|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   ALI JE PREDEBELA?
8.1.2006 13:19:25   
UOBERC
Moja Lia je stara 14. mesecev in ima okoli 15 kg in je velika 86 cm! Od vseh, ki jo vidi pravijo kako je "okrogla" debela seveda. To mi gre zalo na nazivce kajti moj partner mi skoz govori kok jo prevec futram. Da vam povem koliko ona poje: zjutraj cokolino, malice skoraj nikoli nima za kosilo poje alete obrok ali juhico in malo krompirja potem cez dan kaj malega kaksno sadje ali skutko zvecer predno gre pa spat pa mleko 250ml in vanj stresem malo gresa.
Pije pa cez cel dan ogromno. Nesladkan bebe caj! Partnet mi vedno tezi kok je debela in jaz sem ze posteno sita tega. Skoraj vsak dan se skregava. Tudi on ko je bil majhen je bil debel. Ampak on govori da naj to ne gledem. Prosim kaj naj storim, toliko mi gre ze na zivce, da ga bom vrgla iz hise. Dost mam tega!user posted image user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: ALI JE PREDEBELA?
8.1.2006 13:48:15   
total
Je pa oreng babnica,mi mamo 15 mesecev in 12 kg,mogoče mal več zdaj.

(odgovor članu UOBERC)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: ALI JE PREDEBELA?
8.1.2006 13:49:08   
CUKRČEK
Joooj, kolk gre men na živce, če kdo reče moji mali, kako je okrogla. Pa kaj jih briga!
Ne sekiraj se...če ti kdo kaj reče, mu povej da te to moti in da naj se to ne ponovi.
Če je mala pač mal bolj okrogla  pač je. Pa kaj. Sem šla prav album gledat in se mi zdi mala prav luštkana. Meni prav hudo suhceni otroci sploh niso všeč

Možu pa tud povej, kar mu gre. Žalostno, da se "sramuje" svojega otroka. KAjti to je zame sramovanje, če ne sprejme otroka takšnega kot je.



Moja hči je stara leto in pol in je tudi mal bolj okrogla. Pa ne preveč.  In če kdo kaj reče, mu povem, da me moti in da kaj podobnega nočem nikoli več slišat. Tudi moj mož se strinja s tem.

Bo že porabila kile, ko bo začela fajn letat okoli. PA tudi če jih ne bo, ni panike. Tako malega itak ne moreš blazno nazaj držat pri hrani.


_____________________________

*prvič smo naredili enega otroka
*drugič smo naredili dvojčke
*sedaj se sploh ne upamo več delat otrok, da ne bodo
slučajno trojčki:))

(odgovor članu UOBERC)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: ALI JE PREDEBELA?
8.1.2006 14:00:06   
san
v bistvu je takole težko govorit o tem, ali je debela ali ne. to najbolje vidiš ti. glede na to, kako jo hraniš bi rekla, da ne poje preveč, približno toliko kot naš, samo da moj nikoli ni jedel teh kupljenih obrokov kot so allete, hipp ali frutki.
lahko, da je napihnjena, glede na to, da si napisala da ogromno popije. poznam kar nekaj otrok, ki so zelo okrogli, pa skoraj ne jejo, ampak spijejo pa ogromne količine čaja.

z možem se pa le pogovorita glede tega, morda pa se boji za njeno zdravje.

lp s

(odgovor članu UOBERC)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: ALI JE PREDEBELA?
8.1.2006 14:10:46   
janjja
poznam kar nekaj otrok, ki so zelo okrogli, pa skoraj ne jejo, ampak spijejo pa ogromne količine čaja.
IZVIRNO SPOROČILO: san


Naša ima 16 mesecev in 11,5 kg, velika je 84cm. Pa še mi kdo reče da je okrogla. Je tako malo da je za **** in kaj je najbolj hec. Sploh ni suha. Spije pa res veliko tekočine.
Ne se sikirat, saj pri teh mesecih je večina bolj okroglih, pol pa zrastejo in jih večina tudi shujša.
Po moje ni razloga za preplah.

(odgovor članu san)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: ALI JE PREDEBELA?
8.1.2006 14:24:16   
frutka_
Moj mali ima pri 18-ih mesecih okrog 90centi in 13kil. Mi tudi rečejo da je "močan". Včasih me je motilo, ker jaz nimam navade drugim mamicam govorit, da je pa njihov pregrintav ali pa da mu ušesa štrlijo in da se grdo slinijo ipd.. Preprosto preslišim te stvari, vem da se hranimo veliko bolj zdravo kot marsikatera mamica hrani svojega otroka. Pojemo veliko ribic, sadja, veliko smo zunaj.

Enako pa mislim, da se ne rabiš sekirat tudi ti. Sadne malice čez dan so čisto okej. Pomoje bodo izgubili na pomlad, ko bomo več časa zunaj v bolj lahkih oblačilih.


Ne sekiraj se, pa dedu tudi reči naj bo tiho...

(odgovor članu UOBERC)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: ALI JE PREDEBELA?
8.1.2006 14:43:56   
CatJa
Po danih podatkih sodeč JE predebela -> http://www.ringaraja.net/razvojmalcka.asp -> takšno kilažo punčke dosegajo nekje med drugim in tretjim letom starosti. Sicer pa kot je Frutka rekla, spomladi, ko bo veselo tekala naokrog, bo tudi kalorije uspešno pokurla. Čeprav mi ni jasno od kod ji tolk kg, naš poje podobno kot tvoja, pa ima pri skoraj 20 mesecih komaj dobrih 10 kg.

_____________________________

Niso časi slabi, temveč človek.
John BEAUMONT

(odgovor članu UOBERC)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: ALI JE PREDEBELA?
8.1.2006 14:44:52   
mala maja
pa kaj jih briga. KAj bi šele pol rekl za našega tasrednjega k je mel pri 3m 9 kg in 63cm, pa je bil fulluser posted image  pa mi ni nikoli noben nič rekel.

Se pa strinjam s Cukerčom glede partnerjeve izjave. Hudo da se sramuje svojega otroka.sem pa šla pa slikice gledat in meni se ne zdi debela.



< Sporočilo je popravil mala maja -- 8.1.2006 14:46:48 >

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: ALI JE PREDEBELA?
8.1.2006 18:38:14   
muki1
Neža je stara 21 mesecev.
Tehta 11,3 kg in je velika 80cm. Mene spet skrbi, da je premajhna.  user posted image

_____________________________

Veliko več muh se ujame na med, kot na kis.

(odgovor članu mala maja)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: ALI JE PREDEBELA?
8.1.2006 18:48:26   
Anonimen
Nisem zdravnik, ampak po teh podatkih bi rekla da JE predebela. Naš fant je imel pri treh letih 15 kg. In če praviš da ogromno pije, si kdaj posumila na kakšno sladkorno bolezen? Ne vem no, pri odraslih vem, da je žeja eden izmed pokazateljev sladkorne, za take malčke ne vem, če jo sploh lahko imajo, samo je pa debelost tudi ena izmed poti k sladkorni. Kaj pa če bi malo pediatra vprašala?

(odgovor članu muki1)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: ALI JE PREDEBELA?
8.1.2006 19:22:10   
Ajsha
Ne, sladkorna to prav gotovo ne bo, kajti poleg žeje je za diabetes značilno tudi izgubljanje telesne teže.

Kar se pa kil tiče - poglej sebe, poglej partnerja in potem vajino konstitucijo primerjaj z otrokovo. Poglej če je otrok preveč zalit ali pa ima močne kosti in veliko mišic. Sicer pa je res še prezgodaj ocenjevati, ali je otročiček predebel.

Svetujem pa ti, da mu ne daješ industrijske hrane, ampak da mu kuhaš sama, za zajtrk pa naj namesto čokolina rajši je mueslije z jogurtom, za kosilo ji rajši sama skuhaj veliko zelenjave in polnozrnatih izdelkov pa bo.

_____________________________

Love is in the air...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: ALI JE PREDEBELA?
8.1.2006 19:40:03   
Anonimen
Kil se že sliši veliko, ampak sem tudi šla gledat albume, pa ne izgleda debela. Bolj velika močna punca. Saj je res tudi velika, 86 je konfekcija za 2 leti. Tako da je po moje bolj močne konstitucije, ni pa debela. Eni otroci so pač bolj močni, pa sploh ni nujno, da so tudi pozneje. Sploh ne. Od mojega hčerka iz prve zveze je bila pri dobrem letu tako debela, da je prav narazen stala, take klobase je imela namesto nog. Danes pa je trinajsletna trska. In že veliko let je taka.
Eni otroci so kot dojenčki pač bolj močni, nič hudega. Paziti je treba edino v primeru, če imajo blazen apetit in ogromno pojejo , pa skozi bi še več. Takrat jih je terba res bremzat, v bistvu smo dolžni to storiti. Ampak kolikor poje tvoja, kot praviš, pri vas še zdaleč to ni tako.

(odgovor članu Ajsha)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: ALI JE PREDEBELA?
8.1.2006 22:21:43   
lelaval








Se strinjam z Albino - (pa ne trdim, da je predebela), pač pa, da se posvetuj s pediatrom, in mu povej, koliko poje ter, da jo malo pregleda in pove še svoje mnenje z zdravstvene strani.

(odgovor članu UOBERC)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   [Brisano sporočilo]
8.1.2006 23:17:47   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu UOBERC)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: ALI JE PREDEBELA?
8.1.2006 23:29:41   
eva1
Ja za sladkorno sem skoraj 100% da je nima, tako da mislim da glede tega ni skrbi! Tudi glede na slikice mislim,  da je velika pupa, ne pa predebela! Sej je redko kateri otrok te starosti suh...glede jedilnik-moj več poje, res da le redko kupljenje kašice in poje veliko sadja, ampak se mi kljub temu zdi primeren...kaj naresti, presliši vse te besede, pa bo najbolje...sicer pa ne razumem tvojega user posted image da lahko tako govori o lastnem otroku... 

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: ALI JE PREDEBELA?
10.1.2006 17:03:29   
UOBERC
Najlepsa hvala za vse vase odgovore! Sladkorne NIMA smo preverili!user posted image
Saj ji ne dajem samo kupljeno hrano ji dajem tudi mojo hrano, jaz ji tudi skuham. V hudih primerih, da se mi neda skuhat pa kupljeno je. Se enkrat HVALA za vase tolazbe!user posted image user posted image

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: ALI JE PREDEBELA?
19.1.2006 17:36:43   
Anonimen
Mi imamo 17 mesecev in 11 kil. Pa se tut najde kdo ki reče da je debela, pa da preveč je.NE SEKIRAJ SE! Ko bo začela aktivno tekati okol, sama jesti, bo tudi to izginilo. Pa še ko bo zrastla ne bo več tako debela izgledala.

(odgovor članu UOBERC)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: ALI JE PREDEBELA?
24.1.2006 12:53:42   
ma-ja
Jaz se sicer ne spomnim čisto natanko koliko kg sta imela moja dva pri 14-ih mesecih. Moram pa reči, da sta bila zelo zalita. Pojedla pa sta tudi nekje toliko kot si ti napisala. Mi je pa tudi šlo na živce, da so govorili, da sta debela pač po mamici. Ma, bi jih kar na g... sunla. Zdaj, ko smo se vsi znebili kilogramov, pa noben nič ne reče.
V glavnem po 1. letu se kg ustavijo. Stavim, da bo tvoja do drugega leta skoraj ostala na isti teži. Tako, da se jaz ne bi preveč sekirala. Jaz sem pediatrinjo večkrat vprašala, če sta pretežka in je rekla, da naj ravno ne pretiravam s sladkorjem in kakšno smetano. Pa se babica potem itak ni držala tega, pa sta vseeno izgubila velik del svoje teže, ko sta začela noreti naokoli.
Še zdaj rada jesta in imata malo zalogice, ampak v mejah normale.

Partnerju pa povej, naj si malo prebere in pozanima in naj ne gleda samo na to kaj drugi rečejo.
Če te pa skrbi, pa se vseeno posvetuj s pediatrom. Mislim pa, da bi te že opozoril, če bi se mu zdelo kaj zelo narobe s težo.

(odgovor članu UOBERC)
Neposredna povezava do sporočila: 18
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Prvo leto nič čokolade in smokijev!
V svojih povsem dobronamernih vzgojnih odločitvah starši pogosto pozabimo na najpomembnejše - otroka. Tudi, ko gre za uv...
BLOG: Kaj je zdravje?
Nacionalna agencija za javno zdravje poroča, da število izdanih receptov skozi leta ves čas narašča. Živimo torej dlje, ...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?