|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   dodajati ali ne?
9.3.2006 10:23:54   
eeeva
z možem sva se odločila, da bo vsak dan vsak od naju nekaj časa sam z otrokom (danes star 4 dni), da se tadrug partner posveti sam sebi in da se bolje spoznava s sinčkom...težava je v tem, da mož pač ne proizvaja mleka, tako da bi bilo treba dnevno en obrok dojenja nadomestiti s stekleničko.povrh je pa še sinček bil ocenjen kot "rahlo shiran", ker je bil očitnouser posted image rojen teden pred rokom, tako da me skrbi, če bo dobil dovolj hrane samo od mene, ki nimam nobenega pravega apetita in sem čisto shujšana...

zanima me, če bo en tak obrok dnevno kako vplival na moje mleko-če ga bo še vedno dovolj ob približno šestkratnem dojenju na dan.ali pa je morda bolje, da je otrok pol ure lačen (mož je z njim sam kako uro in pol do dve uri)?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: dodajati ali ne?
9.3.2006 10:28:06   
Anonimen
z možem sva se odločila, da bo vsak dan vsak od naju nekaj časa sam z otrokom (danes star 4 dni), da se tadrug partner posveti sam sebi in da se bolje spoznava s sinčkom...


Tale je pa za moje pojme malo bosa. user posted image  Hecno. Če se ti zdi, da je otrok malo "shiran" bodi vendar ob njemu, ponujaj mu  dojko, da se začne pravo proizvajanje mleka, pa ti ne bo treba razmišljat o dodajanju. Pa saj je šele 4 dni star no, kam se ti pa mudi?? Bodi/ta ob njemu vendar. Pa utrjujte vezi vsi trije skupaj.

(odgovor članu eeeva)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: dodajati ali ne?
9.3.2006 10:36:55   
katarina j.
No, ne vem kako hud problem imata z možem, ampak tudi jaz bi rekla, da je ta trenutek najpomembnejši otrok- po 4 dneh se dojenje sploh še ni dokončno uravnalo, tako da mora biti user posted image  res ves čas pri tebi in mora imeti tvojo dojko na razpolago. To je pač najbolje zanj, ti pa se odloči..

(odgovor članu eeeva)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   [Brisano sporočilo]
9.3.2006 10:47:43   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu eeeva)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: dodajati ali ne?
9.3.2006 10:49:05   
tipka
Skoraj sem se že pridružila mnenju obeh predhodnic, a.............

Shujšana si? Od kdaj, te štiri dni nimaš apetita ali že od prej? Po porodu je normalno, da nimaš apetita, a če želiš dojiti, boš morala tudi jesti in piti, ne glede na to, če ti je ali ne.

Si morda v poporodni depresiji, napisala si tako, da je tvoj post razumeti, da si totalno neosveščena o dojenju, podhranjenih otrokih, da nimaš pojma user posted image , nimam te namena žaliti, a bi lahko bolj jasno napisala, kaj je narobe s tabo, da kljub pomanjkanju mleka, otroka imaš namreč podhranjenega, ne želiš dojiti? user posted image

(odgovor članu katarina j.)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: dodajati ali ne?
9.3.2006 10:55:05   
poliloni
Zaradi kakršnega koli razloga že ne boš ves čas sama z user posted image , ti predlagam, da ne začneš dodajati umetnega mleka, ampak si spumpaš ven svojega!!!!
(pri nas smo morali dodajati, pa mi je še danes žal....). Tako, da kar lepo po pumpico ali pa si jo sposodi in pumpaj!!!!!
Ampak verjami mi, da ne boš prav dolgo zdržala brez svojega user posted image ...
Saj ni panike - greš na sprehod, se usedeš na sonček na balkon medtem ko spi,....rešitev je polno in še ni ti treba zato oditi od doma za 4 ure.
Mislim pa, da bo bolj manjkalo časa, da sta z možem malo sama in se posvetita drug drugemu - bolj bo to problem kot pa da sta vsak posamezno z otrokom. No, saj boš sama videla...

(odgovor članu katarina j.)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: dodajati ali ne?
9.3.2006 11:01:14   
poliloni
Aja, pa še to: Ne vem kako si lahko že takoj po porodu vsa shirana.... Sedaj misli na otroka in na to, da se moraš zdravo prehranjevati in jesti, ker je mali odvisen od tebe! Nič mu ne bo pomagalo, če bo imel lepo, suho mamico, on bo pa lačen! Ti lepo jej, hirala boš pa potem, ko boš odgovorna le še za svoje telo!!!! Pač se boš morala potruditi!!!! Materinstvo je polno odrekanj,a si zanje poplačan z zdravim in srečnim otrokom!
Še jaz sem v času nosečnosti zopet začela jesti meso(čeprav še vedno menim, da mi ga ne bi bilo treba) - a za otroka vse! Še peš bi šla na konec sveta!

Saj bo šlo, vsak začetek je težak in vsi, ki smo prvič starši se šele učimo, upamo lahko le da na čimmanjših napakah!
Pa dober tek!

(odgovor članu poliloni)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: dodajati ali ne?
9.3.2006 11:13:55   
tanjagrm
Tukaj pa nekaj ne razumem!!

Štiri dni je šele od kar je pokukal na svet tvoj sonček. pa se že moraš spočit od njega???user posted image user posted image
Kaj nisi nič brala knjig  in literature no pa tudi v materinski bi ti naj pobedali,.. da otrok pirojeno najprej čuti samo toplino mamice in tam se tudi najbolj varno počuti,.. sploh pa če  ga podojiš  pri tej starosti otrok še spi po dve tri ure skupaj,.. v tem času pa mislim da se lahko posvetiš sama sebi,.. tvoj dragi pa malo popazi nanj če se slučajno prebudi in te lahko hitro pokliče,.. Za proizvodnjo mleka pa seveda čim večkrat pristavi dojko in pa predvsem veliko tekočine  ( 3-4 litre na dan) in mlečnih izdelkov,..No ja ne vem pa kako se ti 4 dni po porodu ko ti še odteka čišča in stistimi velikimi vložki da kam vem hodit,.. no vsak ima svoj način in želje,... vsekakor pa le glej tudi nalo na svojega sončka ,.. ki v prvi vrsti potrebuje le tebe,...
No pa lepo uživajte vsi skupaj,..

(odgovor članu poliloni)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: dodajati ali ne?
9.3.2006 11:57:22   
April
časa posvečati se sami sebi si imela zadosti pred porodom. Zdaj je tvoj otrok in njegove potrebe na prvem mestu. Vsaj prve mesce. Dojenje zna bit za mnoge že tako težko, da bi si ga pa še dodatno zakomplicirala?
Vi trije ste družina, boditi čimveč skupaj. Ko bo otrok starejši bo dovolj časa za posamezno druženje. Otroček zdaj zavi vajino ljubezen in skrb in tvoja prsa, če ga misliš dojiti. In to nonstop. Zato pa si na porodniški.

(odgovor članu eeeva)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: dodajati ali ne?
9.3.2006 12:05:12   
kati*
če je mož z njim le do 2 uri, ne vidim razloga, da bi kaj dodajala, saj lahko mali tolk počaka

... midva sva počela tako, da sem malega podojila in pol pustila možu, da ga je čuval cca. 2 uri (kolikor sem pač vedela, da mali zdrži) in jaz sem počela pač tisto kar sem želela (a to le enkrat na teden, ker mi je bilo to dovolj)

_____________________________

lp, K

(odgovor članu eeeva)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: dodajati ali ne?
9.3.2006 12:11:29   
kati*
pa še to ... glede na to,da si 4 dni po porodu (mimogrede 1 teden pred rokom ni nič prezgodaj user posted image ), naj se mož raje posveti tebi, ker očitno tudi zelo rabiš (kot vsaka nova mamica) namesto otroku, medtem ko mali spi !!

_____________________________

lp, K

(odgovor članu kati*)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: dodajati ali ne?
9.3.2006 12:27:45   
anckabancka
Punca jesti bo treba in to dobro, če hočeš dobro sebi in svojemu otroku!

Tudi jaz mislim, da otrok potrebuje ob sebi oba starša in ne izmenjavanja obeh. Saj varovanje otroka ni služba. user posted image Saj si ti lahko zraven, ko se mu partner posveča npr. eno uro. Pa takoj po porodu res ni pametno okrog hodit. Zdaj si odpočij, ker še rabila veliko energije za svojega user posted image podnevi in ponoči.

Seveda bo vplivalo na mleko, če boš en obrok nadomestila s flašo. Tega bo posledično manj.  Zakon: ponudba-povpraševanje...

(odgovor članu kati*)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: dodajati ali ne?
9.3.2006 16:45:16   
Grascakinja
Razumem, da želita biti tudi vsak malo sam z otrokom in to tudi podpiram, toda vajine želje so podrejene potrebam vajinega sinka. Če imaš mleka dovolj, priporočam, da dojiš - ko je otrok lačen, seveda, pa čeprav se morda takrat spoznava z očetom. Bosta pač prekinila spoznavanje, kajne?
Ali ga boš dojila ali dodajala, je seveda tvoja odločitev, jaz sem uspešno kombinirala dojenje z večernim dodajanjem in dojila 7m, mleko pa zaradi dodajanja ni presahnilo.
Glede tebe same - 4 dni po porodu si gotovo utrujena. Meni je bila vsa hrana brez okusa in ni se mi nič jedlo. Toda ni bilo vprašanje, ali se mi lušta, ali ne - jesti je bilo treba. In veliko, veliko počivati. 3-4 tedne po porodu je nujne, da se malo spraviš k sebi. Dovolj pij in tako naprej. Priporočam ti, da čas, ko je mož z otrokom, izkoristiš za spanje in počitek.
Otrok, ki je rojen teden pred rokom, načeloma ne bi smel biti shiran. Koliko pa je tehtal ob porodu? Dovolj kaka, lula? So vama v porodnišnici priporočali dodajanje zaradi premajhne teže?

(odgovor članu anckabancka)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: dodajati ali ne?
9.3.2006 21:41:48   
blazka
Moje mnenje je, da moraš 4 dni starega novorojenčka čim večkrat pristavljati, oz. vsakič ko bi on hotel, ne pa ga pustit lačnega (niti pol ure ne, kako mu bo pa mož "dopovedal" da naj še malo počaka, ker mamice z joško pač ni v bližini). Itak pa tako majhni dojenčki večino časa prespijo, pa si lahko takrat vzameš čas zase. Jaz sem si takrat res težko predstavljala, da bi bila daleč stran od mojega user posted image . Itak ga komej čakaš 9 mesecev, pol bi pa še stran od njega hodila, to pa ne!

Čim večkrat pristavljat, pa bo mleka toliko kot ga je treba. Ponudba = povpraševanje. Samo v prvih dneh se to še rihta, tako da le vztrajaj.

LP

(odgovor članu Grascakinja)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: dodajati ali ne?
9.3.2006 21:55:14   
spacey
IZVIRNO SPOROČILO: eeeva

z možem sva se odločila, da bo vsak dan vsak od naju nekaj časa sam z otrokom (danes star 4 dni), da se tadrug partner posveti sam sebi in da se bolje spoznava s sinčkom...

ali pa je morda bolje, da je otrok pol ure lačen (mož je z njim sam kako uro in pol do dve uri)?


Ta je pa dobra?! Jao... user posted image


_____________________________

"Fake it until you make it."
Sweet Like Chocolate

(odgovor članu eeeva)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: dodajati ali ne?
10.3.2006 9:29:20   
cuma
user posted image  meni to diši na provokacijo...
če pa ni, potem pa:
če nisi sposobna (zaradi očitnih psihičnih težav) dojiti 4 dni starega otroka, potem mu raje daj flaško, kot pa da otroček shira.
srečno,
cuma

(odgovor članu spacey)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: dodajati ali ne?
10.3.2006 9:43:57   
Marogica
eeeva, ne delaj tega otroku. Zakaj dodajati, če imaš svoje mleko. Moje mnenje je, da počakaj s tem, da bo tudi mož nekaj časa sam z otrokom, ali pa naj bo z njim, ko ni čas za dojenje. Saj se otrok doji na 2-4 ure, torej imaš dovolj časa, da se posvetiš v tem času sebi in se spočiješ. Pusti gospodinjstvo in ostale stvari in enostavno v tem, "vmesenem" času počivaj. Tudi jaz mislim, da te daje poporodna depresija, kakor je tudi mene, vendar nisem imela niti najmanj podobnega razmišljanja, kot ga imaš ti. Jaz sem se pač silila s hrano, pa pila dosti tekočine in mož mi je dosti pomagal.
Moj je bil rojen 4 tedne prezgodaj, ni znal jesti oz. vlečti, pa sva pač "trenirala", ker sem se bala, da bi premalo pojedel. Dajala sem ga vsako uro na joško že v porodnišnici-rezultat je bil, da je iz našega "shirančka" postal pravi jedec in "little Budha", kot mu pravim.
Pri tako majhnem, nebogljenem bitjecu je dejstvo in tvoja dolžnost, da si ob njem kolikor lahko in kolikor zmoreš. Tvoj otroček potebuje TEBE, tvoj vonj, tvoj glas......, ati je v tem nežnem obdobju samo "nadomestek".
In to ti je napisala mama, ki ima drugače svoja dva otročka prej premalo kot pa preveč na svojih rokah. Premisli

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu eeeva)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: dodajati ali ne?
10.3.2006 10:12:28   
XXYY
Živjo!

Kot so že večinoma vse predhodnice povedale, da ni pametno pustiti 4 dni starega sončka user posted image  doma brez tebe. Tebe najbolj potrebuje.

Mislim in vem, da večinoma user posted image  potrebujejo ob sebi svoje mamice bolj kot pa očete. No, očetje so samo dodatek zraven. In mislim, da bi bilo res bolje, da si ti zraven njega oz. oba z možem. Sej sta komot lahko oba zraven. In takrat ko pa mali user posted image  spi, pa lahko takrat kaj narediš zase. Vsak otrok potrebuje mamino toplino, kamor se lahko stisne k tebi in se pocrklja na prsih ko ga dojiš. Pri očetih to ne more, ker nima mlekca. In boš videla, večkrat ko ga boš imela na prsih, bolj se bosta spoznavala eden drugega. In še veliko mleka boš imela, če ga boš pogosto pristavljala na prsa.

Če pa ne bo šlo drugače oz. če nočeš dojiti, si pa rajši s pupico spumpaj svoj mlek in mu ga dajej po flaški. Ne ga "futrat" z adaptiranim mlekom, ker ni tako zdrav kot je materino mleko.

Ampak jaz ti res priporočam, da bodi ti zdaj z njim, ko je še tako majčken (komaj 4 dni star). Očka ti pa naj pomaga kaj postoriti po stanovanju, ali ti kaj skuhati za kosilo. S tem ti bo bolj pomagal in ti rajši počivaj. Kajti po 4 dni od poroda ni pametno hoditi kam. Rajši počivaj doma in bodi veliko časa s svojim sinkom. Saj boš imela še veliko časa, da boš kaj postorila zase. POČIVAJ.
 
Pa srečno.

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: dodajati ali ne?
10.3.2006 10:26:09   
Aleksandrin
Praberi si še enkret kar si napisala in se malo zamisli.

(odgovor članu eeeva)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: dodajati ali ne?
10.3.2006 11:27:35   
mml
Po svoje te popolnoma razumem eeeva...naenkrat je tu novo bitje, ki si si ga želela, pa vendar je vse novo in drugačno in nič tako kot si si predstavljala, da bo. Ob tem si želiš svoje življenje...
...v tem trenutko to ni možno, ker te tvoj sinko potrebuje, potrebuje tvojo bližino in toplino. Kot so ti že predhodnice napisale, ni najbolj pametno, da že tako zgodaj po rojstvu prekinjaš z dojenjem, ker le-to še ni dokončno vzpostavljeno in boš naredila več škode kot koristi, razen seveda, če se odločiš, da ne boš dojila.
Tudi jaz ti svetujem, da takrat ko drobižek spi, počivaš in ne počneš nič drugega, za navezovanje stikov bo pa še več kot dovolj časa. V teh prvih dneh drobižki potrebujejo predvsem hrano, spanje in pa veliko ljubezni in topline.

Želim ti veliko lepih trenutkov s tvojim sinkom

_____________________________

Nasmej se življenju, čeprav je včasih hudo (Medvedek Pu)

(odgovor članu Aleksandrin)
Neposredna povezava do sporočila: 20
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...




Gosta hrana.
пеперутка16

Kdaj ste pričele z uvajanjem goste hrane?