|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Brežice ali Novo mesto?
12.2.2008 10:02:39   
fridica
Živjo,

kakšne so kaj vaše (sveže) izkušnje s tema dvema porodnišnicama? Za katero bi se odločile? Prosim + in -...

Hvala!!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Brežice ali Novo mesto?
12.2.2008 10:41:37   
aleksandra silvija
Osebno se vedno odločim za Brežice ker:
- je tam super osebje
- nam je nekoliko bližje od NM in posledično je to lažje za moža,...
- gre za prijazno, majhno porodnišnico


V Brežicah pa načeloma ni obiskov v sobah(moža, otroke, kakšno mamo in očeta že spustijo). V NM sta v sobi po 2 mamici, glede obiskov sploh ne komplicirajo. Se zna zgoditi, da ti grejo sosedini obiski že na živce, ampak to je cena, da imaš lahko tudi ti obiske,...
V Brežicah je posebej za obiske namenjen dnevni prostor.

Na user posted image  ponoči pazijo medicinske sestre--če pa želiš, imaš lahko user posted image  pri sebi. V NM gre za 24-urni roooming in.

Moje mnenje. Če gre za 1. otroka, sploh ne bi razmišljala in bi izbrala Brežice--in sem.
Ko pa gre za rojstvo 2., 3. otroka, je morda fino it v NM--prav zaradi obiskov otrok, ki so lahko pri tebi veliko, v Brežicah pa omejeno--pač glede na število zasedenih postelj, morebitnih zunanjih viroz.
Sem pa za rojstvo 2 in za 3. bom izbrala Brežice, ker sem se tam res dobro počutila, obiskov po 3-4 ur ali več na dan pa resnično NE potrebujem.

(odgovor članu fridica)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Brežice ali Novo mesto?
12.2.2008 10:45:53   
Lunc_a
izbrala sem novomeško,ker to kaj ti nudijo v brežicah ti tudi v nm-ju. in obakrat sem bila zadovoljnauser posted image

(odgovor članu aleksandra silvija)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Brežice ali Novo mesto?
12.2.2008 15:21:13   
hrabra miška
Jaz sem prvega user posted image rodila v Brežicah, drugega user posted image pa v Novem mestu.  Tretjega in vsakega naslednjega bi rodila v Brežicah,ker mi ne odgovarja v Nm to,da ti takoj po rojstvu dajo otroka in ga imaš skoz pri sebi,tako da se tudi odpočit ne moreš. V Brežicah,jim nisi le številka,ampak oseba z imenom in priimkom.To je samo moje mišljenje.

_____________________________

Pazite na svoje otročke kot na zaklad.
Vsak je drugačen,vsak je edinstven.

(odgovor članu Lunc_a)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Brežice ali Novo mesto?
13.2.2008 9:53:09   
Špacka
 
Rodila v Brežicah in tudi drugič bi se odločila isto. Nikjer ni idealno oz. lahko naletiš, da ti kaj ni všeč, malo si tudi občutljiv....mi pa pretehta to, da ti otroka zvečer odnesejo, ker sem res imela težave z dojenjem, takoj sem dobila vročino, mala se ni hotela dojit.....tako da mi je nočni počitek prišel zelo prav.

Srečno


(odgovor članu hrabra miška)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Brežice ali Novo mesto?
13.2.2008 20:30:54   
fridica
Hval za odgovore.

Lp

(odgovor članu Špacka)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Brežice ali Novo mesto?
20.2.2008 14:29:14   
mišk
Rodila sem v Brežicah, in tudi v drugo bom definitivno rodila tam! Za Brežice sem se odločila predvsem zaradi epiduralne, pa tudi vse prijateljice so mi priporočale porod tam.user posted image

(odgovor članu fridica)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Brežice ali Novo mesto?
20.2.2008 14:44:41   
Lunc_a
tudi  nm-ju dobiš eauser posted image

(odgovor članu fridica)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Brežice ali Novo mesto?
20.2.2008 14:50:48   
mišk
Ja, sem slišala. Moti me le to, kjer nikjer, ne v Brežicah, ne v Novem mestu ni 100%, da jo dobiš. Ponoči ali čez vikend je bolj problem. Dobro, da sem rodila v ponedeljek zgodaj popoldne. Odkar sem izkusila, kaj ti EA prihrani, hočem  pri drugem porodu definitivno EA! Upam, da bo čez kako leto bolj dostopna, kajti jst jo hooočeem!!user posted image

(odgovor članu Lunc_a)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Brežice ali Novo mesto?
20.2.2008 15:01:32   
Lunc_a
Dobiš je tudi ponoči in med vikendi.Sta 2 anestazista. In četudi kličejo ob 4 ponoči ti jo bo z veseljem prišel dat.

(odgovor članu mišk)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Brežice ali Novo mesto?
5.3.2008 13:06:51   
tasyo
Jaz pa sem 100% odločena, da grem v NM. Ko sem videla porodno sobo v Brežicah, me je skoraj kap. Nisem vedela, da sploh še kje obstaja tako stara porodna. Pa me v bistvu ne moti najbolj to, da lahko rojevata dve ženski hkrati, ločeni le z zaveso, ampak dejstvo, da ni prav nobenega prostora, če gre kaj narobe. Sej te še ekipa ne more obstopit! In za CR te moraj odvlečt čez pol bolnice na krg... To je zame grozno velik minus. Pa tudi sobe se mi zdijo prevelike. Edino to, da ti otroka ponoči odpeljejo, je mogoče plus, pa še to nisem prepričana, če bi želela... Sej če je grozna kriza, ti ga odnesejo tudi v NM. EA je v NM bistveno bolj dosegljiva kot v Brežicah, ker je zdaj na voljo le, če je anastezist trenutno v službi, niso več na klic. Je pa tudi v NM brezplačna in glede na izkušenost osebja, ki jo daje (poznam oba, pa tudi količino dela, ki jo opravita s spinalnimi bloki na krg), definitivno manj rizična in bolj dozirana.
Kar se tiče osebja na odd je pa res, da lahko naletiš na zmaje kjerkoli, prav tako na neverjetno prijaznost. Sicer pa je veliko odvisno tudi od tebe same. Skratka, meni NM bistveno, bistveno pretehta.

(odgovor članu Lunc_a)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Brežice ali Novo mesto?
5.3.2008 20:27:17   
mišk
Tasyo, maš prav. Sem kar vesela, da nisem porodne sobe videla vnaprej.user posted image  Ja, pa tud to, da ti otroka ponoč odpeljejo je lahko minus. Sploh zato, ker jih potem fotrajo z glukozo po flaški, in pri meni je bila posledica ta, da se mala sploh ni hotla dojit pod nooobeeeniiim pogojem! To me je res izučilo, in če bom v drugo rodila tudi v Brežicah, bom zahtevala, da mi ga ponoči prinesejo za podojit.
Edini res velik minus mi je pa to, glede epiduralne. Drugače pa super!user posted image

(odgovor članu tasyo)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Brežice ali Novo mesto?
7.3.2008 22:18:41   
valči
Trikrat rodila v Brežicah in če bi še slučajno mogla kdaj it rodit,grem tja.Porodna me niti ni zanimala,važna sta babica in mož,ki je ob meni,drugo ni važno,vsaj zame,ki nisem nikoli več kot 2.5 ure do rojstva user posted image bila not.Ko se močni popadki začnejo,tako več ne moreš naokoli gledatuser posted image .Epiduralno bi morda poskusila,če še grem kdaj po user posted image ,sed+m pa zajc,kar se tega tiče.

Osebje tam,1A,vsi so super,dr.Šehovič indr.Grulič,ter dr.Kočnarjeva zakon,res so vredu.Babice sem imelauser posted image Sonja,user posted image Bernarda,user posted image Sanelauser posted image user posted image user posted image ,vse so vredu,vsaka se trudi.Je pa res,da sem poslušna,potrpežljiva in prijazna porodnica,tako mi je vsaj zadnjič rekla ena babica.Je rwekla,da je veliko odvisno od pacientke,da ene se kregajo,vpijejo in ne poslušajo,kar njej in osebju oteži porod.

Ponoči se spočiješ,vse moje user posted image sem ponoči od 2. dneva naprej dobivala na podoj,to se da zmenit,lahko ga tudi imaš ob sebi če želiš,glede glukoze lahko prosiš,da jim ne dajo.Vse se da zmenit,tam so ljudje in ti si tam človek,ne cifra!


_____________________________

Sedaj pa imamo doma tri čudovite sončke,ki mi pomenijo vse na svetu.

(odgovor članu mišk)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...
Kamasutra za nosečnice: najboljši položaji...
Mnoge ženske ugotovijo, da se njihov spolni nagon med nosečnostjo poveča! Odkrijejo pa tudi, da je logistika lahko nepri...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?