|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Klomifen in ovulacija
28.3.2006 9:02:34   
barby113
Klomifen in ovulacija,

Kot  sem že povedala tudi nama z možekom ne rata najbolj po naravni poti, za to nama je ginekolog predpisal klomifen.  Moji ciklusi so zelo neredni in nesledljivi , vendar mislim, da je ravno namen Klomifena, da mi to uravnava. Zanima pa me, kakšni so znaki ovulacije. Pri Klomifenu nimam nobenih stranskih učinkov (prvi mesec) , ne mozoljev, bolečin ali  povečanega apetita.... V času, ko bi naj nastopila ovulacija me je sicer malce tiščalo v jajčnikih vendar nič  kaj drugega. Prav tako pa v času, ko bi naj nastopila ovulacija nisem imela nobenega izcedka, kot bi ga sicer pri ovulacija naj imela.

Zanima me, če ima katera podobne teževa in če je tudi brez izcedka lahko prišlo do ovulacije oz. kakšni vse so sploh simtomi ovulacije?

Hvala za vaše odgovore.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Klomifen in ovulacija
28.3.2006 11:41:28   
Anonimen
na ultrazvok po ovulaciji te pa ginekolog ni naročil?
moral bi te, ker takoj po ovulaciji z ultrazvokom pogleda, če je tvoje telo sploh reagiralo na Klomifen. Tako tudi piše v navodilih za uporabo Klomifena.
Če te ni naročil na ultrazvok, ga kontaktiraj in opozori na to.
On ti bo potem iz prve roke lahko povedal, če je prišlo do ovulacije in kdaj.
Drugače pa ene ženske med ovulacijo špika v jajčnikih, druge pa ne čutijo nič.

(odgovor članu barby113)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Klomifen in ovulacija
28.3.2006 11:52:22   
potocnik
Baje, da se Klomifena brez UZ sploh ne bi smelo jemat, ker lahko pri nekaterih ženskah povzroči nastanek cist na jajčnikih in v jajcevodih, ki so posledica velikega števila dozorelih jajčec. Prosi G, da ti naredi UZ, preden začneš jemati naslednjo škatlico. Pa preberi si priložena navodila, mislim da to notri piše.  

_____________________________

Suzana

Enej je rojen 22. junija 2005 v Mariboru.

http://enejpo.moj-album.com/

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Klomifen in ovulacija
28.3.2006 12:08:01   
zmajčka
pozdravljene! 

Jst sem jemala klomifen, brez vmesnega UZ. Dal mi ga je za 3 mesece in in rekel, da če ne bo nič, se vidiva ko porabim vse tri škatlice. Tako da nisem mnenja da bi se moglo to tako strogo nadzorovati. Sem pa zanosila takoj, prvi mesec jemanja klomifena in sicer dvojčke. Kakšnega izcedka ali belega toka pa tudi ni bilo povečanega ob ovulaciji.
Držim dvojne pesti tudi zate user posted image , in sporoči kako se je izteklo jemanje klomifena.

Lp, Zmajčka

(odgovor članu potocnik)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Klomifen in ovulacija
28.3.2006 12:14:44   
barby113
Ja tako kot tebi Zmajčka tako ga je predpisal tudi meni brez kakih UZ. A praviš da ti je ratalo že prvi mesec in dvojčka.  Baje so dvojčki pri Klomifenu kar pogosti, kaj si dobila enojajčna ali dvojajčna?

(odgovor članu zmajčka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Klomifen in ovulacija
28.3.2006 12:23:17   
zmajčka
Dvojajčna. Imamo sicer tudi v sorodstvu dvojčke, ampak bolj v daljnem sorodstvu - od mamice sestrični sta dvojčici. Tako da jaz mislim, da je pri meni to posledica jemanja klomifena.

(odgovor članu barby113)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Klomifen in ovulacija
28.3.2006 14:40:11   
barby113
Sestrični od mame to ni tako dalno sorodstvo, sicer pa imamo tudi mi dvojčke v dalnem kolenu po babični strani.

Jaz pravkar nekako končujem z ovulacijo in če je se je kaj prijelo bom vidla nekječez cca 14 dni. Drugače pa si sploh ne upam preveč upat, da nebi bila razočarana. Nisem si mislila, da ima toliko parov težave z zanositvijo mislim, da je nekaj narobe z našim načinom življenja.

(odgovor članu zmajčka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Klomifen in ovulacija
28.3.2006 15:13:11   
zmajčka
Saj je bojle, da ne upaš preveč, tako ti bo šel čas hitreje pa še manjše je razočaranje, če ne uspe. Mislim da manj ko si obremenjena s tem da more bit, več možnosti je da uspe, ker psiha tu igra pomembno vlogo. Midva sva se matrala eno leto in iz meseca v mesec sem štela tiste dneve do user posted image  in vsak mesec doživljala kruta razočaranja. Mislim da to ni dobro in da taka napetost lahko zelo vpliva na to.
Tako da kar optimistično naprej, saj če ne bo uspelo s klomifenom, so še zmerom tudi drugi postopki in lahko rečem da ni možnosti da na koncu ostaneš brez user posted image  , še posebej če si drugač zdrava brez gin. težav ali kakšnih prekinjenih jajcevodov in podobno. Pa še za take obstaja upanje ob današnji medicini.

Vem da je težko tako razmišljat, saj če bi meni kdo to govoril pred pol leta, bi rekla, lahko je teb govort ampak, boš vidla da bo.

(odgovor članu barby113)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Klomifen in ovulacija
29.3.2006 8:52:40   
barby113
Ne mislim, da imaš kar prav. Psiha je zelo pomembna in čim manj mislimo na to tem boljše je.  Trudim se o tem čim manj razmišljat in se posvečam  hobijem, da čas hitreje mine. Hudo je edino, ker me že dva dni nakeaj špika tam doli in avtomatsko pomislim na to.

(odgovor članu zmajčka)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Klomifen in ovulacija
11.4.2006 8:06:40   
soni
Lep pozdrav!

Zmajčica, koliko dni po zaostajanju menstruacije sta se ti pokazali user posted image ? To me zanima zaradi učinka klomifena.

(odgovor članu zmajčka)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Motnje menstrualnega ciklusa so precej pog...
Vsaka ženska obdobje pred menstruacijo in med njo doživlja drugače. Motnje menstrualnega ciklusa so različne in pogoste....
Ovulacija in oploditev
Ovulacija je sprostitev zrelega in za oploditev sposobnega jajčeca v jajčniku ženske. Nastane praviloma v sredini menstr...




Gosta hrana.
пеперутка16

Kdaj ste pričele z uvajanjem goste hrane?