|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   prosim pomagajte mi
28.4.2006 21:18:18   
Anonimen
že velikokrat ste mi pomagale z nasveti zato vas tudi sedaj prosim za pomoč.
takole je, danes se je moj oče ne živim več z njim, sedaj živi sam, ponovno do konca napil je alkkoholik, in me je poklical tja in se mi ponovno želel jokat kak je bogi in podobno, in sem se mu dane s kljub temu da je bil pijan prvičć v 5 letih uprla in mu povedala kaj mu gre, naj ne obremenjuje več mene in moje družine zaradi tega, zaradi tega sem se tudi zdravila za depresijo, mame več nimam, btar pa je tudi zdravljen alko in se na daleč izogiba očeta kar pa mu seveda ne zamerim, in ko sem očetu povedala točno kaj čuim se je začel dret na mene, da se ne bo đel zdravit in da ga bom lahko prišla obiskat le na pokopališče-kar bi mi tudi najbolj pasalo, žal mi je da tako čutim ampak sam me je pripeljal do tega, kaj pa me je najbolj prizadelo pa je da se je začel dret na mene naj se ****, pa sem v zadnjh letih naredila tako dosti za njega vse, dala mu denar, pomagala mu vse, nič skoraj ni rabil sam , res vse kljub temu da ne živimo skupaj in sedaj me ja najbolj strah da me bo jutri klical in se pogovarjal kot da nič ni, JAZ PA TAKO VEČ NE MOREM, in sem mu to povedala da me sploh več ne bo videl in tudi vnukice ne in je spet obrnil da ga izsiljujem, pa saj ga ne ampak kaj mam od pijanega fotra pa hčere tud ne mislim tja vozit, saj niti jaz niti partner ne pijema in nam res to ni potrebno.

kaj naj naredim oz kako se mu naj uprem al kaj jaz res več nevem kaj naj, nočem ga zgubit, ampak tak več ne morem, res bi mi blo lažje če ga več ne bi bilo, bi bilo moje življenje dosti lažje in bolj srečno, rs nevem kaj naj naredim za svoj mir ki ga tako zelo potrebujem, ker me bo en dan razneslo od psihe!!!!!!!!!!!!!!!
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: prosim pomagajte mi
28.4.2006 21:30:04   
hariba
Žal se mora za zdravljenje odločit vsak sam. Ti imaš pa pravico,da mu postaviš ultimat ali zdravljenje ali pa prekinitev stikov. Moj oče ni hotel na zdravljenje in ko mi je bilo dovolj poniževanj in večnih razgrajanj sem prekinila stike. Se nisva videla že 5 let. Živim pa mirno. Zamenjaj tel štev.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: prosim pomagajte mi
28.4.2006 21:39:34   
Anonimen
Težko ti karkoli svetujem, ker je tudi pri nas podobna situacija. Le da mi živimo skupaj. Vem, da pogovor ne koristi (vsaj pri nas ne), in hudo mi je, ko ga gledam, kako propada.
Ko je pijan grozi in se neprenehoma dere, obtožuje in maltretira vse okrog sebe. Ko pa je trezen, bi pa tudi "hlače slekel". In ko pogovor napeljemo na to, da tako pač ne gre več, in bi bila potrebna strokovna pomoč, se od užaljenosti, češ jaz pa že nisem alkoholik, usede v avto in že je na stari, vsakodnevni (včasih tudi po dvakrat na dan) poti.
Težko je, zato ti žal ne znam povedati, kako se obnašaj in kaj naredi. Tudi zase ne vem, kako naj ukrepam. Pri nas, kot sem že napisala, strokovna pomoč ne pride v poštev. In vsi, vključno z njegovim zdravnikom, pravijo, da se mora za zdravljenje odločiti sam, da ga v nekaj prisiliti ne moremo. Upam, da pride dan, ko bo sam rekel, da bi iz svojega zavoženega življenja naredil, spet naredil življenje.
Upanje navsezadnje umre zadnje.
Draga anonimna, vem, da ti s tem nisem kaj dosti pomagala, lahko pa ti rečem samo, da se drži.
Pa ne zameri moji anonimnosti.


(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: prosim pomagajte mi
28.4.2006 21:45:14   
Marogica
Žalostno, anonimna res. Najbrž si razpeta ker v svojem očetu vidiš neke vrste Dr. Jekilla in Mr. Hyda(upam, da sem prav napisala). Težko je nam napisati, kaj naj narediš, ker naša čustva niso vpletena v to težko situacijo.
Jaz ti priporočam, da začneš misliti nase in svojo družino. Njabrž ti je jasno, da tvojemu očetu ni pomoči, če se ne bo šel zdravit in to zavestno. Torej ne pomagajo nobene debate, kreganja, jokanja, obtoževanja...nič. Mislim, da ni tvoja stvar, kako spraviti v red življenje tvojega očeta. To mora narediti sam.
Zato se probaj čim manj s tem obremenjevati in se ga raje izogibaj oz. naredi tako, kot je napisala hariba. Drugih možnosti tako ali tako nimaš. Žal....

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: prosim pomagajte mi
28.4.2006 21:49:20   
Gina
Ne moreš odgovarjat za dejanja drugih ljudi. On naj živi kakor mu paše, ampak mora pa vzeti v zakup, da bo to prineslo posledice. Jaz bi na tvojem mestu prekinila vse stike. NI ti treba tega prenašat. On se spremenil ne bo, ker se ne želi. Ti si pa odrasla oseba in lahko nekaj narediš zase. Zdaj moraš samo pogruntat, komu je težje - njemu iti na zdravljenje ali tebi pretrgat stike - oboje je enake vrste odločitev. V resnici za svojo srečo ne potrebuješ sorodnikov in daleč najboljše narediš zase, če to dejstvo sprejmeš v svoji duši. Če mu oprostiš (da se tvoja duša ne bi več ukvarjala s čudnimi mislimi in bila obremenjena) in greš dalje  - brez njega.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: prosim pomagajte mi
28.4.2006 21:49:47   
Anonimen
punce saj vem da se bo šel zdravit edino če bo sam želel mam izkušnje glede tega z bratom, vendar moja največja želja ni da bi se šel zdravit, želim si le da mene pusti na miru, želim si le svojega miru in ne njegovega zdravja, ker me preveč bolijo njegova dejanja, mogoče se mi bo enktar maščevalo ampak res si želim da bi umrl, to bi bila moja rešitev, moj mir, pa saj ga ne milim ubit-da ne bo panike, ampak res bi mi bilo lažje

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: prosim pomagajte mi
28.4.2006 21:53:42   
Marogica
ANonimna, tako ne smeš govoriti, saj vem, da si najbrž razburjena in razočarana nad očetom. Vidim, da se z njim in njegovo osebnostjo zelo obremenjuješ in sama sebi nastvljaš zanko okoli vratu, ki jo oče lepo zateguje. Snami si zanko!!!
Torej ga pusti na miru. Kakša pa je razlika, če ga sedaj pustiš na miru in med tvojo željo, da bi umrl? NAj "umre" v tebi

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: prosim pomagajte mi
28.4.2006 22:00:11   
Annny
Čeprav se sliši kruto, se mi  zdi tvoja odločitev, da prekineš z njim vse stike, edina pravilna.Nekateri alkoholiki (mislim, da je med njimi tudi tvoj oče, glede na tvoje pisanje sodeč) pijejo že tako dolgo, da jim to enostavno zastrupi/spremeni možgane in postanejo popolnoma drugi ljudje..proces ozdravitve ni več mogoč. Anonimna, zaslužiš si svoj mir in mir za svojo družino..tvojemu otroku ni treba gledati strahot, ki si jih preživljala sama.Za vaše dobro se ne oglašaj več na telefon, magari kar zamenjaj številko...če te bo klical, mu pa reci, da je konec in naj te ne kontaktira več- IN čimprej odloži slušalko..ne poslušaj še enkrat njegovega prosjačenja, ker v končni fazi bo spet prišlo do dretja in groženj.. Tega si preživela dovolj in ni fer, da te obremenjuje!!!Lahko si vesela, da ne živite skupaj.. Srečno!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: prosim pomagajte mi
28.4.2006 22:02:58   
hariba
Po mojem je bolje pretrgat stike z njim kot čakat na njegovo smrt. Dokler bo pil bo ostal takšen kot je. Želim ti mnogo moči,da se boš lahko končno uprla očetu. Dovolj gorja ti je že povzročil. Ne dovoli, da ti še dalje uničuje življenje. Če ne more reci ne alkoholu on zberi pogum ti in mu ti reci ne. Svetujem ti obisk alanona za svojce alkoholikov.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: prosim pomagajte mi
28.4.2006 22:29:14   
Anonimen
Pa čisto nič ni treba imeti slabe vesti, da želiš, da bi umrl. Pač te je pripeljal tako daleč, da vendarle enkrat misliš najprej nase, potem šele nanj. On je do tega pripeljal, ne ti.  Imaš vso pravico, da tako razmišljaš. Bodi egoistična, tokrat je vrsta na tebi, res.

(odgovor članu hariba)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: prosim pomagajte mi
28.4.2006 22:44:54   
Anonimen
no sedaj sem se nekoliko pomirila ko sem brala vaše odgovore in po pogovoru z partnerjem, partner mi vedno stoji ob strani, čeprav milim da bi bila sedaj drugačna do fotra če bi mi moj kdaj pa kdaj povedal kaj konkretnega, pa vendar, sva se sedaj pogovarjala in mi je priporočal da bi bilo fajn če bi šla mogoče jutr k fotru in mu še enkrat povedala kaj čutim, jaz pa nisem prepričana v tto ker bi mi bilo ponovno zelo težko, jaz bi raje bila doma in ne šla k njemu, samo da ga ne bi videla ponovno, jutr bo verjetno malo boljši, ampak ko ga nekaj ur ne vidim al ne slišim se ćisto pomirim, kak pa ga slišim pa je konec, tako da se sedaj odločam kaj naj, AL NAJ GREM K NJEMU IN MU POVEM SVOJE AL PA GA PUSTIM NA MIRU IN S TEM SI TUD PRIKRAJŠAM MUKE SEBI??saj vem da je to moje življenje in se ne odločate vi namesto mene pa vendar saj veste je lažje če ti kdo napiše kaj vzpodbudnega.
še enkrat vam hvala na lepih  besedah in podpori, sedaj pa grem dragemu v objem, da ne bo še bolj prikrajšan.res se lahko zanesem na rr in tudi to mi daje moč za naprej.

lahko noč vsem in še enkrat vam hvala

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: prosim pomagajte mi
28.4.2006 22:52:01   
Anonimen
Če čutiš, da imaš oporo v partnerju, hvala bogu, pa naj gre on s teboj. Naj ti stoji ob strani, če ti je tako bolje. Jaz vem, da bi tako naredila. Naj bo ob tebi, ko ga boš potrebovala. Če misliš, da moraš očetu še kaj povedat.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: prosim pomagajte mi
28.4.2006 23:03:49   
Gina
Jaz ne bi šla, ker če bi šla, bi se mi začel smilit in kar naenkrat bi se mi zdelo, da vendarle še obstaja upanje....skratka, postala bi nerealna v hipu, ko bi ga zagledala. Okrog bi me obrnil veliko lažje, kot če ne bi šla. Pa najbrž bi me itak ob živce spravil, če bi mu morala kaj pripovedovat - moški pa itak ne razumejo besed, ampak samo dejanja - torej bi spet trobila brez veze, on pa bi slišal spet: bla, bla, bla.... Ampak jaz sem taka, da težko nekaj začnem. Ampak tole bi mi bila odlična odskočna deska, takle dogodek (čeprav se to čudno sliši). Če ga pa že nekaj časa ne bi videla, bi mi bilo vsak dan samo lažje in lažje. Nehala bi čutit. Oprostila bi mu in ne bi več čutila želje, da ga vidim. No, jaz bi tako naredila. Ne bi hodila k njemu razlagat. Ne bi obrodilo sadov. Raje bi ukrepala.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: prosim pomagajte mi
29.4.2006 18:12:27   
Laubica
Draga anonimna jaz bi na tvojem mestu menjala tel. in pozabila oz poskusila pozabit nanj ker če je on taki egoist si ti lahko tudi in hvala bogu da maš dobrega partnerja ki ti stiji ob strani in punčko Živite mirno svoje družinsko življenje in ga pahni v pozabo

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: prosim pomagajte mi
30.4.2006 19:18:12   
Anonimen
hvala vam za vse vaše predloge, ampak nekatere ste napisale naj ga pozabim-očeta to pa seveda ne gre, le kako lahko normalen človek pozabi na očeta??no pa saj se je umirilo vse skupaj z menoj vred
lp vsem

(odgovor članu Laubica)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: prosim pomagajte mi
30.4.2006 21:05:58   
Vesna
meni je najpomembnejši moj mir,in če bi mi ga nekdo zaradi svojega egoizma in nedoraslosti uničeval(kar alkoholiki počnejo)bi z njim prekinila stike,pa naj bo to kdorkoli.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: prosim pomagajte mi
30.4.2006 22:17:29   
copka77




egoizem in uničujoč vpliv alkoholika ne pozna meja!!! zato čimprej stran od njega, ne sekiraj se zanj-tako kot si je postlal v življenju bo tudi spal. Kruto ampak resnično. Nisi kriva da je začel piti in da je alkoholik .To je izključno njegov problem in njegova poguba !Ti poskrbi samo za svojo novo mlado družino in se z njim ne obremenjuj. Stike bi jaz ponovno vzpostavila, ko in če bi se šel nekam zdraviti in bi bili uspehi že vidni ter bi se ti po uvidenju škode ki ti jo je -vam jo je naredil zaradi svoje odvisnosti tudi primerno opravičil...Če tega do njegove smrti ne boš dočakala ( skoraj sigurno ne boš) tudi prav..pa naj bo sam   s svojo usodo.
Skenslaj ga...foter gor ali dol...



(odgovor članu Vesna)
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
BLOG: Prvo leto nič čokolade in smokijev!
V svojih povsem dobronamernih vzgojnih odločitvah starši pogosto pozabimo na najpomembnejše - otroka. Tudi, ko gre za uv...
Otroški dodatek v letu 2024: izplačila in ...
Otroški dodatek je dopolnilni prejemek za preživljanje, vzgojo in izobraževanje otroka. Pravico do dodatka imajo družine...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?