|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   IVF - v Lj
9.4.2006 9:22:17   
pika74
Ojla bejbikeuser posted image ,

eno vprašanje, če dovolte:

Tiste, ki ste imele ali pa imate IVF postopek (normaln, ne spontan al kaj vem, kakšn je že un ta druguser posted image ) v Lj. na GK, povejte mi, kako je potekalo.
  • jaz moram maja poklicat ko bom dobila M. Kako se potem začne? Kdaj ti rečejo, da moraš pridit na GK? Kolkrat moraš na UZ...
  • kdaj ste morale hodit na GK - a je blo to zjutraj, a je blo to vsak dan, kater dan se je začelo hodit - a je to 3. dan M al kater že...
  • nekaj sem brala in videla, da ste morale ene it tud sred noči na stop inekcijo... oštja... zdej sm pa čist zmedena... dejte mi na kratk mičkn napisat tiste, k hodte v Lj na IVF


Upam, da nism preveč firbčna glede tegauser posted image . Sam rada bi si mal splanirala, pa mal urnike zrihtalauser posted image .

Pa še to me zanima, a ste lahko npr. IVF dale skoz, ne da bi imele glih vse bolniško pa dopust. A se dauser posted image ?

Hvala vam za odgovore in držim pesti, da bo tud dons en lep sončen dan. Pri nas se še neki skriva sonček user posted image .

Lp
user posted image

_____________________________

Ne metat puške v koruzo, ker se lahko pokvari kombajn :P
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: IVF - v Lj
9.4.2006 9:57:00   
Sisy
Pika user posted image

Žal odgovorov na tvoja vprašanja nimam ker je pri rešu drugačen protokol, hotela sem te le malo pozdravit in ti zaželet srečo v prvem postopku user posted image
Glede bolniške je pa tko da ni nujno da jo vzameš...Jaz sem se recimo odločila da jo ta mesec ne bom vzela...Ker očitno nima nobene veze počivaš/nepočivaš...če se ima namen prjet se bo tko al drugače....Aja-ko iboš mela pa punkcijo ti pa vseeno priporočam da kak dan "odležiš" ker to ni tak "na easy" postopek..je kar ornk "poseg" v telo....

držim pesti in mislim nate user posted image

(odgovor članu pika74)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: IVF - v Lj
9.4.2006 10:02:43   
pika74
Ojla Sisyuser posted image

neki sm brala, da ti ni ratalo v prvem poskusu IVF - žal mi jeuser posted image  in držim pesti, da ti v drugo ratauser posted image !

Praviš, da na punkcijo nej se mal pripravim in da je dobr mal odležat. Bom upoštevala nasvet. Ej, dej mi še neki povej, kdaj pa pride pol punkcija?

Kdaj si ti začela s špikanjem (na kater dan ciklusa) in kdaj je pol punkcija?

Čeprou vem, da je pri Rešu drgač, sam tele zadevšne morjo bit tam tam prenbližn glih user posted image .

Hvala ti!

lp
user posted image

_____________________________

Ne metat puške v koruzo, ker se lahko pokvari kombajn :P

(odgovor članu Sisy)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: IVF - v Lj
9.4.2006 10:13:44   
Sisy
jst sem začela z špikanjem 2.dan ciklusa (menstruacije) in sem se špikala vse tja do nekje 14.dne, potem stop injekcija,okrog 15.-16.dne je bila potem punkcija....tako je bilo pri meni....je vse odvisno od rasti folikolov posameznice....računaj na nekje 2-3 UZ-je med začetkom špikanja in punkcijo... (to lahko tudi med službo opraviš...po mojem user posted image ) torej....Pri nekaterih so folikli "zreli" preje in jih spunktirajo kakšen dan prej,pri nekaterih kasneje...se pa vse vrti okrog 14.dne ciklusa - punkcija mislim...

< Sporočilo je popravil Sisy -- 9.4.2006 10:14:41 >

(odgovor članu pika74)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: IVF - v Lj
9.4.2006 10:30:12   
emaa
Ko boš klicala v maju, boš dobila datum okoli 20.dne ciklusa (lahko kličeš tudi drugi dan, M, če pride prvi na vikend, pri meni je). Prišla boš tja, najprej pojdi v ambulanto IVF (nasproti informacij, tam kjer so UZ-ji. Sestra te vpiše, potem greš v pisarno za naročanje, kjer ti sestra razloži kako boš jemala zdravila, kdaj je UZ, itd. Potem greš v sprejemno, kjer ti preverijo zdravstveno, natiskajo nalepke in nazaj v naročanje (al je pa sprejemna, je na IVF oddelku), kjer ti bo dala zdravila. Pokazala kako jih pripraviš za uporabo in razložila kdaj prideš. Dala ti bo telefonsko, da pokličeš pa vprašaš, če te kaj zanima. Jaz imam kratki posotopek, domov sem dobila Gonal F v penkalu. Jemati ga začnem 2. dan M, dozo imam predpisano. Jemlješ ga 5 dni, 7 dan je UZ, kjer pogledajo kako reagiraš in določijo dozo za naprej (koliko gonala in cetrotida za naprej). Na listu, ki ga dobiš je predviden UZ 7,8,9 dan; na 9. dan tudi stop injekcija, 11. dan transfer, ter čez 3-5 dni transfer. Za dneve, ko imaš UZ, imaš lahko bolniško (ti že pri izdaji zdravil, da obvestilo zdravniku), lahko pa greš potem v službo. Jaz imam prvi UZ ob 7:30, tako da načeloma bi lahko šča v službo. Prevzem zdravil traja največ eno uro. Tako, da Pika ti boš na vrsti junija, pa sabo imej napotnico za IVf, za zdravila, če jo imaš ter odgovor s konzilija. Domov boš dobila precej dokumnetacije, list kako potekaIVF, kjer napišeš 1. dan M datumsklo, infomracije o zdravilih, itd.

(odgovor članu Sisy)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: IVF - v Lj
9.4.2006 10:41:48   
pika74
U a tkole je to.

Še neki me zanima. Glede na to, da bom najbrž imela punkcijo nekje konec junija (če tkole mal teoretiziram), pol bo prvi test tam nekje sred julija. Zdej je pa še ena dilema: Kdaj imajo na GK poletne dopuste? Predvidevam, da julija in avgusta. A mam prou? Se pravi, če mi v juniju ne rata, je pol naslednji IVF (al pa zmrznjenčki) šele nekje septembra. A mam prou?

Lpuser posted image

_____________________________

Ne metat puške v koruzo, ker se lahko pokvari kombajn :P

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: IVF - v Lj
9.4.2006 21:19:46   
emaa
sigruno je jeseni, če ne rata, tudi jaz računam, da pred jesenjo ne bova na vrsti, če ne rata zdaj. bom še kaj pisala kako poteka naprej.

(odgovor članu pika74)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: IVF - v Lj
10.4.2006 7:55:23   
anadejka
Mah dejta nooo,pa ne smeta že zdej,ko še niti začeli nista mislit da ne bo ratal!!!V glavo samo pozitivne misli!!!!
Po zmrznjenčke,pa se gre lahko že naslednji mesec,samo pokličeš isto prvi dan ko dobiš Franco.Nč važn če so dopusti,saj morajo biti tam dežurni zdravniki in sestre.Med dopusti samo konzilij ne zaseda,ker tam pa morajo biti res vsi prisotni.
Čeprav si verjetno takrat niti ne boste želele takoj po zmrznjenčke,saj ta postopek predvsem psihično zmatra človeka in dobr si je uzet mal pavze in it recimo mal na morje si dat možgančke na off,jeseni pa spet v akcijo!!!

Srečno!!!

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





5 vzrokov za bolečino pri ovulaciji
Ne glede na to, kako zelo močna je ovulacijska bolečina, ginekologi opozarjajo, da to ni bolečina, ki bi bila normalna, ...
Motnje menstrualnega ciklusa so precej pog...
Vsaka ženska obdobje pred menstruacijo in med njo doživlja drugače. Motnje menstrualnega ciklusa so različne in pogoste....




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?