|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   test krvi na spolno prenosne bolezni
31.3.2006 20:50:21   
pika74
Konzilij za OBMP na GK Lj. je 4.4.2005 sprejel sklep, da so za vse pare, vključene v postopek oploditve z biomedicinsko pomočjo, enkrat letno potrebni testi krvi na spolno prenosne bolezni:
  1. VDRL+TPHA (sifilis)
  2. HIV (aids)
  3. HCV (hepatitis C)
  4. HBsAg (hepatitis B)

Za odvzem krvi se lahko oglasite pri Vašem osebnem zdravniku ali na Ginekološki kliniki v Lj, od ponedeljka do petka med 9h in 14h z veljavno napotnico.

***************************************************************************

Takole pisemce je prišlo skupaj z odločbo o tem, da sva bila sprejeta v postopek OBMP (IVF).

Zdaj pa me zanima, kako hitro so tile testi opravljeni oz. kako dolgo se čaka na njihove izvide.

Pa še nekaj: ali ste šle vse na te teste ali, ga je katera morda tudi izpustila in vseeno prišla v postopek OBMP? Govorim seveda za postopke v Ljubljani in ne v MB, PO.

Hvala za odgovor in lep pozdrav,

pika74
user posted image

_____________________________

Ne metat puške v koruzo, ker se lahko pokvari kombajn :P
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: test krvi na spolno prenosne bolezni
31.3.2006 21:15:28   
ZARA



A res? A za vse to te testirajo??user posted image  No boš vsaj vedla user posted image




_____________________________

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu pika74)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: test krvi na spolno prenosne bolezni
31.3.2006 21:36:07   
pika74
Ja ful so nadležni s temi testiuser posted image pa tak testuser posted image pa un testuser posted image pa tak ultrazvokuser posted image pa tak slikanje materniceuser posted image pa tak spermiogramuser posted image pa tak poseguser posted image pa taka operacijauser posted image pa pol še takauser posted image pa pol še kakšen posvetuser posted image pa pol še kakšen testuser posted image , da vidjo, če si res, ampak res čist zares normalnuser posted image .

Oštja. Ampak evo, če hočjo, bomo pa še te teste nardil. Ni hudič. Ma na konc nej nas pa še na rentgenuser posted image pošljejo, da bo zihr user posted image .

user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Ne metat puške v koruzo, ker se lahko pokvari kombajn :P

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: test krvi na spolno prenosne bolezni
31.3.2006 21:44:52   
ZARA



Ma dobre ste ženske, kaj vse prenesete. Vsaka vam čast! Jst bi že komu na vratu stala user posted image  




_____________________________

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu pika74)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: test krvi na spolno prenosne bolezni
31.3.2006 21:55:53   
pika74
Ma sej včasih bi jim najrajš res na glavo stopla user posted image user posted image user posted image .

Pismu... čakam že celo večnost na to dete....da me je zdej že skor minil.

In pomisl: Leta 2000 smo začel delat na tem... pa sm rekla, a čem sploh it v službo, če bom pol čez 1 mesc zanosila. Ni fer do delodajalca. Pa sm dobla službo in ostala tam...po enem letu sem dobla priliko in zamenjala službo - ampak spet me je stiskal - kaj pa če bo slučajn kej ratal in bom pol po enem mescu noseča v tanovi službi.

Evo, zdej se piše leto 2006 in spet menjam službo in spet me stiska, kaj pa če slučajn rata in zanosim...

Bemtiš. Ne maram teh stvari. Mi gre že na bruhanje od teh dilem - kaj pa če. Rada bi vzela življenje v svoje roke in rekla -ok. zdej bom pa mami. Zdej bom pa menjala službo. Ne pa tko, da morš bit skoz na stand by.

Čeprou... v bistvu je lajf tak, da morš bit skoz na STAND BY. Tud če lahko sam izbereš čas, ko boš mami.

Zmer je neki, kar poruši sistem in načrte. Ma po drug stran je pa zmeri zanimiv in glih zato je življenje LEPO. In zato mi je še vedno VŠEČ in rada ga imam... življenje namreč user posted image .

Evo... mal sm se skašljala - čeprou ni glih povezano s temo... ma sej je vseen... sej sm jo jaz odprla.

Pa nej še kdo kej doda, če mu paše user posted image

_____________________________

Ne metat puške v koruzo, ker se lahko pokvari kombajn :P

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: test krvi na spolno prenosne bolezni
1.4.2006 10:03:38   
Špelka
Pika, no ti jest odgovorim na prvo tvoje vprašanje. Ja, bila sva na testiranju krvi blizu GK -Zavod za transfuzijo krvi, al kako? user posted image  No, bila sva tam ponedeljek, so rekli da bodo izvidi na GK tam v petk. Ta teden (že 2. petek) sem šla na prvo kontrolo v spontanem IVF ciklusu. In ker je blo treba to pokazat sem šla iskat v Leonišče. Do sem vse v redu in prav. user posted image

No, od tukaj naprej pa samo poduk, da ne bo katera doživljala istega šoka kot jaz: s partnerjem sva skupaj že 6 let - sva si zvesta. user posted image  In na začetku najine zveze oba testirana. In grem jaz v sprejemno sobo na GK in rečem, da moram v drugo stavbo nest izvide SPB. Sestra pravi, naj počakam, da poišče kartoteko. Se vrne nazaj z zeloooo resnim obrazom - in pravi: " Gosdpa, pojdite na sobo za svetovanje, tam boste zvedeli naprej!" user posted image user posted image user posted image user posted image  In jest - valda panika: zakaj svetovanje, neki je narobe, kaj je narobe..... Živčna, tresoča se grem na sobo za svetovanje - potrkam, komaj premaknem noge proti moji namišljeni črni prihodnosti in - sestra me pogleda in pravi - aha, za ivide, glih pišem. Vsa pnična jo vprašam, če je vse v redu in ona - da seveda!!!! user posted image user posted image user posted image  Mislim... Presodite same - jaz vas samo obveščam, da ne boste mislile kaj se dogaja v sobi za svetovanje. user posted image user posted image user posted image

Pa lep pozdravček!

LP, Špelka

_____________________________

Kaja: 18.11.2007
Neca: 1.7.2010

(odgovor članu pika74)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: test krvi na spolno prenosne bolezni
1.4.2006 19:21:12   
emaa
vse tele izvide krvi sva midva oba dala čez, jaz oktobra, moj novembra. Men je Ribičeva dala vse te napotnice ob vpisu na listo IVF. Pa ni blo sile, sem šla na zavod darovat še kri, kjer so me prijazno odklonili zaradi prenizkega pritiska, test na spolno prenosljivebolezni so pa naredili.

(odgovor članu Špelka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: test krvi na spolno prenosne bolezni
4.4.2006 11:24:55   
Elysabeth
Medva sva šla najprej k svojemu osebnemu zdravniku. Oba imava privat zdravnika s koncesijo in naju je zavrnil, češ da bi znesek krvnih preiskav za oba znašal kar 1/5 njegovih lanskih stroškov za laboratorij. Rekel nama je, da to lahko urediva kar na Leonišču, saj imava oba tam odprte napotnice. In v roku parih dni so bili že izvidi.
Te izvide moraš potem seveda dvigniti in ko se prijavljaš v IVF postopek jih moraš imeti pri sebi. Njihova veljavnost pa je 1 leto.

Lp,
Elysabeth user posted image

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: test krvi na spolno prenosne bolezni
4.4.2006 11:37:33   
Sisy
uf punce kakšne kolobocije!!!!!user posted image user posted image user posted image  A vse to morte dat skoz? user posted image user posted image  Potem pa hvala bogu da k Rešu hodim...pr njemu je moral moj in to samo enkrat dat kri in to je bilo to...nobenih napotnic,posvetovanj,kri jaz,kri on, tekanja sem ter tja....uf kok na tej ginekologiji v Lj komplicirajo...ne morm verjet....user posted image

(odgovor članu Elysabeth)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





7 nenavadnih dejstev o spermi
Poleg tega, da sperma preprečuje depresijo pri ženskah in bi si z njo partnerka lahko tudi negovala kožo, smo našli celo...
Nuhalna (vratna) svetlina in ultrazvočni p...
photo
Večina mladih mamic in nosečnic v Sloveniji je že seznanjena, da lahko s pomočjo ultrazvočne preiskave v zgodnji nosečno...




Dojenje...
пеперутка16

Do kdaj ste dojile?