|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   če mi kdo lahko pomaga :(
1.3.2006 19:52:48   
Bela
Vem, da je bilo že miljon debat o temu...a jst rabim zase še enouser posted image

Sem na meji med prenehanjem dojenja ali dojiti še naprej, izkreno povdano sm v veliki dilemi.
Že nekaj dni poskušam Boru dopovedat da mlekca kamlu ne bo več...star je 20 mesecev.
Včeraj sem si cel dan mazala bradavice z kislimi kumaricami in si mleka niti podrazno ni želel. Zvečer, pa ko je bil čas za spanje sem naredila isto in se je začel tako neusmiljeno jokati in mahati z rokicami, da sm kmalu popustila.
Nekako sm še neki časa vztrajala in mu dopovedovala, da mlekca ni a on je tako jokal in se dru da mi je kmalu bruhal.
Bil je vs hlipav, tresu se je...nism ga še vidla tako razburjenega.
Kaj naj rečem, molirala sm in ga ponovno pristavila k prsim in je lepo zaspau.

Počasu mi dojenje ne paše več, a tudi takega dramatičnega konca si ne želim.
Imam sploh kakšno upanje, da to skupaj sporazumno prenehava...ali je pa še premajhn, da bi to razumel tako kot si jst želim.
Po takšni noči res ne vem več kaj, me je celo imelop, da bi se jutri pobrala za nekaj dni in bi ga tata primu v roke...a sm pomislila na to, da bi morda bil prevelik šok zanj in bi tudi po treh al štirih dneh ko bi se vrnila domov spet zahteval mleko????
Čez dan se "skoraj" ne doji več, pred spanjem in ponoči pa obvezno.

Vem, da ima vsak otrok različen karakter in pri vsakemu gre to drugače...Bor je zelo navezan name in ne bi mu rada preveč otežila zadeve, če je kak pametn način na daljši rok mi svetujte prosim!



_____________________________

** Življenje je prekratko, da bi bilo malenkostno **
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: če mi kdo lahko pomaga :(
1.3.2006 20:06:18   
mamči
A veš, da so mi kar solze stopile v oči.
Naš bo komaj 7 mes. star, pa me je že groza  ko si mislim, da mu bom mogla "dopovedovat", da nekaj kar je zdaj samo njegovo in česar se tako veseli, sploh ob večerih, počasi ne bo več.

Pa sem se nekako tolažila, da večji kot bo lažje bo....user posted image  zdaj pa se mi zdi, da bo vedno težje.

Ravno danes sem razmišljala o tem, kako je vse skupaj kruto. Najprej se mantramo z dojenjem, ogromno truda, časa vložimo, da lepo steče.....in ko smo že lepo uigrani, pa konec. In sama mantrarija.

Ful mi je hudo za vaju, nimam vama nič za svetovat, ker nimam pojma. Jaz pač mislim, da on še ni dojel, da bi naj bilo konec, po drugi strani pa je res, da se že zelo dolgo dojita in bi bilo smiselno nehat.
Ampak kaj ja smiselno za nas, očitno ni za naše user posted image .

(odgovor članu Bela)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: če mi kdo lahko pomaga :(
1.3.2006 20:20:26   
mačica
user posted image mam kolegico ki je tamalo dojila tudi še dlje kot ti in je potem mela punčka težave z zdravjem pa so zdravniki povedali da je to zaradi predolgega dojenja ( mislim da je bila stara 2,5 al celo 3 leta ), prosim to je samo teorija zdravnikov, da ne bo kake pomote. Joške si je mazala z vsem živim pa tamali ni blo mar, obstaja pa ena ostra začimba ki ima zelo pekoče grenak okus pa se ne morem spomnit kaj to je in tisto je delovalo. KAj pa flaška? Mu ni všeč?
lp,mačica

(odgovor članu mamči)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: če mi kdo lahko pomaga :(
1.3.2006 20:31:03   
StBarbara
Bela, sva na istem. Tudi naš 20 mesečnik se noče ostavit. Nekaj časa ga pustim jokati...potem pa ne zdržim več in seveda posustim.
Če pa bi si še s kislimi kumaricami začela mazat, se pa verjetno do šole nebi odstavil user posted image user posted image user posted image  saj jih naravnost obožuje.

Nekaj pa mi ne da nehat mislit post od Mačice...kako je lahko "predolgo" dojenje vzrok zdravstvenim težavamuser posted image ...hmmmm

lp

_____________________________

In sreča je, da je pred mano pot, in to da vem, da je slast v tem, da grem.

(odgovor članu mačica)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: če mi kdo lahko pomaga :(
1.3.2006 20:35:44   
Seven*
Macica? Tezave z zdravjem zaradi predolgega dojenja? To me pa zanima, ce lahko prosim vprasas. Bolj kot razmisljam, bolj se mi vseskupaj zdi iz trte zvito.

Bela. En nacin je, da si cez bradavicke nalepis oblize za rano in poskusas dopovedati otrocku, da so bolane, ali kaj podobnega. Kaksne druge ideje nimam. Mogoce ti priporocam, da poklices katero od svetovalk za dojenje. Bos dobila kaksen pameten nasvet. Lahko se pa udelezis enega izmed njihovih srecanj. Jaz sem bila nekajkrat in je super. Tam so tudi druge mamice in si izmenujejo izkusnje..


_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu mačica)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: če mi kdo lahko pomaga :(
1.3.2006 20:41:47   
frutka_
Jaz sem imela srečo, da se je mali odsatvil sam. Ampak glede na to, da je mali že "velik" fantek mislim da je dojenje v tej starosti  stvar navade, nekaj podobnega kot duda pri drugih otrocih. Otrok ob tem doživlja ugodje in občutek varnosti, ne gre več za hranjenje. Prav tako je najbrž tudi tebi lepo, ko vidiš malega kako se stiska k tebi.
Če tebe ne moti in če boš tako imela mir potem še ga imej na prsih naprej in mu poskušaj dopovedati v kakšni zrelejši fazi.
V primeru, da je dojenje zate težavno pa bodi dosledna in se ne pusti izsiljevati.

Sicer pa je moje mnenje, da bi besedo dojenje pri tavečjih otrocih  morali nadomestiti za kakšno drugo...morda za besedico  dudlanje!user posted image user posted image user posted image


LP

(odgovor članu Bela)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: če mi kdo lahko pomaga :(
1.3.2006 21:01:51   
mamči
Jaz se resno sprašujem, kako odstavitev otroka, ki še ne čuti potrebe po odklopu od zize, vpliva na njegovo psiho, kaj se v njem dogaja, kako to občuti.

Po mojem gre za eno travmo. Sicer o kakih resnih posledicah še nisem slišala in tud upam, da ne obstajajo, ampak je pa že ena TAPRAVA kriza za otročka.


(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: če mi kdo lahko pomaga :(
1.3.2006 21:21:46   
frutka_
Jaz morda ne bi pretiravala in govorila o kakšnih travmah, ker se za določene stvari v življenju tako malega otroka mora odločiti mama.  Če dojenje mami ni pogodu potem pač mora nehati. Nisem sebična, ampak če mi dojenje ne bi pasalo bi ga odstavila sama. Npr. moj se je odstavil pri slabih 10-ih mesecih. Na koncu je dojenje  bilo naporno, ker me je med dojenjem brcal, migal, grizel.

V glavnem ni ravno neke travme ali krize v tem, kakor je ni v tem, če mamica nikoli ni dojila.




(odgovor članu mamči)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: če mi kdo lahko pomaga :(
1.3.2006 21:48:28   
mamči
Moj tud grize, pa ščipa, pa brca. Samo brez dojenja ni... nič druga, kot jok, jok, jok.
Pa jaz tud ful upam, da se bo lepo sam odstavil, se mi zdi najbolj elegantna rešitev.

Me je pa strah, ker če je pa že večji, 20 mes. star, pol pa je druga situacija. Je pa po moje prav, da če se odločiš za konec, pol vztrajaš. Samo hudo je pa vseeno, če user posted image  ne sprejema situacije, ker pol brez borbe ne gre.

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: če mi kdo lahko pomaga :(
1.3.2006 22:14:41   
HuAnita
Imela sem srečo, že nekaj dni sva odstavljeniuser posted image  Šlo je povsem brez težav, presenetljivo...
Sem bila pa trdno prepričana, da bom tudi tandemsko dojila, č bi capinka tako hotela...
Ogdovor poišči pri sebi...
So pa nekatere pisale tudi o tem, da so šle 'zizike v Avstrijo, pa-pa', pa so otroci kar zagrabili...

(odgovor članu mamči)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: če mi kdo lahko pomaga :(
2.3.2006 6:52:09   
pinkiponki
Jst sm jo tut hotla mal "na silo" odvadit, pa ni in ni šlo. No, pol sm pa dobila natibiotike, zaradi katerih sm mogla nehat in na moje veliko začudenje ni bilo težav, kr nč ni jokala pa takoj je ratal. Je pa res, da sva bili pri mojih starših takrat in mogoče je vplivalo tudi drugo okolje. Ena od variant, ki sem jih slišala je tudi to, da greš ti v drugo sobo spat za neki dni, ali da ga daš za par dni svojim staršem "na počitnice" in da takrat otrok pozabi, ker ne voha materinega mleka.

_____________________________

pozdravček od mene

Včasih sonček2*, zdaj pinkiponki
Taja 13.10.2004
Jaš 27.9.2006
Tin 1.6.2009
http://www.moj-album.com/album/6793309/




(odgovor članu HuAnita)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: če mi kdo lahko pomaga :(
2.3.2006 8:28:17   
lelaval
Glej, da bo res sit pred spanjem. Verjetno nima dude, ker bi potem lahko z njo zaspal. Mogoče pa mu lahko dopoveš, da te to boli, da pa lahko zraven njega samo ležiš in ga cartaš, pa še pravljico poveš.

Sem pa tudi jaz prvič slišala, da ima lahko otrok zdravstvene robleme zaradi predolgega dojenja - mogoče samo psihične, ker je starejšega težje odstavit user posted image

_____________________________

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu Bela)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: če mi kdo lahko pomaga :(
2.3.2006 9:05:40   
Anonimen
Moj je star dobrih 20 mesecev in je ziznik. Vendar...nekaj me je začelo motiti.  Moti me to, da se tudi ponoči še 2x doji. Zaradi mojih ledvid sem se odločila, da ga na trdo odstavim vsaj ponoči, potem pa še podnevi. Me kar precej ledvice bojilo, ker me zmeraj odkriva, potem pa po možnosti tako zaspim, odkritauser posted image .
Čez dan se dojiva samo preden zaspi, če mi že prej ne zaspi sam ali v vozičku na sprehodu. To je rešeno, recimo. Zjutraj se pred njim vstanem in mu dam flaško keksolina, grisa, karkoli. Takrat pozabi na zizlanje. Zvečer se malo pocarta, potem še urco nori in se igrava, bereva, potem pa mora sam brez zizlanja zaspati. Se dere, stoka, ipikari...ampak ne dam. Mirno gledam tv, kot da ga ne slišim. seveda ga ne smem niti pogledati, ker če to storim, sem pečenka.user posted image
Ponoči sva na zelo na trdo začela z nezizlanjem. Se prebudi, začne z svojo arijo, pa vendar sedaj ta arija traja 1-5minutk in zaspi dalje. Ga ne božam, samo roko mu dam preko teleščka, da me sam začne božati po roki in zaspi dalje. Seveda pa je pred časom(beri= pred meseci), ko sem začela z nezizlanjem ponoči arija trajala dlje. Tudi urco.
Kmalu bova nehala, upamuser posted image
Je pa takole, da čuti potrebo po zizlanju, sam mi tudi v trgovini želi majico dvigniti. Zato sem se tudi odločila na počasen način, ker hitrost mu ni znesla, men pa tudi ne.
Rada bi ga še dojila, mi ni problem dojenje samo, pa vendar je za moje pojme prevelik, zato mu to ne sme več biti nujno zlo. Je pa zelo lepo gledati kako se stisne k meni in se carklja.user posted image
Upam, da se bo do prvega randija odvadil.user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu lelaval)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...




Gosta hrana.
пеперутка16

Kdaj ste pričele z uvajanjem goste hrane?