|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kako in kaj v Gardalandu?
8.7.2012 11:54:37   
Minka4
Živjo!

Z družino se odpravljamo na izlet v Gardaland in sicer prvič, zato me zanima par stvari. Prosim za odgovore, če ste tam že bili.

1. Kaj se splača pogledati? Imam namreč dve hčerki, 14 in 20 let stari, tako da ne predlagati kakšnih preveč otroških stvari.
2. Imajo tam kakšne omarice za nahrbtnike? Če ja, približno koliko stane, da za kakšni 2 uri pustiš stvari tam?
3. Se splača pogledati akvarij Sea Life? Baje je zelo zanimiv, vendar ne vem koliko časa bi nam vzelo.
4. Na katerih atrakcijah je največ in na katerih najmanj gužve?
5. Naj si pijačo in hrano vzamemo s sabo ali ne?

Že vnaprej hvala za odgovore :)
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kako in kaj v Gardalandu?
8.7.2012 12:43:24   
diana 28
1. Kaj se splača pogledati? Imam namreč dve hčerki, 14 in 20 let stari, tako da ne predlagati kakšnih preveč otroških stvari. Splača se pogledat SAFARI ZOO (Mislim. da je v bližini) vstop je z avtom in pravijo, da je zelo zanimivo
2. Imajo tam kakšne omarice za nahrbtnike? Če ja, približno koliko stane, da za kakšni 2 uri pustiš stvari tam? Mislim, da nimajo tega. Nisem pa čisto prepričana.Če pa so že na razpolago niso poceni ker tudi voda znotraj parka je draga.
3. Se splača pogledati akvarij Sea Life? Baje je zelo zanimiv, vendar ne vem koliko časa bi nam vzelo. Sigurno je zanimivo vendar vzame po mojemm najmanj kakšno uro. Mogoče se splača iti v delu dneva ko je najbolj vroče.
4. Na katerih atrakcijah je največ in na katerih najmanj gužve? Največ jih je na tistih najbolj adrenalinskih. Najmanj na tiszih za male otroke.
5. Naj si pijačo in hrano vzamemo s sabo ali ne? Znotraj parka je hrana in pijača draga in se ne glih naješ. Odvisno koliko ste pripravljene plačati. Menuji so mali in dragi.


(odgovor članu Minka4)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Kako in kaj v Gardalandu?
8.7.2012 13:27:17   
MioBambino

IZVIRNO SPOROČILO: Minka4

Živjo!

Z družino se odpravljamo na izlet v Gardaland in sicer prvič, zato me zanima par stvari. Prosim za odgovore, če ste tam že bili.

1. Kaj se splača pogledati? Imam namreč dve hčerki, 14 in 20 let stari, tako da ne predlagati kakšnih preveč otroških stvari.
2. Imajo tam kakšne omarice za nahrbtnike? Če ja, približno koliko stane, da za kakšni 2 uri pustiš stvari tam?
3. Se splača pogledati akvarij Sea Life? Baje je zelo zanimiv, vendar ne vem koliko časa bi nam vzelo.
4. Na katerih atrakcijah je največ in na katerih najmanj gužve?
5. Naj si pijačo in hrano vzamemo s sabo ali ne?

Že vnaprej hvala za odgovore :)


Vsako leto sva vsaj 1-2x v Gardalandu.

Moji odgovori na tvoja vprašanja:
* Za pogledat priporočam Palablu(delfini(doplačilo!); za adrenalin pa: Raptor(priporočam, da greste pri vstopu prvo nanj!), Blue Tornado, Magic Hause(sicer otroško, ampak zanimivo!), Magic Mautain, Mammut(najdalje ponavadi čakava na tem vlakcu- pojdite nanj čisto na začetku!), Sequoia,...
* ob vstopu na vlakce(tam, kjer se vkrcaš), kjer ne moreš imeti nahrbtnika, imajo omarice, kjer so nahrbtniki na varnem- nič ne plačaš
* v SeaLIfe še nisva bila, ker pobere preveč časa in sva prevelika adrenalinska navdušenca, da bi ga tako zapravila- če greste za en dan, priporočam samo Gardaland(veliko je za videt, pa če čakaš, čas hitro mine), če greste za več dni, pa tudi SeaLife- nekateri so zelo navdušeni, vstopnina ni visoka, mora biti zanimivo(posebej za majhne otroke in ljudi, ki se ne vozijo v Gardalandu)
* Največ gneče je: Mammut, Raptor(ker je nov!) in podobni vlakci; najmanj: mhmmm... otroške atrakcije, kino, Sequoia,...
* Nekaj hrane in pijače vsekakor priporočam za seboj; hrana je tam draga, čeprav se da drugače dobiti veliko stvari(priporočam pizze v kornetu!:)- jih prodajajo v kiosku pri kinu Sponge Bob(če še je!)- tega v Sloveniji še nisem jedla- je poceni in drugače(ni pa super dobro za jest, sam zanimivo je) in sendvič Gardaland- dobiš ga povsod po parku(in tudi v okrepčevalnicah ob avtocesti Autogril- tam ima drugačno ime- Primavesa ali nekaj podobnega(s pršutom, pol ga pa popečejo)) in je zanimivega okusa- njami!

Če se boste želeli na Magic Moutain peljati večkrat, poznam eno finto- res pa je, da se pelješ večkrat zaporedoma(meni je ratalo 3x zaporedoma- pol sem pa zaključila zaradi vrtoglavice)- ko vlakec zaključi vožnjo, zapustiš svoj sedež, počakaš(tam, ko odložijo nahrbtnike) pri vlakcu, da se napolni in ko se vratca zaprejo, vedno ostane kak prosti sedež, ki ga lahko zasedeš(seveda vprašaš tistega zaposlenega, ki je pri vlakcu)- ni bilo nikoli težav, moraš pa biti res hiter(mislim, da je to na drugih vlakcih težje izvedljivo).

Pri Raptorju- če se boste vsedli na najbolj zunanji sedež, boste največ doživeli(čeprav lahko dobite kakšno kapljo vode več, kot ostali), pri BlueTornadu pa se v sedež dobro zaprite, dobro se držite in glavo držite cel čas ob strani sedeža(naslov), kajti drugače vas lahko preveč preruka(izkušnje!).

Priporočam, da ste tam pred začetkom odprtja parka, da vidite še šov. ki ga naredijo ob odprtju- takoj, ko odprejo vrata, pojdite na tiste vlakce/atrakcije, ki jih želite sprobati- takrat je gneča najmanjša in lahko največ vidiš, ne čakaš.

Če rabiš še kakšen odgovor, lahko na ZS.user posted image

(odgovor članu Minka4)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Kako in kaj v Gardalandu?
8.7.2012 13:41:32   
MioBambino
Še to...

SeaLife vzame minimalno cca. 1-2 uri časa(meni je to zelo veliko).

Pazite na svoje stvari- ne imejte vsega denarja v nahrbtnikih(razporedite si ga), pazite na dokumente(to najbolj kradejo!), telefone ne imejte po žepih. Ko čakate v vrsti, večkrat potresite z nahrbtnikom, bodite stalno na preži(ljudi je veliko). Ko greste na vlakce(in ostale adrenalinske stvari), očala in nakit(tudi kape) pustite spodaj, zaprite žepe z zadrgo, v žepih brez zadrge ne imejte ničesar(sila je velika in velika vrjetnost je, da kaj izgubite!). Če kaj izgubite, je postopek dolgotrajen, naporen, lahko vam pokvari lepo izkušnjo(nama se je to enkrat zgodilo z avtomobilskimi ključi(sva jih izgubila), na zadnji vožnji). Res pazite na svoje stvari!

Za kina/atrakcije(delfini) si ure/urnik poglejte že na začetku(lahko pa že doma, na internetu, na uradni spletni strani Gardalanda), da si boste zadeve lažje splanirali in da boste lahko videli vse, kar si želite.

Karte ste že kupili?
Če greste v lastni režiji, priporočam nakup preko spletne strani(je varno in ugodno!), komplet kart z SeaLife pa je cenejši, kot nakup dveh posameznih vstopnic.

S seboj imejte veliko vode- tam je voda zelo draga(kakšno flašo še kupiš v parku, več pa ne, če nisi ravno bogat), ostala pijača pa še bolj.

Gneča se ponavadi sprazni na večino atrakcijah okrog kosila, pa takrat, ko je vročina največja- izkoristite ta čas.

Sem se razpisala.user posted image

Imam pa izkušnje še z parkom Mirabillandia/Ravenna(podobno, kot Gardaland), tako, da če te bo kdaj zanimalo še kaj v zvezi s tistim parkom, se lahko obrneš name.

(odgovor članu MioBambino)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Kako in kaj v Gardalandu?
9.7.2012 10:15:32   
t5t6
Če greste samo za en dan je ogled Gardaalanda vrh glave, ker je res ogromno atrakcij, če prespiste pa je Sea life in Zoo park tudi zelo lepo doživetje, za vsakega rabiš cca 2 uri. Priporočam ti, da si sprintaš mapo gardalanda že pred odhodom in malo pregledaš. Hčerke bosta itak takoj videla kaj jih zanima, dobro je ker ne boste imeli nobenih omejitev navzol, ogledali si boste lahko vse kar vas zanima. S seboj vzami vodo pa kak sendvič ampak računaj, da boš kaj mogla kupiti tudi tam. Glede nahrbtnikov je navada, da se jih pusti pred posamezno atrakcijo in jih na koncu vzameš, seveda pa ne jemlji s seboj kakšnih vrednih stvari. Ker so ponavadi kar gužve je moje priporočilo, da se ne zalietiš na prvo atrakcijo na vhodu in tam čakaš eno uro ampak greš na začetku na zadnji del Gardalandaq in se premikaš v drugo smer.

(odgovor članu MioBambino)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Kako in kaj v Gardalandu?
10.7.2012 7:57:01   
Minka4
Ja, saj smo mislili iti najprej na mamuta, potem na fugo itd. Gremo za en dan, od 10.00 do 23.00 preko izletnika Celje. Je še kar ugodno. Problem pa je, da moraš plačati za Sea Life že pred odhodom v Gardaland. Če ne bi, bi si lahko glede na situacijo (manj gužve, več gužve ) ogledali Sea Life. Približno koliko km ali m pa je dolg park?
IZVIRNO SPOROČILO: t5t6

Če greste samo za en dan je ogled Gardaalanda vrh glave, ker je res ogromno atrakcij, če prespiste pa je Sea life in Zoo park tudi zelo lepo doživetje, za vsakega rabiš cca 2 uri. Priporočam ti, da si sprintaš mapo gardalanda že pred odhodom in malo pregledaš. Hčerke bosta itak takoj videla kaj jih zanima, dobro je ker ne boste imeli nobenih omejitev navzol, ogledali si boste lahko vse kar vas zanima. S seboj vzami vodo pa kak sendvič ampak računaj, da boš kaj mogla kupiti tudi tam. Glede nahrbtnikov je navada, da se jih pusti pred posamezno atrakcijo in jih na koncu vzameš, seveda pa ne jemlji s seboj kakšnih vrednih stvari. Ker so ponavadi kar gužve je moje priporočilo, da se ne zalietiš na prvo atrakcijo na vhodu in tam čakaš eno uro ampak greš na začetku na zadnji del Gardalandaq in se premikaš v drugo smer.


(odgovor članu t5t6)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Kako in kaj v Gardalandu?
10.7.2012 8:33:46   
t5t6
Gle na moje izkušnje z Gardalandom, kjer lahko porasbiš res ogromno časa še posebej če si prvič, vam po mojem ne bo uspelo iti še v Sealife, oz bi to predstavljalo eno samo hitenje. Kaj pa vam agencija priporoča? Kateri dan v tednu greste, ker za weekend lahko pričakuješ vrste, na bolj zanimivih atrakcijah tudi od 1-2 uri, čas v Gardalandu se res zelo hitro obrne.

(odgovor članu Minka4)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Kako in kaj v Gardalandu?
10.7.2012 9:18:20   
uškinamama
Lepo, da gresta štirinajstletnica in dvajsetletnica s tabo. Imejte se noro. Tak tudi Gardaland je, magičen, odštekan, nor...

_____________________________

Najina Uš : staršem prijazen otrok.


(odgovor članu t5t6)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Kako in kaj v Gardalandu?
10.7.2012 11:22:18   
ellie
Mi gremo jutri v Gardaland user posted image

Letos sicer gremo bolj na otroške stvari, ker gre sinek (2,5 leti) zraven.

Drugače sem pa redni gost Gardalanda. Večino so punce tako že napisale. Jaz si ponavadi v nahrbtnih dam pijačo in kaj za preobleč. Obvezno pa imam tisto smešno torbico za okoli pasu, kjer imam dokumente, denar in kamor spravim očala, če grem na kaj adrenalinskega. Takrat imam to torbico vedno zraven, je nikjer ne puščam. Sem jo pred leti kupila ravno v Gardalandu user posted image

Je pa 1 dan dovolj samo za Gardaland...jaz v akvarih ne bi šla. Sicer ne vem, kdaj greste z avtobusom od doma...ampak iz Mb se je ponavadi šlo tako, da pred 12. ali 1. uro nismo tja prišli (vikend, gužva na cesti)...in je bilo že to kar manj časa za ogled.

Letos gremo v lastni režiji...tako da imamo plan res ob 10ih bit tam. Pa še ob nedeljah in sredah so cenejše karte. Sprintali smo si že kar sedaj urnik predstav...in naredili plan, kam najprej in kako naprej.

(odgovor članu uškinamama)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Kako in kaj v Gardalandu?
13.7.2012 12:21:56   
Minka4

IZVIRNO SPOROČILO: uškinamama

Lepo, da gresta štirinajstletnica in dvajsetletnica s tabo. Imejte se noro. Tak tudi Gardaland je, magičen, odštekan, nor...


Haha, saj gre tudi mož zraven:) Gremo vsi štirje :D 18. avgusta, ko je moj rojstni dan :) Moja mlajša hčerka je čisto nora na Gardaland in je sama vse organizirala.:P Mene pa še tu pa tam kaj zanima, ker gremo prvič. :)

(odgovor članu uškinamama)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Kako in kaj v Gardalandu?
13.7.2012 12:23:08   
Minka4

IZVIRNO SPOROČILO: ellie

Mi gremo jutri v Gardaland user posted image

Letos sicer gremo bolj na otroške stvari, ker gre sinek (2,5 leti) zraven.

Drugače sem pa redni gost Gardalanda. Večino so punce tako že napisale. Jaz si ponavadi v nahrbtnih dam pijačo in kaj za preobleč. Obvezno pa imam tisto smešno torbico za okoli pasu, kjer imam dokumente, denar in kamor spravim očala, če grem na kaj adrenalinskega. Takrat imam to torbico vedno zraven, je nikjer ne puščam. Sem jo pred leti kupila ravno v Gardalandu user posted image

Je pa 1 dan dovolj samo za Gardaland...jaz v akvarih ne bi šla. Sicer ne vem, kdaj greste z avtobusom od doma...ampak iz Mb se je ponavadi šlo tako, da pred 12. ali 1. uro nismo tja prišli (vikend, gužva na cesti)...in je bilo že to kar manj časa za ogled.

Letos gremo v lastni režiji...tako da imamo plan res ob 10ih bit tam. Pa še ob nedeljah in sredah so cenejše karte. Sprintali smo si že kar sedaj urnik predstav...in naredili plan, kam najprej in kako naprej.


Super! :D Upam, da ste se imeli fajn :)

(odgovor članu ellie)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Kako in kaj v Gardalandu?
13.7.2012 21:55:48   
ellie

IZVIRNO SPOROČILO: Minka4


Super! :D Upam, da ste se imeli fajn :)



Imeli smo se super user posted image Če ne prej, drugo leto sigurno ponovimo user posted image


Smo pa puščali voziček in nahrbtnik vsepovsod, kjer smo šli na kakšno zadevo...pa nam nič ni zmanjkalo.

(odgovor članu Minka4)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Kako in kaj v Gardalandu?
17.7.2012 15:49:50   
valerija77
jst sm bla že lep čas nazaj in tokrat grem spet verjetno 15. avgusta. verjetno bova šla z Izletnikom Celje, ki ponuja dnevno nočni obisk za 62 eur. Pozna kdo kakšno ugodnejšo ponudbo?

(odgovor članu ellie)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Kako in kaj v Gardalandu?
18.7.2012 9:50:59   
t5t6
Joj, če je le možno ne it 15. avgusta, ne boš imela nič od tega razen čakanja na soncu, na najboljših atrakcijah so čakalne vrste tudi dve uri na take dni.

(odgovor članu valerija77)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Kako in kaj v Gardalandu?
23.7.2012 8:48:43   
ellie
Valerija, jaz tud ne bi šla 15.8. Bo najverjetneje totalna gužva. Že zdaj, ko smo mi bili, pa je bilo med tednom, je bila kar gužva.

Sem pa videla ponudbe za 50 eur, z nekimi popusti celo za 40 eur. Nimam pojma v kateri agenciji...je bila reklama zunaj postavljena...pa se nisem zavzela, ker nas to ni zanimalo. Čeprav je tud 60 eur ugodno. Če bi šel sam z avtom, bi te prišlo 1x več.

(odgovor članu t5t6)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Kako in kaj v Gardalandu?
23.7.2012 19:16:44   
Minka4
Tudi mi gremo z izletnikom celje. Mislim, da se skoraj ne splača vzeti ugodnejše ponudbe. Moja prijateljica je šla preko M-holidays, torej preko Mercatorja, ampak pravi, da ni bilo najbolje organizirano in še krajši čas so bili tam. Drugače pa je stalo 50 € s popustom, brez popusta pa bi stalo še več kakor preko izletnika Celje ( približno 68€)... Mi gremo 18. avgusta, čeprav je sobota. Problem je v tem, da imava z možem drugačne dopuste, jaz sem ravno ta teden začela delati, on pa ima dopust tisti teden, ko bomo šli. Drugače sploh ne bi mogli iti, ker mož dela v Avstriji in pride samo za vikend domov in je čisto preveč izčrpan, da bi še zgodaj zjutraj drugi dan kam šel... Bomo pač morali v gužvi potrpeti:P Glede sea life.a pa smo se odločili, da ne bomo šli gledat, ker bi nam vzelo preveč časa. Bomo pa si ogledali šov z delfini :)
LP
IZVIRNO SPOROČILO: valerija77

jst sm bla že lep čas nazaj in tokrat grem spet verjetno 15. avgusta. verjetno bova šla z Izletnikom Celje, ki ponuja dnevno nočni obisk za 62 eur. Pozna kdo kakšno ugodnejšo ponudbo?


(odgovor članu valerija77)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Kako in kaj v Gardalandu?
23.7.2012 19:22:41   
malaMravljica
Joj, 15.8 je praznik in to tudi v Italiji in visek sezone na Gardskem jezeru. Jaz ne bi sla niti pod razno, bodo itak sami zastoji ze na cesti, park bo verjetno zaguzvan do zadnjega mm, pa se sredi augusta je dol noro (pre)vroce za kaj takega. Moje mnenje pac.

(odgovor članu Minka4)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Kako in kaj v Gardalandu?
14.5.2013 14:58:28   
Tasiandi
Živijo,

Naslednji teden se tudi mi odpravljamo v Gardaland. Punci imam stari 3,5 let in 6, pa me zanima, koliko je kaj stvari, kjer bi lahko tudi onidve uživali?
Hvala za vsako informacijo.

A ja, in zasledila sem, da so neke predstave, kje lahko najdem kdaj so predstave?


Full hvala
lp, taši

_____________________________

Tasi

(odgovor članu ellie)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Kako in kaj v Gardalandu?
15.5.2013 14:11:48   
livia
Hoj,
na njihovi spletni strani ti piše vse zelo natančno.
Šove imaš tukaj: http://www.gardaland.it/attachfile/content/park/4/4622/0.40.0.gpshow2013.pdf
Kar se tiče atrakcij so pa vse označene z rdečo oz. Fantasy za to starost, poleg tega smo mi šli s 4 in 6 letnico na rdečo Adrenalin (Ortobruco tour in Colorado Boat) in zeleno Adventure (Jungle Rapids).
Obvezno še na šov delfinov, ki pa je dodatno za plačat. Urnike imaš tudi na spletni strani oz jih dobiš skupaj s karto na vhodu.
Fajn se imejte.
Lp

(odgovor članu Tasiandi)
Neposredna povezava do sporočila: 19
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...
Z avtodomom po Sardiniji
photo
Piombino je pristanišče na zahodni obali naših gurmanskih sosedov. Na s soncem obsijanem parkirišču smo nestrpno pričako...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?