|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Operacija žrelnice
27.2.2013 15:38:24   
klavdika
Danes sem bila s svojim 2,5 letnim sinom na pregledu v Celju na ORL. Zdravnica je ugotovila, da ima malo povečano žrelnico ni pa ravno ekstremno velika, pa tudi sluh je malenkost slabši. Tako smo se odločili za operacijo, datum že imava. Sedaj me pa zanimajo vaše izkušnje, kako naši malčki to prenesejo ali je hudo in pa zanima me za Celje kak je postopek.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Operacija žrelnice
27.2.2013 15:55:45   
brina_3
Evo izkušnja iz prve roke in še dokaj sveža, poseg sem opravila 12.12.2012 v Celju na ORLuser posted image

Obravnavana sem pa bila kot malo večji otrok ( 21 let user posted image ). Datum, ki si ga prejela, je datum sprejema v bolnišnico.
Ob uri prideš v čakalnico, sledi pregled pri ORL-ju, kakšna dodatna vprašanja nato pa sprejem na oddelek, kjer ti dodelijo posteljo in povedo osnovne stvari. Čez dan poteka merjenje temperature, pritiska.
Obroki so na dan sprejema normalni, hrano in pijačo sem lahko uživala vse do 00.00 potem pa ne več.
Na dan posega so me napotili v kopalnico, tuširanje, osebna higiena. Sledi operativni poseg, gredo pa po vrsti od najmlajšega proti starejšemu, sama sem bila na vrsti okrog 9.30. H meni je pred posegom prišel še anestezist in razložil postopek ter dal pomirjevalo, kako je s tem pri mlajših ne vem.
Poseg je pri meni trajal slabe pol ure, nato pa so me že prestavili v sobo. Nekje 2 uri po operaciji že dovolijo uživanje tekočine, hrane na ta dan ni.
Naslednje dni je hrana pasirana, po kosilu še sladoled za hlajenje grla :)

V bolnici smo bili vsi 3 oz. 4 dni. Na torek sprejem, sreda operacija, petek odpustnica.

Sama sem lahko na lastne oči videla primerjavo operacije med mano in pa dvema deklicama starima 4 leta. Sama sem po posegu, ko so protibolečinska sredstva popustila občutila kar precej bolečine, do hrane mi ni bilo in pa nič nisem imela proti popolnemu počitku. Med tem ko sta deklici isti dan po operaciji okrog treh popoldne se že mirno igrale v igralnici, bile tudi lačne, mamice pa tudi niso imele občutka,da jih kaj preveč boliuser posted image

Le pogumno in hitro okrevanje vama želim user posted image

(odgovor članu klavdika)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Operacija žrelnice
27.2.2013 16:03:19   
klavdika
No super lepouser posted image  koliko časa pa si potem še jedla doma pasirano in kako izgleda anestazija pri malih si mogoče videla kako so to otrokom naredil. Ja midva imava sprejem na sredo potem bo verjetno v četrtek operacija, petek ali sobota pa domov neuser posted image . Aja pa še to a si kaj krvavela?

(odgovor članu brina_3)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Operacija žrelnice
27.2.2013 16:16:38   
brina_3
Za anestezijo nevem kako je pri mlajših. ampak če sklepam verjetno enako dobijo kakšno pomirjevalo pred operacijo. Ta pomirjevalo je mene popolnoma uspavalo in se spomnim le bežno. V operacijski so mi v roko vstavili kanalček in po tem spustili v žilo to anestezijo.
Ko sem se zbujala,sem po besedah cimre jokala, da boli pa se tega sploh ne zavedam. dobila pa sem razlago s strani sestre, da če gre bolniko pod narkozo v strahu, je potem takšen jok običajen. Po prebujanju mi ni bilo nič slabo, le zaspana in omotična sem bila še nekaj časa.
Krvavela nisem, razen takoj po operaciji, ko čakajo da se krvavitev ustavi. Žrelnice ne režejo ampak strgajo in posledično tudi ne šivajo, zato je spihovanje nosu skoraj prepovedano,da ne pride do krvavitev.

Glede hrane: sama pasirane hrane ne maram, je niti ne prenašam s pogledom ravno dobro. Tako,da v bolnici mi nekako sploh ni pasalo jesti, žlica,2 in sladoled pri kosilu pa sem imela dovolj. Dovolijo pa nošenje hrane tako da so razni monte, frutzwerge zaželjeni pa za moj okus veliko boljši kot tista hrana.
Doma sem si pa hrano za slabe 14 dni prilagodila in sicer raznorazne juhe, pire krompir in špinača, pire in bučke v omaki pa polenta in omaka ( ne prehudo začinjeno). po dobrem tednu od operacije tudi dušena zelenjava pa svaljki na drobtinah pa malo bolj razkuhane testenine.

se mi zdi, da manjši veliko bolje prenesejo :)

(odgovor članu klavdika)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Operacija žrelnice
28.2.2013 13:50:13   
Najaa
Moja hčerka je bila predlani operirana na žrelnici v Celju. Pred tem je zelo slabo slišala, vnetje ušes pogosto, smrčanje, dihanje skozi usta... Po op. se je vse to popravilo, vneta ušesa ni imela.
Postopek je tak, da prvi dan je sprejem, nasl. dan pa operacija. Otrok mora biti seveda tešč in ga odpeljejo tako da ti ne moreš videt, kako jim dajo anestezijo. Hčerka mi je rekla, da so ji dali balon za pihat.. Otroci so prvi na vrsti in sicer glede na starost od najmlajših do najstarejših. Op. traja ene 20 minut do pol ure in potem ga pripeljejo nazaj po možnosti spečega. Dajo mu svečko in potem otrok lahko spi in počiva. Lahko krvavi ja ali pa tudi ne. Fajn je, da ta dan čimveč počiva, ne hodi okoli in je miren.
Domov se gre 4.dan.
Doma je naša kak teden jedla bolj mehko hrano potem pa postopoma vedno bolj spet vse. Pazit je treba recimo s čokolado ipd hrano, ki draži rano v ustih, prepovedano je pa sveže sadje, sokovi ipd. Itak dobiš pri odpustu list z navodili.

(odgovor članu klavdika)
Neposredna povezava do sporočila: 5
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Spet kričim, ker me nič ne ubogate
Kako biti v stiku z lastnimi avtentičnimi občutki in hkrati osebno odgovoren? In kje se pravzaprav začne tista točka odg...
BLOG: Pridružila sem se gibanju Free ziza
Če bi sama vsakič, ko sem dobila butasto vprašanje, povezano z dojenjem, zaslužila, bi danes imela že ... hm, morda nove...




Gosta hrana.
пеперутка16

Kdaj ste pričele z uvajanjem goste hrane?