|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Vakumski porod
7.3.2006 19:51:58   
Neli1
Decembra sem rodila s pomočjo vakuma.
Zanima me ali je imela katera to neprijetno izkušnjo?
Ali so po porodu opravili ultrazvok glavice vašega otročka?
So se morda kasneje pojavile kakšne težave pri dojenčku in pri vas?

... z mojim  :P  je vse vredu. Upam, da so mu opravili ultrazvok glavice, čeprav na odpustnici tega ne piše. Ob odpustu sem se hotela pogovorit s pediatrinjo, pa je žal "ni bilo več" (to, pa je ena od prednosti, da rodiš okoli novega leta, ko se nihče zate ne zmeni).
Zaradi neugodne perinatalne simptomatike so naju prijavili na razvojno. Kaj perinatalna simptomatika pomeni, pa res ne vem.
No, iz razvojne pa še tudi nisva dobila nobenega vabila.

Kljub temu, da je že minilo kar dobra 2 meseca od poroda, pa me še vedno spremlja rjavkast izcedek. Ginekologinja pravi, da je to normalno, jaz pa vedno bolj razmišljam o drugem mnenju.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   [Brisano sporočilo]
7.3.2006 20:25:17   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Neli1)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Vakumski porod
7.3.2006 20:42:20   
lex
Jaz sem februarja 2005 rodila z vakummom. da bi mu morali narediti UZ glave, prvič slišim. Nisem bila na nobenem pregledu z njim zaradi tega, nihče ni rekel, da bi lahko bilo kaj narobe. Moj fant je normalen otrok z nobenimi posledicami, priden (no ubogljiv glih ne bi mogli rečtuser posted image , pač mali user posted image  in user posted image  v eni osebi), shodil je pri 9 mesecih, govoril je že več ampak se mu enostavno ne da več - je bolj zanimivo hodit.

Če ni nujno in če se otrok normalno razvija ne delaj nobene panike.

Za čiščo pa ti ne morem svetovati, ker so mene po porodi še čistili in sem imela čiščo okoli 5 tednov.

_____________________________

Najlubkejša stvar, ki se nam lahko zgodi, je dojenčkov smeh. (Sigmund Freud)
-----------------------------
Takole pa napreduje naša hiška. http://www.podsvojostreho.net/weblog.php?w=120

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Vakumski porod
7.3.2006 20:54:27   
total
Tudi jaz sem imela vakumski porod,ampak čist na koncu,ker otrok ni mogel ven,ker sem bila preozka.Porod je trajal 3 ure,brez zapletov,dobil je user posted image  sam dobre ocene.Normalno se razvija,nagajiv,že govori veliko besed,skratka čist ok.Čiščo sem mela samo 2 tedna po porodu.

_____________________________

Kaj naj rečem...srečna sm!!!


(odgovor članu lex)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Vakumski porod
8.3.2006 19:03:12   
SašaR
Jaz sem rodila pred 15.dnevi z vakumom, in lahko ti povem, da nisem imela UZ glave, mala je normalno zajokala,...
Glede razvojen ambulante pa avtomatsko notri padeš, ker se je otrok rodil z vakumom. Če otrok laže vse dobre znake potem mogoče ne greš na razvojno, vendar v največjih primerih te to doleti.

LP

(odgovor članu total)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Vakumski porod
12.3.2006 10:32:26   
Anonimen
tudi jaz sem imela vakumski porod, pa še dete so mi ven potiskali, ker nisem smela niti malo pritisniti zaradi preluknjanih pljuč. Pa še rodila sem, ko sem bila odprta samo 7 cm. UZ glave mu tudi niso delali. Se je rodil čisto plav, pa tudi zajokal ni takoj. Imel je še popkovnico ovito okrog vratu.

Zdaj je star 4 mesece in mislim, da se normalno razvija. Pediatrinja pravi, da je zelo lep in zelo žilav ter napreden. Buška od vakuma se njemu je pa poznala 3,5 mesece. No, rdeče pa še ima zdaj malo tam obarvano.

Upam da bo tudi kasneje vse OK, in pri tvojem prav tako.

(odgovor članu SašaR)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Vakumski porod
12.3.2006 23:22:30   
ALINA55
Sem pedagoška delavka in se pogosto srečujem z učnimi težavami otrok. Ob podrobni analizi bolezni in stanj v otroštvu je prisoten večkrat vakuumski porod, ki naj bi (ni nujno) poškodoval del možgan. Ni drugače panike, mislim pa, da je pri posameznem otroku potrebno ugotoviti šibko področje in ga dodatno spodbujati. Največkrat je prizadeto govorno področje, logično sklepanje in povezovanje, motnje motorike - koordinacija ali ravnotežja.  
Te težave so vidne šele kasneje, tekom razvoja otroka, nekje v prvih letih šolanja.

(odgovor članu Neli1)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Vakumski porod
13.3.2006 4:50:30   
Anonimen
Se pridružujem mnenju Aline. Tudi jaz praviloma ugotavljam, da so bili otroci z MCD, legastenijo ipd. rojeni z vakumom oz. z drugimi zapleti pri porodu.

Meni je porodničar povedal, da bo po 13. urah poroda potreben vakum pa sem zahtevala carski rez, ki so mi ga tudi naredili. Ker sem okoli drugega meseca starosti opazila težave (zategovanje nazaj, asimetrija glave), sem šla po napotnico za lokalno razvojno ambulanto in hkrati tudi za Staro goro kjer sem prišla do tega, da so mojemu otroku naredili EEG in UZ. Je bilo na srečo vse ok kljub temu pa sva do prvega leta starosti obiskovala nevrofizioterapijo. Skoraj do osmega meseca starosti je bil skorajda negibljiv potem pa se je kar naenkrat odprlo.

Kar hočem povedati je to, da se za vse potrebne preiskave potrudite same, ker vam jih bodo, razen v hudih in zelo očitnih primerih, težko predpisali. Tudi v razvojni ambulanti pomaga, da osebno telefonirate in prosite za to, da vas sprejmejo čimprej, ker se mudi.

(odgovor članu ALINA55)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Vakumski porod
13.3.2006 8:12:55   
mimica
Mojega user posted image nisem rodila z vakumom, ampak z CR en mesec prehitro. Pred odpustom iz bolnice so mi naredili UZ glavice, kjer so ugotovili, da je moralo pred porodm ali med priti do manjše krvavitve. Ker še niso mogli ocenit ali se je ta krvavitev ustavilal ali šla naprej, smo imeli še 3x UZ glavice, kjer se ugotovilo, da je krvavitev zaustavljena. Na srečo ! Hodimo na fizioterapijo , saj je imel gibalne težave, sedaj dva meseca po obiskovanju fizioterapije pa se mu stanje izboljšalo.
Ko smo bili na pregledu Uz glavice je dejala pediatrinja, da bi se to lahko pojavilo tudi pri normalno rojenih otrokih samo da pač tega nihče ne gleda in da si zaradi tega ne smem delat skrbi.
Kaj hočem povedat ? Glede na to, da je bil porod vakumski bi jaz osebno želela, da mu naredijo UZ glavice, čeprav boš s tem imela mogoče samo dodatne skrbi. ampak jaz bi to naredila, da bi se prepričala kako je z mojim otrokom. Pa tudi v razvojno bi šla, ker če mene kdo vpraša lahko tam dobiš samo pozitivne nasvete.

(odgovor članu Neli1)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Vakumski porod
13.3.2006 8:13:36   
asso
Pozdravljene,

jaz sem tudi rodila z vakumom in je bilo in je še vedno vse O.K.
V razvojno sploh nobeden nam ni omenil, da bi potrebno it in niti potrebe o razvojni ni (bilo).
Tudi sodelovka je rodila za vakumom in je tamali čisto O.K.
Jaz mislim, da težave nastanejo ne zaradi vakumskega poroda, ampak zaradi drugih zapletov, ki načeloma spremljajo vakum.
Pri meni je bil vakum potreben ker je mali padal pulz in je imela popkovnico ovito okoli glave. Na srečo pa se je kljub temu vse končalo lepo.

Lp asso

_____________________________

Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Vakumski porod
13.3.2006 9:01:55   
AKŠ
Pozdravljene,

tudi sama sem oktobra 2005 rodila s pomočjo vakuma. Mali se glavica ni "rotirala" v porodnem kanalu, poleg tega pa je imela popokovino okoli vratu zavito 2x, tako da normalen porod sploh ni bil mogoč.

Midve sva vakum dobro prestali - mala sicer nekaj sekundic ni zadihala, potem pa jok in vse je bilo OK. Buško je imela le tri dni - oz.meni je bilo to bolj podobno oteklini kot pa buški.

Glede UZ ne vem ali so ga naredili ali ne, pa tudi razvojne niso nič omenjali.
Zaenkar je z miceno vse OK - razen tega da je pravi user posted image  in da ni niti minute na miru....ona bi kr poletela če bi lahko...

Verjetno pa je res tako kot je napisala ena izmed predhodnic.....iste težave se lahko pojavijo tudi na naravnem porodu, ko otrok pritiska navzdol....

_____________________________

Opazujem te,kako mirno spiš,te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele,ko tvoja dlan leži v moji,opazim,kako zares majhna si.Tako si majhna-pomeniš pa mi ves svet.


(odgovor članu asso)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Vakumski porod
30.3.2006 12:16:51   
mojca75
Marsikatera od teh težav nastane zaradi poteka poroda in ne zaradi vakuma, ampak je zaradi taistih težav potrebno narediti vakum.
Današnji vakum je bistveno manj problematičen kot so bili vakumi in klešče včasih. Moja mama je mene rodila s kleščnim porodom - oz s kleščami so me ven potegnili kar je BISTVENO HUJE KOT VAKUM, pa sem čisto OK, normalno inteligentna, diplomirala, motorično razvita,...shodila in govorila pri enem letu.
user posted image  mogoče sem pa sam pod srečno zvezdo rojena? 

To če neka vzgojitelica opazi da je en otrok malo slabše motorično in govorno razvit še ne pomeni da je to dokaz da vakum negativno vpliva. verjemite da bi bilo če bi bil tako negativen več CR!

(odgovor članu AKŠ)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Vakumski porod
3.4.2006 8:12:44   
Anonimen
Jaz mislim, da ni potrebno, da si tako pikra glede tega.
Samo opozarjamo mamice, ki jih upravičeno skrbi, da naj bodo pozorne in naj si izborijo preglede. Jaz mislim, da če se zvon prisesa na otrokovo glavico in ga s pomočjo pritiska porodijo, ne bi bilo odveč, če otroka potem skrbno spremljajo.
Inteligence in učnih težav pa zagotovo ne moreš metati v isti koš, ker če si "diplomirana" potem zagotovo veš, da je med tem velika razlika.

(odgovor članu mojca75)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Je za otroka res najboljši najvišji zaščit...
Je za otroka zares najboljša zaščitna krema za sončenje z najvišjim zaščitnim faktorjem? V članku preveri, kako izbrati ...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?