cel dan. Začel me je zasliševati če kam grem, vsak moj odhod od njega če ni obvezen se mu zdi zapravljanje časa za brezvezne stvari. Kaj so njemu obvezne stvari? Zjutraj zgodaj vstaneš, delaš, nato doma pospraviš, gospodu nareediš za jest in greš spat. Vsak dan, nonstop. Sobota, nedelja? Čas za pospravljanje, še kaj narest za firmo...(takrat sta njegova brata doma in imata čas za družino, ker pa imajo firmo doma-pisarna v pritličju, bivalni prostori zgoraj-sem jaz tista ki pač mora kaj narest) čas za sebe? Ne. Če drugi delajo, moraš tudi ti. Če se slučajno cel dan učim na postelji? Zvečer bom imela pred nos vrženo, da sem cel dan ležala in nisem nič naredila. Na skrivaj se dobivam s prijateljico, ker če mu rečem da grem k njej, bo odgovor vedno isti: a nimaš druzga dela? bom ti jst povedu kaj je treba narest...vem, da je v lastni firmi veliko dela, ki ga nikoli ne zmanjka.
Je že res da smo zeli povezani, da se imava rada in si nikoli ne bi mislila, da bom to pisala in se tako počutila. Oba sva družinska človeka in si želiva družine. Močno. Ker vem, da bi se potem stvari malo spremenile in bi se družinsko zelo dobro ujela. Nič ne rečem čez najina čustva, res se imava rada in se razumeva. Ampak na tihem me malo razjeda-sem prepričana da si želim tako živeti? Nikamor ne bi smela iti, nič početi za sebe? Sem še premlada (junija bom 20)bi morala še uživati, hoditi ven, se zabavati...? To z njim ni možno. Priznam da me to zadnje čase precej mika... Kaj pretehta-želja po družini ali želja po zabavi?


_____________________________

Življenje nam vrača samo tisto, kar dajemo drugim.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Ostati ali ne ostati?
5.5.2012 9:12:58   
petea
saj si si že sama odgovorila - preberi svoje sporočilo, kot da je od koga drugega in premisli, kaj si misliš o zapisanem

drugače pa:
za uspešno družinsko življenje je najprej potrebno obojestransko spoštovanje obeh partnerjev, šele nato lahko razmišljata o družini; če tega ni, je potrebno ugotoviti, kaj je narobe ter razčistiti zadevo - če se da, če se pa ne da, pa se je bolje raziti (kar pa seveda nikakor ni lahek korak; še vedno pa je lažji kot potem, ko par vežejo še otroci)

včasih pomaga tudi kratkočasen razhod obema partnerjema, da razčistita svoje misli, dvome in pričakovanja

ujeta sta v zelo monotono rutino, ne vzameta si časa za uživanje v dvoje, lahko, da ti partner tudi malo zavida, da imaš še druge, svoje interese, v katerih bolj uživaš kot v njegovi družbi


zelo mlada si še, dobro pretehtaj, kakšno življenje si želiš; in predvsem postavi svoje (drobne) želje na prvo mesto

(odgovor članu OverTheSky)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Ostati ali ne ostati?
5.5.2012 11:19:35   
Miška85
poznam tako družino,bližnji sorodniki po moževi strani, prav tako družinska firma. Punca se je omožila k njim in mislim da je v zaporu,dela pri njih,popoldne pedena otroke in moža ki je popoln diktator, kolikor vem ji niti ne dovoli da bi jo mama prišla obiskat,ona pa izpita za avto nima... in se samo stopnjuje...
Moj nasvet: če se to dogaja,ne bo kar se spremenil na bolje,več let ko si z nekom težje prideš do kompromisov in malo verjetno je da bo postal drugačen in boljši.
Pojdi, žuraj, spoznavaj druge, stara si komaj 20 let,boš še mela čas da se zresniš.

(odgovor članu OverTheSky)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Ostati ali ne ostati?
5.5.2012 11:20:31   
OverTheSky
če bi bilo to res sporočilo nekoga drugega, bi brez pomisleka rekla kaj še dela tam..ampak ko si v taki situaciji, je to čisto drugače. Težko je to razložiti ljudem, ki odnosa in zveze ne vidijo. Seveda je tudi veliko stvari, ki so mi pri nama všeč. In v vsakem odnosu se je treba čemu prilagajati, ane? Spet po drugi strani gledano, pa imajo prilagoditve povsod svojo mejo...ah.

Kar se tiče kratkočasnega razhoda..sva imela to situacijo slaba dva meseca nazaj, ko sem pač rekla da ne vem več kako naprej in sem šla domov za dva tedna. Šla ven, se zabavala..prijokal (prvič v življenju sem ga videla jokat, pa sva mela že velik primernih jokajočih trenutkov) je nazaj k meni z obljubami da bo drugače, da se bo trudil za mene, da ne bo več oporekal če bom šla s prijateljicami na kavo...in ne rečem, bilo je. En mesec. Potem pa spet počas nazaj na isto. Razen za kolegico res nič več ne reče, če se pač dobiva popoldne na kavi. Zvečer za ven pa nikakor. V glavnem, težko se je sam odločit, namesto tebe se pa tud noben ne more. Najlažje je vse pustit tko kot je in se ne obremenjevat kako in kaj bi lahko bilo boljše. Sam pol pa srečn nisi.. :) mislm da je tole preveč zakompliceran.

Pa hvala za odgovor!

_____________________________

Življenje nam vrača samo tisto, kar dajemo drugim.

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Ostati ali ne ostati?
5.5.2012 13:11:09   
petea

IZVIRNO SPOROČILO: OverTheSky

Najlažje je vse pustit tko kot je in se ne obremenjevat kako in kaj bi lahko bilo boljše. Sam pol pa srečn nisi.. :)



Si prepričana, da če vse pustiš pri miru, da je to najlažje?
Če je to res, zakaj se potem ubadaš s tem vprašanjem?


Nisi ne prva ne zadnja v takšnem odnosu. Razmisli pa o tem, kam lahko pripelje takšen odnos, tak strog nadzor in ukazovanje enega partnerja drugemu.

Želim ti, da uspeš dobro pretehtati, kakšno je tvoje stanje, kakšno življenje si želiš ter kaj si pripravljena narediti, da boš živela tako, kot si predstavljaš.
Verjemi, da je včasih bolje priznati manjše poraze in spremeniti določene zadeve, kot pa čez dolga leta ugotoviti, da je tvoje življenje pravzaprav životarjenje.



ŠE to: Tvoj dragi ve, na katere strune mora pritisniti pri tebi, da doseže svoje namene. Kaj pa ti? A imaš izdelane metode, da prideš do svoih ciljev?

(odgovor članu OverTheSky)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Ostati ali ne ostati?
5.5.2012 13:30:08   
josephine27
Mislim, da imata lepe možnosti, da ostaneta skupaj in dolgoročno gledano tudi ustvarita družino. Glede na to, da si še mlada je prav, da se zabavaš. Sploh, če sama čutiš, da to še potrebuješ. Mislim, da si se mu enostavno preveč podredila. Postavi mu meje, povej mu točno kaj rabiš brez obsojanja. Mogoče najdeta kak kompromis. Kaj pa če bi šla kdaj skupaj zvečer ven s prijatelji? Povej mu že vnaprej kdaj si zmenjena. Moj napr. ne mara, če mu povem zadnji trenutek.
Ne pusti mu da te izsiljuje... ko bo videl da to ne uspeva in da lahko greš ven ne da bi se žrla bo nehal to počet verjemi. Jaz sem bila pri 20 zelo podobna. Nisem se znala dovolj postaviti zase. Potem, ko sem enkrat začela postavljat meje je postalo precej kritično ker sem šla zelo na trdo in rušila vse pred sabo. Z leti sem se naučila kako se postavlja meje z ljubeznijo. Želim ti da bi se vse uredilo tako, kot je treba, da bo dobro za oba. Glede na tvoje pisanje imam občutek, da se imata rada in da je v tem odnosu vredno ostati. Kako je v resnici pa itak veš samo ti.

_____________________________



(odgovor članu OverTheSky)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Ostati ali ne ostati?
5.5.2012 23:35:03   
*jesen*
Naj si bo človek star 20 40 ali pa 60 let... Vsak ima pravico da ŽIVI. Ne da životari, se prilagaja in sledi svojim 'sanjam' ki ga omejujejo.

Srečno punca!

(odgovor članu josephine27)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Ostati ali ne ostati?
6.5.2012 11:21:01   
november2010

IZVIRNO SPOROČILO: *jesen*

Naj si bo človek star 20 40 ali pa 60 let... Vsak ima pravico da ŽIVI. Ne da životari, se prilagaja in sledi svojim 'sanjam' ki ga omejujejo.

Srečno punca!


SE strinjam.... pa imam občutek, da se bo tole samo še stopnjevalo in se ne bo izboljšalo... on očitno ne vidi smisla v druženju in mu je življenje pač vaša firma in kar se doma dogaja, ti bi rada počela še kaj drugega in mislim, da bo težka da bo on kdaj to razumel ozirma, sprejel....

_____________________________

www.petjenaporoki.si

FB http://www.facebook.com/porocnaglasba

(odgovor članu *jesen*)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Ostati ali ne ostati?
6.5.2012 12:01:17   
diana 28
Poznam zelo podoben primer tvojemu in to meni zelo blizu oseba je v podobni situaciji, le da je zvezo nadaljevala in imata sedaj otroka. Šele sedaj, z otrokom ugotavlja kako zelo jo duši ta zveza. Skoraj nikamor ne sme iti, delata v istem(družinskem) podjetju...Meni je zelo hudo, ko gledam kako ne živi svojega življenja ampak življene, ki ga ON in njegova družina dirigirata. In to je grozno, še posebej, ker to traja od kar sta bila še zelo mlada-še bolj kot v tvojem primeru. Saj ne rečem, imata vse, lepo hišo, apartma na morju, barkico, denar ampak za nič na svetu nebi zamenjala z njo, ker to pomeni le to, da se odpovem SVOJEMU življenju... Le pomisli, kako ti bo enkrat lahko žal, da nisi živela kakor bi si ti želela in te je ena oseba omejevala in ti narekovala kako lahko živiš. Pride lahko do te stopnje, da imaš slab občutek oz slabo vest še ko greš v trgovino ali na kavo s svojci, ''''ne smeš'''' it na obisk k svojim sorodnikom. Delaš od jutra do večera, ker pričakujejo, da delaš kot oni (verjetno so še deloholiki). Za vsak izhod imaš slabo vest in STRAH. Ker sprejmeš svoja dejanja, kot nekaj slabega, čeprav še zdaleč niso. Zame to sploh ni življenje. Kot pišeš je situacija prav enaka primeru, katerega zelo dobro poznam.

Sedaj imaš po mojem mnenju dve možnosti, ali greš stran ali pa se že sedaj upri in pokaži, da tako ne želiš in nočeš živeti, KER ŽIVLJENJE JE TVOJE, nima ti pravice jemati svobode. Resno, ne dopusti tega. Če nočeš tako živeti že sedaj naredi nekaj na tem, ker kasneje bo precej težje, ko bo navajen, da ubogaš na vsak njegov ''''ukaz''''.

Lahko, da sem malo prekruto napisala, vendar mislim, kot so tudi že druge napisale, da se z leti zadeva le stopnjuje in to jokanje je pač le način, kako te zna pridoboti nazaj, navade in pričakovanja pa bo težko spremenil, če mu ne boš dala tudi ti, ŽE TAKOJ neko mejo....

< Sporočilo je popravil diana 28 -- 6.5.2012 12:18:52 >

(odgovor članu OverTheSky)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Ostati ali ne ostati?
6.5.2012 13:40:25   
end1

IZVIRNO SPOROČILO: november2010


IZVIRNO SPOROČILO: *jesen*

Naj si bo človek star 20 40 ali pa 60 let... Vsak ima pravico da ŽIVI. Ne da životari, se prilagaja in sledi svojim 'sanjam' ki ga omejujejo.

Srečno punca!


SE strinjam.... pa imam občutek, da se bo tole samo še stopnjevalo in se ne bo izboljšalo... on očitno ne vidi smisla v druženju in mu je življenje pač vaša firma in kar se doma dogaja, ti bi rada počela še kaj drugega in mislim, da bo težka da bo on kdaj to razumel ozirma, sprejel....

podpis pod oboje.

Tvoj življenepis s tvojim fantom zame ni življenje. Pa govoriš, da si dala velik skoz - moje vprašanje je česa?

(odgovor članu november2010)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Ostati ali ne ostati?
6.5.2012 13:52:20   
lotkla

IZVIRNO SPOROČILO: diana 28

Sedaj imaš po mojem mnenju dve možnosti, ali greš stran ali pa se že sedaj upri in pokaži, da tako ne želiš in nočeš živeti, KER ŽIVLJENJE JE TVOJE, nima ti pravice jemati svobode. Resno, ne dopusti tega. Če nočeš tako živeti že sedaj naredi nekaj na tem, ker kasneje bo precej težje, ko bo navajen, da ubogaš na vsak njegov ''''ukaz''''.


Se podpišem.
Sama vem kako je zapustiti nekoga, s katerim si predstavljaš skupno življenje in in kasneje družino. Takrat sem si govorila "saj bo bolje", zraven pa trpela. Hvala bogu sem prišla do spoznanja, da tako ne gre, zbrala moči in ga pustila. In ja, takrat sem zaradi njega izgubila najboljšo prijateljico.
Pobrala sem se in danes sem srečna z partnerjem in otrokom, ki ju ne zamenjam za nič na svetu.

Poglej, stara boš 20 let. Kaj vse imaš še pred seboj? Dobro premisli, da ne izgubiš še edine prijateljice, ki jo imaš, zaradi nekoga, ki bo potem imel stalno oblast nad tabo. Eno možnost si mu že dala, en mesec je bilo uredu. Kaj če bo naslednjič isto?

Predvidevam, da če ga pustiš, posledično izgubiš pri njih službo, kar bi bilo nefer, sploh če si tako marljiva kot pišeš.

"Volk dlako menja, narave pa nikoli."


(odgovor članu diana 28)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   [Brisano sporočilo]
6.5.2012 15:06:21   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu lotkla)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Ostati ali ne ostati?
7.5.2012 7:49:02   
gsatalema
tako kot so že ostali napisali, ti tidi jaz priporočam, da se vsedeta, pogovorita in DOSLEDNO postavita meje. Ko jo prekorači mu takoj povej- Halo tako se nisva dogovorila!!user posted image Potrebno bo tudi kar nekaj časa da bosta ugotovila ali vsi ti ukrepi in dogovori držijo, ali je to le začasno in da te dobi nazaj. Vidim, da se imata rada in zato je še toliko težje ker so čustva močna, če ne bi bilo tako, bi po moje z lahkoto prekinila tako zvezo.
Si še zelo mlada zato le skrbno preuči zvezo, kajti kar boš sedaj sejala, boste kot družina in otroci želi.
Morda, ga pa vključi v kakšno kavico in žur ob koncu tedna - morda mu postane všeč in boste to in še več počeli skupaj user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Ostati ali ne ostati?
7.5.2012 13:13:59   
mojamura
uff....mlada si in naivna, če misliš, da se bo takrat ko bosta dobila otroka kaj spremenilo na bolje. ne meči si peska v oči. a bi res rada svoja najboljša leta ostala v ''zaporu''?
razumem, da ga imaš rada on tudi tebe. imata šanso še za normalno zvezo, s predpogojem, da pustita delo v družinskem podjetju, poiščeta službo drugje in se odselita in to po hitrem postopku.

(odgovor članu OverTheSky)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Ostati ali ne ostati?
7.5.2012 14:31:47   
diana 28
quote]IZVIRNO SPOROČILO: mojamura

s predpogojem, da pustita delo v družinskem podjetju, poiščeta službo drugje in se odselita in to po hitrem postopku.

[/quote]

To pa se bo zelo težko zgodilo, ker malokateri bi pustil dobro službo v okviru družine. Cela družina je zaposlena v tem podjetju in verjetno bi to bilo precej težko, že zaradi njegovih staršev. Vsaj sklepam. Za njo pa bi morda bilo res dobro, čeprav v teh časih spet ni glih kar tako pustit službo, ko jo vsi iščejo....

No, ko pridejo otroci pridejo pa očitanja alla .... ''Kam ga vlačiš ubogega otroka''...... in s tem nabijanja slabe vesti,  pa četudi si ne vem kako skrbna mama. Vsaj tako je v primeru, ki ga poznam. Na žalost....

(odgovor članu mojamura)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Ostati ali ne ostati?
8.5.2012 10:27:39   
mojamura
diana 28 vem, da je dandanes težko s službami, ampak jaz si v njeni situaciji ne predstavljam, kako bi bilo, če bi samo ona službo pustila, ker bi njen partner podlegel pritiskom njegovih staršev in bi na koncu nekje počilo....saj veš kaj mislim. zato pa sem napisala, da morata oba menjati in okolje, dom in službo

(odgovor članu diana 28)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Ostati ali ne ostati?
8.5.2012 23:21:13   
aknela123
zdaj, odvisno je tudi od tega, kako ti dojemaš kavico s prijateljicami. ali je to enkrat mesečno po kakšno uro, enkrat tedensko, ali vsak drugi dan, mogoče celo vsak dan, ki se zavleče...

(odgovor članu mojamura)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Ostati ali ne ostati?
9.5.2012 7:23:16   
josephine27
...saj veš kaj mislim. zato pa sem napisala, da morata oba menjati in okolje, dom in službo


pa se ti zdi prav zahtevat od pratnerja, da vse to zamenja, če mu je okolje v katerem živi všeč, delo, ki ga opravlja všeč...navsezadnje tudi avtorica teme ni nikjer izrecno napisala, da ji služba in dom kjer živi ni všeč temveč, da ji manjka svoboda in čas zase. to ji bo lahko manjkalo tudi v novem domu in novi službi, če ne bo znala poskrbeti zase.

no če oba nista zadovoljna tam kjer sta pa le. lahko pa tudi postopoma najprej službo drugje pa potem si še dom ali pa v obratnem vrstnem redu.

_____________________________



(odgovor članu mojamura)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Ostati ali ne ostati?
9.5.2012 11:52:04   
mojamura



IZVIRNO SPOROČILO: josephine27

...saj veš kaj mislim. zato pa sem napisala, da morata oba menjati in okolje, dom in službo
 

pa se ti zdi prav zahtevat od pratnerja, da vse to zamenja, če mu je okolje v katerem živi všeč, delo, ki ga opravlja všeč...navsezadnje tudi avtorica teme ni nikjer izrecno napisala, da ji služba in dom kjer živi ni všeč temveč, da ji manjka svoboda in čas zase. to ji bo lahko manjkalo tudi v novem domu in novi službi, če ne bo znala poskrbeti zase.

no če oba nista zadovoljna tam kjer sta pa le. lahko pa tudi postopoma najprej službo drugje pa potem si še dom ali pa v obratnem vrstnem redu.


Ne vem no. Jaz sem tako razumela, da ma partner močno vez s svojimi starši in seveda tudi firmo. in to vpliva na to, da je ona nonstop doma ali na delovnem mestu.
če prebvereš ona napiše, da se je takrat, ko je začela tudi sama delat v tej družinski firmi, njuna zvaza spremenila in sicer v smislu njenega zapora. Če gledam iz njenega stališča, ji gotovo ni lepo tam, še zdaleč da bi ji bilo všeč (piše, da so staromodna družina) - tako, da če jo ima on rad pa vidi, kako ona trpi bosta prišla do nekega soglasja. 
če pa je on egoist, pa ne vem če bo kaj dobrega tukaj ratalo.

(odgovor članu josephine27)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Ostati ali ne ostati?
9.5.2012 12:32:32   
Taddy78
Živim podobno, ampak samo v tistem smislu, da vsi delamo za "domače podjetje".
Odgovor je čisto preprost...kako si boš nastlala, tako boš spala. Kje pa piše, da se mora tvoj svet vrtet okoli tuje "lastnine?
Si se kdaj vprašala, kaj si oz. boš imela od tega oz. takega življenja, če jutri gresta narazen?
Pri nama je bilo celo tako, da njega moji "izhodi" niso nikoli motili, je pa znala njegova mati izustit kako krepko, da me je včasih kar zalapnilo. Se pač navadiš, nasmehneš in greš dalje.
Res je, da ne poznam tistega- oddelaš 8 ur in greš domov, porihtaš stanovanje, otroke, imaš 25 dni dopusta, fraj vikende itd...je delo in je prosti čas. Za oba enako, brez sponašanja in grdega gledanja (no, jaz že včasih kako butnem user posted image   ampak mene bolj mantra moj težki karakter kot pa kaj drugega ).
Kar sem v bistvu hotela povedat...poišči si svoje mesto pod soncem, ko pridejo otroci, pridejo še večje obveznosti, še manj prostega časa  in če si že sedaj skorajda  v zaporu, kaj šele bo...se bo ti zmešalo. Imam 2 sončka, tako da se mi malo svita o čem govorim user posted image

(odgovor članu mojamura)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Ostati ali ne ostati?
9.5.2012 12:54:41   
ronja
In v vsakem odnosu se je treba čemu prilagajati, ane?

Ja, ampak ne na zapor, pa še pri 20ih! Če misliš, da bo z družino boljše, zelo iskreno dvomim. Družina že tako pobere čas, ki je bil prej tvoj čas, tako da če ga že zdaj nimaš, boš potem v minusu! Poleg tega ti bo potem lahko nabijal slabo vest z otroki in skoraj vse mame bi dale vse za svoje otroke in te bo res lahko na kratko držal. Kar poznam srečnih mamic, imamo navadno vse partnerje, ki nas podpirajo in nas kvečjemu nagonijo, da naj delamo nekaj zase, kadar si same ne vzamemo časa/denarja, ker nam ga je škoda za nas...

Kot si sama napisala: lahko se melanholično udaš v usodo in upaš na najboljše - ampak srečna pa ne boš - ker za srečo se je treba borit. Kar ni vedno fajn, v tem je trik sreče, ki ti ga nihče ne pove - da za to, da do nje prideš, moraš dostikrat naredit nekaj, kar ni fajn, je pa prav.

Nehaj se podrejat, ne pusti se izsiljevat, kot je napisala josephine. če bo sprejel to in bosta lahko normalno funkcionirala, super. Če ne, pa pač ne. Fantje navadno kar dobro vejo, do kod lahko grejo pri kom;). Moj bivši recimo je bil do mene takrat zlat, do naslednjih dveh punc pa grozen za moje (in njune) pojme... Ampak je točno vedel, kaj si lahko pri kom dovoli... IN na splošno ni slab fant in zdaj sta se našla z eno, ki tudi ne pusti pometat s sabo in se mata super. Tako da ti odnosi so vedno dvosmerna cesta.

Vsekakor pa si ne omisli otroka v tako zvezo. Najprej jo zrihtajta, če se bo dalo, če pa mu njegov stil življenja preveč pomeni, pa piči miki! Ker če boš otroka v tako rodila, bo najverjetneje nekega dne enako kot tebe, omejeval tudi njega in otrok bo zameril tudi tebi, da se ne upreš! Jaz bi glih znorela, da mam takega fotra! Lahko da bo otrok potreboval svobodo, če je že ti ne...

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu OverTheSky)
Neposredna povezava do sporočila: 21
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
BLOG: Prvo leto nič čokolade in smokijev!
V svojih povsem dobronamernih vzgojnih odločitvah starši pogosto pozabimo na najpomembnejše - otroka. Tudi, ko gre za uv...
Otroški dodatek v letu 2024: izplačila in ...
Otroški dodatek je dopolnilni prejemek za preživljanje, vzgojo in izobraževanje otroka. Pravico do dodatka imajo družine...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?