|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   mastitis od udarca
14.2.2006 9:21:00   
sana_lena
Dva tedna nazaj, me je moja dojenčica nerodno udarila v dojko, tako, da je res fajn bolelo. Čez dan ali dva sem se začela počutiti zelo slabo v bistvu, kot pri gripi, razen brez vročine, komaj čez dva dni sem zatipala popolno trdo dojko, vendar mi je z vročimi obhladki in z dojenjem to uspelo odpraviti. Zdaj po skoraj dveh tednih, pa se je vse ponovilo v hujši obliki še z visoko vročino,  vendar dojka ni tako trda, imam samo nekaj bulic in malo večjo rdečino nad njimi. No teh nekaj majhnih bulic, ne morem odpraviti zdaj že tretji dan s podobnimi metodami, kot prejšnji teden, antibiotik pa jemljem že od nedelje, vročina in slabo počutje pa sta odšla že po tretji tabletiuser posted image .

Me pa zanima, kako hitro je vam uspelo odpraviti zamašitve, ko ste že jemale antibiotik in kako veš, če se je pojavil abces.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: mastitis od udarca
14.2.2006 11:28:12   
muki1
Bok Sana Lena.
Sem se pozanimala pri prijateljici, ki je prebolela mastitis, dvakrat. Pri vsakem otroku enega. user posted image
Dobila je Amoksiklav, bulice so ji izginile v tednu dni. Ji je pa obakrat zdravnica rekla, da lahko doji, v bistvu ji je priporočila naj čimveč pristavlja. Baje da se zelo malo zdravila absorbira v mleko.
Upam, da čimprej rešiš to nadlogo.

Lep pozdrav.

_____________________________

Veliko več muh se ujame na med, kot na kis.

(odgovor članu sana_lena)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: mastitis od udarca
14.2.2006 14:20:19   
lelaval
Kolegica je tudi 3 mesece nazaj prebolela mastitis. Po par dneh uživanja antibiotikov ni imela več vročine in otekle ter boleče dojke, zgubila pa je tudi mleko na tisti dojki.
Upam, da bo pri vama vse vredu.

(odgovor članu sana_lena)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: mastitis od udarca
14.2.2006 16:40:51   
sana_lena
Za mleko dvomin, da ga bom izgubila, ker večina dojke funkcionira normalna, le tisti del ne kjer sem fasala udarec ne. Pa še podobno izkušnjo sem imela ne drugi dojki po porodu, ko se mi je zaštopal vod, v delu kjer sem imela operirano dojko, očitno v tistem delu nekaj ne štima, mogoče so mi pri operaciji prerezali dovode, no zdaj mi funkcionira samo polovica dojke, ki ni fasala zamašitve, tako da tista ni več za ta pravo lakoto.
Iz tvojega odgovora sem razbrala, da se ji je stanje pozdravilo brez dojenja, torej bi lahko šlo meni še lepše z dojenjem. Sem malo pogledala in opazila, da sta dva flekca izginila in v tistem delu ni otdelo, očitno je treba malo okrog hodit, dobi otrok večji-močnejši apetituser posted image . Zdaj man pa res še samo za eno slivico velik flek, če pa  se ta delček "posuši" pa res ne bo nobene škode.

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: mastitis od udarca
14.2.2006 18:41:54   
sana_lena
Očitno smo na dobri poti, ker kot sem napisala lelaval imamo že manj vodov zamašenihuser posted image .
Mi pa je dežurna zdravnica dala drug antibiotik (Hiconcil) in mi je rekla naj ne bi dojila ampak si črpala, saj naj bi si s črpalko uspela bolj izčrpat, za dojenje mi je pa rekla, da naj otrok ne bi hotel tega mleka zaradi spremenjenega okusa. Ker je naša še preveč na mleku, smo se kar odločili za dojenje, saj v priloženih navodilih piše, da je dovoljeno, pa še takrat sem bila tako izčrpana, da ne bi mogla črpalke stisnit.  Zanimivo, kako lahko dobiš različne nasvete, hvala bogu, da imamo pamet in koga vprašat, če še kaj ne veš. Hvala vsem

(odgovor članu muki1)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: mastitis od udarca
14.2.2006 20:24:55   
Seven*
Lej jaz ti svetujem dojenje in se enkrat dojenje kljub antibiotikom. Le nekaj antibiotika prehaja skozi mleko in to ne bo povzrocilo skode. Tak antibiotik bi dojecica lahko dobila predpisan, ce bi zbolela.. Koneckoncev kolikokrat za brezveze napisejo zdravilo, ceprav ne vedo ce gre za virusno ali bakterijsko okuzbo.

Sama sem prebolela 2x mastitis. SIcer samo zacetek (vrocina, mrzlica, zatekle dojke). Obakrat sem jedla antibiotik in obakrat normalno dojila. V bistvu  sem na tisto trdo dojko veckrat pristavljala.

Aja. Se en nasvet, ki sem ga prebrala nekje. Ce se ti naredi bulica, mora biti nosek dojencka obrnjen v smeri tiste bulice. Menda potem najvec izsesa ravno iz tistega predela.

Upam, da problem cimprej resis!


_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu sana_lena)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: mastitis od udarca
14.2.2006 20:45:56   
mayflower
Dva tedna nazaj sem prebolela mastistis. Razvil se je v par urah, ko je bila vročina čez 39 sem šla k dežurnemu zdravniku. Dobila antibiotike in lekadol. Le-ta je nujen, dati zbije vročino, ki je mene kar fejst zdelala. Meni so pa rekli, da je boljš,da user posted image čim več pristavljam, ker bo to bolj učinkovalo, kot če si črpam. Iz izkušenj ti povem, da je to res, saj je pol dojka dost hitrej splahnela. Sedaj si tu pa tam pretipam dojko in če zatipam vozličke, si jih hitro zmasiram. Vsak dan pa si dojke tud zmasiram s tušem.

(odgovor članu sana_lena)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?