|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Prvi pregled v amb. za neplodnost
25.1.2006 11:39:26   
tiaz
Pozdravljene !
Čeprav že dolgo nisem nič napisala, vas redno prebiram.
Včeraj sem bila na pregledu pri G., kjer mi je vzel bris materničnega vratu, nardil mi je tudi UZ in ponovno rekel, da imam oba jajčnika polne cist (policistični jajčniki).Ob prvi terapiji s Klomifenom mi ni uspelo oz. sploh ni bilo nobenega odziva s strani jajčnikov in do ovulacije sploh ni prišlo.Žal. Glede na to, da imam te ovarijske ciste, sploh ne dobim ne menstruacije, kaj šele ovulacijo. Menstruacijo dobim le s pomočjo tablet, sedaj mi je spet dal Dabroston, po tej terapiji pa spet Klomifen (povečana doza).

Ker mi je tudi dal napotnico za ambulanto za neplodnost, me zanima kako in kaj je na prvem pregledu! Prosim, če mi lahko katera napiše, kako poteka prvi pregled v tej ambulanti. PROSIM!

Tiaz
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Prvi pregled v amb. za neplodnost
25.1.2006 11:50:02   
emaa
Iz kje pa si oz. v katero ambulanto za neplodnost greš?

(odgovor članu tiaz)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Prvi pregled v amb. za neplodnost
25.1.2006 12:01:09   
tiaz
V MB.

(odgovor članu tiaz)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Prvi pregled v amb. za neplodnost
25.1.2006 12:01:34   
tiaz
Sem iz Ptuja in grem v Maribor

< Sporočilo je popravil tiaz -- 25.1.2006 12:05:46 >

(odgovor članu tiaz)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Prvi pregled v amb. za neplodnost
25.1.2006 12:37:59   
emaa
Baje je za MB fino, da je partner zraven, da se odločijo ali ga bodo dali kmalu na spermiogram. Imej s sabo vse izvide, najverjetneje bo G želel vedeti kaj vse ste že poskusili, kaj je narobe. Če pregleda hormonov še nimaš boš dobila napotnico za to, dala boš kri na določen dan v ciklusu, in glede na vse kar boste ugotovili se boste odločali naprej. Ko ti razlagajo, moraš pa kar vprašat, če ti kaj ni jasno. Mislim, da je bila Neža81 pred kratkim v MB na prvem pregledu, pa je najboljš, da jo vprašaš, magari na privat, ima pa tudi temo odprto, točno na tem forumu

(odgovor članu tiaz)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Prvi pregled v amb. za neplodnost
25.1.2006 12:46:27   
Sulfinija
Ojla!

Tudi jaz hodim v MB ambulanto.Prvič sma bila leta 2005.Na prvi razgovor sma šla oba,s sabo sma imela od moža dva spermiograma ,ki jiva je opravil v naši bolnišnici po nasvetu moje G in jaz sem imela sabo slike in izvid od hsg in pa štiri mesece jemanja klomifena je bilo za mano.
Na prvem razgovoru so naju vse lepo izprašali kako dolgo se trudimo,menstrualne koledarčke pregledali,...Skratka vse so nama lepo razložili in prijaznost na nivoju.Takrat sem dobila ful pono napotnic za kri,ker so stem ugotovili,da imam naravne O,...In pa uz sem imela tudi na določeni dan v ciklusu.Drugi razgovor je bil nato 15.10. in takrat je mož zjutraj opravil spermiogram,čez dve uri pa je bil pregled izvida in ponoven razgovor.Sedaj marca pa naju čaka IVF.Če te še kaj zanima me lahk tudi na privat vprašaš?

LP Mojcauser posted image user posted image user posted image

_____________________________

Najin sonček Val, rojen 9 tednov prezgodaj v 31. tednu nosečnosti, velik 39cm in težak 1600g, z obsegom glavice 28,5cm.

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Prvi pregled v amb. za neplodnost
25.1.2006 15:33:12   
Andy29
Ojla, midva grema 23.3. prvič na razgovor k dr.reljiću. In punce tukaj gor so me že vse ful potolažile, da so vsi super v mb in da se nima kaj sekirat. Imava izvide HSG in dva spermiograma (no na enega še čakava). Pri nama je ravno slab permiogram problem, zato sva dobila napotnico za GK.
pozdravček, andy


(odgovor članu Sulfinija)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Prvi pregled v amb. za neplodnost
25.1.2006 20:43:49   
brigita
Lep pozdrav Tiaz!

Sem tudi Ptujčanka in obiskujem ambulanto za neplodnost v MB!  Prvič sem bila v decembru. Če imaš kakšne izvide jih nesi zraven. V MB so vsi zelo prijazni, tako da se ne rabiš ničesar bati. Glede potopka pa je vse odvisno od tega koliko preiskav že imaš. Kateremu dr. pa greš? Jaz imam dr. Rejliča.
Preiskave pa potekajo po vrsti npr. nama so vzeli kri, naredili ultrazvok maternice. Bila sem na laparoskopiji in histeroskopiji. Ko prideš v to ambulanto ti čas kar beži, ker veš da si na pravi poti!

Piši kaj!


_____________________________

BIBA76

(odgovor članu tiaz)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Prvi pregled v amb. za neplodnost
27.1.2006 14:47:07   
bebi
tiaz, tudi jaz sem imela policistične jajčnike in neredne M, bivša G mi je tudi predpisala Klomifen (jemala sem ga samo 1 ciklus zaradi močnih stranskih učinkov), kasneje pa še Dabroston (ki pa ga nisem jemala), ker sem zamenjala G. Se mi je zdelo, da tablete ne morejo biti rešitev za mojo nezanositev.

Nov G mi je najprej vzel bris, sledil je pregled z UZ, pregled hormonov v krvi (FSH, LH, PRL), potem pa je sledil še HSG ter histero in laparoskopija. Prešpikali so mi policistične jajčnike in odstranili manjšo pregrado. Zanosila sem takoj, prvi mesec po laparoskopiji. Vse te preiskave sem opravila v 3 mesecih. Še vedno sem hvaležna G, da naju je tako hitro pripeljal do user posted image .

Srečno user posted image  

(odgovor članu tiaz)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Motnje menstrualnega ciklusa so precej pog...
Vsaka ženska obdobje pred menstruacijo in med njo doživlja drugače. Motnje menstrualnega ciklusa so različne in pogoste....
Kako čim prej zanositi?
Za zanositev se mora ujeti veliko stvari, v vsakem primeru pa je izbira ustreznega časa resnično najbolj pomembna. Kako ...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?