|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   krčne žile in zanositev
14.2.2013 12:57:33   
SU
V bistvu niti ne vem, če je to vprašanje za sem... ampak res ne vem na koga naj se obrnem... Na zadnjih dveh forumih čakam odgovor že kar nekaj časa in nič... Pa poskusimo še tukaj user posted image ...
Po drugi nosečnosti so se mi krčne žile, predvsem na levi nogi, zelo poslabšale (nekaj zelo debelih, tanke, modre...). Kadar imam menstruacijo, imam noge težke, včasih boleče.
Zdaj pa si z možem že kar nekaj časa želiva tretjega otročka. Jaz pa ne upam zanositi, ravno zaradi teh mojih "nesrečnih" krčnih žil.
Je katera že slišala, da bi lahko bilo s krčnimi žilami kaj narobe med nosečnostjo (če odmislim zoprne bolečine in težo v nogah)??
Ko sem vprašala ginekologinjo, mi v bistvu ni odgovorila nič konkretnega-v stilu: "...saj se bodo med nosečnostjo verjetno spet pojavile, če prej operirate..." user posted image
Zdaj pa ne vem... je smiselno hodit na operacijo prej, perd zanositvijo? Ali bi počakala in vse porihtala po tretjem škratu (če bi se seveda vse izteklo kot se mora)?
Prosim za vaše mnenje, izkušnje... malce "v tolažbo" in "brco v rit", da končno uredim to. Hvala, lp. Saša

_____________________________


Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: krčne žile in zanositev
14.2.2013 13:09:45   
petea
pojdi na pregled s specialistu, naredijo ti naj UZ ožilja, da dobiš oceno, kako resno je stanje in kaj ti svetuje glede vrstnega reda posegov in nosečnosti


v nosečnosti se bo stanje najverjetneje poslabšalo, pomaga pa stanje ohranjati nošnja kompresijskih nogavic, počitek z dvignjenimi nogami ..., kar pa tako ali tako najverjetneje že veš


starejša ko boš, težje se boš odločila za nosečnost, saj se bo stanje tvojega ožilja verjetno samo še slabšalo

(odgovor članu SU)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: krčne žile in zanositev
14.2.2013 13:38:39   
josephine27
se strinjam s tem kar je petea napisala. tudi jaz bi šla na tvojem mestu sigurno na pregled k specialistu naj ti pove svoje mnenje. on bo tudi znal ocenit kako resno je vse skupaj. vseh tudi ne operirajo kar takoj. moja mama ima napr. težave s tem že od zadnje nosečnosti ( 20 let nazaj) pa so se šele zdaj odločili da je za operacijo.



_____________________________



(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: krčne žile in zanositev
14.2.2013 13:46:49   
darhaha84
 
Gin. Ti ne bo mogla pomagati pri žilah. To moraš iti do osebnega zdravnika, ki ti da napotnico za specialista in te pogleda. Operacija pride v poštev če imaš žile, ki so ven. Če te bolijo noge in otekajo bi morala čimprej k zdravniku, ker lahko pride do tromboze.
Preventivne ukrepe je opisala že petea.
Pri meni so žile dedne ker ima moja mami probleme z žilami in tudi nama s sestro ne prizanašajo. Jaz sem med nosečnostjo nosila žabe za žile, ki sem jih kupila v sanolaborju in je bilo stanje kul. Imela sem srečo ker sem bila noseča čez zimo (rok aprila). Ko pa sem rodila sinčka je imel neko ovaro in je moral čez dva dni na operacijo. Kar je bil zame šok in takrat sem cele dneve presedela pri njemu na pediatrični kliniki na intenzivni (nisem imela postelje). Tako da sem že tretji dan po porodu in še 5 tednov (kolikor je bil tam) skoz bila na nogah. In seveda sem v tem času na sebe pozabila, prav tako na žile, žabe… – tako da so mi zaradi utrujenosti, napora stopile ven in noge me bolijo. Ko je bil sin star eno leto sem šla še za sebe k zdravniku in mi je premeril prehodnost in mi svetoval (ker si želiva še enega otročka), da naj dam čez še eno nosečnost in potem operacija.
Nosečnost ti stanja sigurno ne bo izboljšala, kvečjemu poslabšala, vendar če si želita še enega otročka mislim da ni ovir – jaz bi na tvojem mestu šla še prej na pregled k specialistu

(odgovor članu josephine27)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: krčne žile in zanositev
15.2.2013 8:32:32   
SU
Najprej najlepša hvala za vse odgovore, izkušnje, nasvete... Vidim, da ste večinoma podobnega mnenja... Najprej na pregled in potem bomo videli kaj bo rekel specialist... Tolaži me to, da je to stanje rešljivo, "ozdravljivo"... Vem pa, da bom imela vedno s tem težave (tudi pri meni je dednost vplivala na nastanek... sama sem pa samo še pripomogla-s svojo težo in nepazljivostjo v nosečnosti user posted image )... Držite pesti, da čimprej zberem pogum in voljo in spokam k zdravnici user posted image . In še enkrat hvala. Lp

_____________________________



(odgovor članu darhaha84)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: krčne žile in zanositev
15.2.2013 9:03:52   
petea
stanje ni ozdravljivo

izogibaj se sedenja na trdih stolih z nezaobljenimi robovi, večkrat noge razmigaj, čim manjkrat sedi s prekrižanimi nogami, stanje se poslabša pri višjih temperaturah (poleti, v pretoplih oblačilih, prostorih ...)


pojdi si čimprej po napotnico za UZ ožilja nog, da ti jo lahko tvoj osebni zdravnik, čaka pa se več mesecev, da prideš na vrsto

(odgovor članu SU)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: krčne žile in zanositev
16.2.2013 16:21:57   
SU
petea, hvala... ja, saj čutim, če sedim na način, ki mi "škoduje" (neprijeten občutek v nogah). resnično ste me "spodbudile", da se naročim k zdravnici. včeraj sem ravno cartala enoletno punčko... in zdaj je želja še močnejša... mislim, da bom ta teden že pri moji zdravnici. :) hvala še enkrat!

_____________________________



(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   [Brisano sporočilo]
18.2.2013 19:49:26   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu SU)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: krčne žile in zanositev
20.2.2013 8:27:20   
marty5
Ti lahko povem iz prve roke.

Po drugem porodu so tudi meni izstopile žile na desni nogi - od vrha stegna do goleni. Vmes sem tudi govorila z G (takrat sem razmišljala o morebitni 3. nosečnosti) in mi je svetovala, da to rešim prej, med novo nosečnostjo pa potem od prvega dne nositi kompresijske nogavice.

Za poseg se se odločila potem predvsem zaradi estetike. Na srečo je UZ pokazal, da so glavne vene zdrave, tako so mi odstranili le to okvarjeno žilo. Na voljo so nove metode (radiofrekvenca) - ta pri meni sicer ni prišla v poštev, ker so bile žile preveč blizu kože. Tako so mi žilo odstranili klasično z ekstirpacijo - v lokalni anesteziji, ambulantno. Po 2-3- tednih si povsem ok.

Je pa potrebno potem res delati na tem, da se ti stanje ne ponovi - veliko hodit, ne križat nog, pazit na prebavo in jaz jemljem še pripravke za jačanje žilnih sten (kostanjev prah, P vitamin...).

Kaj bi bilo v novi nosečnosti pa ti ne vem povedat :)

Srečno!

_____________________________

Ko je volja, se vedno najde tudi pot. Ko pa volje ni, prosto pot dobijo izgovori.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: krčne žile in zanositev
25.2.2013 10:16:33   
SU
marty5, hvala za tvoje izkušnje... očitno res ne preostane drugega kot, da grem čimprej na posvet... (pa poskušam zmanjšat tisto mal strahu, ki me vsake tolko prime, ko slišim za operacijouser posted image )... očitno je nasvet odvisen tudi od posameznega strokovnjaka za te reči... hvala. lp

_____________________________



(odgovor članu marty5)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: krčne žile in zanositev
1.3.2013 19:32:45   
marty5
Operacije same (če ni težava v glavni veni) se ni potrebno bati. Jaz sem izredni paničar in mi je slabo že ko vdihnem vonj po ambulanti in sem iz strahu dve leti odlašala. Poseg je bil povsem neboleč, kirurg 1A, pa tudi kasneje nisem vzela niti ene tablete proti bolečinam.

_____________________________

Ko je volja, se vedno najde tudi pot. Ko pa volje ni, prosto pot dobijo izgovori.

(odgovor članu SU)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: krčne žile in zanositev
5.3.2013 13:50:28   
SU
marty5...hhmmm... "...če ni težava v glavni veni..."...user posted image kaj to pomeni?

_____________________________



(odgovor članu marty5)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: krčne žile in zanositev
29.5.2013 10:29:45   
SU
evo... pregled preživela in zdravnik svetoval, da prej zanosim... pred operacijo. Med nosečnostjo se bodo najverjetneje prikazale še žile, ki zdaj niso vidne... pa še poslabša se lahko... Torej... bomo šli "na delo" in držali pesti, da čimprej uspe, potem pa bo treba imet nogavice za krčne žile gor. Operacija žil bo pa še malce počakale (če sem tolk časa čakala, bom pa še zdajuser posted image )... Lp

(odgovor članu SU)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Neverjetno: Sestri sta isti dan rodili dvo...
Včasih so zgodbe, ki jih piše življenje tako nepričakovane, da jim je težko verjeti. Ta zgodba je prav neverjetno srečna...
Najbolj ujemajoči astrološki pari so ...
V članku preveri, kateri so najboljši kozmični ljubezenski pari.




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?