|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   za katero možnost se odločiti?-zobozdravnik
6.4.2006 10:21:02   
n*a*
Otrok - hči, stara 2 leti in pol ima žal hudo slabe zobe. Ima že 3 plombice in celo en pravkar izpuljen zobek. Zaradi vsega naštetega ima hud strah pred zobarko, ki pa ji bo popravila ostale zobe samo, če bo hči sodelovala. Trenutno je situacija taka, da po večkratnem obisku žal niti ust noče več odpret, celo tako se upira, da je niti na silo ni možno obdržati na stolu.
Zobke je potrebno nujno popravit.
Za katero možnost se odločit:
1. s psihologinjo na lep način probat rešit ta problem (se rešit straku pred zobarko z večkratnimi obiski skupaj s psihol.) seveda naj bi to trajalo dalj časa, pa tudi uspeh najbrž ni zagotovoljen
2. "na silo", torej da jo nekdo drži, popravit zobe
3. uredit zadevo pod narkozo (ki pa tudi niso tako nedolžne in je že bila 2x zaradi urološkega posega, 1x zaradi puljena zoba)

Kaj storiti? user posted image

< Sporočilo je popravil puncica -- 6.4.2006 14:11:21 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: za katero možnost se odločiti?
6.4.2006 10:34:00   
Bubamaraa
Jaz bi najprej probala s psihologinjo, potem s narkozo...Na silo pa tega ne delaj...Ker bo otrok imel celo življenje strah pred zobozdravniki....

_____________________________

...KO TI ŽIVLJENJE PRINESE LIMONE ,ZAPROSI ZA TEQILO,SOL IN SEVEDA ME POKLIČI…



(odgovor članu n*a*)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: za katero možnost se odločiti?
6.4.2006 11:13:25   
mika
Boga revica, tako majhna pa mora že k zobozdravniku. enako je bilo z mojo sestro. Pri treh letih je dobila prvo plombo, ampak ta zobozdravnica je bila praviuser posted image . Nobene prijazne besede ni rekla, še na mamo se je drla, da kaj sploh hodi z njo, če noče odpreti ust. Potem smo pa šli k privat zobozdravnici, ki je pa tako prijazna, da sem še jaz zgubila strah pred vrtanjem. Zadevo smo rešili tako, da je moje teta pred obiskom zobozdravnici nesla igračo, ki si jo je moja sestra želela . Ko je bilo konec ji je dala igračo.
po moje bi bilo dobro zamenjati zobozdravnico, ker tej tvoja hčerka verjetno več ne zaupa. Prvič idita samo na obisk, da jo spozna, naslednjič   naj samo pokaže zobke. Pri tretjem obisku pa ji naj zdravi zobke. sama boš videla koliko je hčerka pripravljena sodelovati. Vzami si čas in jo počasi privajaj na novo vrtanje. pred vrtanjem ji naj da injekcijo, da je ne bo bolelo. mislim da to nič ne škoduje, če ne škoduje nosečnici, potem verjetno tudi otroku ne. danes pa tako imajo neboleče injekcije.
Na ta način mislim jaz z Lucijo obiskati zobozdravnico. malo bomo še počakali, ker je naša v porodniški, sicer pa so hvalabogu zaenkrat njeni zobki zdravi.

ja pa še to, moja sestra je bila tako srečna, ker sploh ni mogla verjeti, da je nič ni bolelo, ko je dobila injekcijo.

lp, mika

(odgovor članu n*a*)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: za katero možnost se odločiti?
6.4.2006 11:19:41   
April
karkoli drugega samo ne na silo. Bo imela celo življenje strah pred zobarjem.

(odgovor članu n*a*)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: za katero možnost se odločiti?
6.4.2006 11:19:53   
Anonimen
Če jih je res nujno treba popravit (čeprav poznam otroke, ki so jim zaradi poškodovane sklenine - oziroma sklenine zob sploh ni imel - zobki odgnili, pa so jih pustili pri miru), bi se bila jaz prisiljena odločilti za narkozo. Pri mojem otroku. Ne vem, kakšna je tvoja punčka, pri našem psihologinja ne bi imela učinka, o tem sem skoraj prepričana.

(odgovor članu mika)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: za katero možnost se odločiti?
6.4.2006 11:26:18   
dory
Tudi mi spadamo v tako kategorijo,kjer nobena beseda, manipulacija nc na zaleze..tko,da bi mogl pri nas uporabit narkozo....zal...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: za katero možnost se odločiti?
7.4.2006 1:07:20   
KODA
Pri nas pa usta samo odpre.Ko pa se zobozdravnica samo približa z svedrčkom,že  zbeži iz stola.Ne vem kako ga naj pripravim,da bo pustil narest plombico.?user posted image

_____________________________

Celemu svetu si le ena oseba,eni osebi pa si ves svet...

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Mesec rojstva lahko vpliva na poklic tvoje...
Si vedela, da mesec rojstva, v katerem je rojen tvoj otrok, lahko vpliva na njegov poklic?
Kako lahko tudi najcenejši avtosedeži reši...
Najboljše razmerje med ceno in kakovostjo pri izbiri avtosedeža. Naj gre za lupinico za dojenčka ali otroški sedež - var...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?